Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa toga ima u svakoj igri. U najzeshcoj simulaciji je dovoljno da te neko pipne i izbaci sa straze, a nishta njemu nece biti jer te nije jako udario, tako da kada bi GT imao damage ne bi mu nishta znachilo za takve stvari, koje su i najveci problem. Koga zanima lupanje, nek igra burnout, flatout...

Ono shto fali GTu online su privatne sobe, pa se lepo dogovorimo mi koji se poznajemo, i vozimo. Problem je u tome shto ja vozim recimo sa svim pomocima off, dok ovi online voze sve on (na pro trkama isto moze da se ukljuchuje) tako da lepo gledam kako neki tamo u krivini sa zadnjom vuchom daje pun gas i prestize me, a da ja to uradim zavrshio bi u pesku ili se okrenuo na sred staze. Ako ukljuchim pomoci, osecaj je uzasan, kao da neko za mene upravlja auto, tako da ni ne vozim online dok ne ubace private rooms.

Poslednja izmena:
veciti nedostatak GT serijala :(

Ja nisam probao dosadašnje delove, ne znam da li si ciničan ili ne ali to je moje zapažanje. E sad, to je samo prolog, a evo govori se da će čak i u njemu biti ubačen damage uskoro tako da to neće biti više moguće. Kad izađe full igra verovatno će biti sasvim druga stvar. Mada, istina je ovo u postu gore, da taman kad izađe podrška za privatne trke biće ekstra.

Ne znam zašto krivite GT5P za to čukanju. Pa u pitanju su ****** koji voze i koji nemaju veze sa životom. Ako ste nekada gledali trke, onda znate da je na kočenju i skretanju, pa i izlasku iz krivine dovoljan samo mali kontakt da se izleti napolje. Damage tu ništa ne bi pomogao, dovoljno je prisloniti se na nekoga i izbaciti ga iz ravnoteže i praktično ostaviti kola ne ogrebana.

Poslednja izmena:
Sta odlucuje kad igram online, sa koje pozicije krecem trku...........prmetio sam da uvek pocinjem zadnji............?

hvala

^ Bash uvek poslednji ? :) Mozda se gledaju vremena koja si na toj stazi tim autom pravio ranije ?

Ja sam najceshce u prvoj polovini, i cesto medju prvih 3, ali dzabe kada ima uvek njih petorica sa Elise tuned sa pomocima :)

^ Bash uvek poslednji ? :) Mozda se gledaju vremena koja si na toj stazi tim autom pravio ranije ?

Ja sam najceshce u prvoj polovini, i cesto medju prvih 3, ali dzabe kada ima uvek njih petorica sa Elise tuned sa pomocima :)

Da, uvek sam u zadnjih 3-je.

Haha, da taj Elise **** kevu............:D

Meni je inace ovo prva racing igra ikada, nisam neki zaljubljenik u auta, ali mi se mnogo svidja.

Kazunori Yamauchi Q&A

IGN: This is the first full-blooded Gran Turismo title for the PlayStation 3 – obviously the extra processing power has helped make the game look absolutely gorgeous, but how has this extra power helped under the bonnet?

Kazunori Yamauchi: The physics calculations have improved in precision quite a bit with the move to the PlayStation 3, and of course being able to do that for 16 separate cars is really something.

IGN: You've said previously that Gran Turismo 5 Prologue will not only offer full online race support, but will eventually go on to foster a community of car-lovers. How is that going to happen?

Kazunori Yamauchi: Where we're at now is only half of what we imagine for the game, and we have the other half to work on. The community feature which you refer to is something which we're working on.

IGN: Gran Turismo 5 Prologue is a taster, but can we expect to see downloads in the future boosting the content, and is there a timeline for these?

Kazunori Yamauchi: I can't say exactly right now, but we're looking at fall this year for an update that will complete Gran Turismo 5 Prologue as a game.

IGN: We've held off from this, but surely everyone's been asking about damage in Gran Turismo 5. You've said previously that it's something you're considering, but is it something that's being actively worked on by Polyphony at the moment?

Kazunori Yamauchi: Maybe by fall we'll be able to implement it.

IGN: As a feature of Gran Turismo 5 Prologue?

Kazunori Yamauchi: Yes.

IGN: Obviously Gran Turismo is the stand-out title in its field on the PlayStation 3, but do you ever look at the competition elsewhere, such as Forza on the Xbox or GTR on PC?

Kazunori Yamauchi: I know there are a lot of titles out there, and some of these do things we haven't done yet. But what we're trying to do is perfect every part of what we have so far, and then move on to the next part which we will perfect, and we're doing this in steps, and we'd like people to look forward to those steps.

IGN: You've got a London track in Prologue that looks absolutely lush. We often fantasise about what course a London GP would take – how did you come up with the layout?

Kazunori Yamauchi: I come to London very often, and I've walked the streets and I know them, so that helped a lot. The course that we have in the game at the moment is actually half the size that we originally thought, it's a short course basically, so in Gran Turismo 5 we'll have the longer course in there.

IGN: You've got the F2007 in Prologue, and a lot of people would love to see Polyphony work on a Formula 1 title in the future. Is that something you'd be interested in?

Kazunori Yamauchi: The F2007 is currently I think the most precise simulation of an F1 car in existence, and I think it's something that everyone should try out. We've had to implement a lot of new physics into the game, and a lot of mechanisms that we had left out before that we had to add to simulate the car properly, and it's something we're looking forward to having everyone experience. As for F1, of course we've always wanted to add more F1 cars, and to make an F1 game, but we haven't made any movement to acquiring the license, so there's no set timeline for it yet, but it's something we're looking at.

Auf, kakav bezobrazluk:mad:. Igra brutalno vara u ovim japanskim trkama u C klasi (bar u ovoj prvoj). Protivnička kola se zakucaju u zid i sa trave vraćaju istom brzinom kao da se ništa nije desilo, prema mojim kolima deluju kao tenk:wall:. ***, kako sam poludeo.

Ne mogu da poverujem da nisu napravili u online modu da mozes da filterujes servere. Recimo, server na kom mogu da voze samo ljudi sa "full simulation" modom, ili recimo, samo jedan automobil moze da se vozi, itd.. Ako to ne bude u GT5 onda dzabe im multiplayer mode stvarno..

Ako uvedu kao i sve do sad, da bude realno....bice very hard.....
Bas sam gledao neki snimak(mozda je i ovde neko stavio link) kako uporedjuju realan udarac u nepomicnu prepreku od 60km/h gde se automobil totalno deformise i kao navodni damage u forci gde se automobil odbija pri nekoj vecoj brzini i nastavlja kao nista, malo deformacije na prednjem delu:d

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=159720&page=6
NAT type 2 koji je bolji za Online gaming kako kazu za GT5P

Meni od starta radi NAT type 2, nisam nishta ni dirao :)

Bas sam gledao neki snimak(mozda je i ovde neko stavio link) kako uporedjuju realan udarac u nepomicnu prepreku od 60km/h gde se automobil totalno deformise i kao navodni damage u forci gde se automobil odbija pri nekoj vecoj brzini i nastavlja kao nista, malo deformacije na prednjem delu:d

Pa to je tako u svim igrama koje imaju licencirane automobile, pa developeri kao turn 10 urade takav halfass damage i svi onda pljuju po Gran Turismu koji ga nema uopshte i kako zbog toga nije realan :)

Ne mogu da poverujem da nisu napravili u online modu da mozes da filterujes servere. Recimo, server na kom mogu da voze samo ljudi sa "full simulation" modom, ili recimo, samo jedan automobil moze da se vozi, itd.. Ako to ne bude u GT5 onda dzabe im multiplayer mode stvarno..

Online u GT5p jeste stvarno spartanski, nema match makinga, privatnih soba i sve ono shto postoji u ostalim igrama, ali ochigledno nisu imali vremena za neshto kompleksnije, i to ce sve doci sa updateom, najverovatnije za desetak dana kada izlazi US verzija.

Trke su po fizici naravno odvojene, ima i beginner i pro, a sto se tice istih automobila to je savrsheno resheno poenima, tako da su svi uvek izjednacheni power to weight, samo ostaje josh problem shto se TCS moze ukljuchiti po zelji i vecina vozi tako, pa ako ti hocesh bez, bice ti teshko protiv lotusa elise tuned sa 250ks.

Poslednja izmena:
Nije to baš tako kao što izgleda, nego je neko jednostavno isključio damage pa kao vidi, nije mu ništa:d a damage ima, kako onaj vizuelni tako i onaj mehanički gde ti se kola kvare, ima bre gomila stvari koje će da te spreče da nastaviš trku ako se lupaš o zidove, a sve to može da se isključi po potrebi.

Pa nije isključio, lepo se vidi da je auto oštećen (ali glupavo)... Samo što tema ovde nije Forza.

Opšti utisak je da je ovaj prologue baš kratak. Mislio sam da im je strategija da istu igricu prodaju dva puta, pa sam bio u ubeđenju da će prologue biti polovina cele igrice. Ovo nije prologue već prošireni demo, nešto kao kada uz časopis dobijete 5 g šampona. Mogli su staviti na net kao demo, ali tada zarada sigurno ne bi bila ovolika.
Šest tabli, malo automobila,... Igrica zbog toga brzo dosadi...

Poslednja izmena:
Pa i nije baš kratak... 40 trka, 35 trka online, zatim imaju one posebne trke proizvođača, pa još imaš mogućnost za svaku stazu posebno da obaraš rekorde u vremenu i driftu, a sve to donosi gomilu sati igranja, svakako mnogo više nego neke pojedine igre koje traju 7-8 sati a koštaju 70e:trust: i vrlo je lako da će vremenom izbaciti neki besplatni update što se tiče automobila ili trka, bar se nadam:D

Jer preso neko S klasu, sta se dobija kad se predje...?

Dobiješ neki automobil i otključa ti se mogućnost da kupiš formulu, to ako imaš 2.000.000 na računu:D ako nemaš tako ti i treba, kad ne znaš da štediš:d

Ja nisam prešao, zaglavio sam se na one 2 najteže trke i sve sam rasprodao da bi kupovao brže automobile, a ono sve gori od goreg:d pa sam na kraju razočaran lošim rezultatima i time što sam većinu trka prešao joypadom sve pobrisao i krenuo iz početka, ali sad koristim isključivo volan i ne prodajem više ništa:D

Poslednja izmena:
Ja S nisam ni prelazio, namerno je napravljeno da morash da vozish 20x jednu istu stazu, a to mi ne pada na pamet ;) skinuo sam save sa svim predjenim shampionatima i F1 i garazi, mada je ne vozim uopshte, vishe bih voleo da imam 2 mil za troshak :)

Switch, ako ti je broj automobila i staza glavni adut za "dugachku" voznju, onda ovo nije igra za tebe. Ja mogu da vozim S2000 GT1 ili Mine's R34 sam na Suzuki i da ne pravim nikakvo vreme, samo da uzivam u voznji, ovo je simulacija za automobilske entuzijaste i one koji poznaju te automobile, ne za one koji igraju NFS, Juiced, Burnout i slichno i bitno im je samo neshto da se kotrlja po stazi.

Dosadi satima se vrteti u krug... Ali to valjda zavisi od intresovanja, ja bih na primer satima mogao pikati istu pesmu na guitar hero.

P.S. Ne mogu na youtube da nađem naslovnu muzičku temu iz gt5 prologue? Mislim da se zove Automatic i da je izvodi Weezer.

Ne. Našao sam http://youtube.com/watch?v=Sbb2jRzBFFY. Mislio sam da je to pesma od Incubusa.

DOWNLOAD: Daiki Kasho - Surv1v3

A OST izgleda ovako ...
TrackList :

01 Daiki Kasho - Surv1v3
02 Nittoku Inoue - Road Star
03 Makoto - Back 2 U
04 Kemmei - Love & Peace
05 Mitsutoshi Sato - Flatout
06 Mitsutoshi Sato - Constructor' s Blues
07 Satoshi Bandoh - When The Rains Come
08 Satoshi Bandoh - Farewell
09 Yudai Sato - Are You Ready
10 Mitsuharu Ura & Furani - The Last Helping
11 Cargo - GT Force
12 Yudai Sato - Current Of The Times
13 Yasuo Sako - Wind From Rio
14 Naomee - Twieky 4
15 Naomee - Sky High Mountain Breeze
16 Daiki Kasho - Edge Of The World
17 Nittoku Inoue - Get Away
18 Doug Bossi - Moon Over The Castle GT5 Prologue Version

Lag je zaista strasan u GTp, ne znam kako je vama u Evropi, ali kad nas ovde dole je haos. Kola se odjednom pojave ispred mene, i zakucam se u njih.

Opet ponavljam, online je uzas, sto zbog laga, sto zbog pajsera koji ne koce u krivinama, znaci u krivini se igra pretvara u FLIPER, letis i udaraju te sa svih strana!

Sta need for speed uradi ljudima.................

Poslednja izmena:
Kako je nama u Evropi? možda nije kao fliper ali zato podseća na bilijar:D pa svuda je lag, ja sve protivnike vidim kako se kreću u trzajima a jednom sam video da kola proleću pored mene, to mora da su oni tuned automobili iz GT4:d

Kako je nama u Evropi? možda nije kao fliper ali zato podseća na bilijar:D pa svuda je lag, ja sve protivnike vidim kako se kreću u trzajima a jednom sam video da kola proleću pored mene, to mora da su oni tuned automobili iz GT4:d

Poz...

Ne, hteo sam da kazem da je verovatno 80% ako ne i vise GTp igraca trenutno iz Evrope, posto je pusten u prodaju u PAL regijama. Mi sa NZ/AU se kacimo na vas, i zato je nama lag extra velik i nepodnosljiv.

NZ je uvek bio ****** sto se tice online igranja, jer je predalieko od EU i US. Kad se skupimo zajedno sa Australijom ima nas 25 miliona samo............;):d

Ce da bude bolje valda , kad ameri pocnu voziti, blizi su..........

Poslednja izmena:
Pa ja kad igram japanski iz Srbije radi lepo. Isto tako, igram i evropski i on radi dobro.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno