Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Kod mene ne... instalirao sam je na AHCI konfigurisane diskove (pre instalacije sam ih tako podesio u biosu pa sta bude).
Mada sam je skoro instalirao, ali nije bilo plavih ekrana dosad (kuc, kuc).

Poslednja izmena:
E ne lezi vraze.
Ono sto se syebalo je aero.Iz nekog meni nepoznatog razloga (verovatno neki tweak ili program koji to radi) aero je prestao da radi na total commanderu, mozilli, pa i win media playeru...a na menijima i nekim drugim programima i dalje radi najnormalnije.
Sad imam situaciju da aero/glass tema radi ok, a kad startujem neki od ovih programa ja dobijem win98 temu, uzas....A taskbar je i dalje normalan...
Sto je najgore, kad nesto treba da sacuvam iz firefoxa, na save/save-as dobijem uzasno necitak prozor...
Nisam uspeo da provalim kako je do ovoga doslo, ali opasno smara...

A sta je u stvari taj Aero? Ovaj fazon sto se kao provide prozori?

Aero je tema, uopsteno.To je sa providnoscu je Glass efekat koji Aero ima...
Ja gubim oba :D I to uzasno smeta, jer se i tekst gubi i nije citljiv.A zanimljivo da Flip3D radi najnormalnije...bzvz.
Inace, normalno je za neke programe da se Aero sam iskljuci, onda se gubi Glass, ali Aero tema ostaje.Prozor ne postane kao da je iz win98.
YebemmuKewuiBilijuiVisturini :D

Ljudi, da li vi koristite Vistin firewall ili da menjam taj shit? Cini mi se da ne radi apsolutno nista.

E ne lezi vraze.
Ono sto se syebalo je aero.Iz nekog meni nepoznatog razloga (verovatno neki tweak ili program koji to radi) aero je prestao da radi na total commanderu, mozilli, pa i win media playeru...a na menijima i nekim drugim programima i dalje radi najnormalnije.
Sad imam situaciju da aero/glass tema radi ok, a kad startujem neki od ovih programa ja dobijem win98 temu, uzas....A taskbar je i dalje normalan...
Sto je najgore, kad nesto treba da sacuvam iz firefoxa, na save/save-as dobijem uzasno necitak prozor...
Nisam uspeo da provalim kako je do ovoga doslo, ali opasno smara...
Probaj novu Javu da instaliras. Mozda ti nesto sredi...
Jel ima neko mozda isti problem sa AHCI-jem kao ja?
Kad izlazi na kraju oficijelni SP1 za Vista-u x64?

^Ne verujem da je do jave...nisam instalirao nijednu, a znam odranije da su moguci problemi sa javom.
Nego, da li si instalirao Intelov Matrix Storage drajver?Mozda je do njega, posto je vazno da bude 64bit verzija.Ne znam do cega bi moglo da bude, kod mene nije bilo problema s tim.

^Ne verujem da je do jave...nisam instalirao nijednu, a znam odranije da su moguci problemi sa javom.
Nego, da li si instalirao Intelov Matrix Storage drajver?Mozda je do njega, posto je vazno da bude 64bit verzija.Ne znam do cega bi moglo da bude, kod mene nije bilo problema s tim.
Jesam. Sve zivo sam probao. Ko zna, mozda SP1 sredi sve.

P.S. Probaj ti ipak Javu...

Ljudi, da li vi koristite Vistin firewall ili da menjam taj shit? Cini mi se da ne radi apsolutno nista.
Radi isto što i XP-ov firewall. Blokira dolazni saobraćaj, ali ne i odlazni.

Vi sa Vistom i SP1 jel ste primetili nov update? :p
spominje se u infu da onemogucava dosadasnje aktivacione hackove.... hrabri nek jave kako je proslo :p

@Dandy gresis Vistin firewall moze filtrirati i odlazni ali je po defaultu on iskljucen zbog korisnika koje bi on zbunio ali se itekako i odlazni saobracaj moze filtrirati...

Pa dobro, i mislio sam na default ponašanje. Moj komentar je bio apropo toga da "ništa ne radi".

Evo ja sam na Ultimate X64 instalirao update-ove posle SP-a i sve radi najnormalnije ;)
Jos uvek kaze "windows is activated"...

Regulise odlazni saobracaj, par puta me je pitao da li zelim da pustim neke programe i ima spisak programa koje mozes da pustis ili ne pustis na net ali mene vise zanima DOLAZNI saobracaj i razni "napadi" tipa kao sto me je Kerio upozoravao "someone from blablabla is trying to send you......." e na to sam mislio! Ovaj je skroz mutav!

Pa to što se Kerio drao na sav glas ne znači da je nešto efikasnije radio, samo znači da je javljao uvek šta se događa. Ovaj radi i ćuti :D

Vi sa Vistom i SP1 jel ste primetili nov update? :p
spominje se u infu da onemogucava dosadasnje aktivacione hackove.... hrabri nek jave kako je proslo :p
Novi update ide pre instalacije SP1, preko Windows Update stiže deaktivator...
Deaktivira bar 2 najčešća hacka "TimerStopCrack" i OEM BIOS emulator ("OneClickActivator"). To sve uradi Windows Update, pošto ponudi poslednji "important update KB940510", ako ga instalirate desi se ovo kao na slikama...
U članku, koji je objavljen na internetu rečeno je da će u februaru taj update biti opcioni (pita korisnika da li želi da ga instalira), a potom u martu izlazi "nemilosrdni" (instalira se bez pitanja)...
:)
Ceo članak o tome Computerworld

Prilozi

• KB940510.jpg
    KB940510.jpg
    28.9 KB · Pregleda: 120
  • Deactivated.jpg
    Deactivated.jpg
    44.8 KB · Pregleda: 122
Poslednja izmena:
Regulise odlazni saobracaj, par puta me je pitao da li zelim da pustim neke programe...ali mene vise zanima DOLAZNI saobracaj i razni "napadi" ...Ovaj je skroz mutav!
Postoji besplatan utility "VistaFirewallControl", kojim se poboljšava komunikacija između korisnika i Vista Firewall:
http://majorgeeks.com/Vista_Firewall_Control_32-bit_d5578.html
http://majorgeeks.com/Vista_Firewall_Control_64-bit_d5577.html

Inače na Visti (bez SP1) koristim Zone Alarm v7.1.248.000, koji radi savršeno. Kažu da na SP1 neće da radi, ali će sigurno brzo izaći update verzija ZA koja će da radi i sa SP1

Poslednja izmena:
Ja juče instalirao (po prvi put) Vistu..

Imam jedan problem (monstruozno drljanje harda na stranu), a to je Firefox. Kad otvorim neki veći tab (recimo otvorim nekoliko tredova na benchu gde ima 50 postova po strani, ili samo jedan tab newzbin 200 po strani), sve mi se vuče kao da imam 386 na 40MHz. Jel neko iskusio ovo? Jel Vista, ovako, generalno spora?

Poslednja izmena:
Nije hardver problem.

U Firefoxu jednostavno imam neki lag. Skrolujem po većim tabovima, i laguje. Sad probao Operu, prosto leti. Firefox je i u XP-u je bio daleko sporiji od Opere, ali nije bio ovakav neupotrebljivi užas. Probaću da reinstaliram, bez extenzija ovaj put, pa da vidimo jel i dalje slow motion..

Ja juče instalirao (po prvi put) Vistu..

Imam jedan problem (monstruozno drljanje harda na stranu), a to je Firefox. Kad otvorim neki veći tab (recimo otvorim nekoliko tredova na benchu gde ima 50 postova po strani, ili samo jedan tab newzbin 200 po strani), sve mi se vuče kao da imam 386 na 40MHz. Jel neko iskusio ovo? Jel Vista, ovako, generalno spora?

mozda je do indexiranja.
probaj da ga iskljucis.

EDIT:
isto vista isto FF samo poslednja verzija mislim 2.0.0.12 i sve leti,
plus indexiranje je ukljuceno.

Poslednja izmena:
Sta je bre sa Gmail-om !?
Danas instaliram fresh Vistu i nece se konektuje na Gmail preko onog Gmail Checker-a sa sidebara.
Dobro, i do sada je imao svoje tripove koji se rese tako sto ga skinem sa sidebara pa ponovo stavim ili reinstaliram ga ect...
Ali sad nece nista, i sta kod da ukucam on mi samo baci ovaj error,
"Could not connect to Gmail 12019" jel ima jos neko prob ili je samo kod mene ?

Samo da podelim nesto,
Nije theo da se konektuje na Gmail preko sidebar gadget-a i takodje nije theo da se update-uje win preko update-a ( provalio posle )
A problem je bio taj sto datum nije bio namesten korektno ( stavljena 2007 umesto 2008 ) i to je pravilo ovaj problem.

Samo da podelim nesto,
Nije theo da se konektuje na Gmail preko sidebar gadget-a i takodje nije theo da se update-uje win preko update-a ( provalio posle )
A problem je bio taj sto datum nije bio namesten korektno ( stavljena 2007 umesto 2008 ) i to je pravilo ovaj problem.
Isto se to i meni desilo... To je ocigledno neki Vista-in problem...

Novi update ide pre instalacije SP1, preko Windows Update stiže deaktivator...
Deaktivira bar 2 najčešća hacka "TimerStopCrack" i OEM BIOS emulator ("OneClickActivator"). To sve uradi Windows Update, pošto ponudi poslednji "important update KB940510", ako ga instalirate desi se ovo kao na slikama...
U članku, koji je objavljen na internetu rečeno je da će u februaru taj update biti opcioni (pita korisnika da li želi da ga instalira), a potom u martu izlazi "nemilosrdni" (instalira se bez pitanja)...
:)
Ceo članak o tome Computerworld

Kako moze da mi se instalira bez pitanja ako sam stavio da mi windows update ne radi automatski nego samo ako mu ja kazem?

Recimo odes na manuelni update i on ti ga isporuci tajno uz neki hotfix ;)
Ili recimo kaze da ne moze da radi Win Update dok ne instaliras obavezni patch itd ;)

Kako u Vistinom firewall-u da namestim da NECU da mi neki program izlazi na net, da to eksplicitno kazem? Tamo postoji lista izuzetaka i mozes da stikliras izuzetak (da mu dozvolis pristup netu) ali vecina programa se uopste ne nalazi na listi i ja se pitam da li to znaci da oni imaju pravo pristupa nestu jer imam odredjene probleme za koje mislim da su do toga. Da li moram da ubacim program u listu, skinem stiklu i onda to znaci da on nema pristup?

Levo imas Allow program through Windows Firewall i dobijes listu programa. Ides na Add Program u donjem levom uglu i onda ga izaberes u listi i podesis ;)

Poslednja izmena:
Pa o tome i pricam, imam tu listu u kojoj nema 90% programa i to je lista IZUZETAKA, dakle ja tu ubacim neki program koji je onda stikliran i to onda znaci da je izuzetak tj. da ga pustam na net a kada skinem stiklu onda ne ide na net, je l' to to?

Pa o tome i pricam, imam tu listu u kojoj nema 90% programa i to je lista IZUZETAKA, dakle ja tu ubacim neki program koji je onda stikliran i to onda znaci da je izuzetak tj. da ga pustam na net a kada skinem stiklu onda ne ide na net, je l' to to?

Stiklirani imaju dozvolu za izlazak na mrezu :wave:

Vrh Dno