Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Sta je bre sa Gmail-om !?
Danas instaliram fresh Vistu i nece se konektuje na Gmail preko onog Gmail Checker-a sa sidebara.
Dobro, i do sada je imao svoje tripove koji se rese tako sto ga skinem sa sidebara pa ponovo stavim ili reinstaliram ga ect...
Ali sad nece nista, i sta kod da ukucam on mi samo baci ovaj error,
"Could not connect to Gmail 12019" jel ima jos neko prob ili je samo kod mene ?

Radi Gmail, kao i Gmail notifier gadget.

Pa da na "Zivo" iscupas hdd ili dodas a win ti lepo odbaci particije ili doda koje imaju veze sa tim hardom, bez da se zakuca ili resetuje, na xp-u mi to lepo radi ali na visti nema sanse, stavio sam hardove u ahci mod i drajvere sam instalirao kako treba ali nista od hot swap/plug-a.

I da nemam zvuka na TV-u, u dscalleru mi je izabran line-in/cd-in/... ali nemam zvuka, mislim da sam ranije bio uspeo da nesto sredim ali sad nikako... WTF je lose uradjeno? i da u cp mi je u odeljku za recording izabrano da mi line in bude kao default, ne kontam sta bi vise moglo da bude?

I da nemam zvuka na TV-u, u dscalleru mi je izabran line-in/cd-in/... ali nemam zvuka, mislim da sam ranije bio uspeo da nesto sredim ali sad nikako... WTF je lose uradjeno? i da u cp mi je u odeljku za recording izabrano da mi line in bude kao default, ne kontam sta bi vise moglo da bude?

i ja imam slican problem,
resenje ti je .
control panel > sounds > pa odaberes zvucnu > properties > level
i tu unmutiraj line in.
e sad moj problem je sto ne mogu nikako da stavim AUX IN u sound mixer,
nego moram uvek da idem preko CP-a.
da li si ti uspeo da stavi line in u sound mixer (u tray-u)?

Jok, ja sam samo naso softver za audigy koj radi pod vistom, pa mi omogucava da imam opet creative-ov equalizer i cmss i jos par sitnica. Ali nemogu ni tako da osposobim zvuk, mislim da sam probao, trenutno nisam kuci pa nemogu da kazem sigurno. Javljam kasnije. Pozz:wave:

Jok, ja sam samo naso softver za audigy koj radi pod vistom, pa mi omogucava da imam opet creative-ov equalizer i cmss i jos par sitnica. Ali nemogu ni tako da osposobim zvuk, mislim da sam probao, trenutno nisam kuci pa nemogu da kazem sigurno. Javljam kasnije. Pozz:wave:

gde si nasao software?
aj baci link.

Poslednja izmena:
Instalirah ponovo Vistu 64bit da probam neke stvari i imam problem.
Od prošlog puta kada je bila instalirana sam iskoristio dva stara ATA diska od 40GB da napravim jedan RAID 0 niz od 80GB za instalacije igara i sl.
Taj niz radi sasvim normalno pod XP-om, ali Vista ga uopšte ne vidi kako treba.
Evo kako to izgleda u disk management-u. Disk 0 i Disk 1 su ustvari ta dva diska koji čine RAID array.

Ploča je Nforce4 Ultra. Pustio sam Vistu da sama skine drajvere za nju, a probao sam i sa drajverima sa NVidia sajta, sa potpuno istim rezultatima.
Ima li neko ideju šta bih još mogao da probam?

Prilozi

• shot.jpg
    shot.jpg
    152.3 KB · Pregleda: 64
Probaj da iz viste kreiras stripped volume sa ta dva diska, a nevidi ih najverovatnije zato sto su raw format. Da li ti imas instalirane drajvere za raid pod vistom? Dal ima neki raid tool za nv?

Poslednja izmena:
Ma volume je kreiran u BIOS-u i XP to lepo vidi kao jedan disk.
Guglao sam malo i izgleda da Vista jednostavno ne podržava u drajverima ATA RAID na NF4...
Usput sam uspeo da zeznem particiju čačkajući po disk management-u u Visti, pokušaću sada da je povratim sa RAID reconstructor-om, mada su mi tu samo instalirane igre pa i nije velika šteta.

Onda je nesto definitivno do viste ili drajvera za kontoler, jedino neka se javi neko ko ima raid na visti sa npr nekin intelovim cipset-om. Pa???? Neko???

Uspeo sam da povratim podatke, mada je trajalo par sati.
Problem je u tome što je NVidia proglasila tu generaciju kontrolera koja omogućava i SATA i PATA RAID za legacy proizvode. U prevodu, više ne razvijaju drajvere za njih koji bi omogućili te funkcionalnosti.
Video sam na netu da su neki ljudi uspeli da zbudže neke stare x64 XP drajvere i da to radi, tako da ću probati još malo da čačkam po tome kada nađem vremena. Javiću ako uspem nešto da uradim.

Ja samo sto sam instalirao Vistu... pa me interesuje, ovi gadgets-i... da li Vista uzima informacije za njih sa neta? Mislim, mora da uzima ali... nekako imam utisak i da nemam net da bi on ispisivao tamo neku temperaturu...

Interesuje me i Vistin firewall... na XP-u koristim prastari Kerio i za razliku od njega Vistin firewall me apsolutno nikada ne pita za neki program nego sve pusta na net, ocigledno, takodje mi ne prijavljuje nikakve napade sto mi Kerio prijavljuje redovno... tako da imam utisak kao da nicemu ne sluzi...

Jedno pitanje da li vam prilikom boot-a, pre pocetka grafickog dela, ispisuje neki boot text ili tako nesto?

Vidljiv je jedva sekund.

Vista Loader možda? Meni se pojavljivalo, ali u editovanoj (Tiny) verziji... Ne znam da li bi trebalo da ga bude u običnoj...

Jedno pitanje da li vam prilikom boot-a, pre pocetka grafickog dela, ispisuje neki boot text ili tako nesto?

Vidljiv je jedva sekund.

znaci pojavljuje se ali vrlo retko,
uztvari ja sam na visti skoro mesec a video sam ga samo jednom,
i to je bilo onako na blic, sekunda je puno.

jel zna neko kako da prebacim hibernate file sa jedne particije na drugu :)

Meni se pojavljuje svaki put (kada gledam) jedva na sekund. Vista SP1 regularna.

Isto i kod mene.Instalirao Vistu sinoc, i vidim isto taj tekst.
Inace na nekoj drugoj instalaciji Viste koju sam ranije koristio toga nije bilo, mada ona nije imala nijedan update...

Nemam pojma sta je.Suvise brzo prodje da bih ispratio.Kapiram da je to doslo sa nekim updateom.
Sad kad gledam po C particiji gde je Vista, u folderu Boot ima svacega, a vidim i "memtest.exe"...da nije mozda to?...jel to ima kod vas?

znaci pojavljuje se ali vrlo retko,
uztvari ja sam na visti skoro mesec a video sam ga samo jednom,
i to je bilo onako na blic, sekunda je puno.

LOL "uztvari"

samo da napomenem da nije jos instaliran SP1 .

Jel ima jos neko da mu Vista x64 kada prebaci u AHCI mod prijavljuje random plave ekrane?
Sve moguce drajvere sam instalirao i probao. Od Vistinih do dve razlicite verzije Intelovih drajvera.

Vrh Dno