- Učlanjen(a)
- 26.05.2006
- Poena
- 825
Zato je autor i rekao da je Phenom resenje jedino ima smisla kao upgrade Opterona.
Možda i ne samo tako. Koliko sam čitao, AMD-ova Live aplikacija će raditi samo na Phenom-u.
Zato je autor i rekao da je Phenom resenje jedino ima smisla kao upgrade Opterona.
Pa ja ne znam sta je "autor" mislio, ali prema onome sto si ti citirao, doticni je pricao o performansama u kontekstu brzine. ovo sto ti sada, "da li namerno ili slucajno", ubacujes potrosnju je potpuno ne vezano sa perfomansama i jos manje sa pricom oko upgradea Opterona...
Bilo kako, to sto taj autor pise je u liniji se generalizujucim stavom koji je u javnosti kreiran u vezi Phenoma. A bilo kakvo generalozvanje je u startu pogresan pristup, a ilustracija su upravo performanse vezane za 3D rendering, koje su svagde na netu prezentovane kroz Cinebench, a onda generalozavane na kompletnu primenu u tom domenu... totalni nonsens!
Ko ima veci winrar @3.2 ghz ? Tu je i poredjenje head to head u mnogima omiljenoj Sandri i naravno AMD-ova slaba tacka SPi. Validacija nije moguca sa ES procesorom.
Meni se chini da sam sinoc video Phenoma @3.2 Ghz, na svom stolu, sa nekim jeftinim coolerom ! :smoke:
Hajde da testiramo K10 vs Core 2 u karakteristicnim workload-ima, koji intenzivno pristupaju memoriji i jos su multithreadovani po svojoj prirodi. Hajde da vidimo virtuelizaciju.

Evo, jos nekih rezultata !edit: Fedja,ako si jos u prilici mozes li da odradis Cine9.5 i R10,PovRay 3.7b,Nuklearus MT i Super Prime ?🙂
Da li bi se takvom postavkom dobili relevantni rezultati? Tj da li su tvoja iskustva pokazala oscilacije u testiranju kod samoh testova i konachnog skora?drfedja je napisao(la):Koliko znam ne, osim da postavis virtuelni sistem i da u njemu benchujes kako rade stvari.
Koliko shvatam situaciju, nested page tables bas izbacuje taj jedan nivo indirekcije, pa su stvari zbog toga kudikamo brze. HOST OS i Guest OS dele jednu te istu memorijsku tabelu i pristupaju joj direktno, bez posredstva hypervisora. http://www.xbitlabs.com/images/cpu/amd-k10/image020.gifNested page tables... ne shvatam kako jos jedan nivo indirekcije moze da ubrza bilo sta. Da li se to uopste pokazalo kao korisno u praksi?
Kad sam rekao VM benchmark mislio sam na mogucnost da se uporedi vise VM implementacija da se vidi koja je najbolja.
O cemu ti pricas? Sta to ne radi? Prvo procitaj sta se pise, pa onda lupetaj. Ako nemas sta pametnije da kazes bolje cuti, ovako ispadas glup. :dja ne shvatam kako je nesto sto ne radi i / ili nije podrzano bolje ili konkuretno necemu sto ima hardwersku podrsku za isto to iusput radi ko sat... Verovatno treba da se molimo i verjuemo u to kao u boga i visu silu i umislimo kako je to sve u stvari bolje jer nam se nalaze tako...yeah..right...
Milsim da ljude iz AMD-a i nas nije bas mnogo briga da li ces ti da kupis njihov procesor.Kad AMD ponovo napravi procesor vredan paznje i overkloka eto mene na njemu. Do tada manite se corava posla.
Slusaj GX, za razlicite ljude postoje i razliciti procesori. Ne rade svi iste stvari na kompu. Neko ko samo renderishe ne znaci mu mnogo memorijski protok. Neko ko radi sa bandwidth bound, multithreaded aplikacijama itekako ce osetiti prednosti IMC-a. Ne bih da spominjem server workload-e, i zasto je takva koncepcija dobra, ti to neces shvatiti i mrzi me da trosim reci na to.Ovaj Phenom kakav je sada je stvar proslosti. Znamo da je IMC dobar, pa sta ? Sa uzasnim bandwidth-m c2d sece kroz sve ko kroz sir. AMD bi mozda izvukao neki 1666mhz ddr3 4-4-4 1T RAM. I to bi bilo diskutabilno u single treaded aplikacijama. Zilote na stranu (fedju i ivanbo-a) da li postoji jedan dobar razlog za uzimanje HT3 ploce i phenoma ?! (aj ziloti da vas cujem)
Joj gx-x nemoj ih flejmovati inace... eto nama jos jednog threada AMD .vs. Intel...
Mene je stvarno zanimalo ima li neke prednosti od te tehnologije.
Nazalost u poslednje vreme svi (ukljucujuci Intel i NVIDIJU) izbacuju neke "tehnologije" koje nicemu ne sluze u praksi.
A reci mi da li sluzi necemu SuperPI....veoma zanimljivo ali u konkretnim testovima niko nece da pokaze karte, C2D i sa 4mb kesa i sa 2 mb kesa (o 1mb i 512kb ne vredi diskutovati) se muce da na 3.ghz prestignu obican X2 4000+ na 2.5ghz u CCE SP enkoderu koji vecina studija koristi za enkoding MPEG2 (HDMPEG2 isto). Dajte napravicemo te testove realnih aplikacija, samo nemoj posle kad "bagoviti" Phenom na 2.5 prestigne najnovije Intel cedo da se prica o tehnologijama "koje nicemu ne sluze u praksi".
Valjda treba da se zapitas kakve su nove mogucnosti? -- drugim recima, kako ide novi Porse po stazi za Formulu 1, a ne kako ide po starom izlokanom seoskom drumu jer je valjda i budali jasno da ne moze po takvom putu mnogo bolje od traktora ili volovske zaprege.
Ako ces se drzati tog nacela ne znam zasto jos uvek koristits superPI...pa to je prastaro djubre a mozemo testirati i novi CCE SP u HD MPEG2 enkodingu, neces se bas oduseviti Intelom.
Ma manite se corava posla ja sam u septembru kupio x2 3800+ na asusu m2n-e (570 ultra cipset) u najvecem jeku sezone c2 procesora i sve je govorilo da treba preci u intel vode.Danas posle dosta prilika da koristim(isprobam) core duo procesore i mog x2 kuci nesto nisam primetio nekih bitnih razlika u normalnom radu.Sve igre manje vise slicno rade ,programi isto tako.Kad se pogledaju neki testovi rezultati na ovom x2 su za plakanje dok u stvarnosti to bas i ne pije vodu.
Da se sada ne digne prasina bezpotrebe govorim o racunarima priblizno iste cene.
Rezultat ti je ok, ali za tu verziju Winrara. :d Skini novi WinRAR koji je multithreadovan, bice ti rezultat oko 1100 KB/s. Ako mozes, "zategni" tajminge na memoriji, to poboljsava winrar. Cinebench ti je na nivou AMD X2 procesora na 2.75 Ghz. Imas samo 2 jezgra, single thread rezultat ti nije mnogo losiji nego na Phenomu na 3 Ghz.auuu, sto je meni ovako losh rezultat, vise od duplo.
da se roknem ili...
Pretpostavljam da u ovom testu podrazumevas da se koristi ddr2 667 na 5-5-5 za intela. Pa naravno da ce AMD biti bolji, i P4 @3.6GHz sa propisnom memorijom ce biti brzi. Ovo sa virtuelizacijom tek nema smisla. Kako mislis da K10 tu preceslja neki q6600 sa 1066 memorijom ?
edit: evo i moj winrar, trenutno 10x320 (3.2ghz, ~60e cpu) memorija 1066MHz 5-5-5-15 PL6
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari