Šta je novo?

Asus M3a

@storm - cekaj tek da je neko uzeo phenoma, onda bi ova ploca ploca zablistala u pravom sjaju Zjbavanja - sa njima uglavnom i ne radi, prem da je pravljena za njih :d
na support sajtu hoce da ih linchuju. nema topica koji nije neki extra veliki problem...
mi sa AM2 smo josh i super prosli :-devil-:

:D:D:D

izvadio sam firewire i stavio SCSI i nece da se radi na istom kloku na kom je radila.
sada je na defaultu i radi, a na kloku od ~2.7 na kom je radila sa firewireom, sada sa SCSIjem nece, ni na manjem od toga?
cudljiva ploca...

@ima-li-koga-koga:U vezi grafichke ako spadas u ovo:"Intermittent stuttering issues seen when running various 3D applications ",evo resenja:
http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=33033
Zato sam ja i uzeo GForce, a skloniji sam ATI-ju....Imao sam zelju da napravim "Pure AMD/ATI Comp" ali mi se nije dalo!Zato sam i uzeo ovu plocu!
Kada mi dosadi GF,hocu da probam HD3650

ne secka mi vishe google earth, ati je stvarno kralj brljanja sa drajverima.

priljucio sam na CHA_FAN1, u biosu sam podesio na profil optimal ali funkcionise samo za cpu 1800-3100

Ja sam dosao dotle da sam zadovoljan sto radi relativno stabilno i cutim:S:....Bar sam se otresao BSD!!!:S:
Skupljam pare za GA-MA 770/780/790,videcu vec,ali ovo cudo leti napolje!!!!J*b*m ti ASUS :wall:
Izvinjavam se na rechniku:smoke:

priljucio sam na CHA_FAN1, u biosu sam podesio na profil optimal ali funkcionise samo za cpu 1800-3100

Probaj na profil silent. Tako sam ja bio podesio i spustao je brzinu i na CPU i na CHA_FAN1...
Tako drzim i na mojoj ploci iz potpisa i fino radi sa tri ventilatora.

probao sam radi samo za cpu merim sa everestom , mislim nije to bucno uopste najbucniji mi je hdd kad pocne da krlja

Poslednja izmena:
Danas sam vratio stari bios 301 i everest mi prikazuje mnogo nize temperature u odnosu na 702 bios.Razlika je 10-15 stepeni.Pitanje je sad koji je tacniji i koji tacno pokazuje realnu temperaturu procesora.Postoji i dobar forum na asusovom zvanicnom sajtu u vezi nase ploce pa i tamo mozete pokupiti dosta informacija.

ova ploca je dosla sa default biosom(ne znam tacno koja verzija jer mi ploca nije tu) i u startu pokazuje 10-15 stepeni vise. Cak i sa orthosom na defaultu dodje do 60 stepeni a cooler je mlak.

Default bios bi trebao da bude 301.Taj je i bio kod mene na ploci kada sam je kupio pre mesec dana

Izasao novi bios 802.Da li ga je neko isprobao i da li ima nekih poboljsanja?

video sam da je izasao, i mene zanima kako se ponasa.Trenutno furam 0702 i sve radi uglavnom kako treba

ja sam stavio 802 i par dana je OK, radna temperatura je oko 48, fen oko 1400

ma ne valja ni ovaj bios, tj. mozda valja temp, ali ja vracam na prvi. cim sam zatvorio kuciste temperatura je skocila na 55 radnu. a u kuci je ledara. znaci letos ce da bude oko 65.
probao sam ortos na 100% i ode temp na preko 65c. fen podesen na Q&Q je na 3000rpm, milina

vrcem na 301 i mirna backa.

Citat:"ASUS SUPPORT
0802 :The latest beta BIOS for M3A
fix the problem that setup abnormal when using revision B3 CPU"
Koji su to B3 procesori?I,primecujem,posle 7 dana vec pechuju latest final(0702)!!!Nikad od ASUS-a BIOS:wall:
Sta je konkretno bolje sa 0802?
Da li vredi menjati 0702 sa 0802?Komp mi stabilno radi na 0702!

Na zvanicnom sajtu jos ga nema.Hajde baci link pa da ga isprobamo

Obrni okreni i dalje najbolje funkcionise 301 verzija biosa

@gilespi:imas ASUS Ati HD 2600xt,kakva su ti iskustva?Jel te cima,pa sledi sliku?
Meni je ploca toliko bila nestabilna sa HD2600pro, da sam morao da stavim XFX GF8600GT,da stabilizujem sistem,a sada vidim u Pakomu( http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9010901 )da ubaucuju M3A sa HD3650 u gotove konfiguracije...Hteo bih da ponovo predjem na ATI,mada nemam lose iskustvo sa GF8600GT!
Meni najbolje radi sa ovim 0803,temperatura je problem izgleda kod svi AMD/ATI baziranih chipseta...:smash:

@gilespi:imas ASUS Ati HD 2600xt,kakva su ti iskustva?Jel te cima,pa sledi sliku?
Meni je ploca toliko bila nestabilna sa HD2600pro, da sam morao da stavim XFX GF8600GT,da stabilizujem sistem,a sada vidim u Pakomu( http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9010901 )da ubaucuju M3A sa HD3650 u gotove konfiguracije...Hteo bih da ponovo predjem na ATI,mada nemam lose iskustvo sa GF8600GT!
Meni najbolje radi sa ovim 0803,temperatura je problem izgleda kod svi AMD/ATI baziranih chipseta...:smash:
Sto se Ati HD 2600xt graficke karte tice,ona stvarno dobro radi.Nisam imao ama bas nikakvih problema sa njom do sada.Iskreno nisam bas neki gamer ali ono sto sam do sada igrao radi odlicno.Sto se ploce tice nikakvih nestabilnosti u radu do sada izuzev tih cudnih merenja temperature procesora sa novijim boisima

Da li je neko uspio prebaciti FSB preko 265 na ovoj ploci? Do 260 sam dosao iz prve ali da bi FSB radio na 265 morao sam da dignem PCI-E na 101MHz. E sad problem je u tome sto ne mogu nikako da natjeram plocu da radi preko 265MHz. Sve opcije sam podesio kao i na Biostaru i na njemu sam drzao FSB 275MHz. Ima li ko kakav pametan predlog.

Da li je neko uspio prebaciti FSB preko 265 na ovoj ploci? Do 260 sam dosao iz prve ali da bi FSB radio na 265 morao sam da dignem PCI-E na 101MHz. E sad problem je u tome sto ne mogu nikako da natjeram plocu da radi preko 265MHz. Sve opcije sam podesio kao i na Biostaru i na njemu sam drzao FSB 275MHz. Ima li ko kakav pametan predlog.

Na koliko ti radi memorija?

probaj sa 533mhz...

Evo uspio sam. Izgleda da ploca undervoltuje memoriju. Uspio sam da naguram FSB 275 ali orthos pukne poslije par minuta sto znaci da jos nesto ne stima. Al valjda cu skontati u cemu je problem. Hvala ti sto si mi napomenuo za mem. Prvo sam spustio mem na 533 i kad sam vidio da radi onda sam je vratio na 667 i malo digao voltazu.
Jedino su mi malo cudne ove temperature.

Izasla je nova verzija biosa (0805) ima je za download na asus-ovom sajtu. Pa ko hoce nek proba.

Evo probao sam (0805) radi ok, nisam primetio nikakva poboljsanja

Nazad
Vrh Dno