Verovatno uzimam ovu za sobu
http://www.tehnomanija.co.yu/katalog/artcool-klima-las-12.html
Shta mislite?
http://www.tehnomanija.co.yu/katalog/artcool-klima-las-12.html
Shta mislite?
Poslednja izmena:
I mene zanima pingvin klima. Konkretno gledao sam Vivax, devetku, koja kosta 18000.
Takodje, koliko je siroko to crevo sto izduvava topao vazduh i kako/kuda je najbolje provuci ga do spoljnog sveta?
I mene zanima pingvin klima. Konkretno gledao sam Vivax, devetku, koja kosta 18000.
Jasno mi je da bolje radi split sistem, ali posto cu do kraja godine da se selim, a verovatno i jos par puta za narednih nekoliko godina, ne isplati mi se da svaki put montiram i demontiram klimu.
Dakle, isplati li se uopste pingvin i da li on radi posao?
Takodje, koliko je siroko to crevo sto izduvava topao vazduh i kako/kuda je najbolje provuci ga do spoljnog sveta?
Niko da nam pomogne oko pingvina, zar ih niko ne koristi?
Gde si nasao tog Vivax-a?
Inace crevo je poput aspiratorskih, rebrasto, fi 100mm. Najbolje ga je nakaciti na stucnu (otvor za sporete na cvrsta goriva) ali se dobija uz Pingvina i jedan nastavak elipsastog poprecnog preseka duzine 100mm a sirine po mojoj proceni 2-3cm tako da taj nastavak moze direktno kroz prozor (*** to je napravljeno za americko trziste gde ljudi nemaju krilne prozore vec klizne).
Aj pa neka se javi neko ko ima pingvina i kako je zadovoljan.
Poz!
Ako sam te dobro razumeo nemoguce je iskoristiti pingvin za hladjenje? Cemu onda uopste proizvodnja iste?
Nemoj da me pogresno razumes, mislim verujem ti, ali mora da moze nekako da se namesti da radi bar solidno. Ili se varam? Na stranu buka, to bih i nekako pretrpeo zarad 'ladnoce![]()
Imam ja vec 2 godine ... Nikad nisam imao problema sa njom. Zadovoljan samJa sam pre neki dan uzeo neku PaoloItalia klimu u tempu, na sniženju bila 14-15k din (12000btu). Za ime prvi put čujem, mada na kutiji piše da je toshibin kompresor. Zna li neko nešto o njima?
Ja sam imao Vivax, 9-ku, ako još neko želi da se za*ebe kao ja - samo neka izvoli. Valjda je poenta foruma da se podele iskustva i tim putem nešto korisno nauči. Mislim da su pingivni jednostavno nesrećno zamišljeno konstrukcijsko rešenje i da se nikako ne isplate. Možda je ta 14-ica "Tadiran" nešto bolja (ipak je Tadiran dobra marka za razliku od Vivaxa-klimaxa), ja samo kažem da ovu što sam ja imao ne bih ponovo uzeo ni da je za dž.
A, pošto su ljudi, koliko vidim, već odlučili šta žele da kupe i poslušaće naravno sebe, a ne tuđ savet, ja ih samo molim da kasnije postuju svoje utiske.
:wave:
Zaboravio sam da dodam ono najvaznije!
Pingvin bi mi sluzio za hladjenje iskljucivo jedne sobe cije dimenzije ne bi prelazile 3*5 metara i visine od 2.5 metara, koja bi se zatvarala. A u perspektivi ce verovatno da hladi manje sobe od ove ili u rangu sa njenom velicinom/zapreminom.
Da li je i za to neupotrebljiva ili prilicno ocajna?
P.S. Jos ocekujem da mi drugar donese pingvinche na probu![]()
Ok hvala na odgovoru.Moje pitanje,sta bi ti uradio da si na mom mestu,Konkretno da li bi uzeo ovaj lg es h1264dao ili on ne vredi te pare pa bi uzeo drugu klimu?Ako bi uzeo drugu napisi koji tacno model?KS koristi stari, neekoloshki R22 gas, a nova ES onaj sa oznakom R410..
generalno nema razlike, osim ako se u sklopu EU integracija donese zakon da su klime sa R22 "van zakona" ,)
2 Midea klime koje imam kod mojih su sa R22, a ova ES koju koristim u stanu je sa R410..
btw, to shto pishe na site-u dotichne firme uzmi sa rezervom, pa proveri lichno ili bar telefonom..
a shto se tiche cene, proveri u Tempo-u, chini mi se da sam video upravo ovu ES H1264DAO za ~24000din.
videh tamo i "neslavnu" ***LLAO, kao i njene "naslednike" LLA3 i LLA4 (mislim da ono 'O' i nije slovo, nego '0' - nula) po ceni chak 2k din. veccoj od DAO :trust:
izgleda da je nekom ostalo u magacinu malo vishe tih modela pa sad hocce da ih se reshi "prekrajanjem" cena
pozdrav
Pa meni treba za spavacu sobu posto mi je ta soba i radna i spavaca.Ali mi klima ne bi radila nocu kad spavam nego samo dok sam budan.
Znaci tvoja preporuka bi bila LG ES H1264DAO ako sam te dobro razumeo.
U toku sledece nedelje moram kupiti klimu pa ce po svoj prilici to biti ovaj gore navedeni model.
Šta kažete na ovaj Samsung, ima li neko iskustva sa njom? Vredi li tih para, osim što izgleda fensi?
EDIT: Uh, sad sam gledao malo i taj thread na [ES]-u ... Pa, ima li ova Midea MSV1-12HROB8F zaista jonizator ili ne? Ako ne, ima li neko predlog za 12-icu sa jonizatorom?
Ko ima problema sa gazdama stanova, neka im obeca da ce po odseljenju ostaviti instalaciju na koju moze da se montira bilo koja klima a to je poklon od 50-70e (toliko kosta ugradnja). Neverovatno kako se gazde prime cim im nesto poklanjas
Poz!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari