Šta je novo?

oficijelni GeForce 9600 GT thread

upravo tako, kartica akako vidim je toliko neznatno sporija, kako vidim po svim testovima razlika je po 5-10-15%, a kartica je jeftijija za 20%, od samog starta. Dobije se tisha, kartica koja manje trosi... Ne znam meni je to potpuno realna cena za te preformanse, i daleko od toga, vrlo povoljna kupovina

Ne znam ti reci meni. Ako je 8800GT 512MB 190eura=16000, a brza je 20-30%. Cisto po toj logici.
:wave:

to je neka dilerska cena bez pdv-a. Ja sam trazio i po te pare koje si naveo nigde nisam nasao (ili jesam onu varijatnu "nemam trenutno na lageru" koja mi nista ne znaci)

@Omnik: Nemam pojma.Ono na linku koji sam pokazo je 9600GT review,sto su onda Italijani stavili sliku 8800GTS-a? nebitno,ono je ipak dokazani cooler i evo kako radi na 9600GT-u:
http://www.vr-zone.com/articles/64_Shader_Processors:_NVIDIA_Geforce_9600GT/5575-8.html

@Chinaski: Brzi je skoro uvek od 3850 a oc-ovan dostize 3870. E sad mi reci,sta je tu lose ako se nudi po ceni 3850 sa 512 rama? Po gotovo sto nVidia nije tu imala nista da ponudi na duze staze(8800GT 256 i 8800GS joj nisu bili isplativi)

Poslednja izmena:
Već je krenulo. Do pete strane topika će svi nadasve objektivni ATIsmerni spisatelji na ovom topiku solidarno deklarisati da je sa 9600 GT Nvidia pucala u nogu samoj sebi, baš kao i sa onim 8800 GT, za koji takođe nije bilo jasno šta donosi...

A tako sam se nadao da će barem 2-3 dana ćutati nakon što im je izbijen glavni argument u vidu cene 9600 GT koja teži 200 evra i 3850 koja teži ka 100 evra... :(

Poslednja izmena:
@Chinaski: Brzi je skoro uvek od 3850 a oc-ovan dostize 3870. E sad mi reci,sta je tu lose ako se nudi po ceni 3850 sa 512 rama? Po gotovo sto nVidia nije tu imala nista da ponudi na duze staze(8800GT 256 i 8800GS joj nisu bili isplativi)
ja videh da je u dlaku isti, osim u igrama gde nvidia tradicionalno odnosi pobedu. nema ni veze, bitno je da karta nece ponuditi nista novo i nista do sada nevidjeno. to sam i rekao pre nekoliko dana.

Već je krenulo. Do pete strane topika će svi nadasve objektivni ATIsmerni spisatelji na ovom topiku solidarno deklarisati da je sa 9600 GT Nvidia pucala u nogu samoj sebi, baš kao i sa onim 8800 GT, za koji takođe nije bilo jasno šta donosi...
ne, nije pucala sebi u nogu, ali sa stanovista krajnjeg korisnika ova karta ne donosi nista revolucionarno u smislu cena/performanse (a setite se koliko su 6600GT i 7600GT donosile po tom kriterijumu ;)). on je to vec imao da kupi...sa stanovista nvidije ova karta je isplativija u odnosu na 8800GS...mada je i to pitanje jer je 8800GS bio skart G92 cipa, pa je i 150e uzetih za GS bilo bolje nego ga baciti (G92) preko mosta...

sve u svemu, solidna karta sa solidno odmerenim odnosom cena/performanse, ali nista novo nije donela. nadam se da se mozemo sloziti oko toga? :)

Poslednja izmena:
@Chinaski: Ne znam gde si procitao da su u dlaku isti,pokazi na taj review ako mozes. Evo ovde:

http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia_geforce_9600_gt_performance/page16.asp

"When paired up against the competition from AMD, the GeForce 9600 GT continues to perform well. In stock form the GeForce 9600 GT ran up to 28% faster than the overclocked Radeon HD 3850 512MB board from HIS in DX9 apps such as F.E.A.R., Episode Two, and Company of Heroes. Generally as the screen resolution increased in these games, the 3850 closed the gap to as little as 4%. The 3850 delivered superior frame rates in Lost Planet DX9 and in Oblivion, the 9600 GT trailed the HIS card by as much as 6% in Oblivion and about 12% in Lost Planet. The GeForce 9600 GT ran anywhere from 9-12% faster than the Radeon 3850 in Call of Duty 4 as well.
The stock GeForce 9600 GT swept the overclocked Radeon HD 3850 in all of our DirectX 10 benchmarks.
Factory OC’ed boards pulled away even further from the Radeon HD 3870, suggesting that AMD will need to counter these boards with factory OC’ed 3870 cards."

Evo na kojim klokovima radi taj TURBO X:
http://www.tweaktown.com/reviews/1287/3

"The core comes in packing a hefty 735MHz, up from the standard 668MHz and the memory comes clocked in at a healthy 1960MHz DDR which is up from the stock 1650MHz DDR."

Poslednja izmena:
na guru3d su testovi jako ujednaceni, osim u mozda 2 igre. i to jos na Visti.
mada, ATI najbolje radi u DX9 i na XP-u, a vecina ljudi igra upravo na tom sistemu...

sve u svemu, solidna karta sa solidno odmerenim odnosom cena/performanse, ali nista novo nije donela. nadam se da se mozemo sloziti oko toga? :)

Naravno da necemo svi da se slozimo. Ko voli nVidiju i preferira je u u racunaru iz bilo kog razloga, njemu ova karta leze ko budali samar. 8800GS-a nije bilo u prodaji do nedavno. Kao sto mi drugar sinoc u slicnoj raspravi rece "pa recimo da ce 9600GT uzeti neko ko ne zeli pri pokretanju ni jedne igre da mu se desi da mora da ide na google i da kuca nesto tipa "xyz game ATI bug" i da posle toga skida patcheve, nove drajvere i tako te zahebancije", slazem se i mislim da je sasvim u pravu. Ja sam do sada barem za 5 dobrih igara cekao i skidao kojekakve patcheve isl. Sa nvidijom mi se to nikad nije desilo (ili nisam naisao na takvu igru). Na svu srecu pa nisam na dial-up, inace Bioshock verovatno nikada ne bih odigrao.

ah, o5 cuveni problemi sa catalyst-ima :smoke:
i pored svih tih silnih problema, ti o5 razmatras kupovinu ATI-ja? :)
ako neko bas ne voli ATI ne vidim zasto ne bi dodao jos 20-30e i uzeo 8800GT? karta ce mu duze trajati u svakom slucaju...srednja klasa je srednja klasa. ona cim izadje deluje mocno, ali za 6 meseci nema vise igranja...

neko ko ne zeli pri pokretanju ni jedne igre da mu se desi da mora da ide na google i da kuca nesto tipa "xyz game ATI bug" i da posle toga skida patcheve, nove drajvere i tako te zahebancije

Znam da ovome nema kraja, ali mi je zaista neverovatno da mi se bukvalno ni jednom nije desilo da sam bio u opisanoj situaciji, iako sam u mašini imao skoro sve ATI-je, od 9200SE pa do 3870.

Znam da ovome nema kraja, ali mi je zaista neverovatno da mi se bukvalno ni jednom nije desilo da sam bio u opisanoj situaciji, iako sam u mašini imao skoro sve ATI-je, od 9200SE pa do 3870.

Ali dobar deo ljudi ima te probleme, pa se ta cinjenica ne moze prenebregnuti (kakva rec :D) :type:.

Ja znam da sam svojevremeno imao problema sa 9000Pro i instalacijom drajvera, te prvo obrisi, pa restart pa safe mod, pa qrac palac :)...
Za Nvidia-u, samo obrises prethodne drajvere, instaliras nove i gotovo prica.
The Way It's Meant To Be Normal :D.

Poslednja izmena:

To je zato sto ti imas zivot i devojku a ja nemam :)

salu na stranu, da ne bih mucio sad mozak i prisecao se svega, dovoljno je reci "Bioshock" i to je to. Sa nvidijom ce to da radi i sa novim drajverima ces eventualno dobiti vise fps, ali za ATI-ja i odredjene karte igra nije radila dok ne skines patch i drajver. Radio si u prodavnici racunara, znas kakvih klijenata ima, vecina njih ne zna ni uninstal da uradi, sta mislis oce li znati da koriste google ? :trust:

@chinaski: pa jeste, upravo je tako kako si napisao. Medjutim 8800gt nije 30e vise vec 50e vise, a to vec nije malo. Ok, meni je to beznacajno kad imam para u dzepu ili u steku, ali ako kupujem jos neke stvari onda se situacija menja.
9600GT je tu negde izmedju 3850 i 3870, i kazem, ko oce nvidiju za te pare, sada je ima, do sada je nije imao. Ja sam i dalje u fazonu da uzemem 3870 za 10-15e vise. Motiv mi je to sto je tisa karta, tj cuo sam je i tiha je i meni to odgovara. No, nije to sad bitno za ovu pricu.
Oo sto sam napisao su neki od razloga zasto je to nesto novo i mislim da je sasvim jasno i nema veze sa drajverima konkretno, vec u globalu ;)

To je zato sto ti imas zivot i devojku a ja nemam :)

salu na stranu, da ne bih mucio sad mozak i prisecao se svega, dovoljno je reci "Bioshock" i to je to. Sa nvidijom ce to da radi i sa novim drajverima ces eventualno dobiti vise fps, ali za ATI-ja i odredjene karte igra nije radila dok ne skines patch i drajver. Radio si u prodavnici racunara, znas kakvih klijenata ima, vecina njih ne zna ni uninstal da uradi, sta mislis oce li znati da koriste google ? :trust:

@chinaski: pa jeste, upravo je tako kako si napisao. Medjutim 8800gt nije 30e vise vec 50e vise, a to vec nije malo. Ok, meni je to beznacajno kad imam para u dzepu ili u steku, ali ako kupujem jos neke stvari onda se situacija menja.
9600GT je tu negde izmedju 3850 i 3870, i kazem, ko oce nvidiju za te pare, sada je ima, do sada je nije imao. Ja sam i dalje u fazonu da uzemem 3870 za 10-15e vise. Motiv mi je to sto je tisa karta, tj cuo sam je i tiha je i meni to odgovara. No, nije to sad bitno za ovu pricu.
Oo sto sam napisao su neki od razloga zasto je to nesto novo i mislim da je sasvim jasno i nema veze sa drajverima konkretno, vec u globalu ;)

A gde je 15-tak tu je jos i 30-tak za 8800GT :D.
Mada za referentni model GT-a.

I gde je onaj Bojsa, hoce li vise testirati karticu, znaci zanima me info iz prve ruke, ne tamo preko nekih sajtova, em Vista.
Znaci Bojsa testiraj je u Crysisu :type:.

Ali dobar deo ljudi ima te probleme, pa se ta cinjenica ne moze prenebregnuti (kakva rec :D) :type:.

Ja znam da sam svojevremeno imao problema sa 9000Pro i instalacijom drajvera, te prvo obrisi, pa restart pa safe mod, pa qrac palac :)...
Za Nvidia-u, samo obrises prethodne drajvere, instaliras nove i gotovo prica.
The Way It's Meant To Be Normal :D.

Da zbilja, velika procedura ... ali nekima treba detaljne "utupe" napisati. Koje, naravno, neće nikad pročitat pa će *****t po forumu kako ATI baguje ;). Inače, kao netko to je upravo preselio sa ATI na NV, mogu reći da je CCC jedno 10x funkcionalniji od NV CPa te da je količina opcija koje se mogu podešavati kroz drivere primjetno veća.

Poslednja izmena:
Strpite se ljudi, ne bacajte novac uzalud.Nema nista zahtevno od igara. Strpite se 6 meseci i eto nama 9800 kartice.

A ja upravo zavrsio sa testiranjem :)
Inace karta kod mene, ali mi se potrosila baterija na aparatu...

Evo i slika kartice...

3DMark05: 15667
3DMark06: 8965
reza 1600x1200 difolt takt, a OC sam ostavio za kasnije posto sam pomalo umoran, probao sam samo mark05 na 720/2000 i postigao nesto sitno ispod 17k....

Gore navedeni rezovi su ostvareni na E8200 na 3.71GHz, P35 ploci i 4GB rama i Visti....

8800GT na 700/2000 na 3.33Ghz E4500 ima 11465. Ispada da je brzi bar 28%. Kazem bar jer tvoj CPU radi na 3.7Ghz i ima vise kesa. Verujem da je ovaj 8800GT "trcao" na 3.7Ghz E8200 uspeo bi bar 12000, ako ne i 12500. U svakom slucaju 9600GT jeste dobra karta ali nikako ne sme biti blizu cene 8800GT. Ako je 8800GT 195 eura onda 9600GT nesme biti preko 150. Po najavama bice bas tu negde, tj. oko 155eura. Lepa kupovina. :wave:

8800GT na 700/2000 na 3.33Ghz E4500 ima 11465. Ispada da je brzi bar 28%. Kazem bar jer tvoj CPU radi na 3.7Ghz i ima vise kesa. Verujem da je ovaj 8800GT "trcao" na 3.7Ghz E8200 uspeo bi bar 12000, ako ne i 12500. U svakom slucaju 9600GT jeste dobra karta ali nikako ne sme biti blizu cene 8800GT. Ako je 8800GT 195 eura onda 9600GT nesme biti preko 150. Po najavama bice bas tu negde, tj. oko 155eura. Lepa kupovina. :wave:

Apsolutno se slazem, stavise mislim da bi bio tek pravi bestbuy sa cenom oko 140e....

6 meseci ? ma treba navodnu u aprilu da se pojave i 9800GT i GTX

Znam, al dok ispeglaju nedostatke prve serije, eto nama druge revizije, lepse, brze....
Da je Ati zastitio 98XX seriju, koju bi nomenklaturu nVidia uvela?

I ne vidim kakve sve ovo ima veze sa 9600GT? 9600GT je manji od 8800GT, manje trosi, manje se greje, a slicno radi i kostace 20e manje. Sta je problem ? 8800GT je ~200e, ovaj 9600 ce biti 160-170e, za iste te pare i mozda malo manje sad vec imate 8800GS (stigao pre neki dan u jednu nasu renomiranu firmu), pa izvolite, birajte.

Nvidia je totalno zakasnila sa low-mid, mid segmentom kartica, totalno, i onda najednom izbacuju 3 vrste kartica, koliko ja vidim da bi parirali bukvalno: HD3850 256mb, HD3850 512mb, HD3870 karticama, sto je meni sada vrlo smesno :D To znaci da je Nvidia prosto iskopirala ATI-jevu ponudu, i onda izbacila za svaku ATI-jevu karticu svog takmaca, zanimljivo nema sta, kao i uvek kupci ce biti na dobitku, ali ce ovim zbuniti mnoge neupucene pa i upucene kupce, ovde ce sada odlucivati procenti i promili, "DA LI JE OVA KARTICA KOJA JE BRZA 1%, A KOSTA TOLIKO, BOLJA KUPOVINA ILI NE" , pa zatim "IMAMO KARTICU KOJA JE JEFTINIJA 5$, A SPORIJA 1%, DA LI JE KUPITI" :D

Vrh Dno