Šta je novo?

Vendetta 2 vs Hyper 212 vs TRUE vs...

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Ima li nekih testova gde se porede ovi kuleri i njihove cene uopste? TRUE svi hvale ali koji je odnos cena prema ostala dva kulera?

Ajde ako neko zna gde moze da se nadje Vendetta2 u Bg-u neka javi.. nema je ni u Win Win-u ni u Atom-u ...ako je ne nadjem ove nedelje da pazarim Hyper212 dok ga jos ima :wall:

Poslednja izmena:
Vendetta 2 best price/performance ratio ;)

Tačno 100%.

TRUE bude bolji za koji stepen ili dva ali tek sa nekim jacim kulerom (1600rpm)...

"Netačno" a evo i zašto:
24/7 stable OC skor koji je moguć sa TRUE i npr. Noctuom 12-icom, nemoguć je sa ova ostala 2.
Ako si mislio na default freq i napone onda si možda u pravu.

Ma bice, cekaj da udari jos malo vrucina, pa ce svi da ponude to :)

Da poznato mi je od prošle godine, kuleri su stigli tek pred početak zime... :S:

Poslednja izmena:
Ako ne stigne Hyper 212, oda su mi opcije Vendetta 1 ili Spire SP606B3-Fourier III
SP606B3-04.jpg
[

Shta mislite koliko bi bilo komplikovano nabaviti ovo kod nas? I koliko bi me koshtalo zadovoljstvo?

Poslednja izmena:
60-70€ (plus neki dobar ventilator)
ja cekam svoj :)

cemu cimanje ? 212 MENI zavrsava posao, ne vidim zasto ne bi i vama, a moj e8200 nije bas ladan primerak. 212 na 1600 sa pull-out-om na LBX-u (jos jedan 120mm iza hypera 212 na zadnjoj strani kucista) ne da zavrsava posao nego ubija. Pri tom je i lep (vendeta je bas ruzna NHF za vlasnike) ja se ne bi ciganio za tih 5evra... Do duse, menije 212 samo priovremeno resenje...

60-70€ (plus neki dobar ventilator)
ja cekam svoj :)

Chek ti uzimash Thermalright Ultra-120 Extreme? Ovaj shto sam ja linkovao je Thermalright Ultra-120 on je valjda neshto jeftiniji :p

@gx-x i meni se Hyper 212 chini kao ok reshenje samo shto ga nema nigde trenutno, ja se iskreno nadam da ce da mi stigne.

Poslednja izmena:
Ne,nije jeftiniji (mozda par eura),ako ga uopste i nadjes negde na prodaju (naravno preko).Najvise se prodaje Thermalright Ultra 120 Extreme (TRUE) a od skora se pojavio i TRUE Black koji je skuplji od njega 15-ak eura.Kod nas zvanicno moze TRUE da se pazari ovde www.cosmosoft.co.yu a nezvanicno ..... PM

ja sam u podgoricu

inace kuler je stigao iz srbije alti.co.yu (cijena 35 eura), imaju predstavnistvo kod nas narucen u cetvrtak u petak je vec bio kod nas
oni imaju sve od ocz

imas na sajt maloprodajna mjesta u srbiju

inace ovaj kuler se ne cuje uopste radi na 1400 obrtaja , imam i coolermaster tx2 ali ovo je bolje.

po svi testovima razlika je +- 1 stepen u odnosu na najbolje sto ima u svijet.

Poslednja izmena:
Mozda je glupo pitanje ali koji od ova dva kulera (CM212 i Vendetta2) vise duva u komponente sa strane (prvenstveno NB) .. posto mi se bukvalno greje vise nego procesor (iddle temp NB je 52 stepena na ovim vrucinama a na dodir je vreo ne moze se drzati prst vise od 5-6sekundi)..

Jel moguce da NB dobija toplotu od graficke (8800GT referentni model sa malim ventilatorom) posto su bas blizu a graficka je takodje vrela?

Evo specifikacije za OCZ Vendetta 2 cooler:

Fan Specification:
Fan Dimensions: 12x12x2.5 cm
Rated Voltage: 12V DC
Fan Speed: 800-1500 RPM
Fan Air Flow: 65-81 CFM
Noise Level: 20-30 dBA
Bearing type: Rifle
Connector: 4 pin with PWM
Includes: 120mm Fan with rubber connectors
Mounting Hardware for all above CPUs
Thermal Compound paste

A sto se tice nacina montaze evo linka http://www.techpowerup.com/index.php?54977
Ima push up.

Sa kojim programom si merio temperaturu??? :wave:

e kasnim sa odgovorom temp merim sa pc probe 2 a i bas da vidim da ne laze
probao i sa core temp (tu je razlika izmedju 2 jezgra nekih 7-8 stepeni)
nista nije klokovano 2 venta izbacuju napolje, probano sa Crysis i jos par zahtevnih (mozda i nije toliko merodavno) ali sam jako zadovoljan Vendettom 1 iako me 'ladan znoj oblio dok sam montirao glupi sistem kacenja. Vidim da obrtaji idu do 1750 kad se nalozi proc a standardno radi na 1250 do 1350 obrtaja.Tih je poprilicno (ili sam ja ogluveo toliko pa mi ne smeta) ja ga licno i ne cujem od kulera sa napajanja (koji sam prevezao da pali odmah sa startovanjem kompa jer mi je sumnjiv sistem da se vent pali kad se malo grejne)

Nazalost,ljudi sta nije stiglo dosad,nece sigurno pre sredine Septembra meseca.I to vazi manje vise za sve kod nas.Ide mrtvi period Jul-Avgust.Zato telefon u ruke i aktivirajte tetke u Svabiji,striceve u Svici,razne HW-dilere,itd.

TRUE ima djolez!

Losha vest je da je danas sve otishlo bar iz veleprodaje. Mada ostao je originalni BigTyphoon, neshto je skuplji, oko 30e.Razlika bi trebalo da je u tome shto VX podrzava AM2.
EDIT:
Ostao samo jedan BigTyphoon. :S:

Poslednja izmena:
jel bi skinuo par stepeni kad bih zamenio hypertx za 212?

Ja sam skinuo 10 stepeni prelaskom sa BOXa na CM 212 :) I utišao komp...box se baš derao na 2200 obrtaja :) Ovaj sam bocnuo u pwm 3pin i vrti se na oko 1800...

**mali off** usput sam kupio i jednu CM 8cm PWM , da je bocnem u sys 4pin priključak (platio je 550din :( ) i nakačim na bočnu stranu kućišta...sad zbog 212ice nisam mogao da je nakačim na rupu gde je bio onaj plastični usisnik pa sam je nakačio ispod na ono "rupičasto pravougaono mesto" da duva na grafičku... Međutim neopisivo je bučan i uvek se vrti na max broju obrtaja?
Moje pitanje: Jel bučan što stoji na nepredviđenom mestu za ventilator pa je jako blizu lima kućišta ili što se vrti na max broju obrtaja i kako se utišava? Da probam da napravim/kupim neke odbojnike pa da ga onda zavrnem? I kako da smanjim broj obrtaja?
Lepo sam hteo Ultra Sillent a završio na PWM... c c c... **/off**

Nazad
Vrh Dno