Šta je novo?

Fallout 3 oficijelni thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni su koncepti skoro svih igara bili mnogo bolji i detaljniji od onih u igri. Znam da je mnogo lakse nacrtati nesto nego modelovati, ali kada na kraju poredim neke kreature iz art-a i finalne igre, to jednostavno nije to.

Hahahaha, kakvi koncepti, ovi poslednji sa onim kraba konceptima, kao neko dete sa malo prebujnom mastom da je crtalo, a uz to raslo uz losu trash ili hevy metal muziku.

Kao i sve ostalo i koncepti su im debilni.

*** 90% stvari su totalno omashili i nisu uopste iz fallout univerzuma :(

meni se svidja kakvi su koncepti sto se tehnike i same teme tiche, ali veze nemaju sa falloutom... ponajvishe supermutanti, koji bi trebali da su narasli vojnici a ne orkovi-kanibali (za detalje pogledati zvanichan sajt)...

oruzja su tek katastrofa :( flaming sword... kome moze pasti tako debilna ideja ?

ono sto valja je riba u leatheru, mechant guy, one silne tehnikalije nisu loshe realno posebno aparat za nuka colu, svidja mi se i deathclow i molerat, takodje gradjevine deluju fino

ono sto suckuje neverovatno su mutanti, oruzja, chovek-kraba??? omg?? vault-suits??

*** 90% stvari su totalno omashili i nisu uopste iz fallout univerzuma :(

meni se svidja kakvi su koncepti sto se tehnike i same teme tiche, ali veze nemaju sa falloutom... ponajvishe supermutanti, koji bi trebali da su narasli vojnici a ne orkovi-kanibali (za detalje pogledati zvanichan sajt)...

oruzja su tek katastrofa :( flaming sword... kome moze pasti tako debilna ideja ?

ono sto valja je riba u leatheru, mechant guy, one silne tehnikalije nisu loshe realno posebno aparat za nuka colu, svidja mi se i deathclow i molerat, takodje gradjevine deluju fino

ono sto suckuje neverovatno su mutanti, oruzja, chovek-kraba??? omg?? vault-suits??

Ljudi koji su radili koncept ne kapiraju sto se oruzja konkretno tice, da sve to mora i fizicki da bude funkcionalno, a ne opet kao da je crtao mali metalac na drogama.

Koncept artovi su odlicni i tehnicki i idejno, a sad sto su neki od vas u startu subjektivni pa ih odmah proglasavaju losim uglavnom sto su iz Bethesde to je druga stvar. A koliko se secam mutanti u falloutu su bili slicni ovome, koliko je to moguce s obzirom da su bili sprajtovi pa se uglavnom nisu videli nikakvi detalji. I u samom faloutu su mutati bili zelene boje koze i potpuno deformisani tako da se i ne razlikuju puno od ovih. A ona kraba je verovatno neka mutacija onog Claw cudovista.

Koncept artovi su odlicni i tehnicki i idejno, a sad sto su neki od vas u startu subjektivni pa ih odmah proglasavaju losim uglavnom sto su iz Bethesde to je druga stvar. A koliko se secam mutanti u falloutu su bili slicni ovome, koliko je to moguce s obzirom da su bili sprajtovi pa se uglavnom nisu videli nikakvi detalji. I u samom faloutu su mutati bili zelene boje koze i potpuno deformisani tako da se i ne razlikuju puno od ovih. A ona kraba je verovatno neka mutacija onog Claw cudovista.

s oprostenjem, lupetash....

meni se svidja koncepti za robote... mada ona lopta u sredini... ko je rekao Sputnjik

sputnik.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Kako god kao sto rekoh to je subjektivno, na kraju ce ipak Bethesda da izda igru, zaradi ogromne pare a vi ogorceni sledbenici Fallout religije cete moci samo da ... :(

preplakali smo mi fo odavno... sada ostaje ogorchenje koje ce nadjachati smrdljivi hajp i to ce biti u sasvim kreativnoj i smeshnoj formi u to sam siguran, a i ustalom nema vishe nista sto moze toliko da skenja jednog fo fana...

u ostalom vec dovoljan broj medija pocinje da izrazava svoj skepticizam prema sposobnosti da bethesda gejevi naprave fo onakvim kakav treba da bude... dodjavola cak sada pocinju da prde po oblivionu kako on zapravo i nije toliko idealan koliko se cinilo u prvih pola sata igranja koliko im je bilo potrebno da bi ga ocenili i dizali u nebesa...

ti samo nemoj da dajes svoj sud o fo tematici jer o njoj realno nemas dovoljno znanja i sasvim ces da budes okej tip...

Dobro si provalio onaj vatreni mac,neverovatno!
Za Arcanum bi se lepo uklopio,ali za Fallout...

ti samo nemoj da dajes svoj sud o fo tematici jer o njoj realno nemas dovoljno znanja i sasvim ces da budes okej tip...

Jer to postoji neki fakultet ili mozda je potrebna doktorska teza da se napise o njemu. Odigrao sam i jedan i drugi deo a odigrao sam i Fallout Tactics, po meni je to dovoljno. Ako od njega ne pravim predmet obozavanja, religiju ili smisao zivota onda nisam kompetentan da pricam o njemu? Aman ljudi to je igra, igre se prave da bi ubile ono slobodnog vremena sto neko ima ili malo razonodile. A ako neko vidi igre drugacije, mozda ona glupava klinika za odvikavanja od kompjuterske zavisnosti i ima smisla. Na kraju pogledajte film Gamers, jeste da se radi o zaludjenicima za D&D ali ni ovi game fanatici nisu daleko.

ne trebati fakultet vec zdrav razum kako bi uocio da fo3 koji se radi nema veze sa prethodnim delovima... ako nisi siguran o onome sto pricas, ako se mozda secas ili prisecas onda bolje ne tupiti bzvze...

ako ti je igra povrsinska razonoda igraj i balavi na oblivion ili sta vec... fo je fenomen gejmerske kulture uz koju se moze sagledati kako industrija funkcionise (pored toga sto je to najbolji rpg ikada)

Jer to postoji neki fakultet ili mozda je potrebna doktorska teza da se napise o njemu. Odigrao sam i jedan i drugi deo a odigrao sam i Fallout Tactics, po meni je to dovoljno. Ako od njega ne pravim predmet obozavanja, religiju ili smisao zivota onda nisam kompetentan da pricam o njemu? Aman ljudi to je igra, igre se prave da bi ubile ono slobodnog vremena sto neko ima ili malo razonodile. A ako neko vidi igre drugacije, mozda ona glupava klinika za odvikavanja od kompjuterske zavisnosti i ima smisla. Na kraju pogledajte film Gamers, jeste da se radi o zaludjenicima za D&D ali ni ovi game fanatici nisu daleko.

Jel' ti bese onaj sto misli da je vilenjak i da zivi u svetu vilenjaka? :D I po tebi su neozbiljni ljudi koji vole i "razumeju" se u Fallout serijal i tematiku. Hehehe, mislim da kao sto ti rece G!!! -nisi kompetentan-.

Koliko se secam posta o vilenjacima to je bila metafora u kojoj sam zeleo da pokazem koliko je to drugo potpuno bezeveze i nerealno (tj jest da je isto toliko realno koliko i postojanje vilovnjaka i mislim da je bilo nesto oko religija) , a nisam zeleo da kazem da u njih verujem. A sto se Fallouta tice kao vidim da on nije isti kao i prethodni delovi ali me nije briga. Da li mi se svidjao Fallout? Jeste, ali je bilo delova u igri koji su me smarali. I jeste jedna od najboljih igara koja je postojala ali ne i najbolja. I da, igre jesu zabava i nista vise. I ne pretenduju da budu ista vise od toga, cak i Fallout. Mogu da kazem da postoji muzika koja je promenila moj zivot, knjige koje su dosta uticale na mene i filmovi koji su ipak delo umetnosti. Ali igre nisu, one su samo igre, zabava i nista vise. Nesto sto ce posluziti da se ubije vreme kad nema nista pametnije da se radi. A sto se tice gaming kulture - sta je to i da li to uopste postoji. Ako su nekome igre (posebno Fallout) nesto sto je esencijana stvar u zivotu, nesto od cega mu zivot zavisi, nesto na sta prvo pomisli kada se probudi ujutro onda to vise nije zalosno, to je jezivo. Mada ovo je samo moje misljenje (i verovatno 99.99999 procenata svetske populacije) tako da ne tvrdim da mora da bude svacije.

Poslednja izmena:
*** nekom je fallout, a nekom bilo koja druga igra, bio uvod i inspiracija za neki drugi hobi ... a to je, recimo u ovom slucaju, postapokaliptik kultura, fillmovi, knjige, muzika, fotografija i sl... sta je tu tesko zamisliti... problem je sto je to retko koja druga igra mogla da izazove kada je 99.99999 procenata igara na ivici banalnosti koje kod 99.9999 procenata igracke populacije zadovoljava neke osnovne ljudske potrebe za najplicim oblikom digitalne zabave... sto je u neku ruku i normalno i ocekivano...

Poslednja izmena:
*** nekom je fallout, a nekom bilo koja druga igra, bio uvod i inspiracija za neki drugi hobi ... a to je, recimo u ovom slucaju, postapokaliptik kultura, fillmovi, knjige, muzika, fotografija i sl... sta je tu tesko zamisliti... problem je sto je to retko koja druga igra mogla da izazove kada je 99.99999 procenata igara na ivici banalnosti koje kod 99.9999 procenata igracke populacije zadovoljava neke osnovne ljudske potrebe za najplicim oblikom digitalne zabave... sto je u neku ruku i normalno i ocekivano...

Ok, tu je si u pravu. meni je licno postapokaliptik kultura bila povod za igranje Fallout-a posto je bila jedina igra koja se bavila tom tematikom. A sama inspiracija za to su normalno bili Mad Max filmovi koje sam ko klinac voleo (i cak i danas mislim da su to ok filmovi) i par knjiga recimo "Ja sam Legenda", pa cak i "Mac od Sanare" (koji mi je definitivno mnogo bolje delovao kao 12-godisnjaku nego sad) i strip "Jeremiah". E sad ne mogu da kazem da su sve igre koje sam igrao banalne. Badldur's gate sigurno nije, i jeste bio uvod u moje citanje RA Salvatorea jer za njega nisam do tada znao. Ali i dalje je to ipak bila zabava, kao i Arcanum, Football Manager, Morrowind, Pirates! itd... Pa cak i kad se igram, trudim se da igre nisu banalne, tj da imaju dobru pricu, da na neki nacin uoposle i mozak a mnogo manje reflekse, ali to je meni vid zabave. Nikada mi nije bilo interesantno i zabavno da igram FIFU ili NBA ili DOOM i slicne FPS-ove i sportske simulacije. Ako vec treba da izgubim na nesto par sati neka bar ima neku sustinu.

Poslednja izmena:
Koliko se secam posta o vilenjacima to je bila metafora u kojoj sam zeleo da pokazem koliko je to drugo potpuno bezeveze i nerealno (tj jest da je isto toliko realno koliko i postojanje vilovnjaka i mislim da je bilo nesto oko religija) , a nisam zeleo da kazem da u njih verujem. A sto se Fallouta tice kao vidim da on nije isti kao i prethodni delovi ali me nije briga. Da li mi se svidjao Fallout? Jeste, ali je bilo delova u igri koji su me smarali. I jeste jedna od najboljih igara koja je postojala ali ne i najbolja. I da, igre jesu zabava i nista vise. I ne pretenduju da budu ista vise od toga, cak i Fallout. Mogu da kazem da postoji muzika koja je promenila moj zivot, knjige koje su dosta uticale na mene i filmovi koji su ipak delo umetnosti. Ali igre nisu, one su samo igre, zabava i nista vise. Nesto sto ce posluziti da se ubije vreme kad nema nista pametnije da se radi. A sto se tice gaming kulture - sta je to i da li to uopste postoji. Ako su nekome igre (posebno Fallout) nesto sto je esencijana stvar u zivotu, nesto od cega mu zivot zavisi, nesto na sta prvo pomisli kada se probudi ujutro onda to vise nije zalosno, to je jezivo. Mada ovo je samo moje misljenje (i verovatno 99.99999 procenata svetske populacije) tako da ne tvrdim da mora da bude svacije.

E, vidis tu gresis, Fallout je umetnicko remek delo, i to spoj vise umetnosti, sa vise sadrzine i vise poruka, i vise satire i humora nego 95% filmova, e to sto ti nisi uspeo da vidis to je drugo.

Jos nesto vecina svetske populacije su prilicno glupi ljudi, tako da ti je to poredjenje sasvim na mestu.

Poslednja izmena:
Ok, tu je si u pravu. meni je licno postapokaliptik kultura bila povod za igranje Fallout-a posto je bila jedina igra koja se bavila tom tematikom. A sama inspiracija za to su normalno bili Mad Max filmovi koje sam ko klinac voleo (i cak i danas mislim da su to ok filmovi) i par knjiga recimo "Ja sam Legenda", pa cak i "Mac od Sanare" (koji mi je definitivno mnogo bolje delovao kao 12-godisnjaku nego sad) i strip "Jeremiah". E sad ne mogu da kazem da su sve igre koje sam igrao banalne. Badldur's gate sigurno nije, i jeste bio uvod u moje citanje RA Salvatorea jer za njega nisam do tada znao. Ali i dalje je to ipak bila zabava, kao i Arcanum, Football Manager, Morrowind, Pirates! itd... Pa cak i kad se igram, trudim se da igre nisu banalne, tj da imaju dobru pricu, da na neki nacin uoposle i mozak a mnogo manje reflekse, ali to je meni vid zabave. Nikada mi nije bilo interesantno i zabavno da igram FIFU ili NBA ili DOOM i slicne FPS-ove i sportske simulacije. Ako vec treba da izgubim na nesto par sati neka bar ima neku sustinu.

naravno pojam zabave totalno subjektivna stvar... zabava je i citati knjige i gledati filmove etc... a ono sto stvara tvoj izbor knjiga filmova muzike i slicno je zanimljiva stvar... u jednom momentu kod mene je to bio fallout i zato ga sigurno necu zaboraviti i posmatrati kao najobichniju igricu... jednostavno fo je kod mnogih prevazislo npr geekish baljezganja kojima su skloni dnd freakovi na koje svi pokazuju prstom kada se spomene rpg... fo je otvorio mnoge teme jer zbog svog sarkastichnog izlaganje sustine dodirnuo neke aktuelne teme, teroija zavere :) totalne apokalipse i kako bi drustvo moglo izgledati (ili ce izgledati) u tom okruzenju bla bla bla i sto si vise upoznavao tvorce igre i njihove motive to si vise bio impresioniran...

ono sto je kul kod fo tematike da je nisi ni mogao skapirati kako treba ako nisi gledao mad max, balde runnera, montipajtonovce i slicno...

*** nazalost bethesda nema pojma kakvu su kosku uzeli u ruke, a zapravo to ih i ne interesuje...

fallout jeste umjetnost. ne treba generalizovati stvari, nije ni svaka knjiga umetničko delo. većina igara nemaju veze sa umetnošću, ali fallout je izuzetak. i po tome i po mnogo čemu

Koji ste namcori, strasno :D

naravno da jesmo, kako bi bilo dosadno da nema nas :d

i jedno pitanje:

ako ste igru vec odavno proglasili teskim sh1tom i jeresom u odnosu na prva dva dela, zasto i dalje dolazite u ovu temu da nastavite da pljujete po igri? ok, ispljuvali ste, razumeli smo svi - nema treci deo nikakve veze sa smekom koji je krasio prethodnike i to je to.. cenim da ima dosta njih koji FO ne smatraju bozanstvom, vec samo ok/dobrom/odlicnom igrom i da bi hteli i da odigraju i treci deo kakav god da je. i stvarno mi nije jasno zasto iz dana u dan dolazite ovde da pljujete i pisate po igri (posto ste to vec radili zadnji XX strana)?

inace, verovatno cete kad se pojavi da je odigrate i ponovite sve sto ste vec rekli po milijardu puta, a da one kojima se svidja prozivate kako "balave na oblivion".

Pa ja im lepo rekoh da stede pljuvacku do jeseni pa onda kad krenu da pljuju... nek bar bude kvalitetno :D

To je svega par meseci jos, strpite se :)

i jedno pitanje:

ako ste igru vec odavno proglasili teskim sh1tom i jeresom u odnosu na prva dva dela, zasto i dalje dolazite u ovu temu da nastavite da pljujete po igri? ok, ispljuvali ste, razumeli smo svi - nema treci deo nikakve veze sa smekom koji je krasio prethodnike i to je to.. cenim da ima dosta njih koji FO ne smatraju bozanstvom, vec samo ok/dobrom/odlicnom igrom i da bi hteli i da odigraju i treci deo kakav god da je. i stvarno mi nije jasno zasto iz dana u dan dolazite ovde da pljujete i pisate po igri (posto ste to vec radili zadnji XX strana)?

inace, verovatno cete kad se pojavi da je odigrate i ponovite sve sto ste vec rekli po milijardu puta, a da one kojima se svidja prozivate kako "balave na oblivion".

Pa ja im lepo rekoh da stede pljuvacku do jeseni pa onda kad krenu da pljuju... nek bar bude kvalitetno

To je svega par meseci jos, strpite se

Opet ne shvatate, ovo je samo zagrevanje, hvatamo zalet, onako drzimo masinu u leru, cisto da budemo pripravni. :D (ono pravo ce tek da usledi!)

ono sto je kul kod fo tematike da je nisi ni mogao skapirati kako treba ako nisi gledao mad max, balde runnera, montipajtonovce i slicno...

Ovde se potpuno slazem!

Poslednja izmena:
Dobro me podsetiste za Blade Runner, ima vec pet godina da ga nisam opet odlgedao, a imam i neku final cut verziju. A i Filip K Dika nisam citao odavno. Elem, zanimljivo je komunicirati sa ljudima koji se pale ko hepo kockice sve jedno da li je to u pitanju Fallout, Warcraft, nacionalizam ili religija (ovi poslednji su mi omiljeni za peckanje). I shvatam ja sve vas i vase frustracije oko Fallouta, ali poenta je u tome da to otprilike nikoga ne dotice, a pogotovo ne ljude iz Bethesde, pa je sva vase nervoza i ljutnja potpuno besmislena, a i lose utice na zdravlje.

i jedno pitanje:

*** to je jache od mene ;)
da ima nesto drugo na slichnu meni interesantnu temu smarao bih tamo ali nema... znamo da ce biti losh fallout sada je samo pitanje koliko ce biti losh :p

u svakom sluchaju nikada ne kritikujem bez razloga tu je uvek neki nov aktuelan text ili fotka i pored nje moj subjektivan komentar... zar tome ne sluzi forum, pogotovo ako imash neistomishljenika :)

kako bi forum bio dosadno mesto da se svi slazu i da klimaju glavom i postuju "da, da da, upravu ste mili gospodine...."... zapravo izgubio bi svaki smisao ;)

rispekt za ljubiteljt filipa dika, ne mislish valjda da se zapravo nesto nerviram irl zbog virtuelnih stvari i rasprava? svasta :D zivot je lep tralalallla

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno