Šta je novo?

MTS ukida prenosenja beplatnih minuta WTF

Kad se vec raspravlja o ovim tarifnim dodacima (postpaid extra), voleo bih da neko objasni malo detaljnije kako to funkcionise.
Jel mogu ja da aktiviram dodatak usred meseca i da odma dobijem na koriscenje minute/poruke ili tek mogu da ih koristim u sledecem mesecu? I sta se desava ako ja recimo kupim 60min a koristim mix paket i imam preostalih 60min ka svim mrezama nepotrosenih? Jel se prvo trose moji minuti bez obzira ili ovih 60 sto sam dokupio odma pocinje da se trosi na pozive unutar mreze a "moji" stari minuti za pozive van mreze?

Dodaci se "dele na trecine", odnosno, ako uplatis dodatak od 1.-10. u mesecu dobijas (i placas) ceo dodatak; ako ga uplatis u drugoj trecini meseca dobijas (ali i placas) samo 2/3 tog dodatka; i ako ga uplatis u poslednjoj trecini onda dobijas i placas samo 1/3 tog dodatka...
Ne mogu sad da nadjem, mislim da se dodaci koriste tek kad potrosis minute u okviru paketa, ali nisam siguran (najbolje zovni korisnicki servis pa pitaj, ili posalji mail pa da imas pisani dokaz ako sutra krenu nesto da te zezaju za to :D ).

Edit:
Eh da, posalo sma mail Telekomu u kom pitam da li ce poboljsati BEL pakete kako bi ih priblizili MIX paketima; ali i da li je ovo sa povecanjem kod MIXa samo PROMOCIJA :D ili je to trajno povecanje :D Odgovor na ovo poslednje me narocito interesuje :D

Poslednja izmena:
obavezno napisi sta su ti odgovorili :D

Ne znam sta treba ocekivati od kompanije koja me u 21. veku i dalje drzi na analognoj centrali sa dvojnikom.

Uostalom, istinski kapitalizam je dosao u Srbiju. Vec sada imate primere sa sitnim slovima u oglasu. Rec, moral, postovanje, to nista ne postoji dok nije u ugovoru zapisano. Surovo, ali *** :)

I sta se desava ako ja recimo kupim 60min a koristim mix paket i imam preostalih 60min ka svim mrezama nepotrosenih? Jel se prvo trose moji minuti bez obzira ili ovih 60 sto sam dokupio odma pocinje da se trosi na pozive unutar mreze a "moji" stari minuti za pozive van mreze?
Prvo minuti iz paketa pa onda iz dodatka.

Dodaci se "dele na trecine", odnosno, ako uplatis dodatak od 1.-10. u mesecu dobijas (i placas) ceo dodatak; ako ga uplatis u drugoj trecini meseca dobijas (ali i placas) samo 2/3 tog dodatka; i ako ga uplatis u poslednjoj trecini onda dobijas i placas samo 1/3 tog dodatka...
Ne mogu sad da nadjem, mislim da se dodaci koriste tek kad potrosis minute u okviru paketa, ali nisam siguran (najbolje zovni korisnicki servis pa pitaj, ili posalji mail pa da imas pisani dokaz ako sutra krenu nesto da te zezaju za to :D ).

Edit:
Eh da, posalo sma mail Telekomu u kom pitam da li ce poboljsati BEL pakete kako bi ih priblizili MIX paketima; ali i da li je ovo sa povecanjem kod MIXa samo PROMOCIJA :D ili je to trajno povecanje :D Odgovor na ovo poslednje me narocito interesuje :D
I samo da pitam, posto nisam skoro koristio, a mislim da moze biti bitno : Da li je i dalje na snazi ono pravilo, da se dodatna usluga automatski produzava svakog meseca na isti dan kada je zatrazena, do opoziva iste?

Tako je :)
U stvari, tarifni dodaci vaze od pocetka do kraja meseca, tako da se ponovo aktiviraju prvog u narednom mesecu, nezavisno od dana/datuma kada si ti provbitno aktivirao taj dodatak...
Zato ja kad aktiviram neku uslugu, par dana nakon aktivacije odmah saljem i zahtev za deaktivaciju, da ne razmisljam o tome.

Edit:
Razgovarao sa operaterom i kaze da ne mogu sa bel100 na mix500 kao ovaj drugi je jeftiniji.Pre 5 minuta probam opet sa automatom,ukucam 4 poslednja broja puk koda i uspem da promenim paket sa bel100 na mix500.Valjda sam ih zaj...bao.:d
Cak mi je bilo ponudjeno i mix250.
edit:Opet sam zvao automat i kaze da mi je tarifa i dalje bel100 iako je prvi put rekao da sam uspesno promenio na mix500.Doduse rekao je i da promena tece tek od 1 marta,mozda zbog toga kaze da sam na bel100.

Ovo tek sad (sa pojacanim MIX paketima) postaje veoma intereantna opcija za sve nas koji smo ugovorom vezani za BEL; ajd vi koji ste menjali pakete javite se cim saznate nesto vise (tj cim proradi provera stanja ;) )

Poslednja izmena:
Evo jedan mail povodom ukidanja prenošenja, a koji nije automatizovan (uputio sam neke lepe reči pre toga :)):

POSTOVANI KORISNICE,

usluga PRENESI nije predvidjena Opstim uslovima ugovora o pretplati i spada u promotivnu uslugu MTS-a

mt:s

Koja je to banda...

A gde pise da je to promocija, koji su uslovi te promocije i koliko traje? :mad:

Stoka.

MTS je veci madjionicar i iluzionista i od Dejvida Koperfilda. Sada ga vidis sada ga ne vidis, ili ga ne vidis uopste, ali ti ga zavuku...

Tako je :)
U stvari, tarifni dodaci vaze od pocetka do kraja meseca, tako da se ponovo aktiviraju prvog u narednom mesecu, nezavisno od dana/datuma kada si ti provbitno aktivirao taj dodatak...
Zato ja kad aktiviram neku uslugu, par dana nakon aktivacije odmah saljem i zahtev za deaktivaciju, da ne razmisljam o tome.

Edit:

Ovo tek sad (sa pojacanim MIX paketima) postaje veoma intereantna opcija za sve nas koji smo ugovorom vezani za BEL; ajd vi koji ste menjali pakete javite se cim saznate nesto vise (tj cim proradi provera stanja ;) )

Ovo i mene zanima. Ja sam na bel200 i u principu sam zadovoljan. desi mi se da "prekoracim" onih 40 minuta, mada to uvek bude za dlaku. U sustini, ne prelazim 1300 din mesecno (racun sa sve PDV-om). Isplati li mi se da predjem na mix1000 (ili koji li je vec mix - onaj od 1000din+pdv)?

kakvo pitanje. pa naravno da ti se isplati da dobijes 60% vise minuta i poruka i da nemas ogranicenje koju mrezu zoves. odmah se prebacuj, mojne se brukas. necu vise da se druzim sa vama :D

Nece ovo ovako ostati.

Nesto ce se promeniti. Ili Bel ili Mix.

[sarkazam]
Kad dovoljan broj ljudi predje sa BEL na MIX, onda ce da smanje minute na MIXu nazad na staro i da uvedu tarifiranje 60+1 u okviru "besplatnih" minuta, pa ce brze bolje svi da se vrate nazad na BEL i naravno, ovaj put plate i promenu tarifnog profila (koja ce tada umesto danasnjih 50 kostati 150din+PDV :D )
[/sarkazam]

Ne znam, cekam odgovor na mail, pitao sam da li ce se nesto menjati kod BEL tarifa, sad su veoma nekonkurentne u odnosu na mix... ali kod njih me vise nista ne moze iznenaditi :(

E, ljudi, daj da ih tuzimo. Lepo da se skupimo i pokrenemo tuzbu. Nigde nije bilo navedeno da je u mix paketu prenos minuta i poruka promocija, nego da je takav paket, a koliko znam, paket ne smeju da menjaju, jer smo potpisali ugovor za to.
Ovo je bezobrazluk najgore vrste. Em nam uzimaju pare, em prave budale od nas.
Probajte da se žalite Ratelu...možda pomogne

A kakve su ovo kontakt i kontakt+ tarife? :trust:

Nego, ja imam problem...

Malo cu oduziti, ali sta da se radi.

Naime, ja sam na bel200 vec duuugo. Uz to, imam aktiviran [uvek znaci] eksta 60 min u mrezi dodatak, jer mi to dosta smanjuje racun, primetio sam.

Situacija je sledeca:
Kod:
[b]Novembar 2007[/b]
[i][COLOR="SeaGreen"] Razgovori:           Broj   Iznos u din     [/COLOR][/i]   
      U mrezi         196      0.00            
      Van mreze       159      790.58        
[i][COLOR="SeaGreen"] SMS:                 Broj   Iznos u din    [/COLOR][/i]   
      SMS             280      68           

[b]Ukupno 2.321 din[/b]

[b]Decembar 2007[/b]
      U mrezi         194      15.06            
      Van mreze       160      837.40        
      SMS             230      0.00            

[b]Ukupno 2.501 din[/b]

[b]Januar 2008[/b]
      U mrezi         167      0.00
      Van mreze       130      479.87        
      SMS             253      0.00            

[b]Ukupno 1.961 din[/b]

Kao sto vidite obavezno prekoracim van mreze, i to dobro.
Ova tri poslednja su jos dobra, nadam se da ce tako i ostati, bude i po 3500-4000 din cesto...
Ovo za sms ne razumem, nije mi jasno kad posaljem 250-80sms-ova... Znaci da saljem dnevno desetak sms-ova... sto je neverovatno. Ali dobro, neka bude.

Pretplata je 900 bez poreza i to meni razuni za 1500 vise.
Da se razumemo, ja zovem, i ne mislim na racun, i da li sam prekoracio besplatne minute ili ne, i koliko je ostalo... Zabole me za to. Postapaid sam uzeo jer mi treba da zovem kad mi se zove, i ne zalim se na cifru na kraju meseca ma kolika bila, ipak sam je ja napravio.

Mene interesuje da li da prelazim na neki drugi paket ili sta, jer je ovo najmanje sto mogu da potrosim, ovaj poslednji me je iznenadio :)
Znaci, ne mislim da manje pricam, normalno, ako mi treba da cu da zovem, pa da vidim ako moze da se ublazi koliko toliko ipak sam ja razumno i racionalno [:D] bice, nisam bahat [toliko :D]

Inace, zvao sam veceras operatera... Izmedju ostalog, pitam ga za MIX 325 minuta...
Rekoh, jel to opet neka promocija ili sta, da znam sta da radim, da li da prelazim ili ne.... Dramska pauza, pa kaze "verovatno"... Rekoh verovatno ili sigurno? "Najverovatnije" Aha, lepo...
Kaze i to, da oni ne znaju za te odluke samo dva dana pre nego sto pocnu, i isto tako pre zavrsetka kad se salju sms-obavestenja...

Tako da se ne nadate preterano za taj 325 mix paket...

Kljucno pitanje: Da li da predjem na BEL400 ili MIX 1000?
Ja mislim da mi se nekako vise isplati BEL400 i da iskljucim tih ekstra 60 min dodatak u mrezi...
Mislim, nema sanse da prodjem ispod 1500-2000 dinara mesecno, na sta sam i navikao i nije mi mnogo...
Ne znam ni sam...?

Poslednja izmena:
ja sam uspeo. sa bel 50 (ugovor 2 god) na mix 250. odradjeno u decembru, radi od januara, na racunu lepo pise tarifa: mix 250, pretplata 250 dinara...

I ja takođe.
Malopre sam proverio na 788, i umesto Bel50 sada je Mix250 (podsećam da sam ugovorom bio vezan na min Bel50-preostalo je još oko pola godine do isteka ugovorne obaveze)!

A kakve su ovo kontakt i kontakt+ tarife? :trust:
....

Ja mislim da mi se nekako vise isplati BEL400 i da iskljucim tih ekstra 60 min dodatak u mrezi...
Mislim, nema sanse da prodjem ispod 1500-2000 dinara mesecno, na sta sam i navikao i nije mi mnogo...
Ne znam ni sam...?

Kontakt tarife su zamisljenje kao zamena za fixni telefon:

: mt:s kontakt
Rešenje za vezu bez priključka

mt:s Vam predstavlja novu uslugu mt:s kontakt koja Vam omogućava multifunkcionalno i efikasno rešenje za telefonsku i Internet komunikaciju bez fiksnog priključka.

Uz uslugu mt:s kontakt dobijate uređaj i SIM karticu preko kojih se povezujete na mt:s mrežu. Zahvaljujući povoljnijim tarifama i mogućnosti planiranja i kontrole troškova, mt:s kontakt je najefikasniji saveznik za sve vrste komunikacija koji su vam potrebni.

mt:s kontakt obuhvata više različitih funkcija:
- korišćenje fiksnog telefona preko mobilne mreže,
- povezivanje na Internet po brzinama do 35 puta većim od dial-up konekcije,
- bežično povezivanje uređaja (računara, PDA, mobilnih telefona) u jedinstvenu mrežu,
- povezivanje uređaja putem kablova i
- primanje i slanje SMS poruka sa računara.

mt:s kontakt pakovanje sadrži:
• Komunikacioni uređaj
• Kabl za napajanje
• LAN kabl
• Instalacioni CD
• Uputstvo za korišćenje.

Zahvaljujući uređaju i SIM kartici, preko kojih ćete biti povezani na mt:s mrežu, dobijate izuzetno povoljne tarife za telefonske pozive i za mobilni Internet.

U ponudi Mobilne telefonije Srbije su dva paketa: mt:s kontakt i mt:s kontakt +, namenjena pravnim i fizičkim licima kao optimalna rešenja za vezu bez priključka.

http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2039

A sto se tice tvog paketa, mislim da je najbolje da sad predjes na MIX1000 i iskoristis ovu PROMOCIJU dok traje (umesto 160(u mrezi) + 60(dodatak) + 40(van mreze) imaces 325 ka bilo kome, sto je gledajuci tvoje racune bitno zbog velikog broja poziva van mreze...
A u krajnjem slucaju ako ti to ne bude pilo vodu vrati se na jaci bel i sve super :)

Nema tu prevelike filozofije:

a) Ko razgovara znacajno i van mreze: MIX

b) Ko razgovara mizerno van mreze: Profesionalna + dodaci

Da li su svi mix paketi povecani. Nisam pratio ranije stanje, pa me interesuje da li je su MIX 250 i MIX 500 imali i pre 60 i 150 minuta?

Mene su toliko bacili u rebus da mi dođe da pređem na čist postpaid i da ne razmišljam više. Kako kog đavola da uporediš pakete kad nemaš pojma jesi li na promociji ili ne. BEL je bio suština postpaida do pre neki dan, a onda su krenuli da se zezaju. Mislim, u čemu je fora da ti uslovi sada budu gori nego pre 5 godina, kad je krenulo sa BEL, i kad sam ja sa prepaid prešao na isti?

Ne razumem ti ja ovo naše tržište, a mislim da ga ni menadžeri u provajderima takođe ne razumeju i otud ovakva konfuzija i potezi. U telekomunikacijama je nezamislivo velik novac i prosto mi ne ide u glavu da gospoda hoće još, još, još. Polako bre, skrešite troškove iznutra prvo, umesto da idu linijom manjeg otpora.

Iskren da budem, da mi nije broj relativno bitan, vrlo rado bih prešao na Vip, deluje mi da bar znaš na čemu si. Telenor mi je takođe malo konfuzan, a mt:s je raspad za medalju.

Pa svi koriste inertnost našeg tržišta. Sluđuju ljude stalnim promenama, i onda prosto većinu više smara da prate šta se tu dešava dižu ruke od svega. A oni isprate kako mogu najviše da zarade i u tom pravcu menjaju pakete.

Najviše pohvala bi moglo da ide na račun VIPa, najnepovoljniji jesu, ali sa njima barem znaš na čemu si.
Telenor, pa jeste da menjaju, ali su barem do sada sve stare pakete zadržali, i čak ostavili mogućnost da se novi ugovori sklapaju po starim uslovima, da nisu onako ukinuli Omiljeni br. i uveli zaokruživanje na PrePaidu, možda bi i bili na prvom mestu, bar po mojim kriterijumima.
Telekom, pa oni su po meni najgori. Jednostavno nemaju nikakvog poštovanja prema svojim korisnicima i menjaju, šta stignu, kako stignu, i još pritom i lažu (kvazi promocije). Najpovoljniji jesu, ali do kad? I po koju cenu?

Stvarno sada ne bih nekom mogao da preporučim kod kog provajdera da uzme br. Mislim da će se ovakvo ludilo nastaviti, sve dok se ne donese odluka da je korisnik vlasnik br. a da se provajder bira po slobodnom nahođenju i br. kod njega samo prenese.

Poslednja izmena:
Stvarno sada ne bih nekom mogao da preporučim kod kog provajdera da uzme br.

Ono sto je uvek bilo presudno kod ovakve odluke je sa kojom mrezom najvise "razgovaras".
To je osnovna odrednica cime bi se trebalo voditi pri izboru.

Sto se tice promocija, sta se ugrabi - ugrabilo se.

Tako je bilo i do sada, a bice u ubuduce.

.

Poslednja izmena:
Ne znam ni sam...?

Iz tvojih racuna se vidi da 064 vs. ostale mreze koristis otprilike 55:45. Jos kada bi bio dokon da odes na proveru racuna pa da lepo sracunas koliko trosis minuta u mrezi i van nje, to bi bilo super. ;) Al' i ovako na prvu loptu se vidi da ti BEL nikako ne odgovara obzirom da su ti razgovori pola-pola. I sa BEL400 u startu bi placao 1770 din a doplacivao bi barem jos 400-500 din za prekoracenje van mreze...manje vise isti djavo. Da sam na tvom mestu dao bih sansu MIX 1000. Sve su sanse da bi mogao da prodjes jeftinije. :)

Razgovarao sa operaterom i kaze da ne mogu sa bel100 na mix500 kao ovaj drugi je jeftiniji.Pre 5 minuta probam opet sa automatom,ukucam 4 poslednja broja puk koda i uspem da promenim paket sa bel100 na mix500.Valjda sam ih zaj...bao.:d
Cak mi je bilo ponudjeno i mix250.
edit:Opet sam zvao automat i kaze da mi je tarifa i dalje bel100 iako je prvi put rekao da sam uspesno promenio na mix500.Doduse rekao je i da promena tece tek od 1 marta,mozda zbog toga kaze da sam na bel100.
Izgleda da nije uspelo,zovem vec dva dana i kazu mi da sam na bel100:S:
Bilo je lepo nadati se...

Moja sestra je danas kupila telefon i paket mix500 u mts-u, gde joj je receno da je 150 minuta 150 sms poruka promocija do septembra, onda se vraca na 125-125.

Nazad
Vrh Dno