Šta je novo?

Race Driver: GRID

ja ne znam da li je do mene, ali u toj la man trci svi bolje skrecu od mene :wall: dakle one dugacke krivine, oni ne koce i prolaze ih (ista klasa, ista kola) ja izlecem sa puta iako dobro "zagrabim" krivinu (bar mislim , probao sam na vise nacina i ni jedan ne uspeva), a kad padne mrak - pogub totalni :) Uglavnom se skrsim i ostavim vreme da tece, a ovaj moj teammate zavrsi u top2 uvek, ugavnom bude prvi. Mada, sad preskacem svaki put posto pare nisu problem vishe, pola miliona po trci (bilo kojoj), a kontam da cu dobiti i jos bolje sponzore :p

i kod mene se to desava,
narocito ona prva krivina pred onaj prvi dugaciki pravac,
tu skrenu kao da je nema, ali ja moram da kocim i da se kaltim sa stolice levo desno :D
takodje i one dve naizlged, malo vece, blage krivine na desno pre dovstruke sikane, pre startno ciljnog pravca, znaci skrecu kao ludi, a kao sto kazes i ja dobro zagazim krivinu ali uvek moram da kocim,
ali situacija sa murcelagom nije takva malo se lakse ulazi u te dve krivine,
do sada nisam vozio samo prve dve trke 24h, nisam imao kesa, a na ostalima sa sve pobedio, uglavnom zahvaljujuci onim trima sikanama, a ovaj moj glupi kolega
bude u top3 i obicno se pred kraj okrene na stazi ili tako nesto.

Poslednja izmena:
Od kad nisam igrao voznju,a na ovo sam se primio maksimalno!
Instalirao sam i Need for Speed Pro Street cisto da uporedim i GRID je toliko bolji da je to strasno.Pro Street deluje kao baba-grafika,osecaj brzine,sve..I plus mi koci kad sve odvrnem a GRID leti.
Dokle ste stigli? Meni jos malo fali da otvorim onu zadnju Global deonicu sa stazama.Dobijam preko 7 miliona po stazi(tj. turniru),odoh da igram :)

GRID v1.1 Patch

Network bug fixes

* When viewing in spectator mode - wheels should now turn correctly.
* Session searching now functions correctly when there are lots of full sessions (PC and PS3).
* Track and route options no longer change when host gets back to lobby in private/LAN.
* Race results are now correct if a host migration occurs at the end of the race.
* Other player’s progress/positions are now correctly updated when you enter the race results screen.
* Several NaN (brown screen) related fixes.
* Fixed a problem whereby it was only possible to upload one world record ghost to each track (PC and PS3)

Network - general

* Race to race lobby timer is now 15 seconds
* A timer has been added showing how long the session has been up and running is shown on the tickertape after joining a session.
* Changes to what is displayed in lobby when a player has kick votes.
o o The player who has been voted for can see this fact and the number of votes they have received.
o o Players who have voted to kick someone can see who they voted for but cannot see the number of votes.
o o Players who have not voted do not see anything.
* Added ability to get the next page of sessions in private session results (PC and PS3)
* Banned sessions no longer appear in private session list.
* Reverse gear is now disabled for the first two seconds of a network race to stop players reversing off the start line.
* Added ability to change collision types in all sessions (not enabled in Demolition Derby).
o o Forward Only (this is the normal behaviour for Ranked/Unranked)
o o On (Collisions are always on)
o o Off (Always off).
* Numerous anti griefing checks to turn off collisions when players are griefing.
* Fix for distance shown in distance online stat.
* A warning message is now shown the first time you enter system link.
* In non-drift races, the race results screen shows the fastest lap that each player achieved in that race.
* When a player retires or terminally damages in race, a message telling all players of this fact is sent to the chat system so displayed in the overlay in game.
* Cars become semi-transparent when collisions are turned off due to griefing.
* Improvements to prediction system to reduce effects of lag when players are close by
* Fix for occasional excessive smoke coming from other players in network mode
* Fix for exploit where a player could upload an incorrect lap time
* PS3 & PC - fix for a problem where private sessions would not show up in search unless you searched for public sessions first

Game - general

* Xbox 360 achievement fix.
* Several optimisations and performance improvements.
* It is now possible to look left and right while in bonnet camera.
* Fix for a hang when selecting a gear outside the gears available on the vehicle (this was possible with H-Shifter)
* Fix for cars very occasionally flying into the air when hitting kerbs.
* Fixes for custom action maps
* Track rendering optimisations.
* Brown screen problem no longer awards achievements or causes glowing white cars.
* Fix for airborne achievement - now awarded even if car flips upside down during jump
* Fixed frame rate stalls and stuttering on Xbox 360.

PC Specific Changes

General

* Added support for Xinput wheel and Logitech Rumblepad 2, including default action map configurations.
* Adding ability to use H-pattern shifter in custom configuration by allowing configuration of gears 1 to 6 and reverse. Same for boost.
* Fix for missing Force feedback on Vista.
* Added the ability to override the controller type, so that if the game fails to auto-detect it, users can specify it themselves.
o Symptoms of the game failing to detect the appropriate controller type are:
+ On a pad, handling is too twitchy, appears to steer “lock-to-lock”.
+ On a wheel, the input lags and the linearity slider doesn’t appear to have an effect.
o To override controller type, find the hardware_settings_config.xml that is generated when the game is run (should be in My DocumentsCodemastersGRIDhardwaresettings) and change the line that reads to either as appropriate for your controller.
* Changing microcode optimisation level for NVIDIA 7xxx series graphics cards to reduce a pause when using each shader for the first time.
* Adding support for triple head displays.
* Graphical corruption fix when using multiple GPU’s.
* Network chat text made less obtrusive.
* Numerous on-going compatibility fixes.
* Improvements to shadows for certain resolutions/aspect ratios.
* Profiles are now flushed to disk when they are written to reduce the chance of them being corrupted if the PC dies.

http://downloads.gamezone.com/demos/d22576.htm
http://www.gamershell.com/download_27498.shtml
http://www.worthdownloading.com/game.php?gid=3174
http://files.filefront.com/Race+Driver+GRID+Patch/;10596351;/fileinfo.html
http://www.codemasters.co.uk/downloads/details.php?id=35006
http://www.4players.de/4players.php/downlo...load/48873.html

jedno pitanje
sto se timskog kolege tice
ona zarada tipa od 50-70% to je njegov deo sto on zaradi od njegovih sponzora, moje je 50-30%,
ili je to deo od ukupne zarade tima na toj nekoj trci???
malo me to zbunjuje, malo vise :D.

@gx-x
jesi li vozio la man sa murcelagom?
mislim kako to on ine kroz "one" cuvene krivine?

@KIBLA:

Da, on uzima od onoga sto on zaradi

La man sam vozio Spykerom i Lamburgini-jem, ali ne znam kojim :S: Provericu pa cu javiti al ista je situacija sa svim kolima, gde ja moram da popustim gas, nekad i prikocim, oni prolaze glat i obilaze me, u retrovizoru ih iza sebe vidim i vidim da ne koce, samo nastave istom brzinom...

Spykerom i Lamburgini-jem i ja vozim,
sa Lamburgini-jem je malo bolja situacija ne moras da kocis, moras u onoj prvo,
a u drugoj, zavisi kako uletis, mozes a i ne moras da pustas gas, dok sa Spykerom je druga prica.

ja ne znam da li je do mene, ali u toj la man trci svi bolje skrecu od mene :wall: dakle one dugacke krivine, oni ne koce i prolaze ih (ista klasa, ista kola) ja izlecem sa puta iako dobro "zagrabim" krivinu (bar mislim , probao sam na vise nacina i ni jedan ne uspeva), a kad padne mrak - pogub totalni :) Uglavnom se skrsim i ostavim vreme da tece, a ovaj moj teammate zavrsi u top2 uvek, ugavnom bude prvi. Mada, sad preskacem svaki put posto pare nisu problem vishe, pola miliona po trci (bilo kojoj), a kontam da cu dobiti i jos bolje sponzore :p

Meni se to nije desavalo... da me prolaze na tim krivinama... ja sam njih prolazio... ali mi je najgore bilo kada se razmenjuju dan i noc... stalno sam se tu gubio... Ali sam vecinu le man-a preskakao nedobija se toliko para... a kod sponzora na pola sam dobio sponzora koji mi je davao 200.000... i jos kada sam ga stavio na prvo mesto placao mi je duplo... i bio sam za svaku trku dobar po 400.000 + ovi ostali sponzori na kraju sam dogurao do 1.000.000 po trci... tako da na kraju le man ti nije ni potreban...

Prvi sam na La Man-u :smoke:

Moj teammate treci,nije lose. Dobio sam 9 miliona za tu trku.

Prilozi

• LaMan.JPG
    LaMan.JPG
    112.9 KB · Pregleda: 87
Ona cuvena krivina pre velikog pravca prolazi se bez kocenja, mada ne mogu uvek. Priprema za krivinu mora da bude savrsena, a pomogne i da se malo nagazi trava i eventualno na delic sekunde pre krivine popusti gas. I one sikane pre cilja, samo pustanje gasa i eventualno ako niste sigurni pipnete kocinicu. Tu se stekne lepa prednost. Na pravcu verovatno iskoriscavaju zavetrinu iza vas pa vas stizu. Ili je to ili su tako namerno napravili da ovaj prvi ne moze da odmakne, zbog zanimljivosti trke valjda:) Cini mi se da i mi njih tako stizemo kad ih jurimo. Sto se tice drifta na demou dogurao sam do 84 i kusur miliona:)

Ona cuvena krivina pre velikog pravca prolazi se bez kocenja, mada ne mogu uvek. Priprema za krivinu mora da bude savrsena, a pomogne i da se malo nagazi trava i eventualno na delic sekunde pre krivine popusti gas. I one sikane pre cilja, samo pustanje gasa i eventualno ako niste sigurni pipnete kocinicu. Tu se stekne lepa prednost. Na pravcu verovatno iskoriscavaju zavetrinu iza vas pa vas stizu. Ili je to ili su tako namerno napravili da ovaj prvi ne moze da odmakne, zbog zanimljivosti trke valjda:) Cini mi se da i mi njih tako stizemo kad ih jurimo. Sto se tice drifta na demou dogurao sam do 84 i kusur miliona:)

nikako ja ne mogu tu prvu krivinu a da bar malo ne stisnem kocnicu,
cak malo nagazim i travu ali jok,
dok sam one dve sikana apsolvirao :D bez kocinice,
kao sto kazes tu i steknem prednost pa me ne obidju u onoj krivini pred pravac,
pa im posle opet pobegnem kod onih sikana koje dolaze posle pravca i tako u krug :D.

p.s.
sta vozis kada prolazis bez kocnice?

Poslednja izmena:
Sa porscheJom 911 moze da se prodje bez kocenja, pipavo je, ali izvodljivo.Za brze makine ne zelim da razmisljam, bar dok me ne nateraju da ih vozim na toj stazi :p
Jeste malo bzvz sto sustizu na pravcu bez neke logike...cak i kada su predaleko za zavetrinu, sustizu me bez problema.

kod mene nema tih problema sa sustizanjem na pravcu,
ustvari ja njih sustizem oni mene ne, tezina na kojoj igram je serious,

da li je neko vozio nissan R390, klasa GT1 na stazi le man,
samo malo izmenjena onaj dugacki pravac je bez sikana,
auto se uzasno ponasa,
nikakavu upravljivost nema, trka je iz driver offers?
ima li neko neki savet kako zavrsiti trku, ako ne prvi bar na podijumu.

Auuu, ljudi, ja ne mogu da verujem da vama Le man pravi probleme, pored tako zeznute discipline kao sto je drift. :d Nijedan le man do sada nisam preskocio i svaki put sam zavrsio prvi, dok na driftu ne mogu da izvucem vise od 10.000.000 da me ubijes... :( Moguce da je Charger lose resenje za drift, ali neka, ja ostajem veran muscle cars. :d

Prilozi

• le-man.jpg
    le-man.jpg
    297 KB · Pregleda: 102
ne pravi le man ni meni probleme,
sem onih krivina,
uvek zavrsim prvi u svojoj klasi,
s tim sto ja jos nisam stigao do LMP1,
samo me/nas zezaju one krivine.

U svakom Race Driveru do sada postoji taj problem sa AI-jem, jer vas stižu na pravcu, ma koliko dobro izašli iz krivine - to nema nikakve veze sa zavetrinom, jednostavno je nekakav Codemasters trip koji stravično nervira. Sa druge strane, AI je nesposoban da dobro prođe krivine od preko devedeset stepeni.

Mene ne sustizu na pravcu vec me obilaze na pocetku ma sta radio. Na La Man-u idem i pratim lika (svog teammate-a), dakle ista brzina, ista putanja, isto sve, on porolazi krivinu, ja ispadam na sljaku...Nije mi jasno...Mozda probam sad posle patcha opet gamepad, mozda bude igrivije pa sa analogijom nekako mozda moze bolje. Ne znam kako je sa volanom, kazu da 1.1 patch popravlja dosta volane ?!

Jel bi radila na high na mojoj masini u profilu?

Poslednja izmena:
Mene ne sustizu na pravcu vec me obilaze na pocetku ma sta radio. Na La Man-u idem i pratim lika (svog teammate-a), dakle ista brzina, ista putanja, isto sve, on porolazi krivinu, ja ispadam na sljaku...Nije mi jasno...Mozda probam sad posle patcha opet gamepad, mozda bude igrivije pa sa analogijom nekako mozda moze bolje. Ne znam kako je sa volanom, kazu da 1.1 patch popravlja dosta volane ?!

Probaj da podesis dead zone za skretanje i sto vise povecaj osetljivost. Meni je delovalo kao da ne skrece dovoljno, pa nastavi pravo. Malo sam isprobao podesevanja i sada mi je bolje.

To sa sustizanjem ima veze sa tezinom na kojoj picis igru.Na ovim manjim tezinama vas sustizu kao ludi na pravcima.Sa ozbiljnijom tezinom,ne mogu da vas sustignu bas tako lako na pravcu.Bar ne kod mene.

Nazad
Vrh Dno