Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Pa ono ima postarina da nam bude otprilike jos toliko ako ne i vise :)

A desktop efekte si instalirao dodatno ili ima nesto out-of-a-box sto nisam nasao :)

sudo apt-get ubuntu-desktop i to je to :)

Amarok vise ne secka i cini mi se da je zvuk malo bolji nego na Xandrosu..
Inace, baterija mi je izdrzala ~3h uz konstantno opterecenje procesora od oko 60%, koriscenja WIFI-a i osvetljenja na 100%. Sasvim ok :)

Poslednja izmena:
Mora cena jos malo da ide dole.... ipak je ovo racuar od 199 dolara, a model koji nam nude nije od jacih....

Mislim da ne bi trebalo upoređivati cenu u SAD sa cenom u Srbiji :)

Takođe, smatram da za uloženi novac ovaj računarčić nudi sasvim dovoljno, bez obzira što kod nas nisu u ponudi jači modeli...

Pa da, ne bi trebalo uporedjivati cene u Srbiji sa cenama u SAD... Zato sto ovde mora da bude drasticno niza.... Zato sto mi zaradjujemo drasticno nize,a oni nam isporucuju modele/komponente slabijeg kvliteta,izrade,starije...cesto sa kracim garancijama

Razumem picu carine,porezi,slabija konkurencija,posrednici, aliii.... tj veliko ALI... pumpaju nam cene...

mislim da ta prica kako je "TAMO"cena 199 $ ne pije vodu,
u kanadi nigde nemoze da se nabavi asus ispod 399$ kanadskih a odnos kan.dolar i din je negde oko 1-55 znaci skoro isto kao i kod nas. Sad za kvalitet nemam pojma da li je kvalitetniji ili nije ali znam da ti njihova garancija ovde neznaci nista jer nisi tamo.
Eto tako
Ja cu da ga pazarim ovde i to crnu verziju zbog lakse zamene mermorije ,nego me samo interesuje da li je neko probao ili zna da li moze da se ubaci modul od 2 gb na njega ?
pozz

Ne citas nista. Vec je nekoliko ljudi sa foruma ubacilo module od 2 GB unutra. Cak sam napisao i gre sam ih kupio i koji su bili i koliko sam ih platio. Ali eto nema ko da procita.

Poslednja izmena:
Mora cena jos malo da ide dole.... ipak je ovo racuar od 199 dolara, a model koji nam nude nije od jacih....

Citajte malo stare postove. Mislim da sam negde napisao da cena od 199$ pripada najslabijem modelu Eee 2GSurf, a uostalo mislim da je cena od 22000 sasvim korektna za ovaj model kod nas 4G.

Zanima me gde ima da se nabavi folija za touch screen i po kojoj ceni????

Takodje sam nameravao da prosirim memoriju ubacivanjem HDD-a od 2.5", ali malo je ekstremnije, odnosno zahteva da se sece plastika na nekim delovima. Sinoc sam bas vadio moj hitacijev sata 2.5" hdd iz acer-a da vidim gde cu moci da ga metnem. Mislim da ovo jos niko nije uradio. Posto imam crnu verziju(citaj, ima poklopac odozdo), savrseno bi legao na mesto od pcmci slota ali mora da se izreze plastika nekih 1cm sa leve i desne strane i da se odsece mostic kod ram memorije. A SATA na USB kontroler bih metnuo na mesto web kamere, ili da cupam jedam zvucnik, jer savrseno odgovara, od reck-a(ne znam bas koja je marka, napisacu sutra). Sta mislite o OVOM poduhvat? Ako sve ovo uspem okacicu slike.:):):)

koliko lose ce taj hdd da utice na bateriju? dal ce izvuci sat rada bez napajanja?

koliko lose ce taj hdd da utice na bateriju? dal ce izvuci sat rada bez napajanja?

Dok mi je stajao u ext kucistu sa USB-om(preko kojeg ide i napajanje), i dok je bio nakacen na asus-a bat je izdrzala negde oko 2 sata i 15 min sa 50% osvetljenja bez wifi, gledajuci serije sa njega. Mislim da nije bas puno uticao na trajanje.

Da li je istina da vama bat traje 3 sata sa wifi i 100% osvetljenje??? Moja bat je 4400mAh(kao i kod svih 4G Surf modela). Da nije los primerak ili je to posledica XP-a, sta znam. Jos jedno, instalirao sam punokrvni xp, bez nLite-ovanja, My Doc mi je na mmc kartici, kao i tmp folder i app data, sa iskljucenim page file-om i restore pointom!!!

U stvari tek se sad vidi koja je prava prednost EeePC-ja.

To je zapravo tweakability, tj za relativno male pare daš ljudima mogućnost da budže jednu u startu prilično kilavu napravu, da je poboljšavaju i tweakuju, i da onda imaju satisfakciju da su od ničega napravili nešto, pa se onda hvale okolo i budu ponosni na sebe i svoj rad i talenat :)

Problem je u tome što u celom procesu tweakovanja potrošite odredjenu (često i značajnu) sumu, da bi dobili nešto što ste u startu mogli da kupite "as is" u vidu pravog notebook-a, ali ... nije to to :)

Zanimljivo i verovatno privlačno za psihoanalitičare :)

Stvar je u tome sto je ovaj moj tweak jako komplikovan(mozda i neostvariv), i zahteva "unistavanje" nekih delova. Jeste da se nevidi spolja, ali....

Sve u svemu jako je interesantno zezati se sa ovim stvarima. Bar meni:):):). A sto se tice cene, danas moze da se nadje 2.5" 120GB sata hdd za 6000din(Ako nekome treba info gde neka pise PM). Duplo skuplje od 8GB flesha a 15 puta veci kapacitet i brzina takodje.

Dok mi je stajao u ext kucistu sa USB-om(preko kojeg ide i napajanje), i dok je bio nakacen na asus-a bat je izdrzala negde oko 2 sata i 15 min sa 50% osvetljenja bez wifi, gledajuci serije sa njega. Mislim da nije bas puno uticao na trajanje.

Da li je istina da vama bat traje 3 sata sa wifi i 100% osvetljenje??? Moja bat je 4400mAh(kao i kod svih 4G Surf modela). Da nije los primerak ili je to posledica XP-a, sta znam. Jos jedno, instalirao sam punokrvni xp, bez nLite-ovanja, My Doc mi je na mmc kartici, kao i tmp folder i app data, sa iskljucenim page file-om i restore pointom!!!

Meni jeste ali u Linuxu :) Windows jos nisam stavio (mozda cu ga instalirati na neku SD karticu).

9-ka se pojavila (sad je jos primamljiviji) ;)

eeepccimg1699comparisonrv7.jpg

izvor:
engadget

Poslednja izmena:
I 8-ca bi bila pun pogodak, a zadrzala bi dimenzije 7-ce.

If you hadn't guessed from the headline, and as rumored just an hour ago, there's 9-inches of LCD on this thing. Actually, 8.9, but who's counting? We found out that and a few other little tidbits about this Eee PC "New Generation" at the ASUS booth just now, but for the most part the 9-inch Eee PC is quite similar to its 7-inch forebearer. Anything past that ASUS is saving for tomorrow's press event when this laptop will become officially official, but whatever they end up calling it (Eee PC 900 is rumored), it's certainly for real. The battery impact of the new display is said to be "negligible," with 2.5 to 3 hours of battery quoted. ASUS wouldn't let us turn it on since it's all so very secret at the moment, but they did confirm some release details. The 9-inch Eee will hit in the "middle" of 2008, with that €399 pricetag for the 12GB version, but other capacities available (we saw an 8GB on display). No word yet on US pricing, but we're trying to pry it out of them.

asus-eee-hands-9-top-1.jpg

Poslednja izmena:
i sta sad covek da radi da kupi 4g surf ili da ceka ovu poboljsanu verziju da se posle nebi kajao

Poslednja izmena:
ovde je bitnije kolika ce rezolucija biti, izgleda 1024x600, sto je dosta bolje nego na 7"

Glavna razlika pored veličine display-a i ostalih karakteristika bice naravni i cena koja mislim da ce biti veca od trenutnog modela bar za 150€ sto dovodi u pitanje kupovinu ovih modela. Naime za nekih 450€ se može naci neka jeftinija 15.4 varijanta notebook-a koja je skoro u svakom pogledu bolja od ove varijante Asus-a. I u pogledu velicine displaya, HDD-a ... Kod ovog modela sa display-om od 7 inca mislim da je presudni faktor cena za koju se prodaje sto kod 9 incnog modela nece biti.

Poslednja izmena:
taj 9" ne ocekujte pre jedno godinu dana kod nas da se pojavi ako se i pojavi i to sa 50% vecom cenom od ovoga 7".

taj 9" ne ocekujte pre jedno godinu dana kod nas da se pojavi ako se i pojavi i to sa 50% vecom cenom od ovoga 7".

Ne verujem da ce se toliko cekati, ako ga bude u svetu u drugoj polvini 2008. bice i kod nas. 7" je vrlo brzo stigao. Cena ce sigurno biti nesto veca, ali meni je do 400e prihvatljivo ako ostane tezina ~1kg.

Ne verujem da ce se toliko cekati, ako ga bude u svetu u drugoj polvini 2008. bice i kod nas. 7" je vrlo brzo stigao. Cena ce sigurno biti nesto veca, ali meni je do 400e prihvatljivo ako ostane tezina ~1kg.

kako nas drug Dule saznaje od kineskog predstavnika za Asus, EEE PC ce biti sa cenom manjom od 400e, znaci 399 :d ahhah

U, ovo je već jako zanimljivo. Koliko sam video na youtube, XP leti ko zmaj na klasičnom 4G, zapravo samo rezolucija i veličina ekrana su bili barijera.

Nazad
Vrh Dno