Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Kako ste uradili task find the stolen informations u Priboj modu? Kad dodjem gde je zeleni kružić uvek poginem od radijacije, a na tom mestu nisam video ništa što mogu da uzmem.

Poslednja izmena:
Da javim zashto mi puca stalker, zbog pregrevanja grafe, sinoc posle sta vremena preko 100 stepeni!!!
Toliko o tome.

meni STALKER secka nenormalno kako god da namestim(low,medium...).Moja koniguracija:p5kc,XFX 8800GT,C2D e4600,1GB ddr2 800MHz.U cemu je problem.

Poslednja izmena:
meni STALKER secka nenormalno kako god da namestim(low,medium...).Moja koniguracija:p5kc,XFX 8800GT,C2D e4600,1GB ddr2 800MHz.U cemu je problem.

Ma krs ti je graficka. Za ovu igru mora minimalno 8800GTS 320MB :d :p.

Ne znam pojma...

Eee hehehey a sto samo 1GB memorije. Ovoj igri itekako prija 2GB memorije ;).

Ne znam koji ti je proizvodjac memorije, ali ako je ona obicna buvljacka :D, hocu reci jeftina ;) (Apacer, Trasncend, Kingston VR, Pqi) onda pljuni jos 15-20e i dokupi jos jedan GB memorije :wave:.

Poslednja izmena:
Eeee,de' ces STARKER-a na 1 GB RAM-a,moza ali u DX8 modu(static lightning),seckanje definitivno od toga dolazi...
Mada ,hoce on da secne i sa 2GB,ali to je vise do same igre,verzije drajvera,pojedini modovi znaju "lepo" da destabilizuju igru itd...

Nerazumem kako mogu Crysis da igram na medium-high,a Stalker nema sanse toliko secka da nemoze da se igra.:mad:

Eeee,de' ces STARKER-a na 1 GB RAM-a,moza ali u DX8 modu(static lightning),seckanje definitivno od toga dolazi...
Mada ,hoce on da secne i sa 2GB,ali to je vise do same igre,verzije drajvera,pojedini modovi znaju "lepo" da destabilizuju igru itd...

Moj drug ima sledecu konfiguraciju:p5kc,8500GT,1gb ddr2 667MHz,C2D e4500 i moze Stalkera da igra na HIGH,a ja nemogu.:mad:

Ma krs ti je graficka. Za ovu igru mora minimalno 8800GTS 320MB :d :p.

Ne znam pojma...

Eee hehehey a sto samo 1GB memorije. Ovoj igri itekako prija 2GB memorije ;).

Ne znam koji ti je proizvodjac memorije, ali ako je ona obicna buvljacka :D, hocu reci jeftina ;) (Apacer, Trasncend, Kingston VR, Pqi) onda pljuni jos 15-20e i dokupi jos jedan GB memorije :wave:.

Imam KINGSTONA

Ovako: (ako se radi o winXP, ako je u pitanju Vista, menjaj OS):
Drajver za graficku (sa nvidia sajta, poslednji oficijelni - 169.21)
Stalker patch 1005 (moja preporuka 1004)
DirectX 9.0c instaliraj
Ako se radi o WinXP SP1, znaj da je SP2 must have ovih dana.
Page file MINIMUM na 2GB za Stalker.
I dokupi jos rama, smesno je da danas kad se prodaje budzasto imas 1 gb, koji je nedovoljan za gotovo sve novije igre.

Poslednja izmena:
Ma vidis da te lozi (mislim na brendove).
Dakle, nevezano za brendove treba ti jos memorije.

Ko ga bre lozi :zgran:.
Savetovao sam mu lepo jos memorije, a pominjao sam proizvodjaca, jer je poenta da upari istu memoriju, pa sam mu rekao ako imas to to ili to, onda je dokuljivanje jos 1GB memorije bagatela.
A da ima neku ultra skupu OCZ 1066 CL3, ne bi bas bilo pametno da uz nju stavi Pqi 800MHz zar ne ;) ?

Je l` zna neko kako da zavrsim task Find cnpp blueprints? Da li postoji walkthrough za priboi mod? Kako se pali hdr u stalkeru?

Poslednja izmena:
U pocetku sve je bilo dobro. Ali, posle par sati igranja i nekoliko predjenih nivoa igra je pocela da mi puca i izlazi u win prilikom snimanja a ponekad i prilikom loadovanja. U nadi da ce resiti problem instalirao sam patch 1.005 i sad..........ne znam da li je problem resen ali ne mogu da loadujem prethodna snimanja jer mi prijavljuje gresku kao osteceni fajlovi! Frustriran sam zbog ovog, zna li neko resenje? Da izbrisem patch?Kako?

Cini mi se da je govoreno o tome da posle patchovanja mora da se zapocne nova igra, ali nisam potpuno siguran, proveri ...

Ako si puno presao i neces da igras ponovo, mozda mozes da kopiras sejvove negde pa da ih posle reinstalacije vrtis tamo gde su bili ...

Cini mi se da je govoreno o tome da posle patchovanja mora da se zapocne nova igra, ali nisam potpuno siguran, proveri ...

Ako si puno presao i neces da igras ponovo, mozda mozes da kopiras sejvove negde pa da ih posle reinstalacije vrtis tamo gde su bili ...

Tako je,sejvovi se ne nalaze kao po obicaju u "my documents" vec u "shered files",folder "STALKER SHOCK".

Tako je nasao sam sejvove folder je STALKER-SHOC. Znaci ili brisem igricu pa vratim sejvove ili sve iz pocetka. Cudno, uopste nisam mislio da cu doci u tu situaciju. Sto patchevi nisu normalni pa isprave samo bagove a ne ceo koncept ili sta vec.

Tako je nasao sam sejvove folder je STALKER-SHOC. Znaci ili brisem igricu pa vratim sejvove ili sve iz pocetka. Cudno, uopste nisam mislio da cu doci u tu situaciju. Sto patchevi nisu normalni pa isprave samo bagove a ne ceo koncept ili sta vec.
Ti si ,najverovatnije, patch-evao direktno na 1.005 verziju i tako su ti "stari" sejvovi postali neupotrebljivi,jel' tako?To mu je falinka ,mada,mislim da si npr zapoceo igru sa 1002 patchom pa posle nadogradio na verziju 1.005 ,tada bi sejvovi radili.Ma,odigraj ga u originalu ,nije toliko strasno...;)

Poslednja izmena:
Tako je direktno sam patch-evao sa 1.000 ili DVD na 1.005 bez da prvo idem na 1.002 ili 1.003. Nisam presao verovatno ni polovinu ali cu ipak da reinstaliram i vratim sejvove. Nekako me razocarava to sto predjem neki nivo pocistim botove a kad se po neki zadatak vratim u prethodni level novi botovi me cekaju na istom mestu ponovo;ovako su barem mutirani psi pobijeni:S:

vratio sam se opet stalkeru:D i zapeo sam kod misije kada trebam naci doctora koji se krije u starlokovoj bazi to jeste Agroprom Research Institute i pretrazim sve zivo na tom mjestu a doktoru ni traga. mozel mi neko jednostavno reci gdje se nalazi plz :trust: . bio bih zavhalan.

Prvo treba neko kod onog mosta sa vozom da ti kaze gde je doktor...

vratio sam se opet stalkeru:D i zapeo sam kod misije kada trebam naci doctora koji se krije u starlokovoj bazi to jeste Agroprom Research Institute i pretrazim sve zivo na tom mjestu a doktoru ni traga. mozel mi neko jednostavno reci gdje se nalazi plz :trust: . bio bih zavhalan.

Pa doktor se nalazi na istom mjestu u podzemnom kompleksu gdje si vec bio kada si nasao Strelokovo skroviste ili kako se vec zvalo.
Iza ograde kod Agroprom Research Institute ima onaj otvor koji vodi u podzemni kompleks. Sidjes dole, pa nadjes one spiralne stepenice, ponovo sidjes dole i malo prosetas do skrovista.

Ako ga nema, mozda se nisi nasao sa Guide-om!?
Kao sto milanbb rece, Guide se nalazi u istoj onoj kucici gdje si sreo Fox-a kada si napucavao one dzukele

Poslednja izmena:
nadjem ja taj otvor ali je pola pokriveno poklopcem tako da nemogu da udjem, znaci sigurno nisam nasao guida. Kako se zove mjesto gdje cu naci Guidea?

Pa doktor je u podzemlju, ispod Agroproma, ako si nashao Strelokovo skrovishte doktor mora biti tu.
Guide je na samom pocetku kod mosta, polu srusena kucica gde si sreo Foxa na samom pocetku igre.

@senad21: to sto si nasao je izlaz, ulaz je nizbrdo i pored zida gornje zgrade na severu F-6 na slici ispod...

Prilozi

• stalkeragroprom.jpg
    stalkeragroprom.jpg
    223.2 KB · Pregleda: 70
hvala vam. nasao sam napokon doktora :D.

Nazad
Vrh Dno