Šta je novo?

ATI 3850/70 iskustva

pcv co.

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2003
Poena
620
Rešio sam da kupim HD3850 256MB zbog najboljeg odnosa brzina/cena i reko' da prošetam i vidim kakvo je stanje po prodavnicama računara (Kruševac je u pitanju). Na moje iznenađenje, većina prodavaca mi je reklo da izbegavaju da prodaju ATI kartice zbog raznih problema koji se javljaju sa njima (neće sve igre da rade, a kada rade, ne rade kako treba, itd.). Ja sam se do sada uglavnom držao Nvidia-e zbog boljeg OGL (Pro/E, Acad), ali me sada baš vuče da probam 3850/70 seriju zbog već pomenutog brzina/cena odnosa.
Da ne bih uzeo za sličnu cenu GF8600GT koja je duplo sporija, hteo bih od vas da čujem:
- da li postoji neki specijalni postupak instalacije drajvera za ove kartice koji ovi "stručnjaci" ne znaju,
- iskustva u radu sa OGL (SW, Acad, a posebno Pro/E Wildfire)

Znas kako kod mene to smesno izgleda,cooler master osmica je zalepljena superlepkom na stranicu kucista (zalepljen je horizontalno i nicemu ne sluzi osim da drzi tu zujalicu na 6k rpm koja je takodje zalepljena na cooler master :D) i nalazi se 1cm iznad gpu-a ali sa one strane pcb-a gde nisu hladnjak i fan)

Poslednja izmena:
Evo i ja se pridružih klubu, zamenio sam danas 2600XT sa ASUS HD3850 TOP 512MB DDR3 :)
Tek treba da je čačkam, za sada sam provrteo 3DMark 06 (8297 poena) i malo se razočarao performansama u Crysis-u, ali je primetna ipak velika razlika, a i ovo je sve na default-u.

Evo i ja se pridružih klubu, zamenio sam danas 2600XT sa ASUS HD3850 TOP 512MB DDR3 :)
Tek treba da je čačkam, za sada sam provrteo 3DMark 06 (8297 poena) i malo se razočarao performansama u Crysis-u, ali je primetna ipak velika razlika, a i ovo je sve na default-u.

Ma pusti Crysis nije on jedini na svetu imaš toliko dobrih naslova sada recimo C.O.D4,Bioshock koliko si platio kartu zanima me kolika joj je sada cena s obzirom da je sada veći izbor proizvodjača nego kad sam ja kupio moj Sapphire?:)

Ma dobio sam je u nekoj kompenzaciji.
Baš je mala razlika u odnosu na 2600XT u Crysis-u i Dirt-u, bukvalno sam samo malo podigao detalje, rezolucija je ostala ista.
Za razliku od njih, u Supreme Commander-u i Oblivionu je drastična razlika. Sada u 1680x1050 rade bolje nego na 2600XT u 1280x800.

Baš je mala razlika u odnosu na 2600XT u Crysis-u i Dirt-u, bukvalno sam samo malo podigao detalje, rezolucija je ostala ista.
Za razliku od njih, u Supreme Commander-u i Oblivionu je drastična razlika. Sada u 1680x1050 rade bolje nego na 2600XT u 1280x800.

Pa dobro sve zavisi od igre do igre bitno je da si se ponovio:wave:

U Crysisu bi trebalo da dobijes 100% visi fps,tebe zeza procesor,vidim da si radio benchmark u onoj temi i dobio si 13-14 fps,3850 daje oko 30.

Poslednja izmena:
Nisam još uvek radio bench sa 3850, ovo je bio hands-on utisak.

Ne mogu da ga podignem više jer nemam čime trenutno da ga ohladim adekvatno. Ovaj Opteron se baš dosta greje.
Nego nešto mi ne radi Crysis Benchmark Tool, možda ima veze sa verzijom Crysis-a 1.2 koju sam stavio prekjuče.

Poslednja izmena:
Upgrade-ovao sam 3DMark 06 na verziju 1.1.0 i sada mi dozvoljava da vidim rezultate samo online?!
Basic edicija je u pitanju.

Inače, sada mi je rezultat malo bolji, prvi put sam zaboravio da isključim vsync.

3DMark Score 8410 3DMarks
SM 2.0 Score 3767
SM 3.0 Score 4170
CPU Score 1806

Zanimljivo, upravo sam overklokovao karticu iz Riva Tunera i dobio malo lošiji 3DMark rezultat nego pre toga.

Poslednja izmena:
Vrh Dno