Šta je novo?

CoD4: Modern Warfare (multiplatform)

Igra je boleno dobra. Po meni je rame uz rame sa Crysis-om. Kada sam igrao onaj DEMO i nije mi se nesto svidela ali sada sam obrnuo celu igru i igra je odlicna. Moracu da je probam u multiplayer-u pod obavezno. Samo se nadam da mi nece trebati original posto se nisam bavio ovom temom jos.

Jedno pitanje...imam "narodnu" verziju COD4 planiram da uzmem original COD4 da li ce mi nakon instalacije original igre ostati sve statistike u multyplayeru ili cu morati sve ponovo da otvaram i otkljuchavam?

Ovo je meni upalilo kad sam prebacivao sa jednog PC-ja na drugi:

Otvorite u COD4 instalaciji direktorijum .../players/profiles
U novom (istoimenom) profilu obrisati svaki fajl i unutra staviti mpdata fajl iz starog.
Otvoriti regedit i otici pod HKEY_LOCAL MACHINE
Tamo pronaci Activision i otvoriti ga(u njemu je folder Call of Duty4 i njega otvoriti)
Tu se nalazi par reg fajlova, dupli klik na codkey
To sto pise u value data negde sacuvati - zapamtiti(notepad)
Zatim to u novoj instalaciji zameniti (upisati stari value ovog fajla u novi istoimeni fajl kreiran u novoj instalaciji), stisnuti ok i izaci iz regedita.
Uci u igru i proveriti da li imate rankove, zatim izaci.
U igri pod multiplayer options imate opciju da upisete key, kliknete na to i tamo upisite svoj odgovarajuci serijski broj (original).

Mada tebi ce mozda biti dovoljno upotrebiti opciju cd key u multiplayer options.

Pokusaj, nemas sta da izgubish (sem rank-a) :d

Poslednja izmena:
Zasto ne mogu da pokrenem COD4? Imam konfiguraciju iz "Moja masina". Sve igre se pokrecu, nema problem ni u 2d ni u 3d, bioshock radi na medium, crysis po nesto na medium u 1024x768. Sve je ok. Imam najnoviji direct x 9.0c, i najnovije forceware 169.21 drajvere.

Ali pri pokretanju COD4, izbaci onu klasicnu don't send gresku. Instalirao sam i najnovije kodeke, i dalje nece. Verzija igre je "narodska". Pomislio sam da nesto nije u redu sa diskom, ali zatim "50" mojih drugara instalira sa istog diska, i radi im super.

Sta moze da bude problem? Inace, skoro sam uradio formatirao disk, nov windows, instalirao sve lepo, i NET framework 3.0, i ista greska. ???

Izbriši mssmp3.asi iz miles direktorijuma i proradiće ti igrica!

O Boze... :) Valjda "Mir Boziji, Hristos se rodi" , a ne srecan ti Bozic... :)

Vaistinu se rodi! Srećan vam Božić!

Evo, zavrsih igru. Super je igra, radi super na high, ali stvarno. tecno skroz.

evo neki screenshot

Ako moze mala pomoc vezana za MP,da ne citam preko 30 strana.

jel postoji neka sansa da se igra MP na netu,jer stalno javlja da serijski broj vec neko koristi,ili moram da kupim original?

O Boze... :) Valjda "Mir Boziji, Hristos se rodi" , a ne srecan ti Bozic... :)

Oni koji ga nikad nisu slavili ili nikad nisu tako pricali, nema potrebe da se prave da su ne znam kakvi vernici :)

Srecan Bozic :)

Ja sam je kod kuce instalirao nakon par dana od kada se pojavila i nisam je jos ni jednom odigrao. Ali zato je moja zena igrala svaki dan tako da sam je se nagledao. Jedino je bezveze sto je kratka, svega par misija. Po onome sta ona kaze i sta sam ja video je ekstra. Ceka da se pojave dodatne misije a do tada cu je valjda i ja odigrati.

Izbriši mssmp3.asi iz miles direktorijuma i proradiće ti igrica!

ja sam reinstalirao XP i sad nikako da mi proradi COD4, brisao sam mssmp3.asi ali samo se na blic pojavi nesto na ekranu i nista, a mp mod kao pocne da se startuje i zavrsi sa "plavim ekranom smrti", drajver za graficku je nVIDIA 169.21, sve sam drajvere instalirao, directX takodje....

konfiguracija, OS?

tamo nema nikog, ponekad neko dodje na S&D server ali ono...rupa nazalost
:(

sve je isto samo ....

Zasto ne mogu da pokrenem COD4? Imam konfiguraciju iz "Moja masina". Sve igre se pokrecu, nema problem ni u 2d ni u 3d, bioshock radi na medium, crysis po nesto na medium u 1024x768. Sve je ok. Imam najnoviji direct x 9.0c, i najnovije forceware 169.21 drajvere.

Ali pri pokretanju COD4, izbaci onu klasicnu don't send gresku. Instalirao sam i najnovije kodeke, i dalje nece. Verzija igre je "narodska". Pomislio sam da nesto nije u redu sa diskom, ali zatim "50" mojih drugara instalira sa istog diska, i radi im super.

Sta moze da bude problem? Inace, skoro sam uradio formatirao disk, nov windows, instalirao sve lepo, i NET framework 3.0, i ista greska. ???

interesantno! mozda je moja masina "malo brza", ti imas malo bolju graficku ali AGP, a ja sam instalirao malopre i crysis i bioshock i oba mi daju "plavi ekran smrti", a instalacija XP-a je taze uradjena, polako je punim programima.

imas isti OS ko ja, cudi me sto nece. A jel si uradio sve ono sto i ja, pre instaliranja igre, u mom postu pitanja?

pa drajver za graficku je isti, directx 9.0c imam, neznam za NET framework 3.0? Koliko je to bitno?

jos da dodam, da pre starta COD4, gasim firewall, AV i sve sto mislim da mi za igru nije potrebno I OPET NECE?

Isti problem i kod mene. Samo sto kod mene nema BSOD. Nece da mi startuje singleplayer. Sad sam obrisao ovaj fajl, mada sumnjam da je to uzrok problema. Samo da mi se instalira stranglehold:d

EDIT
Udjem ja u COD4 singleplayer i izbaci mi ono da pokreneu safemode. Stagod da pritisnem, na milisekundu se pojavi logo COD4 i nista se ne desava. Do cega je to? Konfa je u profilu, koristim beta drajvere za graficku, one 169.09 cini mi se.

Poslednja izmena:
Isti problem i kod mene. Samo sto kod mene nema BSOD. Nece da mi startuje singleplayer. Sad sam obrisao ovaj fajl, mada sumnjam da je to uzrok problema. Samo da mi se instalira stranglehold:d

EDIT
Udjem ja u COD4 singleplayer i izbaci mi ono da pokreneu safemode. Stagod da pritisnem, na milisekundu se pojavi logo COD4 i nista se ne desava. Do cega je to? Konfa je u profilu, koristim beta drajvere za graficku, one 169.09 cini mi se.

izgleda da nije do mašine.

Hocu da napravim server za prijatelje - pokrenem start new server, namestim sve... pokrene mi igru ali mi prijatelji ne vide server kada im dam moj IP... Da li im dajem losu IP adresu? Kako mogu da saznam koja je IP adresa mog serveru u konzoli? Ili u cemu je problem?

Dosta je chudan COD4. Ako radi, radi besprekorno, u suprotnom haos. Meni npr ponekad MP krene iz cista mira da radi na 5-10FPS (odma pri paljenju igre)! Nakon restarta racunara sve leti na 75fps. Dok singleplayer radi bez greshke. :trust:

Poslednja izmena:
kod mene se nesto izgleda sje**lo, samo neznam sta. Instalirao sam jednu matoru igru Medal of honor - pacific assault, pokrene se igra i sve leti, animacije, pocetak igre, okrecem se misem i sve je OK, ali kada pipnem bilo koji taster na tastaturi javlja se BSOD. A reinstalirao sam DirectX, forceware 169.21 drajver i NET framework 2.0.

sta jos da reinstaliram pa da mi COD4 proradi?

Dosta je chudan COD4. Ako radi, radi besprekorno, u suprotnom haos. Meni npr ponekad MP krene iz cista mira da radi na 5-10FPS (odma pri paljenju igre)! Nakon restarta racunara sve leti na 75fps. Dok singleplayer radi bez greshke. :trust:

ti si bas srecan covek :)

Poslednja izmena:
kod mene se nesto izgleda sje**lo, samo neznam sta. Instalirao sam jednu matoru igru Medal of honor - pacific assault, pokrene se igra i sve leti, animacije, pocetak igre, okrecem se misem i sve je OK, ali kada pipnem bilo koji taster na tastaturi javlja se BSOD. A reinstalirao sam DirectX, forceware 169.21 drajver i NET framework 2.0.

sta jos da reinstaliram pa da mi COD4 proradi?

ti si bas srecan covek :)

Aargh, nisi u opisu racunara stavio koja ti je memorija i na koliko MHz radi.

Ako je DDR1 i ispod 800MHz onda je to moguci problem. Savetujem ti da memoriju zamenis sa najmanje jednim cipom od 1GB DDR2 koji radi na 800 MHz.

Aargh, nisi u opisu racunara stavio koja ti je memorija i na koliko MHz radi.

Ako je DDR1 i ispod 800MHz onda je to moguci problem. Savetujem ti da memoriju zamenis sa najmanje jednim cipom od 1GB DDR2 koji radi na 800 MHz.

Ti se salis? :S:

Ne salim se. Prijatelj mi je imao isti problem i tako ga je resio.

Nazad
Vrh Dno