Šta je novo?

X2 4400+ G2 Overclock

Uh taj Titan deluje primamljivo i zbog cene i zbog gabarita ;) jedini problem moze biti nabavljanje istog u Somboru.
Zadnji titan kojeg sam ja imao hladio je P1, mislim da je josh tu negde :p

Manji delioc za memaru ne moze jer sad stoji na DDR400 :) a efektivno radi sad na 480 pri naponu od 2v (toliko je setovano u biosu al ploca daje 1.95).

Poslednja izmena:
*** 47 C ti je core#1 :trust::trust: meni je (core 1 ili core 0) ~ 30 C (kad je na 3ghz (bez dizanja napona tj na ~1.32V)).

Mozda ti nije dobro "naseo" kuler na procesor...

Ako mislis na fullload onda ti ocitavanja definitivno nisu tacna .Proveri temp CPU-a a ne jezgara.
Temp u samom jezgru procesora treba da bude makar nekoliko stepeni veca od temp CPU-a.Ako je tebi 30C u loadu,ispada da ti je temp CPU-a oko 25C(sobna),sa box kulerom i naponom od 1.32V je to prosto nemoguce(tesko i sa kvalitetnijim vazdusnim hladjenjem).

@activated,
Znaci,kada dodirnes rukom kuler dok orthos radi (napon za CPU 1.3V) on je hladan/mlak,jel tako?
MOzda tu nesto dobro ne naleze?Sa tim naponom bi trebao da bude makar,kako da se odrazim:D,"prijatno topao"

Ako si sveo izbor samo na ta dva kulera ,onda je Hyper TX definitivno bolji izbor.:)

Pa evo ko shto rekoh skinuo sam kuler okrenuo ga za 180stepeni i vratio, iskreno mislim da je nalegao i prvi put al i posle okretanja nema promena.

Shto se kulera tiche izbor u Somboru je malo za*eban. CM moze da se nabavi jer ga radi pakom isto tako i Spire, Xilence mogu da dovuchem iz Telixa, ne znam dal Pin ili CT imaju neshto posebno, njihove cenovnike bash ne pratim, ovi kod kojih ja pazarim (a najbolji su u SO) rade josh sa Alti-em ako se ne varam.

Poslednja izmena:
mali off: gde uospte moze da se nadje u biosu Biostarovih ploca da se delilac za memoriju promeni, recimo sa 6 na 5

mali off: gde uospte moze da se nadje u biosu Biostarovih ploca da se delilac za memoriju promeni, recimo sa 6 na 5

Bilo bi super kada bi mem.divider mogao da se menja kako ti hoces,ali tako nesto kod AMD-a nije moguce.;)

Pogledaj temu "klokovanje AMD procesora",sve ce ti biti jasno...

pogledao sam ali nigde ne pise gde se to podesava, posto meni fabricki memorija radi na 700, e sad ja bi to da prebacim na cpu/5 odnosno 800

Ako mislis na fullload onda ti ocitavanja definitivno nisu tacna .Proveri temp CPU-a a ne jezgara.
Temp u samom jezgru procesora treba da bude makar nekoliko stepeni veca od temp CPU-a.Ako je tebi 30C u loadu,ispada da ti je temp CPU-a oko 25C(sobna),sa box kulerom i naponom od 1.32V je to prosto nemoguce(tesko i sa kvalitetnijim vazdusnim hladjenjem).

Onda su lose temp u coretemp , posto sa biostar utility 48C (cpu temp) :S: btw bio sam postovao na nekoj od strana kako su izgledale temp. posle 6 sati u orthosu (oc je bio na ~3 ghz) :)

activated1, sad nešto gledam, OVO je po meni jako primamljivo! ;)

Nešto mi se tu ne sviđa - kako ga čistiti ? Izgleda da mora ceo se razmontira . . .

Ovo je mrak za htcp kucista

activated1, sad nešto gledam, OVO je po meni jako primamljivo! ;)

Znas sta ovde mnogo ne valja kod ovog kulera, hitpajpovi su samo sa jedne strane, sto znaci malo jace cimnes kuler kada zelis da ga odvojis od procesora i vrlo lako mogu da se iskrive hitpajpovi.
Pricam iz iskustva dosta su nezni kuleri kod kojih pajpovi idu samo sa jedne strane, i uvek su sanse 50%-50% da ces da ga zeznes ako se pasta mnogo zapekla, a ti hoces da ga odvojis od procesora isto i kod skidanja ventilatora pri ceiscenju i slicno.

Dobro, sigurno da treba biti pažljiviji nego sa Titan-om.
+ za ovaj cooler je što može da se montiraju bolje 12-ice, da se okrenu kako oćeš, da duvaju gore ili dole...
Nisam gledao testove (sad ću) ali me "osvojio" cenom i dimenzijama, "mora" da je bolji od CM TX-a.

Inače, ja tražim 1 takav da kupim pa da ga "ispravim" i napravim NB cooler od njega, možda uzmem baš ovaj pa da ispravljam HP-ove... :D

fanste, udji u podesavanje za memoriju i namesti 400 mhz...imao sam slichne probleme kao ti ;)

Dobro, sigurno da treba biti pažljiviji nego sa Titan-om.
+ za ovaj cooler je što može da se montiraju bolje 12-ice, da se okrenu kako oćeš, da duvaju gore ili dole...
Nisam gledao testove (sad ću) ali me "osvojio" cenom i dimenzijama, "mora" da je bolji od CM TX-a.

Inače, ja tražim 1 takav da kupim pa da ga "ispravim" i napravim NB cooler od njega, možda uzmem baš ovaj pa da ispravljam HP-ove... :D

Hehehehe, ja sam tako greskom sklopio bio jedan slicno dizajniran kuler ovome, pa sam sam onda ispravio isti, culo se malo skvik, ali je sve sljakalo kako treba posle :D Tako da ces lako moci da ispravis ovaj kuler, bez ikakve muke. :)
Ovaj kuler vrlo lepo izgleda i i kvalitet izrade je odlican, e sada, prakticna strana nije bas na visokom nivou, ali tebi moze da posluzi.

Poslednja izmena:
Onaj drugi sa Superstar-ovog linka Titan je skroz ok, imao sam ga na S754 Sempronu, sada je presao na AM2 X2 i stvarno je dorastao zadatku, a jedino sam mu ispolirao osnovu jer je grubo obradjene, zamenio ventialator sa nekim CM istih dimenzija jer je onaj pomalo glupo resen (rasipa vazduh svuda osim kroz rebra) i sada sljaka savrseno...
Svaka preporuka za ovaj model.

Onaj drugi sa Superstar-ovog linka Titan je skroz ok, imao sam ga na S754 Sempronu, sada je presao na AM2 X2 i stvarno je dorastao zadatku, a jedino sam mu ispolirao osnovu jer je grubo obradjene, zamenio ventialator sa nekim CM istih dimenzija jer je onaj pomalo glupo resen (rasipa vazduh svuda osim kroz rebra) i sada sljaka savrseno...

Kako si reshio rasipanje vazzduha? Mozze neka slika ili detaljan opis? koji cooler si stavio?

Ventilator je naprotiv dobro rešen on je otvoren iz razloga da bi zahvatao više vazduha jedina zamerka koju ja imam na njega je nivo buke na 100% ali kada ga staviš na 70% to je bar za moje uho daleko bešumnije od box kulera e sad ako si već skinuo Titan vent. moj ti je savet da ga postaviš za izduvni ventilator na kućištu iz navedenih razloga. Daleko je efikasniji od običnog koji ima pun obod ja sam mislio da postavim 12" CM na hladnjak ali za tim definitivno nema potrebe a i mesta u mom kućištu ***:D @C4in Možeš staviti bilo koju 9ku koja ima dovoljno tanke ivice da bi je uhvatio žičani nosač sa strane mada opet kažem nemaš potrebe osim ako hoćeš da staviš neki lepši neonski kuler čisto radi estetike:wave:

Poslednja izmena:
Ma nema potreba za estetikom... Samo mi se chini da malo vishe rasipa vazduh... Mada su temperature extra... Ali mozda mogu da budu josh nize ako bi se to rasipanje smanjilo...

Ma nema potreba za estetikom... Samo mi se chini da malo vishe rasipa vazduh... Mada su temperature extra... Ali mozda mogu da budu josh nize ako bi se to rasipanje smanjilo...

Ma dobro je sto se rasipa vazduh to je bio i cilj proizvoidjaca, on bije svuda i po bakarnim cevima i po rebrima, svuda, a toliko je jak da to rasipanje ne umanjuje hladjenje rebara:)

Ljudi, ne rasipa već sakuplja, to što stavite prste pored njega i osećate strujanje vazduga, taj vazduh ide u pravcu rebara ventilatora koji ga šalju dalje kroz Alu listiće...
Tako da ima cirkulacije svuda, ja sam ga (ventilator) recimo držao tik uz memoriju, da duva ka izduvu kućišta, i tima pravio cirkulaciju vazduha oko memorije i bez problema hladio Kingston 667 na 2.25V... ;)
E sad, dal' je bučan - jeste ali ništa više od CM rešenja, pogotovo kad se spusti na 9 ili 6 Volti...

Evo imam 1 komad 4400 G2 ovde kod mene u ploči.
Dobra temperatura je obezbeđena, jednino me ploča zeza, neća da mu da više od 1.35V (a kao može do 1.45V) dok je 5000+ BE mogla bez problema da uruči i 1.7V :-devil-:

sa 11.5 ide do ~255Mhz (nisam ga baš testirao sa tim množiocem)
sa 11 ide do 266Mhz
sa 10 ide do 290Mhz

Temperature ne prelaze 44°C, koliko sam uspeo juče 1x da vidim ali ja nisam zadovoljan OC-om. "Svrbi" me tih 100Mhz (pa da bude 3Ghz), jel zna neko kako licnom da mu dam 1.4V ili 1.45V? Ja znam za 1.55V ali nema potrebe toliko da ga pržim.

Probaj prvo novi bios za plocu, cudi me to za napon?

Sto se Titana tice, u pravu si da on skuplja vazduh, jer ventilator je suprotno posavljen nego kod uobicajenih ventilatora, sa prednje strane sakuplja vazduh, a sa zadnje ga razbacuje. :)

Ne vrede noviji BIOS-i (ima ih 5-6), najbolje mi radi sa prvim BIOS-om, koji nije ni imao podršku za G2 core... :/

Na kojoj ploči ?

Evo imam 1 komad 4400 G2 ovde kod mene u ploči.
Dobra temperatura je obezbeđena, jednino me ploča zeza, neća da mu da više od 1.35V (a kao može do 1.45V) dok je 5000+ BE mogla bez problema da uruči i 1.7V :-devil-:

sa 11.5 ide do ~255Mhz (nisam ga baš testirao sa tim množiocem)
sa 11 ide do 266Mhz
sa 10 ide do 290Mhz

Temperature ne prelaze 44°C, koliko sam uspeo juče 1x da vidim ali ja nisam zadovoljan OC-om. "Svrbi" me tih 100Mhz (pa da bude 3Ghz), jel zna neko kako licnom da mu dam 1.4V ili 1.45V? Ja znam za 1.55V ali nema potrebe toliko da ga pržim.

Meni sa 11.5 ide do 261 za svaki dan na 1.375v...

Ne vrede noviji BIOS-i (ima ih 5-6), najbolje mi radi sa prvim BIOS-om, koji nije ni imao podršku za G2 core... :/

More Superstarre, izgleda da je bilo ipak bolje kupiti plocu sa novijim cipsetom :) Izvini, ali morao sam :D

Nazad
Vrh Dno