Šta je novo?

Nikako mi nije jasno...

• Začetnik teme Začetnik teme Delija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja zaista ne vidim sta je smesno u tome sto sam pukao celu masinu i gomilu podataka? :trust:

Nisam znao sta da stavim u slucaju onog sto sam napisao, ali ipak mislim da su smajliji na kraju dana najbolja stvar, verovatno si i ti posle nekoliko dana samo odjednom prasnuo u nezadrziv smeh......od muke 😀😀.....

Imam par dana odmora, pa malo razgledam forum i izmedju ostalog teme o grafickim kartama i procesorima i ponekad se bash slatko nasmejem biserima nekih novih klinaca 🙂, ali ne bih se time sada bavio... 🙂

Elem, ne mogu da verujem da ljudi daju tolike pare za ultra-mega-giga procesore i graficke karte, a jos uvek gube oci na 17" CRT-ovima... Nisu mi nikako jasni tako raspodeljeni "prioriteti"... :wall:

Da li samo ja vidim totalnu nelogicnost u tome? Jbm li ga... :S:

i ti si 2 god. skidao muziku i kupovao silne TB hardova i sve to drzao na ploci sa naduvanim elktrolitima (koje si posle "servisirao"). Gde su tu "prioriteti" ? :smoke: :smash:

Bavim se poslom slicnim kao i stampari😀
A be, ce be de😀, Fazon kod tih "citavih" 350 evra je u tome, sto za te pare imas vise od 20 modela tft-a, dok crt iskopah ovaj, a opet nije ni priblizan Trinitron i Diamondtron modelima.
E, da... Lepo bi mi legao Nec LCD2690WUXi, cak pokriva 92% Adobe RGB spektra. Ali mu i cena lepa, oko 1000 evra u Nemackoj. Nego cekam da mu cena padne na 700-800 evra, pa kad stigne u Srbiju, da kukam zasto kosta 1500€. Eto ti i razloga zasto onih "350":wall:

ti se stalno drzis tih boja ko pijan plota...Ja se bavim slicnim poslom kao ti, (dizajn, pre press i MM u globalu) i imam najjeftiniji LG 19" LCD i nista mi ne fali. Bitno je kako radis i tvoj skill, monitor samo moze da ti pomogne malo.

Znas li da zene u proseku vide 20% vise nijansi iz spektra nego muskarci ? Ona ce na CRT-u videti vise boja nego ti. Eto ti hendikep, sta ces sad ? 🙂 Jel to znaci da su zene bolji dizajneri/graficari ? Sta cemo sa tetrahondama ? Oni u 3 boje, tebi i meni identicne, vidi 20 razlicitih boja...

nauci pantone paletu napamet, nauci da baratas sa vrednostima u postotcima ili po katalozima i mozes da radis i na monohromatskom monitoru ili mobilnom telefonu...I tako ce ti u stampariji "rad" stamapati sa najjeftinijim kineskim bojama...

Poenta je da LCD ne kvari oci (ako se normalno koristi) i da nema razloga da visis na CRT-u i da zahtevas apsolutni vrh od LCD-a da bi presao na njega. Ne vidim ni sada da imas Barco, Eizo isl. vec najobicniji malo bolji CRT kome je geometrija odavno otisla poqrcu, a jedan cosak ti je zuci od drugog...Imali smo u stampariji 6 NEC 22" trinitron i svi su bili toliko dobri posle 5godina da samplakao za TFT-om koji sam imao kod kuce...

Navika je cudo 😉

PS.

Kad malo bolje razmislim, nemoj nikada da predjes na LCD. Fontovi su suvise ostri kad radis sa njima (vektori, photoshop) da jednostavno izgledaju mnogo ruznije nego na CRT-u (bez zezanja). Smislili su ClarType ali toje prilicno cudna zivuljka na koju se treba navikavati, a opet, ne pomaze u photoshopu, a i moze da ti stvori pogresan utisak o izgledu fonta (posto "pegla" fontove). Na skupljim monitorima ta ostrina fontova je samo jos vise izrazena, tako da u mom i tvom slucaju, sto skuplji LCD, to gori fontovi za rad i manipulaciju u nasoj bransi. Do duse, ja sam se navikao pa mi ne smeta 😉 (priznajem, jedno vreme sam drzao CRT pored TFT-a jer sam paranoisao isto sto i ti oko boja, medjutim - proslo me je i sa zadovoljstvom sam ga se jedanog dana otarasio. Ne pada mi sad vise na pamet da se vracam na CRT, ikada.)

Poslednja izmena:
Sve shto reche gx-x, ja sam tripovao da je tft shitina, tj. oni budj matori modeli jesu shitina, mada chak i oni manje udaraju u vugla od crt-a.
Ali ipak se nakanim predjem na tft, ima mana ali definitivno je bolje, tako sam se lako navikao da mi sad rad na crt-u koje imamo u servisu predstavlja pravo muchenje.
Isto tako ortak imao neki samsung 19" kao malo bolji model, slika mrachna, "dishe", i josh gomila anomalija njemu kao o.k. mani horor, ali skoro je kupio neki 226BW samsung (ako se ne varam) i nije verovao svojim ochima, poshto se bavi veb dizajnom nije mogao prepoznati svoje sajtove😀
Ali sad se istripovao da ga kao kalibrishe, pa mu nije dobro kao, a ona kanta od crt-a je bila takva bulja i nije mu padalo napamet da ga kalibrishe ili shta vetj, niti bi mogao.
Poenta je da se sad istripovao iako je imao krsh, da je na krshu bolji prikaz boja😛

O ukusima ne vredi raspravljati, ali mislim da ovaj put ukusi nisu u pitanju vetj tripovi.
Probajte TFT bez predrasuda i on tje vam uzvratiti ljubav, ljubav na prvi pogled😀

Pozz/NHF😀

i ti si 2 god. skidao muziku i kupovao silne TB hardova i sve to drzao na ploci sa naduvanim elktrolitima (koje si posle "servisirao"). Gde su tu "prioriteti" ? :smoke: :smash:

1. Naduvane elektrolite nisam zagledao vac sam ih detektovao tek kad je masina pocela da zeza (citaj: gasio sam komp na 5-6 meseci, a problem je bio iskljucivo sa "cold startom"). Zatim je Dushanov cale to sredio i ploca je radila perfektno jos godinu dana.

2. Imam backup SVEGA... 😉

pa dobro, al opet, kad si skontao da je doslo do toga da se naduvavaju znao si da je matora ploca i da ispusta dusu i nisi uzeo novu vec si ovu ganjao i dalje...Isto tako neko mozda ceka da mu CRT ispusti dusu pa ce onda da menja (iako ja to ne bi cekao naravno, kao sto ni nisam ali eto, ne vredi se iscudjavati, vidish sta si napravio 😀 )

Blah! al se gomila ljudi ovde izlupalo, to nije zdravo!

http://www.viewsoniceurope.com/UK/monitoruniversity/lcdvcrt/crt.htm

kao prednosti CRT-a su navedeni -

Accurate color (vishe nije problem za TFT)

Response time (Takodje, stvar starih TFT-ova)

Viewing angle (isto)

Multiple resolutions (no problem)

Lower purchase price (uvek je jugo bio jefiniji od astre)

o chemu dalje ima da se pricha ?

"Kome treba objašnjavati, njemu nema svrhe. Kome vredi objašnjavati, njemu nema potrebe"

Pa ko skonta, skonta.

Poslednja izmena:
U sustini, mi koji imamo dobre CRTove, preci cemo na LCD kad budemo imali para... Sve se prti oko para... I lepe cice pored bara!

U suštini si dobrim delom u pravu.
Posedujem 2 CRT monitora.
Simens-Nixdorf ću zameniti ali samo za neki zaista dobar TFT kad budem raspoložen da za to izdvojim sredstva.
Eizo mi ni na kraj pameti ne pada da menjam,pritom novac nema nikakav uticaj na ovakvo opredeljenje.

ti se stalno drzis tih boja ko pijan plota...Ja se bavim slicnim poslom kao ti, (dizajn, pre press i MM u globalu) i imam najjeftiniji LG 19" LCD i nista mi ne fali. Bitno je kako radis i tvoj skill, monitor samo moze da ti pomogne malo.

Znas li da zene u proseku vide 20% vise nijansi iz spektra nego muskarci ? Ona ce na CRT-u videti vise boja nego ti. Eto ti hendikep, sta ces sad ? 🙂 Jel to znaci da su zene bolji dizajneri/graficari ? Sta cemo sa tetrahondama ? Oni u 3 boje, tebi i meni identicne, vidi 20 razlicitih boja...

nauci pantone paletu napamet, nauci da baratas sa vrednostima u postotcima ili po katalozima i mozes da radis i na monohromatskom monitoru ili mobilnom telefonu...I tako ce ti u stampariji "rad" stamapati sa najjeftinijim kineskim bojama...

Poenta je da LCD ne kvari oci (ako se normalno koristi) i da nema razloga da visis na CRT-u i da zahtevas apsolutni vrh od LCD-a da bi presao na njega. Ne vidim ni sada da imas Barco, Eizo isl. vec najobicniji malo bolji CRT kome je geometrija odavno otisla poqrcu, a jedan cosak ti je zuci od drugog...Imali smo u stampariji 6 NEC 22" trinitron i svi su bili toliko dobri posle 5godina da samplakao za TFT-om koji sam imao kod kuce...

Navika je cudo 😉

PS.

Kad malo bolje razmislim, nemoj nikada da predjes na LCD. Fontovi su suvise ostri kad radis sa njima (vektori, photoshop) da jednostavno izgledaju mnogo ruznije nego na CRT-u (bez zezanja). Smislili su ClarType ali toje prilicno cudna zivuljka na koju se treba navikavati, a opet, ne pomaze u photoshopu, a i moze da ti stvori pogresan utisak o izgledu fonta (posto "pegla" fontove). Na skupljim monitorima ta ostrina fontova je samo jos vise izrazena, tako da u mom i tvom slucaju, sto skuplji LCD, to gori fontovi za rad i manipulaciju u nasoj bransi. Do duse, ja sam se navikao pa mi ne smeta 😉 (priznajem, jedno vreme sam drzao CRT pored TFT-a jer sam paranoisao isto sto i ti oko boja, medjutim - proslo me je i sa zadovoljstvom sam ga se jedanog dana otarasio. Ne pada mi sad vise na pamet da se vracam na CRT, ikada.)

Pa, bravo za tebe kako sve uspes da odradis dizajnerski u 1280x1024 sa najjeftinijim LG-jem. Lepo sto si zapamtio sve palete na pamet, ali covece shvatite jednu stvar, ako sam se ja uhvatio za boje, sta ste se svi uhvatili za TFT, pa bogu hvala da cu koristiti ono sto mi najvise odgovara! Drugo, **** vas TFT, 75% mojih poruka na benchu sam iskucao zureci u TFT ekran, ali za vecinu stvari i poslova CRT mi sluzi. Trece, navikao sam na rad u velikoj rezoluciji, tako da ali stvarno, cak i da boje nisu u pitanju, meni je i 1650x1050 malo... Sto se zracenja tice, do pre koju godinu svi ste se zracili pored CRT-a i glavu dajem da ste vise vremena provodili tad pored racunara, nego sad.

Nije 1650x1050 već 1680x1050. Native za 21" je 1600x1200.

(20", 22") 1680x1050 = 1.764.000
(21" CRT) 1600x1200 = 1.920.000

To nije neka razlika u korist 21" CRT-a.

...Sto se zracenja tice, do pre koju godinu svi ste se zracili pored CRT-a i glavu dajem da ste vise vremena provodili tad pored racunara, nego sad.
Da. Sada provodimo manje vremena zato što koristimo TFT tehnologiju.

do pre 3 godine (dok nisam izbacio CRT iz upotrebe) mi je godisnje dioptrija rasla za po 0.8, od tada do sada skupa 0.5, stim sto se nije promenula za poslednjih godinu i po...Veoma mi je krivo sto LCD tehnologija nije bila dostupnija ranije. Eto samo jos toliko. Ostalo sam rekao. Nek gleda ko u sta hoce, like I care...

do pre 3 godine (dok nisam izbacio CRT iz upotrebe) mi je godisnje dioptrija rasla za po 0.8, od tada do sada skupa 0.5, stim sto se nije promenula za poslednjih godinu i po...Veoma mi je krivo sto LCD tehnologija nije bila dostupnija ranije. Eto samo jos toliko. Ostalo sam rekao. Nek gleda ko u sta hoce, like I care...

Meni je +0.25... 😀 ebi ga, da rezimiram, stvarno stoji sve sto ste rekli u vezi TFT monitora, i ja stvarno vise vremena provodim za laptop-om, nego desktopom sa CRT monitorom, ali eto, navika je ostala da i dalje buljim u CRT. Naravno da je i meni bolje u svakodnevnom radu sa TFT-om, ali eto, za faks i posao CRT mi je ostao primary. A naravno da razmisljam o TFT-u... Eto onaj Nec sto sam ti spomenuo... Nadam se da ce biti moj "prvenac", boze zdravlja 😉

Promenula hahahaha :d 😛.
Si siguran da to bas zbog CRT-a ?

Poslednja izmena:
Promenula hahahaha :d 😛.
Si siguran da to bas zbog CRT-a ?

Aj batali, ne budi smesan, pogledaj svoj "krivopis" pa mi onda prebaci nesto. Kreni od svog nickname-a na forumu. Licna imena se pisu velikim prvim slovom...dakle za nekog ko sebe naziva zdravko umesto Zdravko, mnogo slobode sebi uzimas u ruke za podjebavnje...uzivaj u elektronskim snopovima i tesi se kako je to do 00 i kako ti ne treba TFT...see if I care (izvini, jel treba da ti prevedem, ? ) Moja vrata od mikrotalasne imaju veci precnik od te tvoje photonske rerne koje nazivas monitorom :d

Poslednja izmena:
Aj batali, ne budi smesan, pogledaj svoj "krivopis" pa mi onda prebaci nesto. Kreni od svog nickname-a na forumu. Licna imena se pisu velikim prvim slovom...dakle za nekog ko sebe naziva zdravko umesto Zdravko, mnogo slobode sebi uzimas u ruke za podjebavnje...uzivaj u elektronskim snopovima i tesi se kako je to do 00 i kako ti ne treba TFT...see if I care (izvini, jel treba da ti prevedem, ? ) Moja vrata od mikrotalasne imaju veci precnik od te tvoje photonske rerne koje nazivas monitorom :d

gayx-x mi je nesto nervozan... :d.
Nick je burazerov, pre par godina se prijavio, i ja nisam mogao da se registrujem kao novi user, pocetkom 2007.
Sto se tice pravopisa, svojevremeno bejah lektor Vuku Karadzicu :-devil-:...

A ti da si malcice pametniji, prihvatio bi kritiku (uz malo *****avanja na racun, naravno :d), dakle kao da si rod od Mihajlovica (fudbalera)... 😉.
Promenulo se mnogo toga... u reklami za pivo...

Ne dam ja moj CRT za milion tvojih mikrotalasnih 😀.

Pa sta ocekujes ? Izvuces iz konteksta jedan deo mog posta od ko zna kada i zezas me za pravopis, a pri tom me nisi ni ispravio. (eto neuk sam, sta cu jadan, meni ono i dalje deluje ok promenula, promenila...vrlo vazno za forum). I opet zezas. Ok. Nek ti bude. 😉

PS. I sta bi sa tim lektorisanjem ? Kazes bio si lektor, da nisi dobio otkaz ? :d

Poslednja izmena:
Opet svadje... Aman, bre, ljudi... gx-x, sta si koristio pre TFT-a, nisi se valjda sa njim rodio? 🙂Lepo od tebe sto se brines za necije zdravlje, ali valjda postoji sloboda izbora?
A, ti zdravko, menjaj bre tu 17"-ticu, imas vecih mikrotalasnih. 🙂

Poslednja izmena:
koristio sam 2x17" CRT, :eyebrows: al to je bilo pre 6 godina...

Pa sta ocekujes ? Izvuces iz konteksta jedan deo mog posta od ko zna kada i zezas me za pravopis, a pri tom me nisi ni ispravio. (eto neuk sam, sta cu jadan, meni ono i dalje deluje ok promenula, promenila...vrlo vazno za forum). I opet zezas. Ok. Nek ti bude. 😉

PS. I sta bi sa tim lektorisanjem ? Kazes bio si lektor, da nisi dobio otkaz ? :d

Promenilo se mnogo toga. To je ispravno.
Nema na cemu 😉.

Pa umro je VK 😀.

Opet svadje... Aman, bre, ljudi... gx-x, sta si koristio pre TFT-a, nisi se valjda sa njim rodio? 🙂Lepo od tebe sto se brines za necije zdravlje, ali valjda postoji sloboda izbora?
A, ti zdravko, menjaj bre tu 17"-ticu, imas vecih mikrotalasnih. 🙂

Mi se ne svadjamo, mi se volimo :d 😛.
Ne znas ti sta je svadja :type:.

I ne prepisuj fore...

Naravno da cu da menjam, ali nista od promene dok ne skupim pare za kvalitetan monitor, npr 223BW ili eventualno 2232BW.
Sta treba kao da kupim neki Asus, LG, Samsung od 150e, ma ajde...

Poslednja izmena:
sve i da uzmes polovan 17" od 25ms opet je bolje od tog 17", em je veci em ostriji, em je geometrija savrsena. No, to je tvoja stvar.

cekaj gx-x zar ti ne radish u nekoj prodavnici video opreme? ili si prestao da radish tamo (ili radish "po potrebi" :d ) ili sam te pomesao sa nekim ... ?

Poslednja izmena:
Naravno da cu da menjam, ali nista od promene dok ne skupim pare za kvalitetan monitor, npr 223BW ili eventualno 2232BW.
Sta treba kao da kupim neki Asus, LG, Samsung od 150e, ma ajde...
E pa bolje se rokni ako nemaš para za hebeni 223BW:wall: pa tu filozofiraš:d
Nego, da li si ti budući pandur - saobraćajac ako se dobro sećam, neću da grešim dušu, mislim da sam pročitao negde. Ili završavaš samo sabraćajni fakultet.
Ajde još jednom: 22" najgori TFT je bolji od najboljeg 21" crt, sa tom opaskom što je vidljiva dijagonala 20" kod crt-a😉 E sada ako dizajniraš nove obrazce za kazne i talone za upisivanje bodova, onda je u redu, treba ti crt radi vernijeg prikaza boja😛
PS
Danas sam vozio 100km/h kroz Dimitrija Tucovića, 145km/h pored Genex kule autoputem, isekao sam neke matorce koji ne znaju gde će (daje lik levi migavac a skreće desno), okrenuo sam se preko duple pune u Ruzveltovoj, neke likove sam nazvao ciganima a ne romima (zbog tebe su obrisali thread "Bubanj potok kompjuter šop", koji uopšte nije imao nameru da podstiče bilo kakav rasizam), oćeš da me kazniš:trust:

@zdravko:
tu se proseravaš na račun pravopisa gx-x, a sa druge strane nisi u stanju da pravilno kucaš tekst sa našim karakterima:šđčć. Ili si toliko oslepeo od tog 17" crt da ti je sve jedno 😛

E pa bolje se rokni ako nemaš para za hebeni 223BW:wall: pa tu filozofiraš:d
Nego, da li si ti budući pandur - saobraćajac ako se dobro sećam, neću da grešim dušu, mislim da sam pročitao negde. Ili završavaš samo sabraćajni fakultet.
Ajde još jednom: 22" najgori TFT je bolji od najboljeg 21" crt, sa tom opaskom što je vidljiva dijagonala 20" kod crt-a😉 E sada ako dizajniraš nove obrazce za kazne i talone za upisivanje bodova, onda je u redu, treba ti crt radi vernijeg prikaza boja😛
PS
Danas sam vozio 100km/h kroz Dimitrija Tucovića, 145km/h pored Genex kule autoputem, isekao sam neke matorce koji ne znaju gde će (daje lik levi migavac a skreće desno), okrenuo sam se preko duple pune u Ruzveltovoj, neke likove sam nazvao ciganima a ne romima (zbog tebe su obrisali thread "Bubanj potok kompjuter šop", koji uopšte nije imao nameru da podstiče bilo kakav rasizam), oćeš da me kazniš:trust:

@zdravko:
tu se proseravaš na račun pravopisa gx-x, a sa druge strane nisi u stanju da pravilno kucaš tekst sa našim karakterima:šđčć. Ili si toliko oslepeo od tog 17" crt da ti je sve jedno 😛

Au *** koliko hate-a.
Pa ovaj lik me je pratio kroz ceo forum :smoke:.
Hvala ti, sta drugo da kazem :zgran:.

A za ovu avanturisticku voznju, nema potrebe ja da te kaznjavam, jednog dana ces se sam kazniti, nadam se da jos nekog neces povuci sa sobom...

I sta se proseravam oko pravopisa, kad je tacno, i to je bilo u saljivom tonu, nisam mu rekao alo shabane kako to pises...

Poslednja izmena:
Au *** koliko hate-a.
Pa ovaj lik me je pratio kroz ceo forum :smoke:.
Hvala ti, sta drugo da kazem :zgran:.

A za ovu avanturisticku voznju, nema potrebe ja da te kaznjavam, jednog dana ces se sam kazniti, nadam se da jos nekog neces povuci sa sobom...

I sta se proseravam oko pravopisa, kad je tacno, i to je bilo u saljivom tonu, nisam mu rekao alo shabane kako to pises...

Pa tebe je teško ne zapamtiti, pošti si ti neviđeni hejter i smarač. Inače, svaki dan ovako vozim, jerbo: "ako kaniš pobijedit, nipošto ne smiješ izgubit 😀", u prevodu: moraš ako hoćeš da stigneš negde u dogledno vreme. Nego, nisi mi odgovorio, da li si pandur ili ne?

Pa tebe je teško ne zapamtiti, pošti si ti neviđeni hejter i smarač. Inače, svaki dan ovako vozim, jerbo: "ako kaniš pobijedit, nipošto ne smiješ izgubit 😀", u prevodu: moraš ako hoćeš da stigneš negde u dogledno vreme. Nego, nisi mi odgovorio, da li si pandur ili ne?

Ja nevidjeni hater, pa ako sam bio, ti si me svojim prethodnim postom debelo nadmasio :smoke:.
Nisam pandur, apsolvent sam na Saobracajnom.

Smarac, to mi niko nije do sad rekao, a eto me 1-2 godine na forumu (racunajuci moje postovanje, pre toga (2003.) je burazer u par navrata nesto pitao, imao je tipa 10 poruka), i 700 i kusur poruka...

Poslednja izmena:
Aman ljudi dokle vishe?
Podsetjate me na moje matorce, stalno neka rasprava.

SMARATE!

Drzite se teme objektivno, ako je mogutje bez ubistava, tucha i uvreda.

Pa tebe je teško ne zapamtiti, pošti si ti neviđeni hejter i smarač. Inače, svaki dan ovako vozim, jerbo: "ako kaniš pobijedit, nipošto ne smiješ izgubit 😀", u prevodu: moraš ako hoćeš da stigneš negde u dogledno vreme.
Ja sam znao takve koji su stigli na nebo, bog dusu da im 'prosti. A ti kreni ranije pa ces da stignes na vreme, polako, ali sigurno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno