- Učlanjen(a)
- 15.12.2004
- Poena
- 349
Moze skoro svaki.
Pa to je onda superishka!
Moze skoro svaki.
...ovo je moj novi OC za svaki dan bez podizanja napona...
Ma ko da je bitno ja i sa 2,8ghz gadjam petom u d u p e:-devil-:Ovo je samo okačeno zbog nekih koji bez razloga pljuju AMD :type:
Takav setup mi potpunosti odgovara. Odlična radna tačka i za CPU i za memoriju. Kakve su ti temperature u loadu ?
Ajmo znalciShta uchiniti? Prvenstveno, bitno mi je da ubrzam memoriju...Ne bih ishao preko 2.5 GHz za procesor...Znachi zategnuti latencije...tj...Postoji li ista osim podesavanja latencija (koje nikad nisam radio niti znam kako se radi), stavljanja multija na max i dizanja fsb-a? Kao sto se da primetiti, imam dva razlichita kingstona vr 800mhz, jedan je cl5 drugi cl6
![]()
Sto ne bi isao preko 2.5 Ghz za procesor? Jel ti mnogo brzo il' se bojis da ce da ti rikne CPU ? :d Vidim, postovao si tu sa 4400+ overklokvan na cak 2200.3 Mhz sa defaultnih 2200 :d
Prvo, zatezanje latencija na memoriji ti moze pomoci malo, komp ce ti biti brzi 2% u igrama u nizim rezolucijama i imaces nesto brzu kompresiju u RAR-u.
Drugo, najbolje bi bilo da nateras procesor na oko 3 Ghz, sto moze taj G2 brisbane i memoriju na oko 1Ghz. Na CL5 5-5-15 ce ti raditi sigurno bolje na 1000 Mhz nego na CL4 4-4-12 na 800. Naravno, pod uslovom da tvoja memorija i ploca mogu da isteraju 1 Ghz.
Dakle, sto puta je objasnjeno kako se overklokuje AMD procesor, kako se podesava HTT link i memorija, pa sad lepo idi pa procitaj malo, ima dosta toga po forumu.
Povecanje grejanja, t.j. disipacije je relativno malo sa povecanjem takta, ali sa povecanjem voltaze je eksponencijalno. Prema tome, ako ti radi na 3 Ghz na 1.35v grejace se skoro isto kao i na 2.3 Ghz.
Ugradnjom kvalitetnog kulera u odnosu na box mozes da skines i do 20 stepeni !Tada ce ti overklokovan proc. raditi hladnije nego na defaultu sa box-om. :d Primer dobre kupovine je CM Hyper 212, kosta oko 25 €, a hladi fenomenalno.
E doktore loša ti je dijagnoza šta fali TitanuŠta misliš o ovome na primer http://www.ocztechnology.com/products/cooling_products/ocz_vanquisher_cpu_coolermeni se više dopada od toga što ti hvališ
Da čujem dijagnozu udri
![]()
Ja bih pre uzeo Titana jer je najjeftiniji. Ne verujem da je taj OCZ nešto bolji.
I dobro je drfedja rekao, nije to ista klasa sa Hyper 212 već sa Hyper tx2. Mada ja mislim da može itekako da se meri sa tx2.
Neće se taj Hyper 212 pokazati nešto bolje u idle režimu već kod dobijanja većeg stabilnog oc-a.
Koji Titan TTC ? Taj za 1000 dindzi ne moze da se meri sa hyper 212, ali moze sa hyper tx.![]()
Hm ,ne bi trebao da puca...
Za temperature imas "Speed fan","Core temp",mozes i sa Everesth-om...Sam odluci sta ti najvise odgovara.
Jel ti tacno ocitavanje napona za CPU(1.23V)?Jesi li probao sa malim podizanjem voltaze?
E doktore loša ti je dijagnoza šta fali TitanuŠta misliš o ovome na primer http://www.ocztechnology.com/products/cooling_products/ocz_vanquisher_cpu_coolermeni se više dopada od toga što ti hvališ
Da čujem dijagnozu udri
![]()
Ako se kompjuter restaruje onda onda ili se CPU pregreva ili je do napajanja(ovako kada gledam sa strane ,ne mora da znaci da je tacno)
Probaj da rukom dodirnes aluminijum na kuleru dok orthos radi. Ne bi valjalo da je hladan ili suvise mlak.Ako je vruc,znaci da radi posao i da dobro naleze na CPU.
Pretpostavljam da prasina nije uzrok,to si sigurno proverio?
Evo drugi pokushaj je malko bolji :type:
Sa +0.1V radi 11.5x265, ali posle par min orthosa se restartovao? mozda box nije mogao da ga ohladi?
:smash:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari