Šta je novo?

Windows XP Service Pack 3 (SP3)

Au, kako bih sad poceo da psujem nakon sto mi je Crni napomenuo; jos vidim RUS u imenu fajla i ne kontam nista :S:
Najgore od svega je sto mi i ne treba XP.SP3 ali ni-za-sta :d ; presao sam na Vistu i na XP se jednostavno vise ne vracam (cak ni dual boot kako mnogi rade zbog igara) ;)...

Au, kako bih sad poceo da psujem nakon sto mi je Crni napomenuo; jos vidim RUS u imenu fajla i ne kontam nista :S:
Najgore od svega je sto mi i ne treba XP.SP3 ali ni-za-sta :d ; presao sam na Vistu i na XP se jednostavno vise ne vracam (cak ni dual boot kako mnogi rade zbog igara) ;)...

Samo da znas i mene si zeznuo...:D

Inace,instalirao sam sp3(preko SP2 bez ijednog update-a) sa MS sajta i jedina razlika koju primecujem(do sada) je natpis "SP3" u general tab-u...:D
Markovi,Kriza,boot...Sve isti djavo.Cemu li sam se ja nadao...

Samo da znas i mene si zeznuo...:D

Inace,instalirao sam sp3(preko SP2 bez ijednog update-a) sa MS sajta i jedina razlika koju primecujem(do sada) je natpis "SP3" u general tab-u...:D
Markovi,Kriza,boot...Sve isti djavo.Cemu li sam se ja nadao...

ja sve to probao i ne vidim nikakvu razliku,sve je isto...

Ni ja ne vidim neku razliku za sada... samo znam da je instalirao gomilu dzanka... :)

E bas vam hvala za informacije ja ga sigurno necu instalirati sad mi radi XP SP2 kao besan i nebih da ga zeznem sa SP3 ako nema nekog vidnog poboljsanja.:)

Meni stvarno nije jasno sta ste vi ocekivali od ovog SP3? Da dobijete neki novi GUI? Ne razumem? Na mnogo mesta do sada je pisalo da SP3 ne donosi nista revolucionarno sto se tice samog operativnog sistema,prosto gomila zakrpa koje su izasle od SP2.

Poslednja izmena:
Skinuo :)

Koliko sam uspeo da vidim, u pitanju je "prava" verzija SP3. Sistem radi skroz ok kao i sva TinyXP izdanja :) Sav softver koji sam probao radi najnormalnije, uxtheme je vec patchovan...
Ako budes hteo da instaliras - samo napred :)

To što tebi nije radio ne znači da ne radi uopšte... koristio sam ranjie i onaj prvi RC SP3 što je izašao odavno, i ni sa njim nisam imao nikakvih problema, osim što pojedini hotfixi za SP2 nisu hteli da se instaliraju jer su detektovali SP3.

A ono što se pojavilo par dana ranije, zar to nije taj finalni SP3? I ove silne kompilacije XP +SP3 (5512).

Jeste.

Ali kaže gore,

The pack was pulled because it breaks or otherwise compromises the Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS). The RMS application is relatively uncommon and is chiefly used by small/midsize businesses, making Microsoft's decision to pull the pack seem a bit unusual.

Znači koga ovo ne hvata, slobodno nek nastavi sa korišćenjem SP3 :)

ok, o kojoj se ovde finalnoj verziji govori ? jel kad kazete finalna verzija, mislite na RC2 ?

I 5503 i 5508 su valjda bile RC2.

RC=Release Candidate
RTM=Released To Manufacturing
Build 5512 je RTM (FINALNA VERZIJA) i neće biti povučen, niti menjan.
MS je privremeno obustavio planiranu isporuku preko Windows Update, dok ne nađu rešenje kako da "filtriraju" korisnike pomenutog "Dynamics Retail Management System" jer isti nije kompatibilan sa SP3, pa će za njega posebno da izdaju zakrpu (fix).
Svi ostali mogu bez problema da instaliraju SP3.
Provereno na više različitih konfiguracija u poslednjih par dana, na svima SP3 glatko prolazi (preporuka!)

Instalirao sam SP3 i posle mi nije radio net pa sam ga unistalirao. Mrzelo me da trazim shta je problem, samo sam probao da ochistim registri i nije pomoglo pa mi je unistall bilo najlakshe reshenje ... :)

meni radi net sa SP3 (5512) ali mi se pojavljuju cudni problemi. Ono sto mi je indikativno je se odjednom isti problemi pojavljuju na dve masine.

Desava se da kad krene da dize windows zaglavi na samom pocetku...i to ponekad samo, desava mi se da mi izgubi gama setovanje posle sleep moda i da mi samo nestane program u taskbaru iako je program otovren ali ponovno vracanje na program Crtl+tab izazivanje pucanje istog itd itd

Samo bih vas molio da naglasite ubuduce da li ste SP3 isprobavali na sveze instaliranom Winu ili na staroj, vise meseci koriscenoj instalaciji. Znate da ima razlike.

Samo bih vas molio da naglasite ubuduce da li ste SP3 isprobavali na sveze instaliranom Winu ili na staroj, vise meseci koriscenoj instalaciji. Znate da ima razlike.

ne znamo. bar ja ne znam. shta bi mogla da bude razlika ?

ja sam ga instalirao, i nisam primetio ni jednu jedinu promenu, ni u interfejsu, ni u aktivnim procesima, al verujem da radi neshto valjano ...

eventualno sam primetio da je usporen copy paste sa particije na particiju, mozda ima josh neki dodat protokol, u to se zaista ne razumem ...

Skinuo sam fajl koji se zove windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu.exe instalirao i sve radi normalno. Moje pitanje je da li je ovo finalni sp3 posto nigde ne vidim da mi pise build 5512? Na MyComputer - General piše Service Pack 2, v.3264.

Ok tako sam i sumnjao pa reko da proverim pre nego što uradim reinstal win-a, hvala skinuću.

Meni je poceo winamp da zakucava na sp3... :\
Samo odjednom... Stane... :|

Vrh Dno