Šta je novo?

[SE K800] Fleshovanje

Zovnes 789 :) Barem je besplatan poziv za razliku od telenora :p
Ili prati ove podesavanja ;)

menu -> settings -> connectivity -> data comm. -> data accounts -> new account -> GPRS data
name: telekom -> continue
APN: gprswap (gprsinternet)
Username : mts
password: 064 -> save
menu -> settings -> connectivity -> internet settings -> internet profiles -> new profile
name: telekom
connect using: telekom -> save
sada morate da 'kliknete' na novonapravljeni profil da bi on bio aktivni profil tj. odete na profil i -> select. pa posle -> internet profiles
obelezimo profil -> more -> settings
internet mode : wap
gateway adrress: 172.017.088.198
obelezimo profil -> more -> advanced -> change homepage
name : Mondo
address: wap.mts064.telekom.yu

Ima li nekog softvera za W700i i kako da ga flešujem? Hvala na pomoći!

Zovnes 789 :) Barem je besplatan poziv za razliku od telenora :p
Ili prati ove podesavanja ;)

menu -> settings -> connectivity -> data comm. -> data accounts -> new account -> GPRS data
name: telekom -> continue
APN: gprswap (gprsinternet)
Username : mts
password: 064 -> save
menu -> settings -> connectivity -> internet settings -> internet profiles -> new profile
name: telekom
connect using: telekom -> save
sada morate da 'kliknete' na novonapravljeni profil da bi on bio aktivni profil tj. odete na profil i -> select. pa posle -> internet profiles
obelezimo profil -> more -> advanced -> change homepage
name : Mondo
address: wap.mts064.telekom.yu

Hvala na pomoci , ali ne radi mi internet :( Inace morao sam da kupi i novu mts karticu , posto ovu koju imam stariju (4g) nije hteo da cita mob :D

Problem je u tome sto ja imam na data comm. ---> PS data i CS data (druge opcije nema :S: ), sad ne znam sta da selektujem :( tj probao sam i jedno i drugo.

Dalje ovu opciju nemam
na profil i -> select. pa posle -> internet profiles
Ovde kad odem pita me da li hocu da koristim Proxy :zgran:
Trazio sam nesto po netu ,al nema sanse net mi radi katastrofalno (jedva ucita i ovu stranicu ,posle 30+ refresha)...

Poslednja izmena:
Ja kada god sam ubacio novu karticu u svoj K510, dobio sam ponovo automatska podesavanja za mms i gprs. Probaj da ubacis neciju 064 karticu, trebali bi da ti posalju podesavanja.
Ali zato kada sam ih zvao i trazio da mi posalju sms sa podesavanjima, rekli su mi da mogu da mi posalju samo jedan, a da mi je taj sms vec bio poslat davno :D Smejurija :D

@milan91

Sto se tice XS++ na kojoj god verziji da sam probao, isti problem sam imao. Probacu danas na drugom kompu gde je instaliran XP, pa da vidim da li ce da pravi ******.

Ja kada god sam ubacio novu karticu u svoj K510, dobio sam ponovo automatska podesavanja za mms i gprs. Probaj da ubacis neciju 064 karticu, trebali bi da ti posalju podesavanja.
Ali zato kada sam ih zvao i trazio da mi posalju sms sa podesavanjima, rekli su mi da mogu da mi posalju samo jedan, a da mi je taj sms vec bio poslat davno :D Smejurija :D

Imam stariju karticu , ali tu mobinli ne prihvata :S: a na stroj kartici , gprs je radio bez problema :)

Da i XS v3.0 mi ne prepoznaje fon :zgran:

xphreak, a jel si uopste zvao da ti aktiviraju gprs na toj novoj...
Ne prepoznaje jer nisi instalirao usb falsh drajvere ;)

Ima li pomoći za W700i,kako da ga flešujem?

Pisao sam gde ima da se nadju drugi softveri ;)

topse.ru tamo ima nekih verzija softver, ne znam da li ima sa srpskim jezikom...
Procedura je ista kao i za sve ostale SE modele ;)

Forum je 0 ;)
Niti je nesto zanimljiv, uglavnom ljudi samo tamo idu da ispisu 20 poruka i da bi mogli skidati sa njihovog servera...
esato i sense su 100x bolji ;)

Da li ce mi se obrisati imenik i kalendar ako flesujem k800? I ako hoce cime da ga back up-ujem a da posle sve moze najnormalnije da se vrati?

Forum je 0 ;)
Niti je nesto zanimljiv, uglavnom ljudi samo tamo idu da ispisu 20 poruka i da bi mogli skidati sa njihovog servera...
esato i sense su 100x bolji ;)

Slazem se :)

Takodje sam uspeo da flash-ujem mob u w610i :D al me nekako kamera driver-i zezaju...

edit:
Jel mozes nekako da uzmes screenshot sa fona i koji program za obradu slika koristite :) ? Hvala na odgovoru ;)

Poslednja izmena:
hon1g, da hoce :) Skini MyPhoneExplorer i uradi backup ;)
xphreak, odlicno :) camera drivere moras naci za tvoj telefon, ali posto su drajveri toliko uzas bolje i nemoj da stavljas ovaj original je najbolji.
Za sad se ne moze uzeti screenshot, bice moguce verovatno za koji mesec... Za obradu slika :) hm ja ne koristim to uopste, mozes pogledati moje slike na flickr sajtu(u profilu link)
Naravno za obradu je najbolji photoshop ;)

Ma znam, gledam tu temu od pocetka, i mogu reci da drajveri nista ne pomazu, cak upropaste sliku... Jedino eto sto si izvukao maksimum fps...

Poslednja izmena:
Neki lik je slao odlične fotke sa w810i Kriomag v21.8 drajverima (kaže da su mu novije verzije davale lošiju sliku).

Nego, nigde ne nađoh, postoji li način da uradim backup originalnih drajvera ako hoću da ih posle vratim?

Mozda :) nekad se i to desi ;)
Hmm uh pa probaj da sa FAR managerom da ih prebacis na komp :p
Ali svakako opet mozes skinuti originalan camdriver sa nekog sajta :)

mali problem

Ljudi otkako sam fleshovao telefon (k770) baterija mi se istrosi za jedan dan (pre je trajala 2-3), ima li neko ideju sta i kako da podesim ( da nije nesto ukljuceno na "max")
pozdrav

Negde sam pročitao da pre flešovanja baterija mora da bude 100% napunjena jer se posle flešovanja softver rekalibriše na trenutno stanje baterije kao na max. Dakle, ako ti je bila prazna onda to znači da je tel sad puni minimalno. Ako je to, nema druge nego da kod nekoga napuniš bateriju na max pa da ponovo flešuješ. Pričam iz druge ruke, ne znam da li je info tačan.

Phoenix257, iskljuci 3G stavi samo GSM, smanji osvetljenje na 80%, stavi da se gprs aktivira samo kad je potreban ;)

stavi da se gprs aktivira samo kad je potreban ;)
Ima li to podešavanje na w810i?

Ja kad uključim tel upali se E (što znači da je EDGE konekcija moguća). Kad odem na net pojavi se globus, a oko E se pojavi crni border (što, valjda, znači da je uspostavljena EDGE konekcija). Kad se isključim sa neta nestane i globus, ali E ostane "boldovano" još satima. Da li to znači da mi je GPRS aktivan i kad nije potreban?

menu/settings/connectivity/data communication/preferred service/ CS only :p
99% ima ;)

menu/settings/connectivity/data communication/preferred service/ CS only :p
99% ima ;)
Nema to kod mene. Tj. ima sve do "CS only", ali kod mene su tu umesto toga dve stavke:

1) GPRS and GSM
2) GSM only

Ne znam postoji li to tvoje možda u nekom drugom delu menija. Mada, ja sam trajanjem baterije zadovoljan.

Stavis GSM only ;)
Kad stavis verovatno ce se E ili G izgubiti ;) Posle toga probaj da odes na internet i onda ce se verovatno E ili G vratiti.

Da,da, to je to... 10x.

K850i ikone

Burazer je juce kupio SE k850i koji je skinut sa vodafone mreze.
Sve radi ok ali na telefonu se nalaze ruzne vodafone ikone ,a ne default sony ericsson.Da li postoji neka fora da se vrate default ikone i da li bi mozda pomoglo da mu flashujem novi firmware preko Sony Ericsson Update Service (http://www.sonyericsson.com/cws/corporate/support/products/updateservice/k850i)???
pozzz:)

Poslednja izmena:
Fora je samo flash ili menjanje ikona, ali posto to ne mozes uraditi jer ne postoji nikakav program, mislim da ga nece biti jos jedno godinu dana verovatno...
Update ti nece pomoci, dobices opet vodafone, a mozda se telefon i zakljuca tako da ti to nista ne vredi...
Jedino da probas da odes u neki servis, ali mislim da cak i oni do pre nedelju nisu mogli nista(mozda ni sad ne mogu).

Nazad
Vrh Dno