Šta je novo?

Nvidia GT200

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
815
http://translate.google.com/transla...00_in_den_markt&langpair=de|en&hl=en&ie=UTF-8

CeBIT: NVIDIA brings the GT200 soon in the market

One of the partners of NVIDIA Board had before us a few days strongly advised this year, the Computex in June 2008 to visit. Reasons why we are not wanted to mention - he was bound to secrecy. Nevertheless, the planned events will be important. Yesterday we learned from an insider and then more incredible. NVIDIA's GT200 chip is ready and in three months should see the light of day.

While we wanted this source is not really profound details, but betrayed us, that this is a completely new generation should act, which also double FPU performance as a not yet have shown 9800 GTX.

It is difficult to understand why such a way NVIDIA treads. The G80 technology is, in principle, not yet very old, the refresh with the G92 is now just in the form of the GeForce 9-family fully implemented. Another partner told us kopfschüttelnd that NVIDIA currently seem much "in the drawer" lie, that new products and presentations can be made, when they wanted. It was ultimately not sure what a R700 really in a position to afford it - it was just on surprises prepared.
[PG]

Ko kaze da Nvidija ne sprema nista 🙂

Google-ov translator je sve bolji 😀

Najbolja je ova priča da mogu sa GT200 izaći na tržište kad žele. Zašto si onda kompliciraju život sa GX2 linijom, i čemu sele G92 na 55nm?

Poslednja izmena:
G92 55nm им може покрити средњу класу док се GT200 не појаве. А GX2...е то већ не знам шта ће им :d.

Kao sto je sto puta prezvakano: Mere ciji je veci!

Na osnovu ovih informacija:

http://www.nordichardware.com/news,7644.html

preradio sam G80 blok dijagram:

techg80diagramwd7.gif

i dobio GT200 blok dijagram:

techgt200diagrambr5.gif

🙂

Poslednja izmena od urednika:
au, nije valjda da ce imati celih 240SP :zgran:

Slobodno Nedjo! Vidim pomenuo si me,lepo ,)
Ma nije to neki veliki trud,doslo mi odjednom.Od svih dosadasnjih spekulacija o GT200 ove su mi se ucinile najrealnijim.

@Chinaski:Meni nekao sifra od 240 deluje realno,obzirom da kada bude izsao GT200 bice blizu dve godine od izlaska G80.

Ako pažljivo pogledate, videćete da prvi ROP nema vezu sa Frame Buffer-om što samo pokazuje da DAS razmišlja i o budućoj, laser cut verziji GT200 arhitekture.

LOL!

BTW svaka čast, ali aljkavo druže, aljkavo... crtkaj ponovo... :d:d:d

techgt200diagrambr5.gif

Pa te sa 448-bitnom magistralom ce biti best-buy,videces! 😀

Stvarno nema opravdanja za tolike greske.Nedjo...ako te ne mrzi....

EDIT: @Pixell: Inace,nije to frame buffer vec razne kes memorije.Frame buffer (sinonim za memoriju) ide ispod ROP-ova. :wave:

Poslednja izmena:
techgt200diagrambr5.gif

Pa te sa 448-bitnom magistralom ce biti best-buy,videces! 😀

Stvarno nema opravdanja za tolike greske.Nedjo...ako te ne mrzi....

Sto bi me mrzilo?! Pa jesam li moderator ili nisam 😉

@Nedjo,Chinaski: Sto veci to bolji 🙂 Tako se bar pokazalo kod G80.

Ako uporedimo neke cifre: G80 je velik oko 480mm2,a G92 324mm2.Znaci G80 je veci za gotovo 50%. Pretpostavimo da ce novi GT200 biti priblizne velicine kao i G80 (recimo da je 500mm2 neka granica za normalan yield) tada bi u 65nm imao oko 1130 m tranzistora (754*1.5). Pitam se da li je to dovoljno za onakav potencijalni GPu sa mog dijagrama 🙂
Mozda zato i tamo ima smisla sto su shader blokovi uglavnom prosireni a samo su dva dodata jer da su samo duplirali broj blokova morali bi i kesh memorije da dupliraju a ovako ima mesta za stekanje.

mislis, sto veci - to skuplji 😀
ogroman cip znaci preskup high end, a samim tim i proporcionalno skup mainstream 🙁
ako nista, moce ce na njemu da se ispece gurmanska pljeskavica koliki ce biti :banana:

@Nedjo,Chinaski: Sto veci to bolji 🙂 Tako se bar pokazalo kod G80.

Ako uporedimo neke cifre: G80 je velik oko 480mm2,a G92 324mm2.Znaci G80 je veci za gotovo 50%. Pretpostavimo da ce novi GT200 biti priblizne velicine kao i G80 (recimo da je 500mm2 neka granica za normalan yield) tada bi u 65nm imao oko 1130 m tranzistora (754*1.5). Pitam se da li je to dovoljno za onakav potencijalni GPu sa mog dijagrama 🙂
Mozda zato i tamo ima smisla sto su shader blokovi uglavnom prosireni a samo su dva dodata jer da su samo duplirali broj blokova morali bi i kesh memorije da dupliraju a ovako ima mesta za stekanje.

S tim shto ce GT200 99% biti u 55nm s obzirom da pre njega dolaze 55nm verzije G92...

mislis, sto veci - to skuplji 😀
ogroman cip znaci preskup high end, a samim tim i proporcionalno skup mainstream 🙁
ako nista, moce ce na njemu da se ispece gurmanska pljeskavica koliki ce biti :banana:

Pa evo i G92 je velik mainstream GPU (barem po broju tranzistora) pa nije skup.

@Typhoon.X: I to je moguca varijanta.Tad bi vec bila druga prica.

Najverovatnije ce biti 55nm. Nvidia prvo ispipava proizvodni proces na manjim modelima i kad savlada sve probleme onda napravi zwer. Kada kasnije prelazi na jos sitniji proces, pa urade refresh modela, moguce je cak i smanjenje broja tranzistora.
U svakom slucaju, povecanje broja shadera uz povecanje kloka istih donece ogroman rast performansi.

... a mi će mo kupovati RV770 jer će biti dosta jeftiniji i neće ti trebati napajanje od 800W da ga poteraš. nVidia će možda moći da se hvali najbržim GPU-om, ali bi AMD mogao da pokupi kajmak ako uspe na vreme da izbaci gorepomenuti.

... a mi će mo kupovati RV770 jer će biti dosta jeftiniji i neće ti trebati napajanje od 800W da ga poteraš. nVidia će možda moći da se hvali najbržim GPU-om, ali bi AMD mogao da pokupi kajmak ako uspe na vreme da izbaci gorepomenuti.

Ako bude trosio manje ili jednako kao 2900XT,slozices se da je to ipak uspeh.

Znači, Ati ide sa konja na magarca što se tiče proizvodnog procesa, ili ...
Zadnji proizvod im je bio RV670, koliko se sjećam, a ne R600.

Samo je malo čudno da je rezultat bolji i da ista stvar ne pali na DX10 hardveru 😉.

To je nešto novo, znači primjetno se povećala kvaliteta AA i slika izgleda lošije?
Makar, perspektiva screenshotova nije 100% pogođena, tako da je teško pričati o bilo čemo drugom osim AA.

Poslednja izmena:
pa zapravo ne znaci, ja sam "lupio" to onako videvsi ono "our implementation removes a render pass during post-effect which is costly". Mozda samo treba jedan render pass manje za isti rezultat i nema gubitka, a mozda i ima gubitka zbog jednog render pass-a manje.

Nazad
Vrh Dno