Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa rakoh puno puta, da ima shmajser na krovu i da mozesh da gazish peshake (shta ima veze shto ih nema na pravoj stazi, izmislicemo ih :)), igra bi otishla u minimum duplo vishe kopija, i uopshte se ne zezam.

Da nema tih retarda, na svetu ne bi postojalo pola krsh robe bilo koje vrste.

Poslednja izmena:
Pa rakoh puno puta, da ima shmajser na krovu i da mozesh da gazish peshake (shta ima veze shto ih nema na pravoj stazi, izmislicemo ih :)), igra bi otishla u minimum duplo vishe kopija, i uopshte se ne zezam.

Da nema tih retarda, na svetu ne bi postojalo pola krsh robe bilo koje vrste.
Ma da montiraju rakete u podvesnike ispod spojlera a desno od cajgera specijalnu konzolu sa prekidacima i lcd-om sa nishanom i ostalim parametrima o meti (citaj drugim autima).

Poslednja izmena:
Vec sam stigao na obrisan, ali evo razloga zashto je post obrisan i zashto bih ga i ja obrisao.

Tu mislim na prljanje guma, gubitak gripa zbog prljanja, grejanje guma, pucanje, stvaranje flat i hot spot-ova (zbog naglog kocenja, ili kocenja sa blokiranim tockovima), a i necete naci komplikovanu fiziku guma i ogibljenja jer im ocigledno to nije cilj da naprave, iako imaju i previse novca i osoblja.

Skoro sve to postoji vec u prologu, a zashto je on to napisao je jasno...

To je moje iskustvo iz GT4, a po filmicima i komentarima ljudi (ljubitelja simulacija) to je jos uvek izgleda vrlo slicno i u GT5p...

Borise, a da dodjesh na karting jednom pa da pokazesh to svoje znanje o automobilima i da imash pravo da prichash o realnoj simulaciji ?

Razlog je sto ameri radije kupuju igre za XBOX seriju konzola. Stoga kada je izasao Project Gotham Racing a posle i Foza serijal na prvom XBOXu prodaja Gran Turismo serijala je naglo opao u severnoj Americi.

Koji auto za Japanese Championship Series? Imam Imprezu WRX STI Type RA 05 ali veoma tesko to ide sa njim..

Borise, a da dodjesh na karting jednom pa da pokazesh to svoje znanje o automobilima i da imash pravo da prichash o realnoj simulaciji ?

Vuno jedna, odrao bi te naravno :d

Post nikako nije bio flejmerski, post je bio opis GT fransize iz mog ugla i iskustva, dakle to nije dozvoljeno? Solite mi pamet vas dvojica iskusnih trkaca koji imaju iskustvo iz kartinga i eventualno ste mozda par puta "prozujali" kroz Bulevar Vojvode Misica ili pored sajma 150 na sat u Civic-u, pa ste baje, sta? :d Dajte, budimo ozbiljni, imate sigurno vise iskustva u smislu da ste probali ili ste se vozili u vise automobila od mene, ali niko ne prica ovde o tome, pricamo o nekim stvarima koji definisu trkacku simulaciju, i smeta mi to vase ispiranje mozga ljudima ovde kako je GT nesto najrealnije, a svaki kontra argument brisete...

Kao sto sam rekao Baner-u, ako neko trazi takticko-pucacku simulaciju, sigurno mu necu preporuciti Vegas, sa specijalcima koji furaju kackete i tompuse u ustima, vec cu mu preporuciti RS Raven Shield ili Athena Sword, jel tako? sto nikako ne umanjuje kvalitet Vegas-a ali jednostavno nije dovoljno realan i detaljan kao pomenute ranije verzije.

Nek ljudi izvode sami svoje misljenje, nema potrebe za raspravom, nikom ne solim pamet, ali je bas mucno gledati samo reci hvale, cenzura u najgorem mogucem obliku, jer dvojica ljudi "kojima se moze" misle da je to nesto najrealnije i brisu sve ostalo..

Ljudi, moze li se ikako namjestiti da recimo dva covjeka prelaze GT5: Prologue?
Ili samo jedan save fajl ima ili mogu nekako da snimim na 2-3 mjesta?

Poslednja izmena:
Napravi nekoliko različitih naloga u osnovnom sonijevom meniju... Svaki nalog će imati svoj save. Ovo važi za svaku igru.

Vuno jedna, odrao bi te naravno :d

Post nikako nije bio flejmerski, post je bio opis GT fransize iz mog ugla i iskustva, dakle to nije dozvoljeno?

Jel tebi jasno da prichash o igri koju nisi probao uopshte ? Pa nije to NBA live da probash jedan, probao si sve.

A shto se tiche iskustva u voznji, ako ti mislish da sam ja za 20 godina interesovanja za automobilizam provozao Civica bulevarom a ti shto si jedva punoletan mozesh da pricash o simulacijama, ili si pijan ili ti nije dobro :)

I ja na karting stalno zovem, ali nikako da se pojavish.

Poslednja izmena:
Jeli neko od vas zavrsio igru racunajuci i trke svakog brenda? Jeli S licenca poslednja?

p.s. Najavljen update za 22. maj.

Da li, kada se hostuje trka, moze da se unese broj igraca, ili je to fiksno? Ako moze da se menja, onda bi trebalo da bude prilicno lako da se napravi private trka - samo je potrebno da host na svom firewall-u dozvoli incoming traffic na portovima koje koriste klijenti samo ljudima sa kojima zeli da igra...

Ako ima neko dobru volju da knjizicu iz igrice skenira ili je vec ima skeniranu u bilo kom obliku neka posalje na:

[email protected].

Kupio sam igricu od coveka ali je izgubio knjizicu a ja volim da je sve kompletno, pa eto...
Postenom nalazacu se unapred zahvaljujem...

Evo nakon dva dana posedovanja igrice i nekih 12-tak sati provedenih na stazama GT-a zelja mi je da podelim nekoliko utisaka sa vama. Napominjem da pre ove igrice nikada nisam imao kontakt sa GT serijalom.

GRAFIKA - jednostavno receno FANTASTICNO, ocene o next-gen-u su zaista potpuno realne, mislim da je dostignut jedan vrhunac i da ce verovatno imati i te kakav uticaj na sve buduce simulacije voznji na svim platformama.
FIZIKA - nisam neki preterani strucnjak, ali do sada nisam vozio nista sto ima vise slicnosti sa realnom voznjom automobila, vrhunski.
IZBOR VOZILA - fenomenalan, znaci bolje od ovoga ne treba (sto se mene tice i preveliki).
OPCIJE - odlicne, meni je lepo odradjen kako tehnicki tako i graficki.

E pa toliko, mislim da sam dovoljno hvalio. Sta mi se ne svidja.

- Ostecenja na vozilu nema, to zaista nedostaje, koliko sam video to ce biti reseno ili kroz update ili u punoj veziji igrice.
- Takodje mi nedostaje i prljavstina vozila. Naime koliko god ja sletao sa puta, okretao se u pesku i sl. vozilo kao iz apoteke. Sija...To me malo nervira, nedostaje mi malo prljavstine po vozilu.
- Vreme, uvek perfektno, bar ovo sto sam video do sada u igrici, pada li tamo kad kisa ili sneg, mozda bi i neka simulacija nocne voznje bila interesantna.
- Izbor staza, za sada veoma mali. To ce takodje resiti u punoj verziji igrice, ali nedostaje mi malo veci izbor.

Sve u svemu, tip igrice koji ima svoju ciljanu populaciju. One koji vole realnu voznju, dobru grafiku i kruzni tip trka. Ja bas i ne spadam u tu populaciju, nedostaje mi (mnogo) veci izbor staza, izbor modela automobila moze biti i manji, i naravno vec pomenuta (nesavrsenstva) vozila. Za mene bi kombinacija GT-a i DIRTA bila savrsena. Uzeti ova vozila i fiziku i preneti ih na staze u DIRT-u i eto lude zabave. Kazem, ovo je samo jedno razmisljanje koje sam zelio podeliti sa vama, verujem da ce u punoj verziji biti dosta toga drugacije a sto se mene tice, jos par dana zabave pa se vracam na Motorstorm...

Ah da, nasao sam na sajtu save game za otkljucavanje svih modela automobila pa ako moze samo ukratko kako da ih ubacim u PS3 sa fleske.

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje, tri pokusaja da izvrsim update igrice su zavrsena neuspesno. Naime update krene ali negde na pola ili ranije puca i prijavljuje gresku. Skidanje igrica preko PSS-a ide bez problema, skinuo sam nekih 15-16 demo-a od kojih su neki i preko 1GB i ni jednom nije doslo do problema a update puca 3 puta, ima li neko ideju zasto.

Preoptereceni serveri. Probaj jos nekoliko puta, ja sam uspeo iz nekog 8.

Preoptereceni serveri. Probaj jos nekoliko puta, ja sam uspeo iz nekog 8.

E hvala na info, ponovo cu veceras da probam, ah da primetio sam da mi nesto javlja - tipa sat mi nije podesen kako treba (kada radim update). No nije bitno. Druga stvar, video sam razne predloge za volane sa extra ciframa i sl. Najprostije, koji najjeftiniji volan uzeti da radi pod PS3. Video sam neke Logitech za 2-3k dinara ali stoji oznaka da su za PC, moze li tako nesto da radi na PS3, ne daje mi se vise od 2-4k dinara. Ne interesuje me menjac, samo volan i papucice, zategnuti za sto i terati. Stavljam navodike na "NAJJEFTINIJI" da mi ne dajete misljenja kako je najbolji onaj od 5,8 i 10k dinara. Znam to...

Negde sam procitao da deo skinutog update-a ostaje zapamcen na hdd-u i da se nastavlja pri sledecem pokusaju iako se ne vidi na onom baru.

Nastavlja se skidanje updatea... u određenoj meri. Priemra radi, ako skidanje stigne do pola i dl pukne i kada se pokrene ponovo, skala će mnogo brže otići do pola nego prvi put.

E hvala na info, ponovo cu veceras da probam, ah da primetio sam da mi nesto javlja - tipa sat mi nije podesen kako treba (kada radim update). No nije bitno. Druga stvar, video sam razne predloge za volane sa extra ciframa i sl. Najprostije, koji najjeftiniji volan uzeti da radi pod PS3. Video sam neke Logitech za 2-3k dinara ali stoji oznaka da su za PC, moze li tako nesto da radi na PS3, ne daje mi se vise od 2-4k dinara. Ne interesuje me menjac, samo volan i papucice, zategnuti za sto i terati. Stavljam navodike na "NAJJEFTINIJI" da mi ne dajete misljenja kako je najbolji onaj od 5,8 i 10k dinara. Znam to...

Pa nema bas volana za tu kintu :) Najjeftiniji volan sa Force Feedbackom (a bez FF-a ne vredi uopste kupovati volan, veruj mi) od Logitecha ti je Formula Force EX, a mislim da on ne radi na PS3...
Najjeftiniji koji radi na PS3 je DFP (Driving Force Pro) i on ti je nekih 120 eura, to je sjajan volan koji radi i na PC-u...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno