Šta je novo?

Nvidia GT200

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Samo je malo čudno da je rezultat bolji i da ista stvar ne pali na DX10 hardveru 😉.

Cisto sumnjam da ne pali na DX10 hardveru? Mozda je stvar u implementaciji? DX10.1 podrska ce biti izbacena u narednom patchu zbog problema:
Hi guys,

I’m glad to see some familiar faces around here and it’s cool to be back! I used to work in Ubisoft’s UK office but I’m now working in the Montreal studio, where they developed Assassin’s Creed, and for the foreseeable future I’ll be here as your community developer.

Having me here basically means that I’ll be giving you updates on what’s going on with Assassin’s Creed and the first bit of news I have is that we’re planning to release a patch for the PC version of Assassin’s Creed that addresses the majority of issues reported by fans. In addition to addressing reported glitches, the patch will remove support for DX10.1, since we need to rework its implementation. The performance gains seen by players who are currently playing Assassin’s Creed with a DX10.1 graphics card are in large part due to the fact that our implementation removes a render pass during post-effect which is costly.

We don’t have an exact date for the release of this patch but we’re hard at work and hope to have further updates soon.

Thanks guys

http://www.cdrinfo.com/Sections/News/Details.aspx?NewsId=23056

Nvidia will reportedly upgrade its high-end graphics cards this summer with the new G92 GPUs manufactured with the 55nm process.

The source of the news is Digitimes.com citing industry sources in Taiwan.

Code-named G92b, the new GPU is expected to operate at higher clocking speeds due to its advanced 55nm manufacturing process, potentially challenging Nvidia's current 9800 GX2 and 9800 GTX boards in terms of performance. The new GeForce 9900 series, which will launch in the second half this year is expected to continue the adoption of the G92 design.

Although Nvidia has not officially confirmed it, the new GeForce 9900 series are expected to be part of the company's GT200 platform.

Today's news come to confirm the words of Nvidia's Jeff Brown, who unveilled last week the company's plans to release its next GPU in the next couple of months. He said that the updated GPU would have 1 billion transistors. and feature 200 unified shader processors. Nvidia's current G92 GPUs feature 128 shaders.

Nvidia has not confirmed these early reports.

Nvidia also plans to launch the GeForce 9600 GSO GPU next month to compete with AMD's Radeon HD 3830. The GeForce 9600 GSO will based on the company's G92 GPU and will target the mid-range graphics card market.

Jos jedna G92 revizija. No ovo mi nije jasno:
Although Nvidia has not officially confirmed it, the new GeForce 9900 series are expected to be part of the company's GT200 platform.

Poslednja izmena:
PA oce da kazu da ce 9900gt biti 55nm part i baziran na nekoj reviziji GT200 chipa. G92b (pretpostavljam prvi ce biti 9800GT) ce biti sadasnji chip u 55nm.

bas vas inspirise ova tema za smisljane off-a 😉

BTW, meni se cini da je u "airu" previse dezinformacija i da apsolutno niko ne zna sta ce i kad ce 'vidija da izbaci... a to je sasvim Ok i deo je poslovne strategije ciji je cilj dezorjentisati konkurenta tako da sto je losije moguce pozicionira svoje proizvoda... videcemo 'oce li im to uplaiti 😉

bas vas inspirise ova tema za smisljane off-a 😉

BTW, meni se cini da je u "airu" previse dezinformacija i da apsolutno niko ne zna sta ce i kad ce 'vidija da izbaci... a to je sasvim Ok i deo je poslovne strategije ciji je cilj dezorjentisati konkurenta tako da sto je losije moguce pozicionira svoje proizvoda... videcemo 'oce li im to uplaiti 😉

Kako se bre ne zna,Nedjo,pa imas grafikon na prvoj stranici 😀

Salu na stranu,sta su pod ovim mislili:
"He said that the updated GPU would have 1 billion transistors. and feature 200 unified shader processors."

jel na G92b ili na GT200 ?

gt200 naravno. Za g92b maltene jasno pise da je dieshrink g92. Znas i sam da oni za nove GPU sa drasticnim razlikama daju novi corename/codename, kako god...

Poslednja izmena:
To sam i ja isprva pomislio,aii sam onda procitao jos jednom i vise mi nije jasno 🙂

"He said that the updated GPU would have 1 billion transistors. and feature 200 unified shader processors. Nvidia's current G92 GPUs feature 128 shaders."

Ovo updated mozda znaci updated G92.A u sledecoj recenici ga poredi bas sa G92.

ma...mani ti sta oni kazu, kazu u reviewovima po netu da DFI Blood Iron ima digital PWM...Prica o bilion tranzistora je pocela sa onim prvim najavama G100, 1 bilion tranz. free AA, zvacu usta da ne budu pusta. Sad znamo da se chip sledece generacije nece zvati G100 vec GT200 i GT100, otprilike ce biti onakav kakvog si ga nacrtao,ako ne i bas takav. A koliko miliona bioliona trazova ce imati - videcemo 🙂 G92b ce opet biti samo mali refresh i uhodavanje u 55nm proces kao sto uvek i rade pred menjanje procesa...

Poslednja izmena:
videcemo 🙂 G92b ce opet biti samo mali refresh i uhodavanje u 55nm proces kao sto uvek i rade pred menjanje procesa...

ma nije bre gx-x uvek bilo tako... za novi proces su uvek lepo izlazili sa novim lowEnd GPU-ovima, 'vidija je samo jednom "vezbala" novi prozivodni proces na highendu - NV30 😉

mislio sam na to da ce prvo oprobati novi proces na aktuelnoj generaciji karti pa ga tek onda primeniti na novu. Ne znam na kojoj drugoj karti bi ga oprobali osim na 9900gt, sve i da bude neki 9800gt opet je hi-end. 9600GSO po svoj prilici nece biti 55nm vec 65nm, a ne vidim nista osim toga u najavi za middle/low end...

Tako i ja kapiram.Prvo ide shrink G92 (najverovatnije ide na 9800GT), pa onda u 55nm ovaj GT200 sa povecanim brojem sp-ova, i blabla-ova...

VRZone je napisao(la):
The first 2 models from the GeForce 9900 series will be 9900 GTX and 9900 GTS instead of 9900 GT we reported earlier. It seems Nvidia has decided to launch them as early as July to counter RV770 and steal the performance crown away. Nvidia has earlier confirmed GT200 existence and revealed that the GPU has about 1B transistors. Our sources are suggesting a 512-bit memory interface with GDDR3 memories for GeForce 9900 GTX using P651 PCB and a 448-bit memory interface for the GeForce 9900 GTS.

Eto. 🙂

Mozda su tajno pravili tostere u 55nm pa uvezbali proces 😀

Poslednja izmena:
Može biti da je u pitanju 65nm proces (ako zaista misle izaći tako "rano" sa novim čipom), a G92 ide na 55 kako je rečeno.

Poslednja izmena:
Znaci nVidia dolazi u julu a Ati u junu. Mora se priznati da ako ovo ispadne tacno Ati grabi brze od nVidia-e.Koliko sam skapirao taj GT200 ce biti upgrade u odnosu na G80 isto koliko ce RV770 u odnosu na R600,a ipak je R600 kasnio puno i ispao los.

Znaci nVidia dolazi u julu a Ati u junu. Mora se priznati da ako ovo ispadne tacno Ati grabi brze od nVidia-e.Koliko sam skapirao taj GT200 ce biti upgrade u odnosu na G80 isto koliko ce RV770 u odnosu na R600,a ipak je R600 kasnio puno i ispao los.
otkud ti da GT200 ili kakoli ce se vec zvati, dolazi u Julu?

Poslednja izmena:
Definitivno izlaze sa nečim. Šteta što se ništa nezna o G92B nomenklaturi. Logičnije je da to bude 9900 serija.

GPU-ZGT-200.png

dakle nista od 240SP? 🙂 ako ovo nije fake izgleda da ce obe kompanije izbaciti nove cipove sa 50% vise SP-ova...a i 512 bita i 32 ROP-a nece da se bace...videcemo ima li ista od ovoga ili je samo spisak lepih zelja 🙂

Pa oni se tacno utrkuju sa AMD-om nece da dupliraju broj shader-a nego povecavaju za 50%.

P.S. Serviraju nam na kasicicu (malu).

Poslednja izmena:

Mislim da su svi shotovi do sada sa 3DMark rezultatima i GPU-Z (vezani za GT200 i RV770) proglašeni fake. Šum raste kako se približava izlazak novih proizvoda.

Meni najlogičniji ishod događaja bi bio:
G92b (9900 serija sa 112 i 128sp) -> 06.2008.
RV770 ( HD4800 serija) -> 06.2008.

R700, RV710, RV740 -> Q3
GT200/G100 -> Q3

Nema šanse da sve živo stave na tržište za 30 dana. Također mi izgleda nepojmljivo da GT200 bude 9900 serija.

Poslednja izmena:
2008042753a048d725f2f92xh6.jpg

Nisam ja pravio 🙂

Mislim da su fake i ovaj kao i onaj prethodni GPU-Z screen.

GeForce 9900 GTX (GT200) specs leaked
55nm TSMC process
Single chip with "dual G92b like" cores
330-350mm2 die size
900M+ transistors
512-bit memory interface
32 ROP
192SP (24X8)
6+8 Pin
550~600W PSU min
9900GTX SLI runs Crysis 2560x1600 VH 4XAA smoothly
GDDR3 memories
10.5" long
Dual slot TM71 cooler from Coolermaster
TDP up to 240W
P651 PCB

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=271801
http://www.vr-zone.com/articles/GeForce_9900_GTX_is_10.5-inch_Long,_Dual_Slot/5740.html
ove "specifikacije" spadaju u kategoriju: "sto je babi milo to joj se i snilo"!

verovatno je i to naklapanje ali mi to ne deluje kao nesto specijalno. Logicnije bi mi bilo 2x128 stream procesora.

verovatno je i to naklapanje ali mi to ne deluje kao nesto specijalno. Logicnije bi mi bilo 2x128 stream procesora.

Pa 192 SP se valjda misli po jednom GPU-u,znaci high-end bi bio 2x192SP.

Ovo onda deluje ekvivalentno sa Ati-jevim RV770 - 50% jace od prethodnog GPU-a i dva takva za high-end.

pise "single chip with dual-like" bla bla, pa ispod pise 192 shadera, ja pretpostavljam da se misli da je to skupa za taj single-dual-like chip 🙂

Nazad
Vrh Dno