Šta je novo?

X2 4400+ G2 Overclock

Njabitnije je da je G2, a dal je 4200 ili 4400 je jako malo bitno. SuperStarr je imao odlichan primerak 4200tke, koji je ishao do 3.2ghz.

ima drugar ludu 4200-tku. ulazi u win i na 3.5ghz, odradi po koji testi ali tu je kraj, a moze da se stabilizuje glat na 3.3 za svaki da, ili 3.4 ali sa malko vecim naponom :smoke:

Poslednja izmena:
Novi primerci + nove ploce i eto veselja :D

Baš to.
Ja imam i dalje taj 4200+ al' ploča neće stabilno preko 293 za FSB (znači max OC = 293x11=3223) ma šta joj radio (dizao čipset i HT napone) a imam osećaj da bi na nekoj 770 ili 790 ploči dostigao i 300x11 ili 330x10...

Poslednja izmena:
Teško ćemo ja i ovaj BS da se rastenemo... :p

Pa nije valjda da misliš da je nf520 bolji čipset od nF4? :-devil-:
Šalim se, nemam pojma možda bi ona htela preko 295 za FSB, na njoj je neki Sempron LE na 250Mhz za FSB... I tako završava posao.
Problem je što ja hoću ploču sa što više PCI slotova... :(
Sve ostalo su uglavnom bonusi...
Imaš neku ideju?

Pa nije valjda da misliš da je nf520 bolji čipset od nF4? :-devil-:
Šalim se, nemam pojma možda bi ona htela preko 295 za FSB, na njoj je neki Sempron LE na 250Mhz za FSB... I tako završava posao.
Problem je što ja hoću ploču sa što više PCI slotova... :(
Sve ostalo su uglavnom bonusi...
Imaš neku ideju?

Eha ta ploca je gurala 300 bez problema, a ona integrusha shto sam uzeo caletu (nf430) gura do 330 :) al preko 300 integrisana grafika brljavi :p.

Koliko PCI slotova ti treba?

Ljudi,ja sam na m2n e sli,9600GT,2GB ddr2@667,4400 i to g1 steping usao u bios i samo podigao fsb na 240 i radio vise sati i onda restart...onda sam spustio na 235 i radi bez problema 7 dana...onda sam se malo racunao pa mi bilo mnogo pa iz straha spustio fsb na 230...kod burazera je komp i radi vec 10 dana dan-noc...jer moguce da mu nije mnogo 230 ili da spustam jos...definitivno lud cpu a i ploca...

@yugo

..kod buraza probaj postavku 11x250 , bez dizanja napona i sa stabilnim napajanjem treba (mora :smash: ) da radi bez problema na tim klokovima...

Daj,zezas me...nisam neki clocker ali racunam da je to 2750mhz...nema sanse a i pucice memorija koja je na 667...dobro je napajanje,mislim CM 450w...da je kod mene maltretirao bih ga ja nego necu da me zove stalno zbog pucanja...znaci jeste lud i CPU i ploca...ja se namucih sa mojim 5000BE...jedva 3100 stabilno...

Daj,zezas me...nisam neki clocker ali racunam da je to 2750mhz...nema sanse a i pucice memorija koja je na 667...dobro je napajanje,mislim CM 450w...da je kod mene maltretirao bih ga ja nego necu da me zove stalno zbog pucanja...znaci jeste lud i CPU i ploca...ja se namucih sa mojim 5000BE...jedva 3100 stabilno...

Ne bih da ti stajem na muku,al moj Sempr0n X2 (G2) sa 1.8Ghz ide na 3.05Ghz sa 1.42V :D. Placen 26e :d,loodilo :D

@yugo

...ne zezam te druze, imam takodjer G1... ja strepim od ovog mog kung-fu napajanja od kako sam ubo grafulju (bila integrusa) i da me ne bi cimalo dete kada sam na poslu, spustio sve na def. osim memare na 2.1V i multi na 11 i teram ga trenutno na 2732.71MHz... 'ladno prolazi 2756,xxMHz, ali se napajanje, po meni, poprilicno greje... blago klokovan, na MHz-ima iz "moja masina"(bez grafulje) se vrteo 24/7 godinu i nesto, nista "birani primerak"... Samo ti njega zvekni, nece nista da mu bude... :D

Evo sam oda okacim slike moje postavke na 3.33ghz
Sve radi perfektno, ali ipak ortos posle odrejdenog vremena puca.
Sad radi na 3.2 i to mi je ok jer nikad ne prelazi 55c

Prilozi

• cachemem1.png
    cachemem1.png
    206.5 KB · Pregleda: 61
To je super (3.2Ghz @ 1.42V) i memoriju si digao... ne diraj više ništa, samo mož' nešto da pokvariš... :d

To je super (3.2Ghz @ 1.42V) i memoriju si digao... ne diraj više ništa, samo mož' nešto da pokvariš... :d
Pa necu vise. :)
Inace ovo je nova memorija, crni dragani su radili na 10x mnoziocu a nisu mogli na 12x dok ova ultra radi na 12x, a odbija sa 10x. U svakom slucaju ovo mi je bolja opcija jer mi ovaj biostar nije mogao da se stabilizuje na preko 310 za fsb. Ovo je optimum, rekao bih.
:wave:

Evo sam oda okacim slike moje postavke na 3.33ghz
Sve radi perfektno, ali ipak ortos posle odrejdenog vremena puca.
Sad radi na 3.2 i to mi je ok jer nikad ne prelazi 55c
Odlicno je ovo na 3.2 sa 1.42v.Ja takodje hocu na 3.2,ali ce mi trebati bar 1.49v,pa pokusavam malo da izmodujem hyper tx2 da hladi taj napon,al nikako vremena da ugrabim.Mada,sad si mi dao malo podstreka za to...

Evo:
:)

Prilozi

• Clipboard-1.jpg
    Clipboard-1.jpg
    213.4 KB · Pregleda: 63
Vrh Dno