Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

A ovo drugo: vecina ima integrushe...Niko se ne pohvali da mu radi Creative...Jer postoji uopste neki Creative drajver za mac osx??? Ako ne,sa kojim drajverom radi Supreme FX (2) sto dolazi uz P5E,Maximus?-ako je neko probao...ako ni to ne radi ,da ne ubacujem supreme fx za dzabe ???? :trust:
Ako mi proradi Kalyway , prodajem EMu 0404 PCI i uzimam 0202 USB(ima Mac drajvere) pa cu da javim utiske...

znaci tek sad ne znam nista ! instalacija, sve podesim, pustim on potera i izbaci gresku, nije moguce da u neki tamo folder spakuje sve sto mu treba ! i tako non stop ! ima li neko ideju !

Meni se to npr desavalo kada mi je disk bio lose narezan, i cak jednom se desilo sa ovom instalacijom pojma nemam sto, ali drugi put mi je odradio savrseno.

Poiskljucuj sve zivo sto ti ne treba u biosu pa probaj opet.

Shto ste svi tako razocharani ?? Pa nemozete da ochekujete da radi savrsheno kad je to ipak budzotina...

Tako je *P*A*B*L*O*. Cak i sami kreatori Hackintosha navode da sve to treba videti ali nikako ocekivati da se na tome radi...:)

ma gotovo da mi nista nije jasno, sada sam uz minimum podesavanja uspeo da poteram instalaciju skoro do pred kraj, znaci i bez cekiranih drajvera, i bilo cega, ali samo pukne i oznaci da ne moze da dovrsi instalaciju ! slazem se ja da ovo nije future, ali zasto ne probati !

Ta tvoja 690g i nije najsrecnije resenje za mac os. U svakom slucaju prvo proverite na googlu kako se ponasa koja ploca, i da li je neko imao uspeha i sa kojom verzijom leoparda, da se ne ***ete bezveze ako nesto ne radi.

Meni radi savrseno, najnormalnije. Vreme butovanja se produzilo ali zato sam sistem radi brze

Meni se nije produžilo vreme bootovanja, već mu je prvi boot trajao par sati i onda je radio normalno!

Ma i meni proradilo....
Zez je bio u tome sto sam u Hirensu formatirao FAT32 (tako sam negde procitao)umesto da sam formatirao u mac os journaled u samoj instalaciji...
E sada desi mi se zez kada hocu dual boot po ovom principu
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Installation_Guides/Kalyway_DualBoot_10.5.2
Kada odaberem language u Kalyway instalaciji ( win je vec instaliran na posebnoj NTFS particiji) i hocu u onom macovom disk utility da formatiram FAT32 particiju koju sam pripremio za Kaly ,formatiram u os x journaled ali se ta particija pokazuje kao "unmounted" i kao da je postala nevidljiva:mad:

Izvinjavam se za moja Mac noob pitanja ali Kako se loaduje neki iso cd ili dvd?
Jos nesto, u zavisnosti od brzine pomeranja misa primetio sam da se automatski regulise osetljivost(kada usporim pokrete strelica se jedva pomera ) i ovo me jako nervira:mad:
BTW lepo ovo izgleda, sve radi "na klik" , Logic je standardno dobar i pluginsi su za svaku pohvalu ,)

Ako te zeza dual boot, to je mozda jer ti particija gde je MacOS nije primary, posto da bi funkcionisalo mora biti primary. To mozes iz win-a da proveris (npr partition magic il koji vec). Inace najbolje ti je da koristis wingrub boot loader. Najjaca stvar.

To sto kazes za misa to je kolko ja znam akceleracija kursora. Probaj da skines Mighty Mouse program za podesavanje kursora, mozda ima tu opciju da to sredis.

Googlao sam ali sam nasao samo foru "how to instal mac osx on usb drive"

a mene zanima sledece: Kako fleshku od 4gb pripremiti-ako je uopste moguce da instaliram mac os x sa nje?

uspeo sam da poteram zephyrot, vidim ga tralala, ali sam provalio da bez diska nece da se pokrene ! zna li neko u cemu je finta !

Ako te zeza dual boot, to je mozda jer ti particija gde je MacOS nije primary, posto da bi funkcionisalo mora biti primary. To mozes iz win-a da proveris (npr partition magic il koji vec). Inace najbolje ti je da koristis wingrub boot loader. Najjaca stvar.

To sto kazes za misa to je kolko ja znam akceleracija kursora. Probaj da skines Mighty Mouse program za podesavanje kursora, mozda ima tu opciju da to sredis.

Proradilo sve, uspeo dual boot, nasao i sam instalirao USB Overdrive koji resava problem sa mouse acceleration i polako pocinjem da gotivim sve ovo ,):smoke:

E ZMilos ne bi bilo lose da napises koja je konfiguracija u pitanju, zbog ljudi, mozda nekom pomogne.

Nego da ja pitam vas nesto, da li imate u Hachintoshu problem sa grejanjem graficke? tj kao da je graficka uvek u full loadu i onda je vent uvek na 100% ili kao kod mene pasivna (2600xt Gigabyte) da se greje ko nezdrava??

Konacno...Otroshio sam se 1500din za sata dvd-rw i evo,javljam se sa Leoparda ,):smoke:...Sve je proradilo iz prve-osim zvuka.Stavio sam Azalia Audio za Supreme FX II,ali taj drajver nije prosao...Ako neko ima ideju sa kojim drajverom za zvuk da probam-neka napishe,da ne isprobavam sve zive...

MOBO : Gigabyte GA-P31-DS3L
CPU: Intel C2D E2140 OC@ 2.8 Ghz
RAM: 2 x 1Gbyte Transcend DDR2 800Mhz
HDD: Western Digital Sata 2 250gb
GRAPHICS: Gainward 7300 GT Goes like hell

Drajvere za graficku koje sam chekirao pri instalaciji su NVinject i NVNatit ili tako nesto... U system preferences cak mi pokaze maximum rezoluciju i pokaze koji je monitor( 1680x1050 , Acer X223w)
Zvuk sam mislio da mi uopste nece raditi jer sam citao da treba neki HDA patcher za taj ALC888 ali proradilo out of the box ...Emu 0404 ne radi i ako ne bude nista od kx drajvera koje sprema za leto neki lik Eugene , prodajem i uzimam neki USB ili FW
Instalacija je Kalyway 10.5.2 pa ako nesto nekome treba neka pita:)

Ma nema pojma. Ja koju god verziju probam da instaliram dobijem "Still waiting for root device". Ne znam u cemu je vise problem.

Nece ti raditi u svakom slucaju. Iskljucivo zbog Chip Seta (AMD770) tako da nema potrebe ni da se trudis...

Pa kako otkud?
Razmisli malo sam. U ostalom pogledaj po .kext extenzijama ili prelistaj chipset podrsku i videces da ima podrske samo za Intel chipsetove i nForce, i to ne za sve revizije doticnih chipsetova...

Poslednja izmena:
EVE, Kalywy 10.5.2, cvrc, prc...

Uspeo sam da uspesno instaliram Kalyway Hackintosh OS i za sada je sve ok osim zvuka... Prosli put sam na ASUSu mecku rodio dok nisam namestio zvuk.
A i sada ne bih uspeo da instaliram Hacka sve dok nisam odabrao Kabyl_kernel umsto Vanilla kernela... Javicu se again sa Maca cim namestim zvuk, bre!

Evo,namestih zvuk (leo4all v3)..radi sa ADI1988 drajverom :banana:...tako da mogu sada da kazem da sam uspesno ukrotio leoparda ,) :D

Poslednja izmena:
Evo i ja se javljam sa Leoparda . Menjao sam wireless karticu i sada mi radi kao Airport. Sutra mi stize ova nova aluminijumska apple keyboard:type::banana:
Evo screenshot
picture1hs0.png

Poslednja izmena:
Jel ima sanse da se u skorijoj buducnosti javi podrska i za amd chipset?

Koliko te kostala tastatura?

Poslednja izmena:
e i ja da se pohvalim da sam presao na Mac OS X Leopard :) Daklem... par pitanjca...
Kalyway imam btw. Kada odem u About this Mac pise mi Unknown procesor... jel ce to da mi smeta u necemu? Vec nekih dve nedelje ga koristim i svi programi rade. E jedino sto me malko smara jeste sto kad kliknem Shutdown komp se ne iskljuci, tj iskljuci se sve osim napajanja (ili graficke,nisam siguran, cujem da radi kuler neki). Jel moze nekako da se sredi to?
Inace sam se namucio jako da namestim wireless karticu da radi(TP-link W650g)... izmenjao sam kextove i modifikovao i jedva nekako namestio. integrisanu LAN necu ni da probavam :D
Namestio sam i NTFS 3g, tak da mogu sve da radim na NTFS particijama.
Prilicno sam svez sa Mac OS X-om al brzo ucim :) Super je sistem, neverovatno je odradjen, sve radi samo od sebe :d dobro, vecina :)
Aj ako neko zna nesto o tom za gasenje nek javi... hvala! ^^
OS X rulez! :))

Nazad
Vrh Dno