Šta je novo?

Firefox3 - guinness world record

Da li neko zna kako da se uradi import podesavanja vezanih za cookie, sifri, unosenja u formi, instalacije sa sajtova isl.
Pre su se isti nalazili u hostperm.1, signons2.txt, formhistory.dat isl... dok se sada nalaze u drugim fajlovima koji nemaju istu strukturu pa porsto kopiranje i preimenovanje ne daje rezultate.
Ovo pitam jer recimo Spybot kada radi immunize dopunjava stare fajlove koji su kompatibilni sa FF2, i naravno da ne menja nove fajlove vezane za FF3.A inace FF3 prilikom instalacije sam odradi import, ali posle toga import se ne moze rucno odraditi.

I btw iako FF3 zauzima manje memorije, ume da se zaglupi na par sekundi kada recimo uzmem da gledam sa kojih sajtova smeju da se koriste cookie-ji npr. sto se u dvojci nikada nije desavalo.

I sada je zoom kao u operi, a meni se daleko vise svidjao isti u dvojci.

hm, iznekog cudnog razloga, meni se zum vratio na onakav kakav je bio na FF2 :( A meni se bas svidio novi! :p

Da li neko zna kako da se uradi import podesavanja vezanih za cookie, sifri, unosenja u formi, instalacije sa sajtova isl.
Pre su se isti nalazili u hostperm.1, signons2.txt, formhistory.dat isl... dok se sada nalaze u drugim fajlovima koji nemaju istu strukturu pa porsto kopiranje i preimenovanje ne daje rezultate.
Ovo pitam jer recimo Spybot kada radi immunize dopunjava stare fajlove koji su kompatibilni sa FF2, i naravno da ne menja nove fajlove vezane za FF3.A inace FF3 prilikom instalacije sam odradi import, ali posle toga import se ne moze rucno odraditi.

I btw iako FF3 zauzima manje memorije, ume da se zaglupi na par sekundi kada recimo uzmem da gledam sa kojih sajtova smeju da se koriste cookie-ji npr. sto se u dvojci nikada nije desavalo.

I sada je zoom kao u operi, a meni se daleko vise svidjao isti u dvojci.

MozBackup mozda

@joriq: Imas srece :) Ja sam trazio u about:config, ali nisam nasao nesto sto lici na to.
@milanv: Posto imam 3 OS-a iz jednog gde sam uradio update na 3-jku sam iskopirao rucno te nove fajlove u ostala dva OS-a gde sam odradio clean install trojke i to radi.A vidim da ce i u sledecoj verziji Spybot(koja ce uskoro izaci) podrzavati immunizaciju i za FF3 tako da mi je problem delimicno resen.A svakako cu imati na umu MozBackup ako mi slucajno zatreba nesto slicno.

@joriq: Imas srece :) Ja sam trazio u about:config, ali nisam nasao nesto sto lici na to.
neee, TI imas srece! Em ti radi kako treba, em sam ti nasao rjesenje:

Menu

1. At the top of the Firefox windowOn the menu bar, click the View menu, then go to Zoom.
2. Select either Zoom In, Zoom Out, or Reset for their corresponding action.
* You can choose Zoom Text Only, which will make the controls only apply to text, not images.

meni je to rijesilo problem (nekako se cekiralo samo?)

To je problem koji nastaje ako ne obrishes FF iz application data foldera ... ili ti ako ne odradish clean install! Imao sam problem, nece pa nece, delete all i kraj!

@joriq: To je to izgleda, hvala.

Jos samo da nadjem nacin da kada otvaram bookmarke(open all in tabs) da mi ide preko vec otvorenih tabova tj. da zatvara iste pa otvori nove za svaki bookmark, a ne da otvara nove tabove pored starih i to je to.Nadjoh neke predloge(kao ovaj dolenavedeni) koji su ukljucivali ponasanje kao u 3-jci i menjanjem sa false na true sam se ponadao da ce se vratiti ponasanje kao u 2-jci, ali nije.
Kod:
1. Open a blank tab, and type about:config in the address bar.
2. Find the browser.tabs.LoadFolderAndReplace setting, and double click it to change it to false.

Poslednja izmena:
jel skontao neko nacin kako da ona zelena strelica uvek stoji na kraju address bar-a, a ne samo dok se kuca adresa ? za sada mi je to najveci prob kodFF 3, jako mi smeta, na stranu 50 % CPU..

@G.Pikvik

Always show the Go button. By default it is only displayed when you are editing the current web address.

* Open your userChrome.css file located in your profile folder.
* Add this line to the end of the file: #go-button { visibility: visible !important; }
* Restart Firefox for the change to take effect.

naravno, pre toga zatvori firefox ;)

a mislim da će ovaj tekst rešiti sve probleme onima kojima se ne sviđa location bar u ff3:
9 tweaks for Firefox 3’s location bar

Poslednja izmena:
A sta ce vam ta strelica?

Ja sam forsirao instalaciju nekih extenzija preko NTT-a i to mi je potpuno onesposobilo FireFox da sam morao radit reinstalaciju, sreca imao backup bookmarka

Pa, naravno, ne rade sve ekstenzije preko Nightly Tester Toolsa, što je i razumljivo.

A sta ce vam ta strelica?
to se i ja pitam :d
Elem, svidja mi se i to sto fotke koje su velike rezolucije sada izgledaju daleko bolje kada nisu u ful rezoluciji na ekranu, prije je to bilo jako krzavo (kod mene barem, npr shotke iz bench testova)

Poslednja izmena:
Kako vam se krece zauzece procesora sa FF3?
Meni na laptopu sa 12 otvorenih tabova (vrlo malo flasha) ne pada ispod 80% :(

odlican link. koga je nerviralo sto u location baru stoje neki bookmarksi, evo resenja. clean install, pa oldbar i tweak br. 1 ce resiti stvar :)
obavezno clean install jer meni nije radio bez njega...

posle clean install, znaci kada prethodno uklonis sve fajlove asocirane sa ff (naravno napravis backup profila ) i onda na novi ff 3 vratis ceo profil nazad, i tada ti radi dobro, bez prevelikog zauzeca procesora ?

Kako vam se krece zauzece procesora sa FF3?
Meni na laptopu sa 12 otvorenih tabova (vrlo malo flasha) ne pada ispod 80% :(
Oko 20-tak tabova, nemam nijedan sajt sa flashom otvoren.
otvoren tab sa gmail-om potrosnja - 0%
otvoren tab za novu poruku na benchu - 2-5% (mozda zato sto ima ovih par animiranih smajlija?)

posle clean install, znaci kada prethodno uklonis sve fajlove asocirane sa ff (naravno napravis backup profila ) i onda na novi ff 3 vratis ceo profil nazad, i tada ti radi dobro, bez prevelikog zauzeca procesora ?
samo sam exportovao bookmarks-e i sve ostalo sam pobrisao. sada sve radi kako treba, a od kako sam kupio dual core procesor ne znam sta znaci veliko zuzece procesora...
:)

Izašla je portable verzija ubrzo nakon obične, ja sam je skinuo još prekjuče, radi k'o zmaj :)

Imam problem sa updateom za FF3... kad krenem da trazim updateove za extenzije izbaci mi sldecu poruku:

services.addons.mozilla.org:443 uses an invalid security certificate.

The certificate is not trusted because it is self signed.

(Error code: sec_error_ca_cert_invalid)

i onda izbaci gresku i ne moze da nadje nijedan update... isto i za update samog FF-a, izbaci

AUS: Update XML File Malformed (200)

jel se jos nekom ovo desava, instalirao sam cistu instalaciju trojke, obrisao sve tragove dvojke pre toga ....

Poslednja izmena:
Pogasi AV dok radiš update...

hvala ... upalilo je

a jel znas mozda koji exception treba da dodam da ne bi morao da ga gasim svaki put... KIS 7 je u pitanju

Poslednja izmena:
ja sam pregazio firefox 2 ovim novim, i bukvalno sve mi je ostalo isto :) Jedino neki add-on programcici ne rade, ali firefox non stop radi update tako da cim se pojavi verzija koja je kompatibilna sa ovim novim ima da se update-uje na nju i problem resen!

Fakat: veoma sa zadovoljan trojkom. Nema memory leak-ova, bolje se snalazi sa mnogo add-on-ova, izgleda lepse (ako je to ikakvo merilo)/...

Posto je trojka jos uvek friska, podelio bih svoje iskustvo sa addonom AdBlock Plus.

Ne instalirajte ga jos uvek. :)

Iskusio sam cudan bug sa web stranicom Gmaila dok sam par dana drzao taj addon. Svaki put kada sam pokusao da zatvorim Gmail stranicu u browseru (na bilo koji nacin), FF3 se blokira, procesor skoci na 100%, a memorija pocne da se popunjava brzinom priblizno 4MB u sekundi. Obicno sacekam dok sam FF.exe zauzme 800MB i ubijem ga iz task managera. Za to vreme ostatak OS-a se normalno ponasa, dakle samo FF blokira.

Deinstaliranje tog addona je resilo problem. Mozda je korisno da pomenem da AdBlock Plus nije jedini addon koji trenutno koristim na trojci.

Uzdravlje. :)

Kod mene AdBlock Plus radi bez problema sa gmail-om.

Nego, da li neko zna na koji nacin da promenim redosled ikonica u statusbaru kada imam vise extenzija koje su se dole uglavile. Jedan nacin je editing extensions.ini fajla.. ali me zanima da li ima cistije resenje?

Posto je trojka jos uvek friska, podelio bih svoje iskustvo sa addonom AdBlock Plus.

Ne instalirajte ga jos uvek. :)

Iskusio sam cudan bug sa web stranicom Gmaila dok sam par dana drzao taj addon. Svaki put kada sam pokusao da zatvorim Gmail stranicu u browseru (na bilo koji nacin), FF3 se blokira, procesor skoci na 100%, a memorija pocne da se popunjava brzinom priblizno 4MB u sekundi. Obicno sacekam dok sam FF.exe zauzme 800MB i ubijem ga iz task managera. Za to vreme ostatak OS-a se normalno ponasa, dakle samo FF blokira.

Deinstaliranje tog addona je resilo problem. Mozda je korisno da pomenem da AdBlock Plus nije jedini addon koji trenutno koristim na trojci.

Uzdravlje. :)
takodje nikakvih problema, a i nikad nisam vidio da FF zauzme 800MB :p

Vrh Dno