Šta je novo?

Far Cry Nastavak?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ce da seche-necje da je igram.
Prosto.
To odsada vazi za mene.

mislim da nece biti nesto ultra zahtevan ako bude uradjena optimizacija kao kod far cry 1 mogao si da igras na athlonu 1600 i gforce 2 32MB,normalno sve low ali radi.mada znam da moze da se igra i na intelu 870 MHz i istoj gforce 2 32MB uz seckanje na svaka 3-4 minuta.

...to je ko da uvatis ribu od 120kg , bubuljicavu i sa naocarima i da kazes "nije nesto al se *ebe" , ako mene pitas hvala ali ne hvala. Ili high ili nista. ;)

...to je ko da uvatis ribu od 120kg , bubuljicavu i sa naocarima i da kazes "nije nesto al se *ebe" , ako mene pitas hvala ali ne hvala. Ili high ili nista. ;)

Ha ha :laugh:
Kakvo poređenje :)

Mnogima ne smeta - samo da mogu kako-tako da poteraju igru. Ponekad gledam neke svoje poznanike - 800x600@15fps i čudim se kako uopšte igraju.

On topic: ja sam skoro ubeđen da će FC2 u svakom tehničkom segmentu biti bolji od Crysis - iz prostog razloga što će izaći kasnije i momci koji ga prave su svesni da će njihov proizvod biti upoređivan sa Crysis - tako da će se potruditi da ga (sa tehničke-vizuelne strane) bude nadmoćniji. Jednostavno : imaće tačno određen cilj koji treba da nadmaše.

Dunia (the Swahili word for: the World) ce se zvati engine koji ce pokretati FC2.

http://www.farcry2fans.com/news.php?extend.15

Page 2: Tree regeneration
In Far Cry 2 trees will regenerate themselves. For example the branches of a tree will grow back, after they have been shot loose. During the time you go through the game, it may happen that you find a changed scene at a later point in time. In the game the so called Genesis variable causes the changes, with which the effect can be realised in a certain timeframe. The next demo shows the regenerating branches of a tree.

Page 3: Growing vegetation
Scenes can change dynamically. For example in Far Cry 2 from Ubisoft the vegetation grows. As time proceeds trees and bushes grow larger. So when you visit the same site at a later point in time, it may be, that you will find a completely different vegetation. This growing effect can be accelerated, if the Genesis variable is altered. If the value is increased, the growth will increase dramatically. This demo shows the impressive effect.

Igra ce biti bruka, sa onog gore alpha videa, jede Crysis, bar za mene.
Konacno malo promene ambijenta. Afrika izgleda EXTRA.

Evo sad pregledah sve one preview, vesti, blogove development tima, video klipove i znaci ne znam odakle da pocnem sa utiscima.

Prva stvar koja mi se svidela jeste promena okruzenja. Vise je postalo dosadno da se sve desava na nekom udaljenom tropskom ostrvu usred okeana. Napokon se neko setio da iskoristi zanimljive terene u africi, i nadam se da ce FC2 naterati i druge developere da razmisle o tonama neiskoriscenih lokacija u igricama (npr. kina, mongolija i takvi slicni predeli sa sve kineskim zidom :d). Moram i da pohvalim sto su se odlucili za totalno uverljivu real-life pricu bez mutanata, aliena i ne znam ti ja cega sve vanzemaljskog.

Druga stvar koja prosto obecava je velicina mape i nacin biranja misija. 50 kvadratnih kilometara open world-a nije za baciti, medjutim ono sto meni malko smeta jeste da iz ovoga sto sam do sada video, vrlo je mala koncentracija ljudskih naseobina. Mislim da bi odradili odlicnu stvar, ako bi uspeli da imaju i malo veca sela sa vise koliba i ostalim "zgradama", a istovremeno i da postoji i africka savana, pa cak i ona moze da se razvrsta u nekoliko tipova. Dobar potez je i dynamic loading, te ce igranje biti bez ikakve vrste prekida. Odlicna stvar je sto ce igrac moci da bira doba dana kada ce da igra misiju i mislim da to pruza dvostruku vrednost igri, jednom predjete po danu, a drugi put po noci. Sam nacin da je igrac slobodan da bira misiju koju ce da igra je xtra i da se tako nece doci ni do kakve linearnosti, a koliko sam razumeo ove likove sto prave igru, igrac ce moci i da bira da li ce da bude sa svima u sukobu ili ce da se privoli jednoj zaracenoj strani ili drugoj sto prosto pruza totalno slobodan osecaj igranja. Umalo da zaboravim, ne zelim da ubace bilo kakve elemente rpg-a.

Treca stvar je AI. Na onim video klipovima je glavni baja iz development tima rekao da nista sto se vidi na trailerima nije skriptovano, vec je to sve odluka AI. Ako bezite peske jurice vas peske, ako bezite dzipom i oni ce da uzmu dzip. Takodje je rekao da protivnici nemaju ustanovljene zadatke, vec da je njihovo ponasanje totalno nasumicno, npr. u jednoj istoj misiji se moze desiti da jednom patroliraju cuvari, a u drugoj da su totalno nezainteresovani i da se kartaju. Takodje su dodali i tog kao nekog buddy-ija, koji ukoliko bude aktiviran moze da dodje i pomogne u borbi kad zagusti. Iskreno meni se bas i ne svidja ta opcija, jer ipak zelim sam da tamanim neprijatelja, a ne da mi pomaze neki npc. Ovde se ocigledno vidi uticaj ubisofta (GRAW, Rainbow six) ne zelim da imam nekog lika koje ce da mi se pojavi i ubije pola neprijatelja, jer eto on je tu da pomogne, neka me puste da sam ubijem bad guys.

Cetvrto i poslednje, engine. Meni se grafika svidja, deluje mi sasvim pristojno i mislim da ce krajnje dobro da vrsi svoju funkciju, a i imaju jos nekoliko meseci da to sve lepo doteraju i optmizuju, pa sam nekog misljenja da ce moci da se igra sa pristojnim frame rate-om na mainstream masinama. Ipak ono sto mi je otelo paznju je sama fizika u igri koja je vrlo blizu ponasanja u realnom svetu (tu se sa druge strane vidi dobar uticaj ubisofta: graw, rainbow six).

Iskreno se nadam da ce uspeti da ostvare sve sto su zamislili, jer ce to biti pravi pogodak. Samo se nadam da nisu zagrizli previse, ali vreme ce pokazati. :type:

Poslednja izmena:
Koliko god mi tropsko ostrvo bilo bezveze, toliko mi je Afrika jos veci smor ... Mislim da ce biti jos monotonije ...

Hocu bre nesto kao Arma/OpFlashpoint, kao HL2, da mirise na podneblje odakle smo ... Nisam ni sa kosookima odusevljen uopste, kako u igrama, tako i na ulici i u radnjama :D

Jedino sto volim, to je kineska klopa :D

I ja se slazem s ovim sto rece Shmeksi, al me malo nervira sto su ovo nazvali Far Cry, kad sa njim nema nikakve veze.
Kao da su zeleli da novu igru naslepaju na racun stare slave, iako je to totalno bespotrebno...ovako kako je, pod uslovom da govore istinu, igra moze da bude hit...

Poslednja izmena:
I ja se slazem s ovim sto rece Shmeksi, al me malo nervira sto su ovo nazvali Far Cry, kad sa njim nema nikakve veze.
Kao da su zeleli da novu igru naslepaju na racun stare slave, iako je to totalno bespotrebno...ovako kako je, pod uslovom da govore istinu, igra moze da bude hit...

I Ubisoft i Far Cry su imena, tako da ovo tesko da moze da ispadne lose.

Koliko god mi tropsko ostrvo bilo bezveze, toliko mi je Afrika jos veci smor ... Mislim da ce biti jos monotonije ...

Hocu bre nesto kao Arma/OpFlashpoint, kao HL2, da mirise na podneblje odakle smo ... Nisam ni sa kosookima odusevljen uopste, kako u igrama, tako i na ulici i u radnjama :D

Jedino sto volim, to je kineska klopa :D
mislim da nece da bude monotono, jer ima nekoliko predela u toj njihovoj africi.....imas savanu, dzunglu, i kao urbana naselja....mada mi najvise smeta ovo poslednje, tj. sto ce velicina i kolicina tih naselja izgleda biti mala i jedino zbog toga moze da deluje monotono.

ako su pametni napravice dva veca "grada", par manjih seoceta sa sve domorocima, par kampova dve zaracene strane i slag na tortu bi bio jedan veliki kamp za svaku od tri strane (2 zaracene + warlord)....e sad opet sa druge strane, ako bi nabili to sve na 50 kvadratnih km izgubice se osecaj prostranosti....nek povecaju malko mapu na nekih 70 km :d

p.s. podrzavam predlog za ArmaA/OF :smoke:

Poslednja izmena:
mislim da nece da bude monotono, jer ima nekoliko predela u toj njihovoj africi.....imas savanu, dzunglu, i kao urbana naselja....mada mi najvise smeta ovo poslednje, tj. sto ce velicina i kolicina tih naselja izgleda biti mala i jedino zbog toga moze da deluje monotono.

ako su pametni napravice dva veca "grada", par manjih seoceta sa sve domorocima, par kampova dve zaracene strane i slag na tortu bi bio jedan veliki kamp za svaku od tri strane (2 zaracene + warlord)....e sad opet sa druge strane, ako bi nabili to sve na 50 kvadratnih km izgubice se osecaj prostranosti....nek povecaju malko mapu na nekih 70 km :d

p.s. podrzavam predlog za ArmaA/OF :smoke:

Iskreno, ti gradovi u Africi isto tako su mi smor kao i predeli prirode u Africi. Isti problem imam i sa GRAW-om u odnosu na Original Ghost Recon ... Jednostavno, ne nalazim se u tim meksickim predelima kao sto sam se nasao u fenomanalnim okruzenjima koje ima stari Ghost Recon.

kojim okruzenjima ? U Aziji i u Aziji po mraku gde sve moras kroz NW da gleas. Al je okruzenje da se ***es, jos veci smor od Afrike :D

Ma najbolje bi bilo da uzmu TDU, i ubace rokacinu u njega (nek ostave i kola, sta fali, jos bolje), Na mojoj masini to izgleda i radi bolje od Crysis-a, a i zanimljivije je :D

kojim okruzenjima ? U Aziji i u Aziji po mraku gde sve moras kroz NW da gleas. Al je okruzenje da se ***es, jos veci smor od Afrike :D

Ma najbolje bi bilo da uzmu TDU, i ubace rokacinu u njega (nek ostave i kola, sta fali, jos bolje), Na mojoj masini to izgleda i radi bolje od Crysis-a, a i zanimljivije je :D

Kojoj Aziji?:D Sta pricas?:D

sad se setih....ne znam kako ce igracka zajednica da primi taj njihov healing sistem, mislim da ce se ici iz krajnosti u krajnost....ljudi ce ili da ga obozavaju ili da ga proklinju

Far Cry 2 Confirmed for 360, PS3
Can one of the defining PC shooters remain true to its roots on consoles?
By Mark Whiting, 01/03/2008

media

Back in the day, the original Far Cry -- with its superb draw distances, precision controls and enormous open environments -- was the very definition of a "PC only" experience.

Today, however, Ubisoft has announced not another underwhelming console spin-off, but the legitimate numerical successor: Far Cry 2 as inbound on both next-gen consoles (as well as PC, of course) sometime during "fiscal 2008-2009." Far Cry 2 is currently under production at UbiSoft Montreal, presumably just down the hall from the guys making Deus Ex 3.

Billed as a next-generation FPS, the company's itsy bitsy press release contains few clues of expected gameplay:

"More than just a visual and technological achievement" it reads "Far Cry 2 immerses players in an entirely new kind of gaming experience, featuring a custom-made video game engine built from the ground up. Players will discover a true open world gameplay set in one of the most beautiful environments in the world, Africa, brought to life by high-definition next-gen technology."

Considering that the original Far Cry's playbook was cribbed straight from the PC old school, it'll certainly be interesting to see what concessions (if any) to the design vision will need to me made for a smooth translation to the console market.

...

Logično, nakon prodaje Crysisa...

Jos se pominje 2009-a :) Kakvo nam je stanje u drzavi, taj datum mi je neverovatno dalek :D

To mozda zavisi od zemlje do zemlje, ali ipak mi to deluje kao da ce igra i izaci 2009-e. To su pustili da bi se mi u podsvesti navikli na taj broj :)

Da ce izaci 2008-e nebi se pominjala 2009-a, ni u kakvom kontekstu. Slicno (mada ne isto) kao kada je iPhone trebao da se pojavi "late june", a pojavio se cini mi se 30 juna.

pa meni je ona pre-alpha delovala krajnje dobro za fazu u kojoj se nalazi, da ne kazem da je izgledala mnogo bolje nego neke bete, tako da se nadam da ce ipak izaci za pc kad su i obecali (valjda bese mart)

Ne znam, ali sada pominju konzole sto moze da se oduzi. Sto se mene tice neka ga prave i za GameBoy, samo da ga ne u*eru :)

Tačno sam znao da će odmah gomila koještarija (ne odnosi se na sve, naravno :) ). Vidim, npr. CoD4 je baš loša igra, jedna od najgorih za PC, uzele ih konzole, sunce im kalaJisano...

Ne znam, ali sada pominju konzole sto moze da se oduzi. Sto se mene tice neka ga prave i za GameBoy, samo da ga ne u*eru :)
pa bilo bi xtra ako bi imali posebno tim za pc, a posebno za konzole, znam da je neka dobra igrica skoro tako pravljena samo sad ne mogu da se setim tacno koja.

Nego nesto drugo da kazem, skoro sam gledao neki dokumentarac o africi i mogu vam reci da mi ideja takvog terena deluje krajnje zanimljivo.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno