Šta je novo?

ADSL izbor 512kb/s Flat

Kabe

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2007
Poena
320
Potrebna mi je asistencija, posto mislim da je krajnje vreme da uklopim neki ADSL na gajbu.Ispao sam iz fazona i u ovoj SUMI providera ne mogu vise da se krecem i da proucavam pakete i ogranicenja, blokade P2P-a i ostale ludorije, te bih izlozio svoje zahteve ako je neko skoro imao slicne...da pomogne sta izabrati i kod kog providera: 512Kb/s protoka, besplatan modem, flat, do 1500dinara mesecno(ili manje) za pretplatu na paket, koristio bi ga za Cam, P2P...surf, bez ucene vezane za period koriscenja(prekid ugovora po zelji).Mislim da sam naveo sve sto mi je nuzno.Unapred hvala na pomoci

Ma uzmi Telekom, nema filtriranja portova i nema agregacije. Do sada nisam imao nikakvih problema sa telekomovim ADSL-om i toplo ga preporucujem.

I Lelekom i Sezam su odlichni, ali ja sam se odluchio za Sezam jer se ne placa raskid ugovora, a kod Lelekoma je 5k din.

Zašto bi plaćao kod dilera, kad možeš kod uvoznika.:D

Zashto bi kod uvoznika placao 5k din za raskid ugovora a kod dilera ne? :d

Zashto bi kod uvoznika placao 5k din za raskid ugovora a kod dilera ne? :d

Dali ćeš ti uzeti adsl da bi raskinuo ugovor ili da koristiš internet?Ne razumem te baš najbolje...Svi domaći "provajderi" osim Telekoma su preprodavci ili narodski rečeno šverceri ili nakupci interneta,pa samim tim da bi išta zaradili moraju da koriste agregaciju,filtriranje portova i slično.Eto zato sbb ne radi kako treba, zato na neobee imas pola protoka, torrenti preko dana kao da su mrtvi, zato i svi ostali kablovski rade očajno i bedno...Telekom radi odlično jer je on GAZDA!

Otkad je prestao da naplacuje setup, i Verat se uklapa u to sto si naveo. Ja ga koristim od aprila 2005 i sasvim sam zadovoljan. A koristim ga za dl, online gaming, p2p dl, surf....Ping do gugla je trenutno 45-48ms, a 512/64 Kbit/s kosta 1286 din. Mada, u ovoj drzavi ces najbrze i sa najmanje problema dobiti adsl ako ga uzmes kod Telekoma.

BeocityNet ima poseban popust za nove članove.

PROMO za nove korisnike 1Mb/s od 1538.00, 1.5Mb/s od 1923.00 din

Ma koji crni Beocity...

Ja bih uzeo Telekom.

Telekom,naravno...skoro godinu dana bez problema,uz neke sitne zamerke koje su reshavane u roku od desetak minuta.I naravno,ne uzimash adsl da bi otkazao ugovor posle nekog vremena,ali u svakom sluchaju budi siguran da kod Telekoma necesh morati da ga raskidash zbog loshe usluge.

...bez ucene vezane za period koriscenja(prekid ugovora po zelji).Mislim da sam naveo sve sto mi je nuzno...

Lepo je chovek naveo shta mu odgovara. Ja sam se odluchio za Sezam chisto iz principa i uopshte se nisam pokajao. Zashto mora da se vezuje korisnik na godinu dana? Josh jednom, nisam rekao da je kvalitet usluge kod Telekoma losh, ali kad mi rekoshe 5k din meni se sloshilo :D Pozz

posto i mene zanima adsl od 512Kb/s pa da pitam nesto. vidim ovde niko nespominje beotel. zanima me zasto nije valjda da su toliko losi a meni bi odgovarali zbog studenskog popusta. po onome sto sam video ovde sve se svodi na sezam i telekom

Potrebna mi je asistencija, posto mislim da je krajnje vreme da uklopim neki ADSL na gajbu.Ispao sam iz fazona i u ovoj SUMI providera ne mogu vise da se krecem i da proucavam pakete i ogranicenja, blokade P2P-a i ostale ludorije, te bih izlozio svoje zahteve ako je neko skoro imao slicne...da pomogne sta izabrati i kod kog providera: 512Kb/s protoka, besplatan modem, flat, do 1500dinara mesecno(ili manje) za pretplatu na paket, koristio bi ga za Cam, P2P...surf, bez ucene vezane za period koriscenja(prekid ugovora po zelji).Mislim da sam naveo sve sto mi je nuzno.Unapred hvala na pomoci

Verat! 512/64 kosta 1286 mesecno. Kad platis unapred 5/10 meseci dobijes 1/2 za dz pa je onda cena 1070. Ostalo se uklapa u tvoje uslove. Zovi ih i proveri, za svaki slucaj.

Zasto otkazaste PTT? I oni zadovoljavaju sve zahteve + sto ga duze koristi, bice mu sve jeftinije.

Poslednja izmena:
Lepo je chovek naveo shta mu odgovara. Ja sam se odluchio za Sezam chisto iz principa i uopshte se nisam pokajao. Zashto mora da se vezuje korisnik na godinu dana? Josh jednom, nisam rekao da je kvalitet usluge kod Telekoma losh, ali kad mi rekoshe 5k din meni se sloshilo :D Pozz

Upravo iz tih razloga napisao sam ime onih čije usluge koristim.

Popust za nove članove, mogućnost raskida ugovora bez plaćanja 5000 dinara.

bez ucene vezane za period koriscenja(prekid ugovora po zelji)

Kutija ovaj deo nije pažljivo pročitao u prvoj poruci ove teme.

BeocityNet ima poseban popust za nove članove.

PROMO za nove korisnike 1Mb/s od 1538.00, 1.5Mb/s od 1923.00 din
Upravo iz tih razloga napisao sam ime onih čije usluge koristim.

Popust za nove članove, mogućnost raskida ugovora bez plaćanja 5000 dinara.

bez ucene vezane za period koriscenja(prekid ugovora po zelji)

Kutija ovaj deo nije pažljivo pročitao u prvoj poruci ove teme.
Beocity filtrira P2P. Probao sam.

Ispada da je Sezamov 512/64 flat najskuplji(1500dinara),jesam li u pravu?

Beocity filtrira P2P. Probao sam.

Nisam ni napisao da to ne rade.

U poruci jednog od članova, koji na svom poslu ima mogućnost da koristi usluge nekoliko različitih provajdera, među kojima i Telekoma, pročitao sam da su razlike u brzinama zanemarljive, da Telekom nije najbrži.

Možda pročita ovu moju poruku, to ovde potvrdi.

Vidim da se plamen razbuktava, sto mi se i dopada, to smem slobodno reci bar zbog nekih buducih korisnika koji ce imati istu dilemu kao ja i ovde mozda pronaci odgovore na neka od pitanja.Tokom dosadasnje price generalni zakljucak mi je bio da Telekom ima najkorektnije usluge i tehnicku podrsku(sto je i razlog preporuka dosta korisnika) koji su za tu cenu spremni da plate i 5 k dinara za raskid :) , ja nisam u prilici da reskiram te sam zato rekao da mi raskid sa placanjem ne odgovara, najverovatnije se selim za dva meseca u novi stan u kome ne znam da li cu imati fixni telefon i tehnicke mogucnosti te se zato ne bih vezivao.Do sada Verat je najpriblizniji mojim zahtevima...:whip: :type:

Ako uzimaš kod Verata, vidi nekako da uzmeš ruter, a ne ovaj krš od USB modema koji daju. Mislim, radi i on uglavnom lepo, ali hoće ponekad da se zaglupi. Kaži da koristiš Linux kao operativni sistem i trebalo bi da ti daju TP link ruter.

Jedina loša stvar, po mom ličnom iskustvu, je što prođe relativno dosta vremena od dana kad podeneš zahtev do dana kad ti puste signal. Ja sam čekao nekih ~20 dana, a vidim da kod drugih provajdera ide brže.

Cena, sa druge strane, je najniža moguća i mislim da je najjeftiniji ADSL trenutno ne računajući Beotelov studentski popust.

Takođe, svaki drugi provajder je OK što se tiče usluga, ali ako hoćeš da P2P radi kako treba, nikako ne pomišljaj na Neobee i Beocity.

Što se tiče korišćenja web kamere (ako si na to mislio pod Cam), bojim se da 512/64 i nije najsrećnija varijanta i teško da će iko moći da gleda tebe bez seckanja i kvadratičaste slike. Neophodno je bar 128 kbps uploada za to.

Nadam se da sam bio od pomoći.

Sto se tice ADSL_a to je OK...
Sve usluge fizicke idu preko TELEKOMA samo su razliciti provajderi. Ja koristim ADSL VErat.net..
Prednosti i mane:
Kod VERATA cena je 1390+postarina = 1400 din to je manje vise svuda isto za FLET... Kod verata ne dobijas nista sam kupujes modem ako u medjuvremenu nisu promenuli taktiku... Nkada je to bili super jer su drugi sa modemom za istu stvar uzimali i 2000 din..
Kod MTS-a dobijas modem i to odlican sa prikljucnom za USB i LAN .. Na zalost u poslednje vreme ne dalu USERNAME i PASSWORD za ADSL konekciju to je upisano u FLES biosa.. Znaci ukoliko hoces da promenis uredjaj ne mozes jer nemas te podatke... Nekada su to davali...
Vazi za sve ADSL da ces imati brzinu downloada oko 425 b/min dok kod TV kablvske mreze to ide do 512 b/min bez problema... Nikako ne uzimati ogranicemo na KB vec samo FLET jer nemas nikakvu kontrolu koliko si KB skinuo i potrosio. Dosta mi se drugari zale da im se cini da suvise brzo nestaju KB postoje razne sumnje...
Dugo obavezno koristi LAN prikljucak a na USB em je brze em cim ga ukljucis u LAN uticnicu na PC sve radim, EXPLORER ili neki drugi WEBBRO... Kod USB priklucenja em ucitavas program em moras svaki put sa se konektujes kao da si na DIALUP konekciji..
Pozdrav Slobodan !

Sto se tice ADSL_a to je OK...
Sve usluge fizicke idu preko TELEKOMA samo su razliciti provajderi. Ja koristim ADSL VErat.net..
Prednosti i mane:
Kod VERATA cena je 1390+postarina = 1400 din to je manje vise svuda isto za FLET... Kod verata ne dobijas nista sam kupujes modem ako u medjuvremenu nisu promenuli taktiku... Nkada je to bili super jer su drugi sa modemom za istu stvar uzimali i 2000 din..
Kod MTS-a dobijas modem i to odlican sa prikljucnom za USB i LAN .. Na zalost u poslednje vreme ne dalu USERNAME i PASSWORD za ADSL konekciju to je upisano u FLES biosa.. Znaci ukoliko hoces da promenis uredjaj ne mozes jer nemas te podatke... Nekada su to davali...
Vazi za sve ADSL da ces imati brzinu downloada oko 425 b/min dok kod TV kablvske mreze to ide do 512 b/min bez problema... Nikako ne uzimati ogranicemo na KB vec samo FLET jer nemas nikakvu kontrolu koliko si KB skinuo i potrosio. Dosta mi se drugari zale da im se cini da suvise brzo nestaju KB postoje razne sumnje...
Dugo obavezno koristi LAN prikljucak a na USB em je brze em cim ga ukljucis u LAN uticnicu na PC sve radim, EXPLORER ili neki drugi WEBBRO... Kod USB priklucenja em ucitavas program em moras svaki put sa se konektujes kao da si na DIALUP konekciji..
Pozdrav Slobodan !

Slobo... Ovaj, da te ne razocaravam, ali ADSL mozda ne postize svih 512, ali uglavnom predje preko 450... Drugo, ne postoji nikakav problem i ako ga prikljuci na USB. Nikakva komplikacija nije. A ako se malo "potrudi" moze da dobije svoj user i pass u telekomu.

Upisivanje u "FLES BIOSA" ne postoji :) .

Btw. zamisli explrer radi i preko USB :d .

Moj glas za PTT.
Njihov sam korisnik skoro dve godine i nikakvih problema nisam imao.

Okiska

Ako uzimaš kod Verata, vidi nekako da uzmeš ruter, a ne ovaj krš od USB modema koji daju. Mislim, radi i on uglavnom lepo, ali hoće ponekad da se zaglupi. Kaži da koristiš Linux kao operativni sistem i trebalo bi da ti daju TP link ruter.

Jedina loša stvar, po mom ličnom iskustvu, je što prođe relativno dosta vremena od dana kad podeneš zahtev do dana kad ti puste signal. Ja sam čekao nekih ~20 dana, a vidim da kod drugih provajdera ide brže.

Cena, sa druge strane, je najniža moguća i mislim da je najjeftiniji ADSL trenutno ne računajući Beotelov studentski popust.

Takođe, svaki drugi provajder je OK što se tiče usluga, ali ako hoćeš da P2P radi kako treba, nikako ne pomišljaj na Neobee i Beocity.

Što se tiče korišćenja web kamere (ako si na to mislio pod Cam), bojim se da 512/64 i nije najsrećnija varijanta i teško da će iko moći da gleda tebe bez seckanja i kvadratičaste slike. Neophodno je bar 128 kbps uploada za to.

Nadam se da sam bio od pomoći.

Od pomoci si naravno...da kada sam rekao Cam mislio sam na Web kameru, ali to ne mora da bude bas primarno, bitno da cu moci bar delimicno(nekvalitetno) ostvariti neki kontakt sa UP-om od 64, svestan sam toga...bitno da ce pomak biti istorijski u odnosu na ovaj Dial-up od kog me iz dana u dan sve vise boli glava...Sto se tice "Linux" fore nisam znao za nju :) dobrodosla je kod mene, i da kazem nesto i na temu Neobee i Beocity-a, dosta su osudjivani od strane korisnika na forumu(a verujte mi da sam sve teme "procesljao") pre svega zbog P2P usporavanja ...tako da su ispali iz konkurencije... :)

Poslednja izmena:
Stvarno PTT može da bude dobra preporuka, cena, nema ograničavanja protoka...

E sada ako ti treba korisnička podrška, mislim da toga i nema, ali evo za nekih godinu dana, to mi nije ni jednom zatrebalo, jedan u BGu, jedan u KGu, sve fino radi.

Stvarno PTT može da bude dobra preporuka, cena, nema ograničavanja protoka...

E sada ako ti treba korisnička podrška, mislim da toga i nema, ali evo za nekih godinu dana, to mi nije ni jednom zatrebalo, jedan u BGu, jedan u KGu, sve fino radi.

Ma ima tehnicke podrske, mada te uvek preusmere na BG. Tako je bar ovde u Nisu, a iskreno, nisam bas zadovoljan kako rade :( .

Kakvih problema konkretno imaš?

Evo kako to trenutno radi kod mene 512/64

Poslednja izmena:
Lose sam se izrazio, ja sam prezadovoljan radom samog PTT-a, znaci, fercera samo tako, ali sam potpuno nezadovoljan tehnickom podrskom.

Nazad
Vrh Dno