Šta je novo?

Race Driver: GRID

uh bre al je teshka ova igra... znao sam da ce biti chalenge ali ovo je bash zahebano do muda :d

Ja nisam uopste stekao utisak da je tesko, mada sam primetio da se ljudi generalno tesko navikavaju na nacin upravljanja. Ja sam od pocetka poceo da igram na serious tezini i bas sam brzo navikao, sada uz malo truda mogu da pobedim i na extreme tezini. Doduse vozim sa ukljucenim ABS, TC...

Poslednja izmena:
eXtra igra, daleko bolja od svih Need 4 Speed-ova. Probao sam i preko neta da przim. Velllllika preporuka.

Da li posle trke moze da se vidi ceo replay? Ne nudi mi tu opciju kada zavrsim neku solo trku...

Ajd neka se neko napravi dobar da mi posalje GRID, znaci nareze i posalje postom, stvarno ne mogu nigde da je nabavim a toliko mi se igra...:D:d U ovom glupom selu gde zivim nema nigde da se kupi pirat, a i u okolini takodje!:S: Adresu vam mogu poslati na pm.:wave:

Ajd neka se neko napravi dobar da mi posalje GRID, znaci nareze i posalje postom, stvarno ne mogu nigde da je nabavim a toliko mi se igra...:D:d U ovom glupom selu gde zivim nema nigde da se kupi pirat, a i u okolini takodje!:S: Adresu vam mogu poslati na pm.:wave:

a uz to moze i jedna dobra riba da ti naulji ledja, odradi masazu i predje posle toga na uljenje drugih delova tela dok ti instaliras cd koji smo ti poslali...pa naravno, svi sm ovde dobri drugovi, sve za tebe :type:

a uz to moze i jedna dobra riba da ti naulji ledja, odradi masazu i predje posle toga na uljenje drugih delova tela dok ti instaliras cd koji smo ti poslali...pa naravno, svi sm ovde dobri drugovi, sve za tebe :type:

Moze druze, moze i riba, sve dolazi u obzir, salji i nju!:D Pa el bi mogao da mi posaljes, ako ti nije tesko?:wave:

Ovo je moj domasaj posle 17 sezona. Uspeo sam da osvojim preko 1M $ i otvorim glavnu sezonu..

Sta biva kad se pobede svih sest trka u jednoj licenci. Nikao ne uspevam da dobijem poslednju.

Za slučaj da nekom zatreba, postavio sam post ranije u vezi ovoga, tj. nasumičnog zamrzavanja GRID-a, i evo rešenja, koje radi, za ATI kartice, testirano je više sati i zamrzavanje je nestalo!
Treba isključiti VPU Recover u CCC-u ili preko AtiTrayTools-a i setovati u samoj igri umeksavanje ivica na OFF. Bilo koja druga kombinacija, u smislu MSAA 2X, 4X, 8X dovodi do zamrzavanja.

Više od 5h sam testirao igru, i nikakvih problema nema, jedino sto u pocetku igra izgleda malo lošije, zbog krzavih ivica, ali, kada se udubiš u vožnju i brzinu, tako ti je svejedno...

Nadam se da će ovo rešenje nekome pomoći, jer je problema oko zamrzavanja bilo dosta, a zvaničnog odgovora od Codemastersa po tom pitanju još nema.

P.S. Zahvaljujem se na pomoći i sugestiji drugih, zbog kojih sam došao do ovog rešenja!

Poslednja izmena:
Gotov sam.
Posle neprospavanih noci, treci sam u konacnom plasmanu sa 110M $.
Posle svega, pocele su da me zamaraju ove staze, sve jedno isto.
Omiljene staze:
Donington park,
Nurnberg,
Okuyama.

svaka cast borab ! Meni leman series nikako ne ide. Najbolja pozicija mi je 3, i to retko uspem. Jednostavno, AI ulazi u krivine na nacin koji ja ne mogu da izvedem. One blage krivine pre one shikane oni prolaze full speed, ja kako god se namestio (a probavao sam 30+ puta) ne mogu tako ih da ih prodjem. To me uzasno nervira.

Izasao patch 1.2

http://community.codemasters.com/forum/showthread.php?t=294419

* Fix for sessions list overflow and missing characters in front end.
* Fix for errors generated on game shutdown
* Support for TrackIR
* Online experience points: more points awarded for completing longer races
* Assists on/off toggle added to session creation and browsing
* All offline events (apart from head-to-heads and touge) are now available
* online (event voting screen now scrolls to see additional championships).
* Fix for failure to recognise some devices in user-created action map presets, including Logitech Cordless Rumblepad 2.
* Fixed GRID startup issue where it appears as a process in Task Manager but fails to run.
* Additional experience points are awarded for not colliding with other cars whilst racing damage on or forward sessions.

jeli treba 1.1 ili moze odmah ovaj?

svaka cast borab ! Meni leman series nikako ne ide. Najbolja pozicija mi je 3, i to retko uspem. Jednostavno, AI ulazi u krivine na nacin koji ja ne mogu da izvedem. One blage krivine pre one shikane oni prolaze full speed, ja kako god se namestio (a probavao sam 30+ puta) ne mogu tako ih da ih prodjem. To me uzasno nervira.

Ne ulaze u full speed-u,to ti se samo cini.Smanjuju brzinu i to dosta.Treba da ih prestizes u krivinama,krivina je tvoj saveznik.:)

Hehehe, sad videh da su ubacili podrsku za TrackIR Bas bih voleo da isprobam na sta to lici, posto vozim iz pogleda iz kabine :) Simpaticna spravica.

Moras da pre ulaska u krivinu udjes paralelno sa njima ( u zargonu se to zove prestizanje na kocenju). Kako to postici? Primetio si da su pravci ogromni pre te dve desne lakat krivine. Znaci moras da koristis strimhook ( efekat koji se postize kada auto koji ide iza vodeceg upada u vakuum, uslovno receno i tada prilikom pokusaja preticanja dobija neverovatni momentum ).
Toliko.
Posle svake trke moras da menjas naleopnice sponzora, jer svaki sponzor daje razlicitu kolicinu novca, uz odredjene uslove.

Poslednja izmena:
Da li igrica radi posle instalacije patcha 1.2??

radi ako koristis minimage, verovatno ce izaci i crack ako vec nije

inace igra je zesci smor posle 20ak trka :l sve jedno te isto, jedva cekam da je predjem pa da obrisem

a drift sto mrzim :S

radi ako koristis minimage, verovatno ce izaci i crack ako vec nije

inace igra je zesci smor posle 20ak trka :l sve jedno te isto, jedva cekam da je predjem pa da obrisem

a drift sto mrzim :S

Slazem se za drift..Ni ja ga ne volim.

Moras da pre ulaska u krivinu udjes paralelno sa njima ( u zargonu se to zove prestizanje na kocenju). Kako to postici? Primetio si da su pravci ogromni pre te dve desne lakat krivine. Znaci moras da koristis strimhook ( efekat koji se postize kada auto koji ide iza vodeceg upada u vakuum, uslovno receno i tada prilikom pokusaja preticanja dobija neverovatni momentum ).
Toliko.
Posle svake trke moras da menjas naleopnice sponzora, jer svaki sponzor daje razlicitu kolicinu novca, uz odredjene uslove.

nisu mi problem lakat krivine, vec one 3 pre shikane. Idem ja direkt iza nekog od njih, (nemarno) istom putanjom, drzim brzinu, on prolazi, (cak i malo brze od mene) ja izlecem na sljaku :mad:

Poslednja izmena:
nisu mi problem lakat krivine, vec one 3 pre shikane. Idem ja direkt iza nekog od njih, (nemarno) istom putanjom, drzim brzinu, on prolazi, (cak i malo brze od mene) ja izlecem na sljaku :mad:

Da li je moguce da su simulirali "downforce" u Grid-u? :trust: To mi zvuci kao klasican primer gubitka downforce-a (verovatno je neki trkacki auto u pitanju, sa spojlerima?) jer ne smes biti skroz pribijen uz nekog kroz krivinu, slipstream-ing je jedino koristan na pravcima, ali u krivinama se ne nabijaj na branik jer gubis downforce..

Poslednja izmena:
ne znam zaista. Slipstream postoji, to znam. I kad sam ja ispred, tj nema nikog ispred mene, usporim taman toliko da tockom nagazim bankinu na izlazu iz krivine, a ovi iza me obidju i to onako posteno, kako bih rekoa, ja sam usporio na 170 i jedva skrenuo, a oni prodju sa 250...NE znam kako da objasnim, nije ni bitno. Odvozao sam sve sem le-man series i nisam imao vecih problema ali ovo je...uzas.. :D

U predhodnom postu sam te razumeo da izleces u slunjak ako se nabijes nekom na branik kroz krivinu... Ali ako nema nikog ispred tebe, trebao bi da mozes da vozis kao oni, mada, Grid je to, verovatno su napravili neki next-gen kechap sistem :D pa te stizu nekim nemogucim brzinama :)

Meni se redovno desava da izletim na pesak ako sam u krivinama iza nekog, pri velikoj brzini (kojom inace moze da se prolazi kroz krivinu, ali kad vodis trku :p)
Inace te tri krivine u LeManu jesu tricky jer cim se pusti gas (tamo gde ne treba) oni iza pocinju da sustizu, ali ih posle otkacim na ona dva lakta posle pravca.
U prvim trkama LeMana sam pizdeo jer su me stizali na svim pravcima, bez obzira sta vozio (mislio sam da ima neki retardirani catch-up sistem), ali sad se to ne desava (otkad vozim DBR 9 i qrvetu).

Poslednja izmena:
ne znam zaista. Slipstream postoji, to znam. I kad sam ja ispred, tj nema nikog ispred mene, usporim taman toliko da tockom nagazim bankinu na izlazu iz krivine, a ovi iza me obidju i to onako posteno, kako bih rekoa, ja sam usporio na 170 i jedva skrenuo, a oni prodju sa 250...NE znam kako da objasnim, nije ni bitno. Odvozao sam sve sem le-man series i nisam imao vecih problema ali ovo je...uzas.. :D

Kao što rekoh ranije - ovo nije ništa novo, i ovaj vid varanja postoji u TOCA serijalu još od prvih delova, recimo TOCA 2. Dobro se sećam da sam i tada i sada imao isti problem. AI prolazi srednje brze i brze krivine fantastično, dok kroz one jače prolaze neverovatno sporo.

Vrh Dno