Šta je novo?

MTS ukida prenosenja beplatnih minuta WTF

samo chekamo trenutak kada ce nagrada da prestane da vazi i da nam ostane zaokruzivanje
nema zaokruzivanja. zaokruzuje samo VIP i Telenor na ovom novom paketu "Prenesi" sa vise minuta. MT:S ne zaokruzuje minute u paketu. kada se paket prekoraci sva 3 provajdera zaokruzuju na 1. minut.

dakle, sada MT:S ima bolju ponudu od VIP jer imaju isti broj minuta/poruka ali oni ne zaokruzuju, dok VIP zaokruzuje na 1. minut. Telenor je negde izmedju: ima paket sa zaokruzivanjem, dakle isti kao VIP, ali preostalo moze da se prenese u sledeci mesec, a imaju i paket bez zaokruzivanja, ali sa manje minuta, i takodje se prenosi.
stvari stoje ovako:
VIP ocigledno ima (trenutno) najgoru ponudu. zasto?
nudi minute i poruke bez prenosenja ali sa zaokruzivanjem sto je do prekjuce bilo ok jer su nudili vise minuta/poruka od konkurencije, ali vec danas je lose jer Telenor i MT:S nude isti broj minuta/poruka, ali prvi dozvoljava prenosenje, a 2. ne zaokruzuje.
dakle VIP je trenutno najgori jer ima identican paket kao MT:S ali zaokruzuje na 1. minut. ocekujem da ce i oni prestati da zaokruzuju ili pak ce dozvoliti prenos, ili pak oba i to bi bilo sjajno :)
MT:S ima trenutno bolju ponudu od VIP-a kada se uporede, jer MT:S ne zaokruzuje, a oba provajdera ne prenose.
Telenor je negde izmedju. njegov stari paket ima najmanje minuta/poruka ali ima 2 pogodnosti. 1. je da se prenosi sve nepotroseno, a 2. je da nema zaokruzivanja na 1. minut. novi paket lici na VIP-ov i MT:S-ov. ima isto minuta i poruka ali za razliku od MT:S-a i VIP-a oni prenose nepotroseno...

sve u svemu, postoje 2 parametra.
1. je prenosenje
2. je zaokruzivanje na 1. minut

svako treba da definise sta mu znaci od ta dva i da izabere paket i provajdera u skladu sa svojim potrebama...

pozdrav

Poslednja izmena:
Info za Bel pakete...

Kao sto svi znamo, nema prenosenja. Zaokruzivanje na minut ide samo kada potrosite besplatni saobracaj...

Ja sam 28. imao oko 200 minuta i do sinoc sam potrosio 180....

Pitanje: Da li se isplati preci sa Bel 200 paketa na MIX1000?

Ne znam zasto pominjete samo mix pakete kada je ista situacija sa bel paketima. Ja sam na bel400 paketu i ne secam se da je jednog trenutka neko pominjao neku promociju, vec da je to promena paketa koja se desila pre 3 meseca. Mozete na njihovom sajtu da vidite ovo o cemu pricam:
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2110

Znaci nigde se ne pominje promocija. A secam se kao malopre da je bilo kada mi je stigla poruka da ce moci da se prenose poruke i minuta i da ce moci da se potrose u naredna 3 meseca, tj. da imas 3 meseca da potrosis poruke i minute, i tako progresivno. Nigde se nije pominjala promocija.

Progresivno!? Tri, pa naredna tri meseca itd!? Bas bih voleo da vidim tu poruku o progresivnom prenosu. Takodje, ne kapiram, vi sto se zalite na promene...sto se niste zalili kad je uveden prenos!?

P.S. predjite na telenor, povoljniji je, mnoooogoo :d (hvala, ali ne hvala)

Info za Bel pakete...

Kao sto svi znamo, nema prenosenja. Zaokruzivanje na minut ide samo kada potrosite besplatni saobracaj...

Ja sam 28. imao oko 200 minuta i do sinoc sam potrosio 180....

Pitanje: Da li se isplati preci sa Bel 200 paketa na MIX1000?

itekako se isplati!
BEL je bacanje para pored ovih novih paketa. za 100din vise bez poreza dobijes 60% vise minuta i poruka i nemas ogranicenje koju mrezu zoves. oba paketa ne zaokruzuju i ne prenose u naredni mesec tako da su to tim pitanima ista, samo MIX nudi mnogo, mnogo vise minuta i poruka (+125/125) i nema ogranicenja koga zoves. samo ***** moze da ostane na BEL paketu danas...:smash:

Poslednja izmena:
ok, njih nisam uzeo u racunicu. jel' ima nesto interesantno medju njima? :)

Kod telenora imash omiljeni broj samo koji se naplacjuje ali ipak manje, nekome to odgovara;)
kod telekoma imash pomalo besmisleni omiljeni broj, ali zato imash funkcionalan SMS...hm...

Btw da li je kod telenora na novim prenesi paketima zaokruzhivanje na minut i u okviru paketa ili tek kada se prekorachi?

jeste, isto kao kod VIP-a.

Poslednja izmena:
hmm, ajde mi objasni kako, bas me interesuje? ne kazem da nisi u pravu, ali ajde pojasni. koristis neki dodatak koji nema na MIX paketima pretpostavljam?

hmm, ajde mi objasni kako, bas me interesuje? ne kazem da nisi u pravu, ali ajde pojasni. koristis neki dodatak koji nema na MIX paketima pretpostavljam?

Ja cu da ti objasnim:
Najveci mix paket je mix 1000 -250 min 250 sms ... Meni je to recimo malo... Bel 400 mi je ok skroz i uklapam se,bel 200 je propast. Ne pada mi na pamet da grcam i da se stiskam za 500-600 din...jos da se desi da prekoracim mix i onda uspostava veze ,poruke,pa na sve to pdv ima da me kosta boga oca,a necu sigurno da pricam toliko i opusteno kao na bel 400,imam dosta ljudi u 64/65 :eyebrows:...ipak je to malo para da bi se cimao,moji zivci vrede vise... :wave:

A ko se uklapa na bel 200 nema odavno sta tamo da trazi,tebao je odmah da se prebaci na mix 1000 ;)

Ja cu da ti objasnim:
Najveci mix paket je mix 1000 -250 min 250 sms ... Meni je to recimo malo... Bel 400 mi je ok skroz i uklapam se,bel 200 je propast. Ne pada mi na pamet da grcam i da se stiskam za 500-600 din...jos da se desi da prekoracim mix i onda uspostava veze ,poruke,pa na sve to pdv ima da me kosta boga oca,a necu sigurno da pricam toliko i opusteno kao na bel 400,imam dosta ljudi u 64/65 :eyebrows:...ipak je to malo para da bi se cimao,moji zivci vrede vise... :wave:

A ko se uklapa na bel 200 nema odavno sta tamo da trazi,tebao je odmah da se prebaci na mix 1000 ;)

Pa sad nije. Sa 325+325 (ako ne bude da je i to promocija na 3 meseca), mix 1000 se opasno priblizio, a ako ne i nadmasio paket BEL400. ('jel bese i oko 600 din.razlike?)

Hm,od kad je 325 min na mix 1000??? Od danas?

Da, od danas, procitaj postove sa prethodne strane :D

ok, njih nisam uzeo u racunicu. jel' ima nesto interesantno medju njima? :)
Kako za koga, mada verujem da se za vecinu nadje nesto korisno. Meni konkretno je SMS dodatak nezamenljiv, ni telenor ni vip ne mogu ni da prismrde telekomovom mixu zbog ovoga. 300 SMS za 250 dinara, to bi te regularno kostalo 900 din!
Uostalom pogledaj i sam.
Inace svi dodaci mogu da se koriste na svim paketima, jedino sto recimo omiljeni broj nema bas smisla na mix/bel paketima...

Kako za koga, mada verujem da se za vecinu nadje nesto korisno. Meni konkretno je SMS dodatak nezamenljiv, ni telenor ni vip ne mogu ni da prismrde telekomovom mixu zbog ovoga. 300 SMS za 250 dinara, to bi te regularno kostalo 900 din!
Uostalom pogledaj i sam.
Inace svi dodaci mogu da se koriste na svim paketima, jedino sto recimo omiljeni broj nema bas smisla na mix/bel paketima...
hmm, moze da se probere ponesto zanimljivo, ali ovo mi sve nekako deluje kao vestacko produzavanje u zivotu BEL paketa, za koji se pokazuje da nije isplativ u poredjenju sa novim MIX-om...
ali da ne idemo u dalji offtopic...

Pa ja sam na BEl400 i to je ovako poredjenje otprilike:
bel400 mix1000
400min 325min
400sms 325
cena sms: 1,7 2,5
cena razgovora: 2,6 4,8 din/min
uspostava veze 1,9 2,9
cena paketa 1500 1000

Cene su bez uracunatog PDV-a.

Poslednja izmena:
to je demagogija. let me explain:
BEL-ovih 400 nisu 400 nego su 320+80, a kako ces lako prekoraciti 80 van mreze posle ce ti brati usi za dodatne minute.
cene poruka i minuta jesu nize kod BEL-a kada prekoracis, ali poenta je da uzmes MIX paket koji neces prekoracivati, ili jako, jako retko tako da je ta prednost BEL paketa fiktivna.
i na kraju, MIX 1000 je 500din bez poreza jeftniji od BEL 400...

edit: jedina prednost BEL paketa su oni dodaci gde mogu da se dokupe jos poruka po za nijansu povoljnijoj ceni od one koja vazi kada prekoracis ogranicenje MIX paketa, ili pak onaj sa 99% popusta za jedan (omiljeni) broj (mada i to kosta 125din bez poreza)...

Poslednja izmena:
Uopste nije nikakva demagogija, jer ja proporcionalno tome koliko imam kojih minuta toliko ih bas i trosim. Vrlo malo ljudi koje zovem imaju broj koji nije MTS, taman toliko za tih 80 minuta, tako da nikada i ne prekoracim. A i kada prekoracim, BEL cene su mnogo manje od MIX cena, skoro duplo.

ok, da kazes da je BEL 400 ok nekome ko ima 4x vise prijatelja u mrezi, ali opet nije prijatno imati u podsvesti da li si prekoracio skromnih 80min ili nisi :S:
za veliku vecinu korisnika koji imaju manje vise podjednako ljudi u obe mreze, mnogo je bolji MIX. 325 mesanih minuta je za 99% ljudi funkcionalnije od 320+80, jer se lako moze desiti da 80 van mreze prekoracis, a 320 u mrezi da ti preostane ;)

na stranu sto je MIX 1000 590din jeftiniji. a za te pare mozes da kupis recimo jos 200 prekoracenih poruka na MIX-u. mislite o tome...

Poslednja izmena:
Ma naravno,to stoji... Ako telekom do kraja marta opet ne pojede neka 'ladna g**** prebacicu se na mix 1000 da vidim "sta ce da kaze"... nisam vezan pupcanom vrpcom za bel 400...

ne vidim razlog da se ne prebacis odmah. cisto sumnjam da ce BEL pakete nesto poboljsavati obzirom da su bajati...

Pa ne mogu odmah,danas je 1.,nece poceti da mi racunaju po novoj tarifi,tek od sledeceg meseca,jel' tako?

hmm, moze da se probere ponesto zanimljivo, ali ovo mi sve nekako deluje kao vestacko produzavanje u zivotu BEL paketa, za koji se pokazuje da nije isplativ u poredjenju sa novim MIX-om...
ali da ne idemo u dalji offtopic...
Nisam siguran da si razumeo, ovo vazi sa sve postpaid tarife, uvedeno je kao odgovor na telenorove tarifne dodatke... Pa ja koristim mix.

Pa ne mogu odmah,danas je 1.,nece poceti da mi racunaju po novoj tarifi,tek od sledeceg meseca,jel' tako?
Tako + moras do 25og da se prebacis ili ces cekati jos mesec dana :S:

Vojkane, evo sta pise na linku koji su mi ostavio malo iznad:
Pravo na korišćenje dodataka imaju korisnici BEL, profesionalnog i poslovnog tarifnog profila.
ako je pak primenjivo i na MIX pakete onda je tek BEL 400 bacanje para...osim ako nemas 80% prijatelja na 064/5 i 20% van, a sansa za to je minimalna...

Vojkane, evo sta pise na linku koji su mi ostavio malo iznad:

ako je pak primenjivo i na MIX pakete onda je tek BEL 400 bacanje para...osim ako nemas 80% prijatelja na 064/5 i 20% van, a sansa za to je minimalna...
Ma to je mt:s-ov sajt :S:
Dodaci su uvedeni dok hello, fresh i mix nisu postojali, a ko posle toga da se smara sa update-ovanjem sajta... :d

Bel 400 je bio jedini Bel koji je imao smisla pored Mix paketa, sada nakon povecanja Mixa, i on postaje bespotreban... +90 SMS i +120 min i imas vise i minuta i poruka za 350 din manje...

Evo jedan mail povodom ukidanja prenošenja, a koji nije automatizovan (uputio sam neke lepe reči pre toga :)):

POSTOVANI KORISNICE,

usluga PRENESI nije predvidjena Opstim uslovima ugovora o pretplati i spada u promotivnu uslugu MTS-a

mt:s

Koja je to banda...

Nazad
Vrh Dno