Šta je novo?

9800GTX+ official thread

uvek se nadje neko ko misli da moze sumanutim klokom da nadoknadi razliku u ceni, pa onda imas ljude koji mrze ATI i catalyst-e, pa onda one koji se 3puju oko Cude i PhysX-a..
samo da bude 180e...
btw. zar nisi i ti rekao da bi je uzeo po 180e?

Po meni bi cena za 9800GTX+ od 180 evra bila sasvim realna. Recimo da su 4850 i 9800GTX+ tu negde po performansama,4850 bi bio nekih 30 evra jeftiniji.Znaci za 30 evra vise dobijes odlican cooler,znatno bolji oc,i to je otprilike to.

Po meni bi cena za 9800GTX+ od 180 evra bila sasvim realna. Recimo da su 4850 i 9800GTX+ tu negde po performansama,4850 bi bio nekih 30 evra jeftiniji.Znaci za 30 evra vise dobijes odlican cooler,znatno bolji oc,i to je otprilike to.
to stoji, ali pod uslovom da imas danas imas da kupis GTX+ po 180e. dok se on pojavi 4850 ide jos dole, dolaze modeli sa boljim hladjenjem, klokovani out of the box...

Koliko sam upucen 9800GTX+ bi trebao da se pojavi sredinom jula,ispravite me ako gresim.

Koliko sam upucen 9800GTX+ bi trebao da se pojavi sredinom jula,ispravite me ako gresim.
upravo zato i kazem 😉 do 16. 7. a i dok on dodje do nas, ode 4850 dole...
garson je napisao(la):
Otkud znash da nV nece promeniti cenu GTX+, sa 229$ na recimo 209$?
a otkud ti znas da sutra nece biti smak sveta? ala ti je rezon. mozda i ATI smanji cenu na 179$. tako mozemo da se gadjamo sa SBBKBB do sutra...

Poslednja izmena:
OK, jedno pitanje:
Ako će se + pojaviti za, recimo, dve nedelje kolika će tada biti cena običnog modela kada svi znamo koliko je sada?

Po toj logici, običan model bi trebao da ide bar 10-15% dole.

Samo pitam...

a otkud ti znas da sutra nece biti smak sveta? ala ti je rezon. mozda i ATI smanji cenu na 179$. tako mozemo da se gadjamo sa SBBKBB do sutra...
Pa rezon je na mestu, nV ce staviti cenu u skladu sa konkurencijom, ja zaista ne znam shta je tebi tu nejasno.🙂

Eno vest na benchu da je Leadtek najavio svoje 9800GTX+ za kraj meseca,tako da nista od sredine meseca.
Stici ce krajem ovog meseca u evropi,a kod nas verovatno pocetkom sledeceg meseca i to je pitanje da li ce ih nasi uvoznici uvoziti zbog ne prodatih 8800GTS,9800GTX-ova.

OK, jedno pitanje:
Ako će se + pojaviti za, recimo, dve nedelje kolika će tada biti cena običnog modela kada svi znamo koliko je sada?

Samo pitam...

Mislim da ćemo u Srbiji imati situaciju da će 9800GTX+ u početku biti jeftiniji ili tu negde kao i stari 9800GTX jer će + verziju nabavljati po manjoj ceni nego što su 9800GTX pa neće starom da smanje cenu jer ***... 😀

OK, jedno pitanje:

Samo pitam...

9800GTX je skresan na 199$

garson je napisao(la):
Pa rezon je na mestu, nV ce staviti cenu u skladu sa konkurencijom, ja zaista ne znam shta je tebi tu nejasno.
kada i ako se desi onda mozemo da pricamo. do tada nista...

to stoji, ali pod uslovom da imas danas imas da kupis GTX+ po 180e. dok se on pojavi 4850 ide jos dole, dolaze modeli sa boljim hladjenjem, klokovani out of the box...

Kolko ti mislis da 4850 kosta u proizvodnji ? 10e ? :trust: Ne moze to vise tako drasticno dole ici sa cenom...Pitanje je koje su im i sada zarade sa ovom cenom...Do sada su 3870 prodavali za ~150e (malo manje), sad idu na damping i to je verovatno cist gubitak profita koji se negde mora nadoknaditi. tesko da ce da idu u minimalne marze sa 4850 i u gubitak sa 38xx serijom, mislim, nema smisla 🙂

PS. Ja ne znam kolko ih kosta jedan 4850, ali sigurno nije manje od 50e

neka je i 50e, opet imaju zaradu od cistih 200%. malo li je?

ne mislim da ne moze, ali sada ne kosta. kada bude kostao - pricacemo. nemoj biti naporan 😉

ne moze da kosta kao 4850 nikako, a da nvidia nema ogromne gubitke. (izracunajte kolko kosta samo chip po onoj racunici 94 komada iz wafera, od toga je 45 ispravno, ostalo je djubre)
Ono za ATI 4850 i 50e je figurativno receno u smislu troskova samog AMD-a, tih krajnjih 150e sadrzi i ljudske resurse, troskove transporta, pakovanja, bundle-a, marze i "razno"....

ne moze da kosta kao 4850 nikako, a da nvidia nema ogromne gubitke. (izracunajte kolko kosta samo chip po onoj racunici 94 komada iz wafera, od toga je 45 ispravno, ostalo je djubre)
Ono za ATI 4850 i 50e je figurativno receno u smislu troskova samog AMD-a, tih krajnjih 150e sadrzi i ljudske resurse, troskove transporta, pakovanja, bundle-a, marze i "razno"....

ono si naveo podatak za GTX280, zar ne? ovo je thread o 9800GTX+.
btw. mozda i nije sve tako crno; mozda neispravne GT280 trpaju na GTX260, ali da ih dosta kostaju u proizvodnji u svakom slucaju - to stoji...

mmmmm.....da 🙂 Pobrkao sam topike 🙂 ima previse topika o nv i ati ovih dana....

Ovo je ranije najavljivano, trebalo bi da je u pitanju G92 u 55nm kao na GTX+, s tim da ima 112 shadera.Znaci 8800GT u 55nm.
Shto se izgleda tice, XFX vec duze vreme ima ovake kartice (mislim na izgled PCBa i hladjenje), iz serija 8800GT, GS, 9600GT...

Da sad sam i to zapazio, mislim na hladjenje.
Inace, na slici kartica ima i 2pin i 4pin konektore za fan ? :trust:
Ako je for real, mozda bude interesantna kartica u odredjenom segmentu, a verovatno necemo dugo ni cekati na to.

Poslednja izmena:
ako je malo kloknu (kao sto su kloknuli GTX+) moze da bude u rangu 8800GTS-a i ako je ponude za 169$ (kod nas recimo 130e) pa jos i da neko razmisli...

Da sad sam i to zapazio, mislim na hladjenje.
Inace, na slici kartica ima i 2pin i 4pin konektore za fan ? :trust:
Mislim da ovo gore nije za fan.

XFX 8800GS na slici dole, umesto 4pin ima 2 pin konektor, nema logike da ima 2 dvopinska konektora za vent.
14-150-275-05.jpg

lupicu, ali da to nije za zvuk, pa da HDMI ide preko karte?

Yeah, to je za zvook 🙂

Mislim da ovo gore nije za fan.

XFX 8800GS na slici dole, umesto 4pin ima 2 pin konektor, nema logike da ima 2 dvopinska konektora za vent.

Taj 8800GS model od XFX-a nisam video do sada 🙂S🙂 😀
Zaista me interesuje sta im je to gore ako nije konektor za fan.

*edit* pretece nex 🙂
Zvook, interesantno..

Poslednja izmena:
I pet kaznenih za OCz-a 😀

Simpa kartica, mada sam samo probao u masini jedan ovakav 8800GT i nije mi se nimalo svidelo kako kuler vrsi posao...sa chipom u 55nm mozda bude bolje, al ne bih isao vise na single slot kulere nikako...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno