Šta je novo?

Test Cooler Master Hyper TX -vs- HyperTX2

Asus pc probe mi pokazuje 71 stepeni,a CoreTemp mi pokazuje svega 58.
Sta je tacno od ova dva.

Deluje mu da je 71 stepen jer kuler nije ni mlak( imam dva polozaja u sobi na kojima merim razlika je oko 5 stepeni).

Ja sam u odnosu na box sa tx-om dobio 15 stepeni manje, stavi ga da ventilator bude okrenut ka prednjoj strani kucista i da izduvava vazduh pozadi.

Da to sam uradio i po9tpuno ok pricvrstioo,sada je trenutno 71 stepen.
(znaci na referentnom mesto negde oko 76)

Sad cu da probam box na istoj poziciji u sobi i da izmerim razliku...

U cemu ti meris temperaturu.Meni je pcprobe 71 a u coretemp svega 58.Mozda je coretemp tacniji

Poslednja izmena:
Box-75 C
Hyper TX2 - 71 C

To je to_Ovaj kuler je smece.Verovatno je pokvaren
Vraticu ga/baciti sutra.

Poslednja izmena:
Box-75 C
Hyper TX2 - 71 C

To je to_Ovaj kuler je smece.Verovatno je pokvaren
Vraticu ga/baciti sutra.

Mozda glupo pitanje, ali je si li lepo ocistio ostatke stare zvake sa procesora, koja je ostala posle skidanja box kulera?

Mozda glupo pitanje, ali je si li lepo ocistio ostatke stare zvake sa procesora, koja je ostala posle skidanja box kulera?

U provom pokusaju nista nisam dirao.U drugom stavljanju sam obrisao i lepo uglacao procesor peskirom.
Ali se temperatura povecala.

Svejedno to ne moze da uzrokuje 10 stepeni vise to je mnogo.

Jel merodavna CoreTemp temperatura (60 stepeni) ?

Poslednja izmena:
Ako je 64 stepeni u CoreTemp-u niska temperatura mozda je mormalno sto ode se apusti svega ba 58C kada stavim Hyper TX2....mada tesko

A koliku ti temperaturu ocitava coretemp posle jedno sat vremena rada orthosa Small FFTs. Koju verziju coretempa imas.

To su ti odlicne temperature, btw temperatur cpu-a treba da je za oko 10-15 stepeni manja nego temperature jezgra, nesto ti tu komp brljavi ili senzor na ploci, u svakom slucaju coretemp ti je pouzdan za merenje i gledaj temperaturu koju ti on pokazuje za core 1 i 2.
Pozdrav.

***e, zar se E2xxx toliko greje? Evo, ja provrteh 4x Orthos Small FFT na prioritetu 9 nekih pola sata na 3.3 GHz, CT kaze najveca temp za neko jezgro je 51 C, sto je dostignuto u prvom minutu, stavise, za 15-20 sekundi.

Aj daj neki SC na kom se vidi frekvencija, napon i brzina obrtaja coolera (recimo speed fan i CPU-Z)
Te temperature koje ti imaš na 2GHz (tako si valjda napisao) su mi jako visoke. Jedino ako ti se ventilator vrti na ~500rpm (toliko dobiješ ako u speedfan-u staviš 20%)

Tek sad vidim da mu je idle 31 a full 60 malo mi je to nemoguce, btw kolika ti je temperatura u sobi, kako ti je kuciste provetreno.

Cisto da vas podsetim, M0 revizije procesora imaju za 10C nize temperature naspram L2 revizije istih.

Box-75 C
Hyper TX2 - 71 C

To je to.Ovaj kuler je smece.Verovatno je pokvaren
Vraticu ga/baciti sutra.

To shto ti neznash da ga montirash / namestish / okrenesh neznachi da je smece... :S:

Jel ti je u BIOS-u ukljuchen CPU cooler uvek na max ili imash nameshteno na smart ??

EDIT: tek sad sam skontao da si ti postavio temu da ti je potreban Cooler za E2180 i da u toj temi kazesh da ti je temperatura u sobi 30-35 C tako da je 70 C u Full load manje vishe normalna... Ja sam u augustu na E4300 @ 3.0 GHz @ 1.42 V imao 70 C full load a temperatura u sobi mi je bila oko 35 C...

Poslednja izmena:
Na čega se ti greješ kad ti je u sobi 30-35*C?? Imaš sobu 2x2m i u njoj imaš 2 TA peći koje rade punom parom, i imaš ventilator da dogreva ako padne ispod 30??

Na čega se ti greješ kad ti je u sobi 30-35*C?? Imaš sobu 2x2m i u njoj imaš 2 TA peći koje rade punom parom, i imaš ventilator da dogreva ako padne ispod 30??

Imam neke radijatore ali greju kao ludi.A posto je soba 4*4 onda nema sansi da izbegnem da bude u blizini radijatora.
Tamo gde je procesor je reda velicine 30+ stepeni.

Ja sam na 2 m od radijatora pa je to svege 25-28 :)

Al svejedno,ovaj hyper malo skida ali je mnogo bucniji od box-a pa sada drzim box

btw.Nema sansi da sam pogresio u postavljanju,probao sam svaku moguci kombinaciju i razlika je svega 2 stepen-a.

Poslednja izmena:
Ja se nesto kontam (mada mislim da znam sta je pametnije).

TX2 za 20e ili GeminII sa 2x12 Silence za 30e?

Ja nemam taj tx2 (jos), ali je i meni sumnjivo da je bucniji od box-a. Da nije mozda do toga sto je na box-u pwm a na tx-u full rpm?

EDIT: nisi napisao na koliko ti se vrti box a koliko tx.

Definitivno geminni, jer hladi i ram i nb.

Poslednja izmena:
Jeste tx2 bucniji od boxa koji ide uz e2180. Gemini ne hladi nista drugo. Moze samo da greje jer je vazduh kada predje preko heatpipeova vreo. Svejedno dobar je kuler i zavisno od ventilatora moze da bude jeko tih. Najveca mana je sto je mnogo komplikovan za montiranje i bokira pristup prema pola ploce.

Cooler na TX2 jeste bučan pri maksimalnim obrtajima ~2k rpm, ali sve ispod 1400rpm je po meni tiho. Ja sam mog TX2 namestio tako da radi na max 60% tj ~1300rpm i ja sam zadovoljan "zvukom" koji proizvodi, odnosno neproizvodi.
Razlika u temperaturi na ~1300rpm (60%) i ~2000rpm (100%) je svega 2*C (38*C na 60% a 36*C na 100%) u stanju mirovanja, i 2-3*C (47*C na 60% a 44-45*C na 100%). Temperatura samog jezgra (core) je merena pomoću SpeedFan-a pri naponu od skoro 1.6v i taktu od 2,61GHz. Po meni ova temperaturna razlika nije toliko bitna koliko je bitna tišina, tj razlika u buci je MNOGO veća nego u temperaturi.
Sada nešto gledam da nabavim ovaj Hyper12 pa da njega angažujem, samo se bojim da neće stati u CM690, pošto i ovaj kači bočni ventilator, tj završetci heatpipe-a su u kontaktu sa plastikom na cooleru (ona 4 kraka na kojima stoji sam ventilator), tako da bi montaža Hyper12-ice bila prosto nemoguća a da ostane ovaj bočni ventilator.

Poslednja izmena:
Nemoguce da ako je sve uradjeno po propisu taj kuler ne napravi ogromnu razliku u temperaturi.
Meni je Hyper TX2 u odnosu na box kuler skinuo nekih 20-30 stepeni pri overkloku X2 5200+, tj. sa boxom nisam uspeo ni 3 GHz da postignem zbog temperature od 75-80 stepeni. Kuler je zakon, ja sam odusevljen.

Ili je tvoj kuler, prosto, neispravan...

Poslednja izmena:
Nemoguce da ako je sve uradjeno po propisu taj kuler ne napravi ogromnu razliku u temperaturi.
Meni je Hyper TX2 u odnosu na box kuler skinuo nekih 20-30 stepeni pri overkloku X2 5200+, tj. sa boxom nisam uspeo ni 3 GHz da postignem zbog temperature od 75-80 stepeni. Kuler je zakon, ja sam odusevljen.

Ili je tvoj kuler, prosto, neispravan...

pazi da ti nije 20C skinuo.
Moze da skine od 5-10C, al 20-30C nema sanse, oces da mi kazes da ti je temperatura u mirovanju, od 0 do 10C.:p

Pod loadom je meni tx2 spustio temp za 17 stereni. U idleu 10

Nazad
Vrh Dno