Ja sam do pre nekoliko dana koristio S939 3000+ Venice, kao jedan od hladnijih. Hladio sam ga sa GeminII, bez FAN-a. Mašina radi 24/7, a Gemin je većio deo vremena bio prilično vruć (speedfan je za CPU pokazivao 40+...uglavnom 45-50). Onda sam dodao jednu "osmicu" i ohladio ga ispod 40C.
Od pre nekoliko dana, u toj mašini je BE-2300 i na Gemin je sada postavljen CoolInk 12cm fan, koji se danas prvi put zavrteo na preko 200rpm! (max mu je 800), uglavnom je do 100rpm, a povremeno se i isključi.
SpeedFan (posle usaglašavanja brzine sa onom iz Biosa), kaže da je max zabeležio 31C. Minimum je cca 1C viši od sobne temperature - 21C. Najduže tokom dana radi na 23-24C.
Kada sam uzimao ovaj BE, krenuo sam po Sempron LE (isto 45W), ali mi je bila logika: mašina će da radi iste stvari bio BE, bio LE u njoj. Ako je ovaj BE jači CPU, za isti posao (koji je vremenski ograničen, pa ograničen - ne može da se ubrza ako je brži CPU) koristiti manji procenat svoje snage, a samim tim će biti manja potrošnja i manje zagrevanje. Da li je moja logika bila tačna ili ne, uglavnom jedno jezgro na ovom BE se jako retko mrda (ako je verovati onoj skali) iznad 1%. Temperature su kao što sam gore napisao.
Baš ću da probam da isključim 12icu, pa da vidim kako će da se ponaša, da uporedim sa Venicom (ako se dobro sećam i on je bio 45W, kao i BE i LE, nisam siguran).