Šta je novo?

AMD Phenom X3 disksusija!

• Začetnik teme Začetnik teme Bogda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
8750 uopste nije los CPU, ali ima jedan problem, a to je visoka cena.

Po cemu nije los kada ga Core2Duo E6600 sije u skoro svim realnim testovima (za Sandra sinteticke testove cak i nema rezultata)? Da ne spominjem koliko trosi i koliko kosta? 🙂

Kako li si samo doshao do tog zakljuchka?

btw cena X3 8750 je manja od E6600

Razlika je citavih 17 EUR u korist AMD-a. Sta je sa performansama? Da ne zaboravimo koliko dugo je E6600 prisutan na trzistu? Ja sam najiskrenije ocekivao bolje performanse TriperCore-a jer bi to bilo dobro za sve nas - dobar hibrid iz AMD-a, Intel gura cene nadole, svi srecni i zadovoljni.

Poslednja izmena:
Po cemu nije los kada ga Core2Duo E6600 sije u skoro svim realnim testovima (za Sandra sinteticke testove cak i nema rezultata)? Da ne spominjem koliko trosi i koliko kosta? 🙂
U kojoj to realnoj multithread aplikaciji ga sije ? :d SuperPi ? 😀

E6600 se odavno vise ne proizvodi, pa nije bio ni odavno pod udarom snizenja cena. Uporedi aktuelne ponude.

Ovo je mnogo realnije... 155e za Q6600 vs 150e za X4-1 8750, razlika: dupe i oko...

http://geizhals.at/deutschland/a217708.html

Znam ja sve to 😉 Samo mi je bilo zanimljivo da vidim tj da mi Kutijica pokaze u kojim je to realnim aplikacijama E6600 bolji od X3 8750 🙂. Q6600 je jednostavno bestbuy kako god da okrenesh 😉

alfaunits je napisao(la):
Ti onda lepo pogledaj cene Q6600, a ne E6600, jer je nizha (ko zna kojom ludom logikom):
http://geizhals.at/deutschland/a276277.html
Tu vec ni 9850 nema sta da trazi...
Necu ja 🙂 to je trebao Kutija da uradi pre nego shto je lupio 😀

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ja sam najiskrenije ocekivao bolje performanse TriperCore-a jer bi to bilo dobro za sve nas - dobar hibrid iz AMD-a, Intel gura cene nadole, svi srecni i zadovoljni.
Shalu na stranu sad. Testiran je on 😉 Performanse su mu dobre tj na ochekivanom nivou, odnosnu na nivou za B3. OC dometi dobri na prosechnom hladjenju (3-3,2 GHz). Ono shto je loshe u ovom momentu i presudno je cena! Ako se to koriguje na nekih 120 eura bice toga shto ti prichash tj opshte narodnog veselja.

Znam ja sve to 😉 Samo mi je bilo zanimljivo da vidim tj da mi Kutijica pokaze u kojim je to realnim aplikacijama E6600 bolji od X3 8750 🙂. Q6600 je jednostavno bestbuy kako god da okrenesh 😉

Necu ja 🙂 to je trebao Kutija da uradi pre nego shto je lupio 😀

Shalu na stranu sad. Testiran je on 😉 Performanse su mu dobre tj na ochekivanom nivou, odnosnu na nivou za B3. OC dometi dobri na prosechnom hladjenju (3-3,2 GHz). Ono shto je loshe u ovom momentu i presudno je cena! Ako se to koriguje na nekih 120 eura bice toga shto ti prichash tj opshte narodnog veselja.

Dobro, onda se Kutija vunster izlupetao 🙂

Enivej, E7200 npr. je generalno brzi CPU od tog X4-1 Phenoma, a o E8x00 seriji da ne pricam... Cene mogu da se uporede na gornjem linku vrlo lako...

Pa i ne mora da bude mnogo bolja, dovoljno je da bude bolja, sto i jeste.
A ako tebi 9850 izgleda sve bolje i bolje, kupi naocare pa pogledaj ponovo 😉
9850 izgleda sve bolje i bolje. Zakleo bih se da Q6600 nije mnogo bolja kupovina od 9850.

Pa da je mnogo bolji ne bi bio priblizno cenjen vec vishe!
...ali nije ni mnogo losiji, sto je i bila poenta moje price. Ako ga poredis sa starom B2 revizijom, mnogo je bolji. Ako bi bio jeftiniji bio bi jos bolji i to stoji da je tako, a sto se AMD-a tice sasvim sigurno je da ih nije mnogo briga da li TI mislis da je Q6600 bolji i zato je i cena takva kakva jeste. :d

Poredjenja radi Q6600 kod nas kosta 175 €, a Phenom 9750 na istom taktu kosta 162 €. Prema tome, koliko je losiji toliko je i jeftiniji. Taj 9750 nije nista losiji overkloker od 9850.

Ja NEMAM dioptriju.
Bas mi je drago zbog toga! :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno