Šta je novo?

GeForce GTX 280

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde ljudi ostavite Krizu na miru. Šta bi se vi hteli? Fotorealizam a nisku zahtevnost? Meni je drago što Kriza izgleda kako izgleda. Kriza je samo dokaz ljubiteljima PS3 da PC i dalje će biti najača igračka platforma. Ja inače nisam ni pomišljao da pokrenem Krizu. Odgledao sam trajlere, video slike i osećam se ponosnim :D znajući da tako nešto PS3 nikada neće moći da pokrene. Nemam ništa protiv konzola ali nema smisla da neko kupi konzolu od 600evra i onda sve ubedjuje kako će ona vremenom da postane moćnija od PC.

A da se vrnemo na rat grafičkih. Lično me ne interesuje ko je brži već šta ću moći da kupim za 100+ evra kroz x meseci. Ne zanima me da li su zeleni ili crveni zanima me da izvučem najviše što se može za te pare. Ako padnu cene 8800GT zbog navale novih crvenih kartica eto meni radosti :D

Poslednja izmena:
1280 x 1024 = 1,310,720 piksela
1440 x 900 = 1,296,000 piksela
1680 x 1050 = 1,764,000 piksela
1920 x 1200 = 2,304,000 piksela

Da li iz ovih brojeva kapiras da 1440 x 900 realno nije veca rezolucija od 1280 x 1024? Da li ti je jasno da ti spustanje sa 1920 x 1200 na 1680 x 1050 moze dati svega 25% bolje performanse?

Ako je tacno sto kazu da je 37 FPS average na Act1 u 1920 x 1200 bez AA, u nivoima sa snegom imaces pola od toga sto je 18.5 FPS * 1.25 za nizu rezoluciju = 23 FPS average. Sta mislis, jel to vredi 650e?

Odgovoricu pitanjem -- mislis da ne bi vec igrali te i takve igre da to moze?

@DAS:
Znam da power house nije furuna, ali GTX 280 ce biti.

@byMaX:
Ok, ako ti tako kazes. I'm out.

kod mene je na snegu bilo 28~35fps, van snega 40~50fps tako da si preterao sa odnosima. Najmanji framerate je bio u alienship-u na nekim mestima 20~22fps...

med-high. Konkretno shaders high, textures high, physics high, sound high, ostalo na med.

edit: 1280x1024, 4xAF bez AA naravno.

Kolko sam video kod drugara, na tvojoj karti identicno tako radi samo na 1680x1050, mozda cak i za nijansu bolje.

Poslednja izmena:
Klasika cena. Tolko je bio i 8800gtx, 7800gtx i 6800GT, uvek bude tu negde oko 450-500e kad se pojavi. Nisam ni ocekivao onih 600...

8800GTX je kostao 650 USD kada se pojavio :) Ja sam svoj posle pola godine koriscenja prodao za 550 Evra, tako da se ne secas dobro!
:wave:

Poslednja izmena:
8800GTX je kostao 650 USD kada se pojavio :) Ja sam svoj posle pola godine koriscenja prodao za 550 Evra, tako da se ne secas dobro!

Hvala sto si mi osvezio pamcenje :d Ja sam valjda zapamtio samo onu cenu kad su ovde stigle :) A mozda ni to nije tacno sobzirom kako me glava sluzi ovih dana :S:

:type: :wave:

@Audio:

Ne znam za max posto naravno nisam mogao tako da igram :) Probao sam onaj ultra config i vuce se nekako 15-25fps na samom pocetku igre, dalje me je mrzelo da se patim...

To u alienship-u je bilo bukvalno na 2-3 mesta kad gledas u odredjenom pravcu, dakle zanemarljivo je, to sam pomenuo jer je tu najnizi framerate koji sam video u igri. Ostatak alienshipa je bio, pa, rekao bih u proseku 38.52 fps :) Kriza u sustini u 90% vremena varira ~10fps , nije ko neke igre da ima u jednom momentu 100fps,a u drugom 40. Ovde kad je prosek 35fps otprilike znaci da ide od 30 do 40 (grubo receno). Zato sam rekao da mislim da si preterao sa onih 50% razlike na snegu, posto sam skoro pa skroz glatko (za poijam Krize) odigrao taj deo, uglavnom je bilo 30+ fps, (vec sam napisao kako se kretalo), a u sumama pre snega je bilo 40+ vecinom vremena, a to nije 50% razlike.
E sad, mozda na max setinzima i jeste 50%, ne mogu da tvrdim jer kao sto rekoh nisam tako igrao.

audio treba da promeni nick... u audioskeptik.

generalno za sve gpu-ove koji koriste MSAA, njegovo ukljucivanje povlaci vece rendertargete ali ako je nesto pixel shader limited onda nece toliko da utice jer se pixelshader-i ne izvrsavaju na svakom semplu

Poslednja izmena:
3-way SLI GTX 280 Scores P21350 In 3DMark Vantage

3SLI_GTX280_m.png

Izvor: vr-zone

Koje napajanje treba za ovu Tri SLI varijantu? ~2kW? :d

To je isto kao da si reko,, jeeeee de da nadjem kinu za gorivo za moj lambordzini diabolo

Poslednja izmena:
bravo prijatelju, veliki je to uspeh nauciti da ispravljas tekst drugih ljudi... fora je sto u ovoj seljaniji ljudi voze labordzini a u nasoj domacoj slabo voze lamborgini

E nesto vas sve trenutno prezirem koji se hvatate za pravopis.... Dodjite u nvidiju da me ispravite ako mozete ako ne mozete napravite temu GENUINE-ove pravopisne greske pa tamo ispravljajte.. stvarno mi je muka vise. mozete i takmicenje da napravite ko je najvise gresaka pronasao, i kakav sam seljober i sl... pa izvolte

Poslednja izmena:
Daj bre genuine iskuliraj ih i nemoj ja da kacim vesti ovde koje ti znas pre mene ;)

Izasao 177.34 drajver, folding@home client i neka aplikacija za enkodiranje, a sledece nedelje izlazi PhysX drajver.

Ma ne nerviram se , sto se kaze Srpska posla, tj. kako komsiji da crkne krava, s'tim sto sam ta krava ovde ja.
U svakom slucaju uzivajte svi u novim drajverima :) Ja cu isto tako da molim Boga da intel izbaci neke za moj laptop pa da proradi taj DX10. Mada kad bolje razmislim ....
:)

Poslednja izmena:
A ne, to su "press" drajveri -- za reviewere, nisu za nas sirotinju raju :p

@audio
"Daj bre genuine iskuliraj ih..." - interesting. Pa ti prvi skaces na pravopisne greske cim nemas sta pametno da kazes. Jos ako se uzme u obzir da mnoge nastanu zbog 50 reci/min... :type:

bravo prijatelju, veliki je to uspeh nauciti da ispravljas tekst drugih ljudi... fora je sto u ovoj seljaniji ljudi voze labordzini a u nasoj domacoj slabo voze lamborgini

Pa jeste uspeh. Neko ide u skolu i to onu visoku kako bi naucio da ispravlja tekst drugih ljudi. :)

Nisam i nemam nameru da ispravljam tvoje "tekstove". Samo sam ti rekao kako se pravilno kaze/pise.

A fora fore je sto u nasoj seljaniji radije voze traktore, jerbo su ovdasnji seljaci svesnjii haosa koji ce nastati usled povecanja potrosnje nafte i energenata, odnosno nestasice hrane. Taj traktor mozda i trosi isto ili vise nego taj lamborgini, ali je, na duze staze gledano, bolja investicija. :d

Poslednja izmena:
Pa ni ja da vredjam, ali kad te ljudi iz tvoje zemlje podjebavaju umesto da daju podrsku ... ma nema veze , takvi smo

Poslednja izmena:
genuine je napisao(la):
pa ti uzmi integrisanu grafiku, posto vise odgovara nasim materijalnim uslovima

Kategorija "materijalni uslovi" u ovom kontekstu je nebitna. I traktor i lamborgini trose priblizno isto, ali samo ako izuzmemo neku dobru cicu koja ide u paketu sa lamborginijem, i koja, realno gledano, nema nikakvu (merljivu) materijalnu vrednost.

Slicno je i sa grafickim karticama. Sta ce mi 9800 GTX ako nema struje? Da potrosi i ono malo struje sto dobijem?

genuine je napisao(la):
Pa ni ja da vredjam, ali kad te ljudi iz tvoje zemlje podjebavaju umesto da daju podrsku ... ma nema veze , takvi smo

Da ti dam podrsku zato sto ces sutra da napravis budalu od sebe u tom fensi drustvu? Bolje ja da te ispravljam nego neki Indijac ili Pakistanac.

Poslednja izmena:
E nesto vas sve trenutno prezirem koji se hvatate za pravopis.... Dodjite u nvidiju da me ispravite ako mozete ako ne mozete napravite temu GENUINE-ove pravopisne greske pa tamo ispravljajte.. stvarno mi je muka vise. mozete i takmicenje da napravite ko je najvise gresaka pronasao, i kakav sam seljober i sl... pa izvolte

STRAŠNO. Kakvi... hm, likovi rade za nvidiu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno