Šta je novo?

Nikako mi nije jasno...

• Začetnik teme Začetnik teme Delija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Imam par dana odmora, pa malo razgledam forum i izmedju ostalog teme o grafickim kartama i procesorima i ponekad se bash slatko nasmejem biserima nekih novih klinaca 🙂, ali ne bih se time sada bavio... 🙂

Elem, ne mogu da verujem da ljudi daju tolike pare za ultra-mega-giga procesore i graficke karte, a jos uvek gube oci na 17" CRT-ovima... Nisu mi nikako jasni tako raspodeljeni "prioriteti"... :wall:

Da li samo ja vidim totalnu nelogicnost u tome? Jbm li ga... :S:

Imam par dana odmora, pa malo razgledam forum i izmedju ostalog teme o grafickim kartama i procesorima i ponekad se bash slatko nasmejem biserima nekih novih klinaca 🙂, ali ne bih se time sada bavio... 🙂

Elem, ne mogu da verujem da ljudi daju tolike pare za ultra-mega-giga procesore i graficke karte, a jos uvek gube oci na 17" CRT-ovima... Nisu mi nikako jasni tako raspodeljeni "prioriteti"... :wall:

Bitno da im igrica radi na max detaljima i da razbija, a to sto im je rezolucija 800x600... sta je to rezolucija?😀

Plus sto im ti ultra-mega procesori i karte nisu ni potrebni, pre svega procesori. Kada budu zaradjivali svoj novac situacija ce biti sigurno drugacija. Ovako je super dok neko drugi placa.
Najvise volim onu recenicu "da li se isplati kupiti..." da bi igrao igre. Stvarno neznam sta je tu isplatljivo.

ili neko ima 12TB hardova 😛

Pa ako im se moze nek imaju i po 20 Ghz i 120 TB diskove ali onda i monitore i ostalo da kupe normalno
to je poenta posta
a ne daju 500 evra na procesor i graficku a gube vid na crtu ili slicni primeri

A zashto je nekom bitno sve ovo? Pustite ljude da ne rade stvari kako treba, bitno je da je vama lepo 🙂

A gde ste vi procitali da nam je bitno ?

Nisu mi nikako jasni tako raspodeljeni "prioriteti"... :wall:
Kada budu zaradjivali svoj novac situacija ce biti sigurno drugacija. Ovako je super dok neko drugi placa.
Najvise volim onu recenicu "da li se isplati kupiti..." da bi igrao igre. Stvarno neznam sta je tu isplatljivo.
Složio bih se sa obe tvrdnje.
Nisu netačne a ni nepovezane,naprotiv.Postoji dosta čvrsta logička veza među njima.
U ekonomiji se to da objasniti krivom preferencije i tangentom prihoda na tu krivu.
Ta tangenta je na ovim prostorima najčešće dosta nisko a i kriva preferencija je poprilično izobličena i pod uticajem kreiranih "potreba".
Rezultat:neracionalna potrošnja ograničenih sredstava.
Mada, s druge strane, svako ima prava na sopstveno viđenje racionalnosti.

Nemam 'leba da jedem, a kupujem komp od 'iljadu evra :banana:

Valjda se kaže da jem :d:d
A i meni nisu jasni ti paćenici sa cock 2 duo kvad + giga mega grafička...kao što Delija reče CRT kršina ili TFT kršina, i naravno: šit integruša na ploči (ajmo Jovo nanovo, 5.1 live ili (Audigy 2 ne daj bože) VS integrisana ****** tipa Raletek Haj Šit definišn kodek 😛😛, Cemedia,..), i naravno neko đubre od 2.1 (ili 5.1) zvučnika tipa Genius, uf, ne mogu više da se setim, bejahu neki ovde hvaljeni, valjda MS industrial ili Trust, uglavnom neko njesra ala tako nešto, poenta je jasna. E da, i kućište obavezno Codegen :vomit: ili napajanje MS industrial. Ploča je Asus, to ide po difoltu kod nas, ako je Asus - onda valja :wc: , nije bitno koja je, al da ima krš žičles karticu, e to je obavezno:S:
Izvinte me za trabunjanje, meni ovo ne ide ni iz džepa ni u džep, al mi je to stvarno smešno. U suštini, neka svako radi šta oće.

Poslednja izmena:
Meni je 16god, skoro cu 17, mama i tata mi nisu kupili komp vec sam sam skupljao pare ( rodjendati, rodbina idt..) i cak i radio/zaradio i deo tih para je i otisao na komp logicno.
Nemam crt..mada imam one zvucnike el chepo od 300kinti sto se deli uz kompove..ali muziku kad ocu da nesto kao i slusam ne slusam na kompu..
I nisam sve uzeo za igre, procesor mi extra dodje za renderovanje videa koji cesto i radim, mada i za bench logicno..🙂 a treca stvar je ako sam skupio pare za to trenutno sto da ne, mozda za 10god necu imati pa cu voziti AMD :d
Ali nije sve tako kako je opisano, ja razumem da neko ima crt i 8800GT, briga ga ili ne obraca paznju da je los za oci, ali mu je vazno da vozi Crysis na high, a to ide u 1024 logicno.. te lova ide za grafiku a ne za monitor, sto je ok za razumeti ako se vec skupljale pare a ovo je za toga licno "veci prioritet"..
Znaci, nije svakome isti prioritet to je to..

A gde ste vi procitali da nam je bitno ?

Pa bitno je izgleda pokretacu teme 🙂. Svako nek' radi onako kako misli da je za njega najbolje - zivi i pusti druge da zive. 🙂

Btw, jedini koga sam primetio da ima jacu masinu i CRT je Zdravko 😀, jer nikad se ne zna kada ce "onemocaloj" GTS320 zatrebati koji stepenik niza rezolucija. 😛 :d
Kao sto rece iznad OCz, ide se po prioritetima, kad se nemaju pare za sve odjednom...

Poslednja izmena:
A zashto je nekom bitno sve ovo? Pustite ljude da ne rade stvari kako treba, bitno je da je vama lepo 🙂

Ma naravno neka svako radi kako mu se cefne, a ovo je samo "Ćaskanje o IT temama, kao i ostalim stvarima vezanim za Bench community".

Pa dobro sad zvuk...ja imam integrisan HD audio koji ide na neko matoro ali solidno pojacalo od 10-ak kg 😛 i isto tako solidne zvucnike i zvuk je sasvim zadovoljavajuci, posebno u igrama (crysis, GEoW i sl.) nije hifi ali je daleeeeko bolje od svih 5.1/2.1 konfekcijskih sistema, dakle zvucna karta nije presudna.

Sto se tice price o monitorima potpuno se slazem, bacis pare na graficku kartu i kao igras sve na high a ne vidis ni 50% tih detalja na muljavoj 17".

@psaras:
oš da ti dam moj drljavi Audigy 2 ZS na par dana, pa da dobiješ želju da zapališ ploču sa šit ha de audijo? Imam i ja pojačalo i ručno pravljene kutije koje ubijaju, ali za igre koristim Altec Lansing 5100. Očigledno se nisi igrao na pravom 5.1 zvuku pa ne znaš. Ako imaš dobre zvučnike, tek tada je zvučna karta presudna, tj kada zabodeš dobru zvučnu provališ kakvo si ****** slušao pre toga (ovo ti kažem iz iskustva). Na krš zvučnicima je manja razlika, jerbo su jednostavno krš, ne reprodukuju zvuk kako treba, pa kako god okreneš zvuči očajno.
Ups, sorry, tek sada vidim da si fan i (ili) vlasnik BenQ Siemens EF81. Svaka dalja rasprava sa tobom je suvišna.
Aj narode, laq noć, treba sutra ustati.

Poslednja izmena:
Btw, jedini koga sam primetio da ima jacu masinu i CRT je Zdravko 😀, jer nikad se ne zna kada ce "onemocaloj" GTS320 zatrebati koji stepenenik niza rezolucija. 😛 :d
Kao sto rece iznad OCz, ide se po prioritetima, kad se nemaju pare za sve odjednom...

😡
Au bre, sto mene ljudi vole prozivaju :d.
Cek bre, kako jaca masina, a onda onemocala 😉, ili je jaka masina ili nije :smoke:,a sve puca od jachine.

Ja sam svoj komp kupio od nasledstva, dadoh 885 evra pre 8 meseci za njega.
CRT monitor sam zadrzao od prethodnog kompa, nisam imao para za neki iole kvalitetni monitor. A ovaj moj je kvalitetniji od gomile low-cost TFT monitora, I can guarantee you that 😉.

Ene ti odgovor dole. Doduse ja Krizu presao na 1280x1024 bez vecih problema... onemocao taj tvoj mobilni preko koga sada citas i postujes na benchu :d 😛.

Ali nije sve tako kako je opisano, ja razumem da neko ima crt i 8800GT, briga ga ili ne obraca paznju da je los za oci, ali mu je vazno da vozi Crysis na high, a to ide u 1024 logicno.. te lova ide za grafiku a ne za monitor, sto je ok za razumeti ako se vec skupljale pare a ovo je za toga licno "veci prioritet"..

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
I ja imam integrisani Realtek i Logi X-230, sad je to kao nesto lose...
Solidan zvuk. Sasvim pristojno za igre i ziku.

Poslednja izmena:
Sala Zdravko, nemo' se ljutis o'ma'. 🙂

Poslednja izmena:
Najbolje je onda da svi onda kazemo odakle nam lova za mashine. Nesto kao imovinska karta, to je popularno u Srbiji ovih dana.
I da, naravno, svi kazu zbog cega koriste budjave ctr (sumnjivog porekla) monitore na skupim grafickim kartama.
😀 😀 😀

Jeste i ja spadam u gore pomenutu kategoriju ludaka koji još svoj vid kvari na CRT-u😀 A razlog je jednostavan ne mogu da kupim sve odjednom kao neki ovde za koje je kompleks blaga reč!A sa druge strane neću da uzmem bilo koji tft monitor koji se nudi uz "računare za djake i studente"a Member XXX je rekao Memberu YYY da taj monitor prebija a uradjen je test istoga i najprodavaniji je u okruženju jer *** to mi je rekao Drug Stari Member a on zaboga bolje poznaje od tebe Newcomera i pazi da ga ne uvrediš da ne popiješ Ban!!!Pare polako skupljam i ispunjavam planove onoliko koliko mogu da se "opružim"😉Meni su zanimljive ovakve teme zbog postova koji su me slatko nasmejali ,nekima ovde samo pertle vire 😀znam da su Srbi nebeski narod al meni se nešto dopada da sedim na zemlji😉

Poslednja izmena:
Takodje imam CRT monitor koji je sigurno bolji od vecine jeftinijih TFT monitora... Jednostavno, TFT koji bi mi odgovarao za posao je preko 500 evra, a taj novac trenutno nemam.

I ja sam na CRT-u... E*i ga, dizajn, i tako to, pa boje... Nesto mi ne stimaju 🙂D) 8 bitni TN TFT-jci sa sve 262.000 coloursa 😀
Nego, da odem malo u off topic, di su bre monitori sa PVA i IPS i MVA panelima, cak i ovi iz SK-a kukaju da ne mogu da nadju nijedan za test?!

Btw, Eizo, LaCie, NEC... E, to su monitori. Ispravite me ako gresim.

Poslednja izmena:
😡
Au bre, sto mene ljudi vole prozivaju :d.
Cek bre, kako jaca masina, a onda onemocala 😉, ili je jaka masina ili nije :smoke:,a sve puca od jachine.

Ja sam svoj komp kupio od nasledstva, dadoh 885 evra pre 8 meseci za njega.
CRT monitor sam zadrzao od prethodnog kompa, nisam imao para za neki iole kvalitetni monitor. A ovaj moj je kvalitetniji od gomile low-cost TFT monitora, I can guarantee you that 😉.

Ene ti odgovor dole. Doduse ja Krizu presao na 1280x1024 bez vecih problema... onemocao taj tvoj mobilni preko koga sada citas i postujes na benchu :d 😛.

Ja chuvam Targa 15" CRT za ovu nashu 8800GTS(80) kad josh malo oslabi, pa da se naigram ko chovjek😀:wave:

Poslednja izmena:
Btw, Eizo, LaCie, NEC... E, to su monitori. Ispravite me ako gresim.

Za mene postoji samo jedna firma...Eizo...to je monitor! Samo treba love za njihove LCD modele 😀😀.

A sto se tice budzenja kompa, sad se samo takmicim da imam sto vise low-cost konfiguraciju....bacanje para u racunar je apsolutan promasaj, ono cime se ja bavim moze komotno da odradi bilo koja masina od 300 eur (bez monitora).

OK, ne vidim razloga da se svi crt svrstavaju u isti koš. Ima dosta odličnih profesionalnih modela crt koji sigurno daju lepšu i prirodniju sliku od lowcost lcd.
Evo ja na jednom takvom eizo crt već godinama "kvarim" oči i nikako da ih pokvarim. 😛

😡
kvalitetniji od gomile low-cost TFT monitora, I can guarantee you that 😉.

E

ali naravno nekome treba monitor sa kvalitetnom slikom i velikom dijagonalom a nema 400+evra da kupi odgovarajuci tft

ali ono sto je mnogo bitnije od kvaliteta je zdravlje a to crt ma kog kvaliteta bio ne valja 🙂

btw @ topic : i ja imam CRT 🙂 i to jos nije kvalitetan nego djubre 🙂

Poslednja izmena:
Ja radim komotno preko TN panela stvari vezane za grafiku i rendere. Isplatio mi se vec 2-3 puta, a pre toga nisam imao neko djubre od crt samsunga vec ViewSonic trinitron CRT koji predpostavljam i dan danas radi bez problema.

Onaj ko tvrdi da je bolji crt za gledanje, a da to nije iiyama ili neki dobar 21'' trinitron taj ima ochi zrele za ochnog. Bez obzira shto je trinitron bio dobar, ja sam se preporodio kad sam seo za tft. Mogu samo da zamislim na shta bi to lichilo da je pva panel u pitanju 🙂

Uvek shto se tiche kompova ja pre biram kvalitetniji monitor, periferije nego dobru grafichku. Dzabe meni shto imam 8800gtx u kucishtu kad se igram na 17" crt i A4-tech konfekciji. Istina, radice sve u full-u ali moje zdravlje posle odredjenog vremena nece 🙂

Poslednja izmena:
Valjda se kaže da jem :d:d
A i meni nisu jasni ti paćenici sa cock 2 duo kvad + giga mega grafička...kao što Delija reče CRT kršina ili TFT kršina, i naravno: šit integruša na ploči (ajmo Jovo nanovo, 5.1 live ili (Audigy 2 ne daj bože) VS integrisana ****** tipa Raletek Haj Šit definišn kodek , Cemedia,..), i naravno neko đubre od 2.1 (ili 5.1) zvučnika tipa Genius, uf, ne mogu više da se setim, bejahu neki ovde hvaljeni, valjda MS industrial ili Trust, uglavnom neko njesra ala tako nešto, poenta je jasna. E da, i kućište obavezno Codegen :vomit: ili napajanje MS industrial. Ploča je Asus, to ide po difoltu kod nas, ako je Asus - onda valja :wc: , nije bitno koja je, al da ima krš žičles karticu, e to je obavezno:S:
Izvinte me za trabunjanje, meni ovo ne ide ni iz džepa ni u džep, al mi je to stvarno smešno. U suštini, neka svako radi šta oće.

Pazi slazem se da integrisane zvuchne na plochi imaju kesa zvuk, konkretno moj komp je povezan na Pioneer A-616 i Marantz HD660 zvuchnike i naravno da se chuje (ne)kvalitet integrisane zvuchne karte, bio sam za 5e nabavio Yamaha DS-1 zvuchnu za caletovu trojku poshto tamo nema nishta integrisano pa sam je ubacio kod mene chisto da probam i primeti se poboljsanje kvaliteta u odnosu na integrushe. Ja vec duze vreme merkam minimum neki Live ili Audigy al uvek se lova izvuche na neshto drugo :\ . Shto se Codgena tiche daleko bilo da su dobri, al o5 bolji su od onih jeftinih kineza. A oko asus-a daleko da sam fan dotichne firme, ali moram priznati da prave dobre ploche.

Meni je 16god, skoro cu 17, mama i tata mi nisu kupili komp vec sam sam skupljao pare ( rodjendati, rodbina idt..) i cak i radio/zaradio i deo tih para je i otisao na komp logicno.
Nemam crt..mada imam one zvucnike el chepo od 300kinti sto se deli uz kompove..ali muziku kad ocu da nesto kao i slusam ne slusam na kompu..
I nisam sve uzeo za igre, procesor mi extra dodje za renderovanje videa koji cesto i radim, mada i za bench logicno..🙂 a treca stvar je ako sam skupio pare za to trenutno sto da ne, mozda za 10god necu imati pa cu voziti AMD :d
Znaci, nije svakome isti prioritet to je to..

U potpunosti te razumem. Kod mene je ovako bilo prvi komp sam dobio za 11 rodj. to su mi moji kupili, beshe to P1 🙂 Drugi komp sam kupio krajem 2002. tu smo cale i ja podelili ceh, ja sam skupio pola kinte on je dao drugu polovinu. Treci komp sam kupio (2004) solo, znachi shto sam skupio od dzeparca, shto sam zaradio ili dobio za rodj sva lova je bila iz mog dzepa. Chetvrti komp sam kupovao proshle god o5 moja kinta i sad sam pravio neke izmene po pitanju HW-a o5 moj kesh. Tako da delimichno mogu da razumem one koji voze CRT jer sam se ja mog reshio tek zimus, ali sad su TFT-ovi stvarno jeftini tako da stvarno treba razmisliti o tome :type:

:wave:

Poslednja izmena:
@RUS naravno da je bolji zvuk sa kvalitetne zvucne karte, slazem se, nisam to hteo da kazem, nije ni bitno, ne razumem zasto pominjes 5.1???

Takodje mi nije jasna prozivka u vezi EF81, i zasto je suvisno raspravljati se sa mnom? Uopste se nismo ni raspravljali al' ajde nek' ti bude. I nisam nikakav fan telefonskog aparata nemam 12 godina, inace me odlicno sluzi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno