Šta je novo?

ADSL izbor 512kb/s Flat

zanima me vasa iskustva sa beotelom i eunetom? "vredi" li njih uzimati u obzir?

Eunet skup + agregacija
Beotel dosta njih ima probleme sa brzinom kolko sam video, verovatno agregacija na delu

po cenama na sajtu eunet ispade najjeftiniji
telekom
ADSL 1 1.425,44
eunet
flat512 1.390
sezam
Home 1497.42
zato sam i pitao za eunet i za iskustva sa njim (oko brzine instalacije, stabilnosti protoka, teh.podrske...)

pa nije bas najjeftiniji jeste ako pogledas prvi paket ali je taj sa ogromnom agregacijom(standard 30 korisnika a na srebrnom paketu 20 korisnika )
tako da mozes da zaboravis na p2p i full brzinu za pravi flat za tu brzinu 512k ti treba gold paket a to je 2.900 din

Poslednja izmena:
po cenama na sajtu eunet ispade najjeftiniji
telekom
ADSL 1 1.425,44
eunet
flat512 1.390
sezam
Home 1497.42
zato sam i pitao za eunet i za iskustva sa njim (oko brzine instalacije, stabilnosti protoka, teh.podrske...)

Verat??

512/64 Kbit/s 1 286 din , da li neko ima iskustvo sa njima?, konkretno agregacija, poteskoce?, imam druga koji je vec godinu dana Veratov korisnik kaze da nema nikakvih problema tako da mislim da ce Verat biti moj izbor, ako neko ima nesto negativno o njima neka kaze... :)

Poslednja izmena:
Verat??

512/64 Kbit/s 1 286 din , da li neko ima iskustvo sa njima?, konkretno agregacija, poteskoce?, imam druga koji je vec godinu dana Veratov korisnik kaze da nema nikakvih problema tako da mislim da ce Verat biti moj izbor, ako neko ima nesto negativno o njima neka kaze... :)
Napisa Mister_D:
Otkad je prestao da naplacuje setup, i Verat se uklapa u to sto si naveo. Ja ga koristim od aprila 2005 i sasvim sam zadovoljan. A koristim ga za dl, online gaming, p2p dl, surf....Ping do gugla je trenutno 45-48ms, a 512/64 Kbit/s kosta 1286 din. Mada, u ovoj drzavi ces najbrze i sa najmanje problema dobiti adsl ako ga uzmes kod Telekoma.
Napisah ja:
Verat! 512/64 kosta 1286 mesecno. Kad platis unapred 5/10 meseci dobijes 1/2 za dz pa je onda cena 1070. Ostalo se uklapa u tvoje uslove. Zovi ih i proveri, za svaki slucaj.
Da li si procitao???

Najjeftiniji je PTT jer kod njih je 512/64 1260 din(sa ukljucenim porezom) ako si tri meseca korisnik,posle ide jos manje posle 6 meseci je 1190 a posle 12 meseci 1120 din...Jedam moj drugar ima njihov adsl i za 4 meseca nije imao nikakvih problema,brzina je uvek na max,nema filtriranja i variranja brzine,prekida interneta,torrenti zakucani na 50 kb/s.Inace dali znate da je PTT vecinski vlasnik u Telekomu??Dali znate da samo PTT iznajmljuje linije i do 100mb/s ??

Poslednja izmena:
Kratko i jasno: SezamPro... Vec dve godine prezadovoljan korisnik, koristim i P2P bez problema i CAM i surf...

Telekom. I niko drugi!

Napisa Mister_D:

Napisah ja:

Da li si procitao???

Fidel, nema razloga da se stvaras paniku, ja super citam(bar za sada), samo sam odgovorio Ocean_Soul-u da ima jeftinijih od onih koje je on pomenuo, a sto se tice pitanja na koji je opsiran odgovor dao Mister_D, zeleo sam samo da cujem jos neko NEGATIVNO misljenje korisnika(ako ono postoji) sto sam i napisao.Samim tim zahvaljujem svima koji su mi pomogli da formiram svoje misljenje o konacnom izboru providera time sto su ucestvovali u temi :type: :banana:

Poslednja izmena:
Nije panika, vec podsetnik. Sledi nastavak. Verat jedini, pored Telekoma, ima sopstveni link prema svetu. Ne videh jos da je neko naveo manju mesecnu cenu od 1070 dinara. Uvek sam trazio sto bolji odnos cena / kvalitet ISP i to je za sada Verat, za mene od IV 2007. ADSL koristim od VI 2006, uvek sam placao oko 1000 dinara mesecno najmanji paket i Verat je moj 4 provajder u ovih 18+ meseci.

Telekom bi bio na prvom mestu, bez konkurencije!!!, da nije tako krut, da je sposoban da se brze prilagodjava uslovima trzista, da se ne ponasa kao slon u staklarskoj radnji, da nema ucenjivacki ugovor na 12 meseci i kaznenu odredbu od oko 6000? dinara a da je pritom vlasnik svega sem modema ako si ga ti kupio.

Koliko novi korisnici cekaju na port kod Sezama?

Ja sam na EUnet-u od 29.08.07. Do sad nisam video nikakve probleme. Skidam 24/7 sa rapidshare-a, brzina mi je uvek oko 51kb/s. - Imam obican standard paket. Korisnicka sluzba im je stvarno ok + dostupna je 24 casa. A cena se smanjuje ako uplatis do 10-og u mesecu za 5%, i tako svaki mesec, meni su jednom spustili cenu cak do 1125 din. Preporucujem EUnet.

+1 za sezam

Heh, razbuktaste moj stari flame...posle duzeg vremena borbe za portom(uspele posle 3 meseca u starom stanu), dobio sam ga...na moju zalost morao sam se preseliti iz stana...posle niza peripetija uspevam da prebacim port u novi stan za 5 dana, tako da sam sada vec 2 meseca korisnik Verata, prezadovoljan sam svim periferalijama, a tehnicka podrska mi nije bila potrebna(da kucnem u drvo)...+ dobio mesec dana gratis zato sto sam menjao port u vreme "akcije"..., od opreme se delio TP-Link rooter(sljaka besprekorno). Napomena: Verat pocinje naplatu korisniku od trenutka realizacije porta, a ne od trenutka preuzimanja opreme, cisto da se zna, jer sam ja bio u inostranstvu, a kada sam dosao cekalo me je 15 dana koji ce mi biti naplaceni, a nisam podigao ni opremu...Izvinjavam se na dugom postu, nadam se da ce nekom biti od koristi

Poslednja izmena:
Kod Sezama pretplata krece od trenutka kada podignes opremu :) i cekaju me 15 dana od isteka pretplate bez iskljucenja,za sada sve je ok,samo da tako potraje...:)

Ja mogu da vam prenesem moja iskustva sa PTT-om. Vise od godinu ipo sam kod njih placam 1100 din 512/64, nikad ne gasim ruter, torenti rade odlicno, tehnicka podrska jeste u Bg ali su zato veoma efikasni i brzi (sve se resava preko telefona za 5 min.). Nisi vezan ugovorom na 1 god. kao kod telekoma, znaci ko se odluci za PTT nece se pokajati sigurno. Da i jos ovo, kad sam uzeo opremu platio sam tek sledeceg meseca.

Poslednja izmena:
Ja sam se u prosli cetvrtak prijavio kod PTTa za koriscenje ADSLa, u ponedeljak sam na email dobio obavestenje da dodjem da potpisem ugovor. Ugovor potpisao u utorak i sad cekam da me zovnu da uzmem modem. Zvacu ih sutra da proverim da li da odem po modem.

Za Ptt sam se odlucio citajuci na ovom i dr. forumima na netu pre svega zbog:

1.Dobra veza i protok bez vecih problema (tako bar procitah:))
2.Mogucnosti da se ugovor raskine bez naknade.
3.Popust koji PTT daje na visemesecno koriscenje.

Inace TOP 3 provajdera o kojima sam razmisljao:

1.Telekom. (Odustao zbog obaveznog ugovora)
2.Sezam pro (Privukao me popust provajdera pod brojem 3:))
3.PTT.

Stvarno PTT može da bude dobra preporuka, cena, nema ograničavanja protoka...

E sada ako ti treba korisnička podrška, mislim da toga i nema, ali evo za nekih godinu dana, to mi nije ni jednom zatrebalo, jedan u BGu, jedan u KGu, sve fino radi.

Moram da se osvrnem na ptt podrsku.Moj drugar koristi ptt adsl i jednog petka popodne kad smo zvali podrsku javila se cistacica i ono nema "dobar dan izvolite",nego je odmah pocela da urla "nista do ponedeljka, nista do ponedeljka" i zalupila slusalicu bez pozdrava...Inace im je net isti kao i Telekom.Nema blokiraja portova,torrent i ostali rade punom parom,a za 1 godinu bilo je par prekida (jedan kad se javila cistacica profesionalka)

Heh, razbuktaste moj stari flame...posle duzeg vremena borbe za portom(uspele posle 3 meseca u starom stanu), dobio sam ga...na moju zalost morao sam se preseliti iz stana...posle niza peripetija uspevam da prebacim port u novi stan za 5 dana, tako da sam sada vec 2 meseca korisnik Verata, prezadovoljan sam svim periferalijama, a tehnicka podrska mi nije bila potrebna(da kucnem u drvo)...+ dobio mesec dana gratis zato sto sam menjao port u vreme "akcije"..., od opreme se delio TP-Link rooter(sljaka besprekorno). Napomena: Verat pocinje naplatu korisniku od trenutka realizacije porta, a ne od trenutka preuzimanja opreme, cisto da se zna, jer sam ja bio u inostranstvu, a kada sam dosao cekalo me je 15 dana koji ce mi biti naplaceni, a nisam podigao ni opremu...Izvinjavam se na dugom postu, nadam se da ce nekom biti od koristi
Ono sto je zanimljivo na tom TP link rade istovremeno i USB i LAN pa za 2 kompa ne treba nista drugo... e ono sto nije zaniljivo je sto realno verat nema konstatan protoko i uvece brzina opadne do 60%... obiacn youtube pocne da se vuce dl isto padne itd.

Primecujem da down malo padne na pridvece, mislim da je za to zasluzan veliki broj "efektnih" korisnika u tim casovima a ne namerno sam Verat(mozda se i varam), ali brows mi ide izuzetno, a sto se tice "redovnog downa", to obavljam preko noci do 12h u podne tako da sam zadovoljan...

Poslednja izmena:
Primecujem da down malo padne na pridvece, mislim da je za to zasluzan veliki broj "efektnih" korisnika u tim casovima a ne namerno sam Verat(mozda se i varam), ali brows mi ide izuzetno, a sto se tice "redovnog downa", to obavljam preko noci do 12h u podne tako da sam zadovoljan...
meni tube sajtovi rade pristojno samo kasno nocu ujutru, uvece se sve vuce i jedino ostaje da ih stavim na download kada se lepo vidi da je protok pola od onoga sto bi trebalo da bude... ali mogu da se puste 2-3 pa onda dodje do 50kb... isto i torrenti se udave...uzas... a ja bas i ne mogu da sedim u 5 nocu da bi gledao neki tube klip tako da nisam bas zadovoljan....

Kapiram te...kod mene rade solidno, nije toliko kriticno...ucitava ih u razumnom roku i ok brzinom(bez paralelnog downa), mozda ima neka kvaka da je tako u pojedinacnim slucajevima...:(
edit: da li si preko Lan-a ili USB povezao?

Poslednja izmena:
Posto sam prilicno nezadovoljan beotelnet-om, da li ako otkazem ADSL kod njih zadrzavam port i mogu da predjem kod PTT-a ili vracam i port pa prelazak kod drugog provajdera zavisi od slobodnih portova ?
btw. koji modem daju u PTT-u, da li ima i Ethernet adapter ili samo USB ?

Kapiram te...kod mene rade solidno, nije toliko kriticno...ucitava ih u razumnom roku i ok brzinom(bez paralelnog downa), mozda ima neka kvaka da je tako u pojedinacnim slucajevima...:(
edit: da li si preko Lan-a ili USB povezao?
USB ili LAN ne utice... ma nije uvek isto... neki put je normalno... ali zna da uspori...evo sad sa nekoliko paralelnih stvari ide i 40-50 iako je ovoliko sati... a sto se tube-a tice tu dosta zavisi i od samog klipa, ali realno ujutru radi bez problema a uvece ih ima...

Kontam da ne utice, ali doslo je vreme kad u sve moram da sumnjam cak i kad nema logike...no kada bi duplirnuli brzinu mislim da bi malo lakse bilo...:)

Nazad
Vrh Dno