Šta je novo?

8400 ln2 run

Misko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
769
DFI lp p35
Crucial 8500
LC Power Metatron 700W
ln2 hladjenje

SuperPi 1M@cl4 perf number 46055

84001mcl4qf9.png

SuperPi 1M@cl5 perf number 46123

84001mcl5rp0.png

SuperPi 32M jedno jezgro 600x9 ;)

840032mqk6.png

Steta sto nije otkljucan multi, pa da ga roknes na 2V i 6 giga, i spustis taj rez na neku normalnu cifru :p

Ma sve mi govori da bi to islo i na 2,1V samo da Nidza ima mooda...stiso se za CPU, a hteo bi rezove da pravi. E pa ne moze i jare i pare.
:smash:

Jos jednom, bravo za Team Serbia, najbolje domace overklokere :banana:

Poslednja izmena:
Pa gde vam je više taj 8500 :p

Poslednja izmena:
Svaka cast .... odličan OC

Odradio si sta si hteo sa tim procesorom, sad ga lepo prosledi dalje da se i mi koji nismo toliko talicni sto se tice kupovine igramo, ja necu toliko da ga przim, preko 1.60v necu da idem za svaki dan:D a to je normalno zar ne:p narocito za ove 45nm, ti si mu naso maksimalni klok a ja cu gornju granicu za svaki dan, u svakom slucaju crno mu se pise:D

Nisam siguran ali mi se cini da ovaj put nije pao nijedan rekord ili vas vise mrzi da to isticete posto se valjda podrazumeva:p

u jeb... :) jel stvarno Intel® moze da ide na >2V ... pretpostavljam da tako nesto ne moze na vazduhu ...

pretpostavljam da tako nesto ne moze na vazduhu ...

Ja sam sa 65 nm ishao na 1.7 V na vazduhu i bootovao je u Win na 390x9 = 3510 MHz = 95 % OC :) Dalje nije hteo zbog toga shto glupa plocha nece da bootuje ako su laterancije memorije nameshtene na auto ili CL5, jedino bootuje na CL4 :trust:
Probacu vishe chim stigne normalna memorija... Mislim da ce uspeti da udje u win i na 415 x 9 = 3735 MHz poshto na toliko dolazi i sad do bootscreena ali memorija brljavi...

A vama Misko i ekipa svaka chast....cheers

Lep odgovor slovencima !

Zasto niste koristili neki stariji Bios i neku Asus plocicu ?

Lep odgovor slovencima !

Zasto niste koristili neki stariji Bios i neku Asus plocicu ?

Nemamo je trenutno, svi na DFI-u, cekamo 8500 a onda ti ne treba Asus, pa ne verujem ni da cemo je uzimati, jer ok bice bolji 1M, al to ce 8500 da pocepa, za 8500 ti ne treba Asus, pa ne vidim neku potrebu uzimati je. Probali smo jednu ako te zanima perf broj, bio je nesto sitno ispod 45k, 449xx

Poslednja izmena:
Nemamo je trenutno, svi na DFI-u, cekamo 8500 a onda ti ne treba Asus, pa ne verujem ni da cemo je uzimati, jer ok bice bolji 1M, al to ce 8500 da pocepa, za 8500 ti ne treba Asus, pa ne vidim neku potrebu uzimati je. Probali smo jednu ako te zanima perf broj, bio je nesto sitno ispod 45k, 449xx

Jasno mi je da ne treba za 8500 tu nije ni bitno kad zbog 9.5 multija ti stari Bios ionako ne znaci nista ali za 8400 znaci mnogo :) Naravno ukoliko moze da istrpi i toliko ostre latencije kao DFI :) mada znamo i ja i ti koliko je DFI'ov Bios brzi od Asus'ovog zato reci Stax'mu da se mnogo ne hvali na LowClock Win rezove :)

Poslednja izmena:
Jasno mi je da ne treba za 8500 tu nije ni bitno kad zbog 9.5 multija ti stari Bios ionako ne znaci nista ali za 8400 znaci mnogo :) Naravno ukoliko moze da istrpi i toliko ostre latencije kao DFI :) mada znamo i ja i ti koliko je DFI'ov Bios brzi od Asus'ovog zato reci Stax'mu da se mnogo ne hvali na LowClock Win rezove :)

Opet vidim da krece prepiranje a rekao sam sebi da necu to vise da radim, ok bolje tvikujes, tj tweaking teacher si jes da cemo sa jedno 100mhz manje na procu i sa ddr2kom da te dobijemo u 32M (a ti sa sve ddr3) al to bice da je zbog DFI-a.

Opet vidim da krece prepiranje a rekao sam sebi da necu to vise da radim, ok bolje tvikujes, tj tweaking teacher si jes da cemo sa jedno 100mhz manje na procu i sa ddr2kom da te dobijemo u 32M (a ti sa sve ddr3) al to bice da je zbog DFI-a.

Ma nije priperki zar ne vidis smile'a ???? Zezam vas malo valjda je dozvoljeno ?
Ja jos cekam vas sub8 rez ...... :) Sad bi mogao biti bezobrazan pa reci da mi niste konkurencija ja na dva CPU'a vec sub 8 (malo ko u svetu ) a vi jos nista :) Keep cool , malo provokacije medju drugovima je zdravo za takmicarski duh :)

Poslednja izmena:
Ma nije priperki zar ne vidis smile'a ???? Zezam vas malo valjda je dozvoljeno ?
Ja jos cekam vas sub8 rez ...... :) Sad bi mogao biti bezobrazan pa reci da mi niste konkurencija ja na dva CPU'a vec sub 8 (malo ko u svetu ) a vi jos nista :)

Slazem se ako gledas samo rezove nemamo sta jos da trazimo u 1M sa tobom. Mislim da te necemo dobiti dok ne stignu 8500, mada je moguce da se izjednacimo ako preberemo jos neki 8400 CPU. Ali se ne slazem sa tobom oko toga da imas brzi win. Moje misljenje bazirano na proracunima dosadasnjih rezultata.

Slazem se ako gledas samo rezove nemamo sta jos da trazimo u 1M sa tobom. Mislim da te necemo dobiti dok ne stignu 8500, mada je moguce da se izjednacimo ako preberemo jos neki 8400 CPU. Ali se ne slazem sa tobom oko toga da imas brzi win. Moje misljenje bazirano na proracunima dosadasnjih rezultata.

Videcemo ja sam najavio obaranje Hiprovog reza a da postignete to vreme nece vam biti samo potreban ultramega dobar win nego i E8500 koji ce dostici oko 6GHz znaci minimum 632 FSB.....

Moje predpostavke su da cu na Cebitu benchovati na 5900MHz na QXu tako da je moguce sa najnovijim winom koji imam da se postigne izvanredan rez u top3

QX9650 + P5k + Bios 603 je kombinacija kojoj se morate suprostaviti da bi mogli biti konkurencija :) ili ti perf broj ispod 45K ili ti ~ 7,62s

Moji 32M rezovi tek slede ali naravno na DDR3 jel sa DDR2 nije interesantno jedino ako hocu sa vama da se merim :)

Poslednja izmena:
Bravo momci !!!!
Imate veoma veliku prednost od konkurencije u 8400 kategoriji.

:bottle::bottle::bottle:

Perf 46110 isto nije los

:wave:

Poslednja izmena:
Hvala montoja! Mozda ga budemo turili na Asus-a, tu bi popadali mozda i neki 8500 proci :p

Bravo momci, po ko zna koji put.

A sad Stanoje prijatelju cekate tezak pos sa 2primerka E8400 pa da vidimo kakve si ruke, ja mislim da si se otvorio sa 20e prema tvom kolegi iz tima nebi bilo greske ali to ipak nije interesantno da je pros prvo kroz Nikoline ruke cemu testiranje lepo ga odma setujes na 4500mhz sa naponom 1.300v:D:D:D

Poslednja izmena:
Hvala montoja! Mozda ga budemo turili na Asus-a, tu bi popadali mozda i neki 8500 proci :p

Mislim da si pobrkao nesto :)
Prednost na Asus'u imas samo sa QX'om na E8500 ili E8400 nemas nikakve koristi od starog Biosa iz jednostavnog razloga sto ti se sistem nece podignuti sa E8X00 na starom Biosu ;)

Veoma mi je jos onda bilo cudno kad si govorio da ste postigli na E8400 na Asus'u perf oko 45000 ??????? Secas se kad sam trazio screenshot ?
Mislim da si se i onda salio ???? :) ili si lagao ??? I don't know ???? :)

Poslednja izmena:
Mislim da si pobrkao nesto :)
Prednost na Asus'u imas samo sa QX'om na E8500 ili E8400 nemas nikakve koristi od starog Biosa iz jednostavnog razloga sto ti se sistem nece podignuti sa E8X00 na starom Biosu ;)

Probali i hoce samo nema .5 multija, sta mislis odakle mi onaj sub 45k rez sto ti spomenuh, qx mi nemamo ovde ;)

sa kojim Biosem radi ? :)

Bios 603 koji donosi benefit na QX ne prepoznaje micro code E8X00 primeraka

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno