Šta je novo?

Problem sa Asus-om 3850 256MB

Asus je skuplji 2 evra, a ima garanciju 3 godine(dok Sapphire ima 2 godine)

Ja mogu samo da kazem da kod mene ASUS 3850 radi super na nForce 560 cipsetu.

EUREKA...EUREKA....kod drugara malopre na nForce570 SLI sam instalirao samo display driver i Microsoft visual c++....sad sam kod mene vratio kartu i instalirao 7.12 diplay driver i Microsoft visual c++ samo...sve ostalo kao i controlni centar sam decekirao....ajde jos jednom da proverim crysis i vec sam se spremio da lupim alt+f4 kao igra krece normalno bez onih seckanja...to je to.....batalite controlni centar i furajte kartu....e sad kako cete sliku na tv...to cemo u nekom drugom ili u nastavku ovog foruma....Pozdrav.....idem malo da ganjam, Crysis....Hvalim te Boze....!!!
Eureka?😛 Catalyst Control centar je oduvek bio djubre nevidjeno.:smash:

Poslednja izmena:
Ne stvarno....ovi iz atija stvarno nisu normalni...eno na forumu za catalist 8.1 sam napisao da imam belu kockicu u gornjem levom uglu ekrana (doduse samo na wallpaper-u) i nisam jedini koji je ima. Sta ce im ta kockica...a jedan lik mi rece .. da ugasim CCC iz start up-a pa se nece pojavljivati...imam utisak da atijevi drajveri ne znaju sta rade...bukvalno...Mada karta je za te pare extra ... stvarno...
P.S. Sapphire je odlicna marka...garancija nije dokaz kvaliteta...po meni je bas obrnuto...pa i XFX daje 2 god...a znate i sami da je vrh...a i tesko mozes u danasnje vreme nekog nazvati krsom...
http://en.expreview.com/
na ovom sajtu ces naci neke karte od Sapphire...pa pogledaj ta hladjenja...Sapphire je veoma stara firma...Pozdrav ... ja bih kupio Sapphire... 🙂

Poslednja izmena:
Ta kocka nije do drivera nego do CCCa. Dok ATT ne izađe sa podrškom za HD3000 nema alternative do CCC. Meni se zapavo sviđa kako je napravljen i što sa jednog mjesta možeš ama baš sve živo podesiti. S obzirom da u tray-u neme neke osobite funkcije, onda i nije veliki hendikep.

Ta kocka nije do drivera nego do CCCa. Dok ATT ne izađe sa podrškom za HD3000 nema alternative do CCC. Meni se zapavo sviđa kako je napravljen i što sa jednog mjesta možeš ama baš sve živo podesiti. S obzirom da u tray-u neme neke osobite funkcije, onda i nije veliki hendikep.
CCC-u fali regulacija brzine venta. A i znao mi se srusit par puta. Ne mogu rec da sam zadovoljan...ali je zasad nuzno zlo.

ATI 3850&3870--->3Dmark problem....

Resenje je jednostavno, promenite plocu...ja otkad sam se skinuo sa kombinacije nForce--ATI... sve mi radi, konkretno, prvo sam uzeo ASUS plocu M2R32-MVP Crossfire i ATI 2600XT/d4, radi sve ko sat.... sad sam uzeo ASUS M3A32-MVP DELUXE i ATI 3870.... NO PROBLEMS AT ALL!!! Kombinujte malo chipsete... ja sam se namenjao dok nisam dosao do kombinacije koja radi.... ufff... ali eto... to je to...

Resenje je jednostavno, promenite plocu...ja otkad sam se skinuo sa kombinacije nForce--ATI... sve mi radi, konkretno, prvo sam uzeo ASUS plocu M2R32-MVP Crossfire i ATI 2600XT/d4, radi sve ko sat.... sad sam uzeo ASUS M3A32-MVP DELUXE i ATI 3870.... NO PROBLEMS AT ALL!!! Kombinujte malo chipsete... ja sam se namenjao dok nisam dosao do kombinacije koja radi

Ja se u potpunosti slazem sa tobom....ATI ide sa svojim cipsetom ili sa intelovim, a nVidia ide sa svim cipsetovima 🙂...ispravite me ako gresim...god said let there be nVidia and there is nVidia ... 🙂 Pozdrav !!!
P.S. Why the hell did god create ATI then ? (to make nVidia cheaper) 🙂

Poslednja izmena:
ha...ha....ala sam izmalerisao atija sa predjasnjim postom...pa ne moze ni sa intelovim cipsetom....evo ovako...ploca je asus P5K SE (P35) a karta iz teme ... i isti slucaj se desio kao i kod mene (masina iz profila) sa crysis iz pocetka teme...seckao je kao lud...opet resen problem instaliranjem samo display drivera...izgleda da je ovo sa crysis-om i atijem opste poznat problem....Pozdrav !!!

A kakva bi kombinacija bila ATI cipset i ATI3850??? Tj. kakav je ATI cipset u odnosu na Nforce, vredi li ga uzimati? Ja bih menjao i plocu i proc. i memoriju i graficku....
Moj komp radi kao zmaj vec nekoliko godina (nikad reinstaliran Windows) i voleo bih da opet sklopim neku stabilnu masinu sa ATI 3850 karticom (ili da idem na kombinaciju Intel/ATI3850).

P.S. Trenutno imam instalirana 1.483 programa (3D, zvuk, multimedija, sistemski, igre, razni programi,...itd) i sve to RADI 🙂

A kakva bi kombinacija bila ATI cipset i ATI3850??? Tj. kakav je ATI cipset u odnosu na Nforce, vredi li ga uzimati? Ja bih menjao i plocu i proc. i memoriju i graficku....
Moj komp radi kao zmaj vec nekoliko godina (nikad reinstaliran Windows) i voleo bih da opet sklopim neku stabilnu masinu sa ATI 3850 karticom (ili da idem na kombinaciju Intel/ATI3850).

P.S. Trenutno imam instalirana 1.483 programa (3D, zvuk, multimedija, sistemski, igre, razni programi,...itd) i sve to RADI 🙂

kod mene radi stabilno:smash:.doduse, nemam 1.483 instaliranih programa...

Kakva je?Pa extra ja se ne zalim logicno je da AMD/ATI chipset dobro radi sa ATI grafikom :wave: Inace u zavisnosti od finansija s kojima raspolazes ja bi ti savetovao da ides na INTEL platformu iako imam AMD odnos cena-performanse je trenutno na strani INTEL-a dok se AMD probudi bice too late nazalost🙁

Poslednja izmena:
Ako ne radi 3D mark probati sledece...

1. Naci Windows/System32/Futuremark/MSC
2. Izmeniti Direcpll.dll, u npr. Direccpll_.dll

Ehhh.... Konacno....

Konacno sam skockao masinu, i mogu da vam kazem da sve sto sam do sada probao, a probao sam dosta, ne radi tako dobro kao 3870+ASUS M3A32-MVP Deluxe...
Jedino sto mi je zadavalo probleme, jeste memorija?!?!? Imao sam u prosloj varijanti GEIL na 800 Ultra Dual Channel... Verovatno svima dobro poznata memorija... Jednostavno, nema sanse da radi na ovoj ploci... Tek kad sam ubo kingstona na 800 kao zamenu... masina se upalila... Ceo dan sam se smarao... No, isplatilo se... Tako da znate... Proverena varijanta je upravo ova... a imate je i u mojoj konfiguraciji... Ne kazem da je jeftino, ali se isplati... ploca je sa 4 PCIe 16x... podrzava Quad crossfire...
AM2+... tj Phenom... ma strava je... Odo da se igram...

Pozzz

:type::type::type::type::type::type::type::type::type:

Samo da potvrdim da kombinacija asus 3850+asus ploca sa ATI/AMD 690g chipsetom radi savrseno!Nikakvih problema nisam imao, COD4 sa extra detaljima u 1280x1024 i ostalim glupostima 😀

Sve radi savrseno osim Crysisa, tj ne radi uopste!Isti probelm sa seckanjem.Znaci sad trebam da brisem ccc i nove drivere, i samo instaliram stare bec ccc-a...Nema sanse!Bas me briga za krizu, ostalo mi sve radi odlicno.

P.S:Izvinjavam se na budjenju stare teme...

pa radi i Crysis, osim uvodnog menija.
8.1 driver

A vidi stvarno, mrzelo me da cekam pa nisam ni probao igricu 😀
Radi kriza nromalno, ali igrica nije nista postebo, malo drugaciji far cry..

Jel postoje dve vrste asus 3850 kartica sa 512 memorije? Negde vidim oznake samo 3850, a negde ima i G 3850. Da li je to samo tripovanje nasih dilera ili su ove bez G sa recimo sporijom memorijom, kao sto je to kod Gigabyte-ovog modela sa 512RAM-a?

Od asusa 3850 sa 256 postoje dve verzije TOP(overklokovana) i g(normalna), pretpostavljam da je tako i sa 512MB.Govorim samo za asus, ne znam kako je kod ostalih...

Nazad
Vrh Dno