Šta je novo?

oficijelni GeForce 9600 GT thread

ovde bre nesto ne valja, kako karta moze biti glasnija na idle nego na load ? :trust: Uostalom, manje SP-a = manja potrosnja = manje zagrevanje = manji broj obrtaja. NE mora da znaci da ce tako da bude ali pretpostavljam (ovaj tweaktown je nesto mnogo mutio na tom testu, u par testova je 9600 brzi od 8800, a evo sad i ovo sa idle/load))

sto se ATI-ja tice, reko sam da 2900xt nece uci u moju masinu. Ni nece. To sam rekao davno (relativan pojam), a i tada je karta kostala 400e, sada revizija te karte koja je superiornija u svakom pogledu kosta 200e. Za te pare je vec druga prica, a i r670 ne zamucuje sliku kad radi AA, ne gubi tolko na performansama kad radi AA, manje se greje, manje trosi i manje je bucan. MAltene skroz drugaciji proizvod (i jeste), ali necemo dalje u off topic. Imam ja jos vremena do kupovine graficke, necu pre sredine Marta sigurno, do tada ko zna sta ce biti...Cujem i da PC gaming umire, mozda necu morati ni da kupujem kartu vec cvece za sahranu :smoke:

moguce da su samo zamenili idle/load :)

Jednostavno je ljudi, ko jos nije nista kupovao sada ce imati jos jednu kartu u izboru. 9600GT 512 je blizi 3870 nego 3850. Ostalo sve zavisi od cene primarno. Meni ce izbor zavisiti dosta i od buke koju proizvodi kuler. Meni recimo single slot 8800GT ne pada na pamet da kupujem jer je to za mene previse bucno, a dual slot resenja su dobrano preko 190e koje pominjete. 8800gs je jako sakata karta i ne svidjaju mi se rezultati (ni kolicina vRAM-a), dakle u klasi do 200e ostaju mi 3870 512 i 9600GT 512. Obe su tihe i lepo rade. Cenim da ce 9600 biti za nijansu jeftiniji. Videcemo. Trenutno mi je 3870 najblizi dzepu.

Ti nisi zadovoljan tim X1900XT?

Ti nisi zadovoljan tim X1900XT?

Evo, da ti odgovorim na svoj 10.000-ti jubilarni post:

za sve koji misle da sam ATI hejter i nVidija fanboy !

post br. 10.000:

PREZADOVOLJAN SAM SA svojim ATI x1900XT (moj je #4 na HW bot-u, speshal prajz for the komshije :p).

aj sad recite da sam nvidija fanboy.... :p

Evo, da ti odgovorim na svoj 10.000-ti jubilarni post:

za sve koji misle da sam ATI hejter i nVidija fanboy !

post br. 10.000:

PREZADOVOLJAN SAM SA svojim ATI x1900XT (moj je #4 na HW bot-u, speshal prajz for the komshije :p).

aj sad recite da sam nvidija fanboy.... :p

Znamo mi da jesi, samo se vesto prikrivas :D

:) a kako to ? Tako sto vucem srebro i bronzu na hw botu ? Nikad ja nisam imao nista protiv ATI-ja, u stvari jesam, u stvari imam, ali, ALI !!! - proizvodi tipa x1900xt su VRHUNSKI !

Jednostavno je ljudi, ko jos nije nista kupovao sada ce imati jos jednu kartu u izboru. 9600GT 512 je blizi 3870 nego 3850. Ostalo sve zavisi od cene primarno. Meni ce izbor zavisiti dosta i od buke koju proizvodi kuler. Meni recimo single slot 8800GT ne pada na pamet da kupujem jer je to za mene previse bucno, a dual slot resenja su dobrano preko 190e koje pominjete. 8800gs je jako sakata karta i ne svidjaju mi se rezultati (ni kolicina vRAM-a), dakle u klasi do 200e ostaju mi 3870 512 i 9600GT 512. Obe su tihe i lepo rade. Cenim da ce 9600 biti za nijansu jeftiniji. Videcemo. Trenutno mi je 3870 najblizi dzepu.

Proizvodjaci 8800GT su izbacili revizije kartice sa boljim kulerima i oborili cene za oko 10%, jer dolazi 9600GT sa cenom ~160e.
BTW Launch date za 9600GT u Evropi je SUTRA, znaci za 7 dana kod nas!:banana:

GX-X, lako je tebi. Imas 19'', sta je to 1280x1024. I pored svega sto se prica u takvoj normalnoj rezoluciji, sa prilicno klokovanim proc i grafom se ocekuje performanse.

vidish, u tome i jeste fora. Nisam uzimao novi monitor posto onda ne bih mogao da igram igre sa ovom grafickom, a ne mogu da izdvojim i za jedno i za drugo trenutno, zato mi se ni ne zuri. Sobzirom na izbor monitora i cene, ne zuri mi se. (LG je jeftin ali je bagovit i kvari se, a samsung mi je i dalje preskup (naspram LG-a)

Znam, zbog monitora se ja ne kajem zbog ove moje. Da sam uzeo X1950PRO 512 kad sam uzimao kom proletos plakao bih odmah posle po prelasku na 20'', a do trenutka kada je 8800GT realno postao dostupan ne bih vise imao para da ga uzmem i tako...

evo upravo sam video referentni model 9600GT-a, bice rezultati ubrzo ;)

@gx-x: sto se ATI-ja tice, reko sam da 2900xt nece uci u moju masinu. Ni nece. To sam rekao davno (relativan pojam), a i tada je karta kostala 400e, sada revizija te karte koja je superiornija u svakom pogledu kosta 200e.

Pala cena sad` je 165e - 172e.

Poslednja izmena:
evo upravo sam video referentni model 9600GT-a, bice rezultati ubrzo ;)

A ja upravo zavrsio sa testiranjem :)
Inace karta kod mene, ali mi se potrosila baterija na aparatu...

Evo i slika kartice...

3DMark05: 15667
3DMark06: 8965
reza 1600x1200 difolt takt, a OC sam ostavio za kasnije posto sam pomalo umoran, probao sam samo mark05 na 720/2000 i postigao nesto sitno ispod 17k....

Gore navedeni rezovi su ostvareni na E8200 na 3.71GHz, P35 ploci i 4GB rama i Visti....

khm, hvala na testu i reklami za digi..ovaj, slikama 9600GT. Imam samo jednu zamerku: Zasto zaboga 1600x1200, a ne default rezolucije doticnih 3D mark aplikacija ? Recimo da sam ja neuki Tosha i da nemam pojma sta je rezolucija i kako se to menja, znam samo da kad tom 3Dje Marku kazem "Trci" on mi izbaci 8723 broj, tvoj 8965 kaze da je ta karta brza ~3% od tamo neke te moje 3850 recimo :p

Aj nam daj rezultate sa default podesavanjima testova, molim te :) (kad se naspavas i odmoris)

PS. ako je fora to da ti imas default rezultate ali nisi ih okacio zbog "citajte u sledecem broju" onda ok, ali mrka kapa od toga sto se mene tice. Citacu ih vec sutra na netu...

Ma jok nije nista fora, nego i da hocu ne bi bilo u redu da sad pokacim sve zive rezultate, ali i druga strana problema je sto nisam imao vremena, do karte sam dosao oko 22:00, do jedan sam morao da zavrsim test, a sada vec uveliko pisem tekst...tako da iako mi je karta na stolu nemam vremena da se pozabavim njom, a veruj mi zanima me strasno sta ce biti kad se malo potera u crveno, AS5 je "namazan" i karta je spremna :)
A sto se rezolucije i neukog Toshe tice sumnjam da ce on sa mnogo razumevanja i prevelikog interesovanja zabadati nos bas u ovaj tred :D
A sto se tice onog "citajte u sledecem broju" vrlo lako moze da se pretvori u citajte za dva broja, jer je karta stigla u uzasno nezgodnom trenutku - pola casopisa je vec otislo u stampu....
I da....kacim ujutru ili tokom dana rezultate na difolt rezoluciji za oba marka....fer?

Poslednja izmena:
Ma jok nije nista fora, nego i da hocu ne bi bilo u redu da sad pokacim sve zive rezultate, ali i druga strana problema je sto nisam imao vremena, do karte sam dosao oko 22:00, do jedan sam morao da zavrsim test, a sada vec uveliko pisem tekst...tako da iako mi je karta na stolu nemam vremena da se pozabavim njom, a veruj mi zanima me strasno sta ce biti kad se malo potera u crveno, AS5 je "namazan" i karta je spremna :)
A sto se rezolucije i neukog Toshe tice sumnjam da ce on sa mnogo razumevanja i prevelikog interesovanja zabadati nos bas u ovaj tred :D
A sto se tice onog "citajte u sledecem broju" vrlo lako moze da se pretvori u citajte za dva broja, jer je karta stigla u uzasno nezgodnom trenutku - pola casopisa je vec otislo u stampu....
I da....kacim ujutru ili tokom dana rezultate na difolt rezoluciji za oba marka....fer?

odradi ti def. 1280x1024 za 3DMark06 i def. 1024x768 za 3Dmark05. Jos kada bi mogao da poteras testove sa E8000 na 3.7Ghz i na recimo 3Ghz (slicno ovim overklokovanim E2000), pa da se sve lepo vidi. To je ukupno 4 cifre-testiranja.
:wave:

odradi ti def. 1280x1024 za 3DMark06 i def. 1024x768 za 3Dmark05. Jos kada bi mogao da poteras testove sa E8000 na 3.7Ghz i na recimo 3Ghz (slicno ovim overklokovanim E2000), pa da se sve lepo vidi. To je ukupno 4 cifre-testiranja.
:wave:

Sad se probudih, ajde ocekujte kasnije rezove....
poz

Evo ga i na Guru3d, ima dosta 9600 kartica

http://guru3d.com/article/Videocards/501/1

Odlican test!
What to say about the GeForce 9600 GT? It's a good product. I mean, I'd still prefer a 8800 GT or 8800 GT 512MB GTS over this product, but for a mid-range product you get to have good performance at an acceptable price. This is the product I have been waiting on for a long time though. Depending on what kind of model you purchase, prices will range from 160 to 200 USD, and expect the prices in EUR to be roughly the same. By doing so NVIDIA places a very competitive product under the sub-200 USD price range, making really nice gameplay affordable for a large and broad audience.

A ja upravo zavrsio sa testiranjem :)
Inace karta kod mene, ali mi se potrosila baterija na aparatu...

Evo i slika kartice...

3DMark05: 15667
3DMark06: 8965
reza 1600x1200 difolt takt, a OC sam ostavio za kasnije posto sam pomalo umoran, probao sam samo mark05 na 720/2000 i postigao nesto sitno ispod 17k....

Gore navedeni rezovi su ostvareni na E8200 na 3.71GHz, P35 ploci i 4GB rama i Visti....

Da se ne dobija ta karta uz novi broj casopisa Digital?!:D

Evo jos jedan review: 9600GT

http://www.firingsquad.com/

Ovo samo za Zdravka:
"With 64 shaders and a 256-bit memory interface, you may not expect the 9600 GT to outperform a GeForce 8800 GTS 320MB, but that's exactly what it did"

No offense of course ,)

Vrh Dno