Šta je novo?

Phenom....oficijelna tema

A hoce li mi neko upucen reci koje su idle i load temperature na 2.6GHz i 3GHz? Naravno bez ambijentalne temperature pri kojoj je mereno taj podatak nece imati mnogo smisla.

Poslednja izmena:
Je li to taj cuveni enkoding koji je drfedja pominjao kao prednost? Pa samo za DivX Q9450 je brzi 40% od Phenoma 9900! Cak i 3GHz O/C jedva spusta tu prednost na 26%, a da ne pricam o tome sta bi bilo da Q9450 pustis na 3GHz, imao bi 'ladno 100 FPS na njemu. Sto se tice H264, Q9450 na 3GHz bi bio 52.7 FPS, a koliko znam bice lakse dici Q9450 na 3GHz nego Phenom.
Ne znam sta su oni tamo testirali, ali npr. http://www.techreport.com/articles.x/13633/10 kaze da je Phenom u divx enkodingu klok za klok nesto brzi od Q6600.
A hoce li mi neko upucen reci koje su idle i load temperature na 2.6GHz i 3GHz? Naravno bez ambijentalne temperature pri kojoj je mereno taj podatak nece imati mnogo smisla.
.... podrazumevas da ambijent nije necija terasa ! :d

Poslednja izmena:
Evo iz Everesta , soba je na nekih 20 stepeni

Informacije o procesoru:
Procesor QuadCore AMD Phenom
Jezgra procesora Agena
CPU stepping DR-B2
Engineering Sample Ne
CPUID (naziv procesora) AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Processor
CPUID revizija 00100F22h
Napon jezgre 1.250 V

CPU Brzina:
Brzina procesora 2367.1 MHz (original: 2200 MHz, overclock: 8%)
CPU Množitelj 5.5x
CPU FSB 430.4 MHz (original: 200 MHz, overclock: 115%)
HyperTransport frekvencija 2151.9 MHz
Memorijska sabirnica 860.8 MHz
DRAM:FSB omjer 12:6

Informacije o senzoru:
Tip senzora ITE IT8726F (ISA E80h)
Tip GPU senzora Diode (ATI-Diode)
Kućište je otvoreno Da

Temperatura:
Matična ploča 39 °C (102 °F)
1. CPU / 1. jezgra 25 °C (77 °F)
1. CPU / 2. jezgra 25 °C (77 °F)
1. CPU / 3. jezgra 25 °C (77 °F)
1. CPU / 4. jezgra 25 °C (77 °F)
Aux 33 °C (91 °F)
GPU dioda 39 °C (102 °F)
WDC WD1500ADFD-00NLR1 26 °C (79 °F)

Hladnjaci:
CPU 956 RPM

Ma najbolje da ga prave iz pocetka ! :d

Jbm li ga vishe...
Glavno pitanje je kako ce ovo uticati na Barsu?

Bitno da Nedja reklamira DDR2-1066 CL7 na XS-u :D

Pazi, digitimes je poznat po fudovanju, nije iskljuceno da *****ju. S' druge strane moguce je da nece postici volume u proizvodnji B3 jezgra sto ce uzrokovati nekim kasnjenjem. Cini mi se da se ipak, da se svaka potencijalno losa vest prenaduvava i da se fuduje preko svake mere. Mislim da je najpametnije usredsrediti se na to sto je trenutno u ponudi i na to koliko to potencijala ima u sebi. Inzenjeri u fabovima ce vec odraditi svoj posao, za to se ne brinem preterano.

Nadam se da će skrpiti konačno taj B3 i relativno bezbolno do 45nm (K10.5) do jeseni. Priželjkujem da se dogodi slično kao i kod ATIa, R600 -> RV670 ... sve ostalo nebi bilo previše bajno ;). Ipak su prvenstveno proizvođač x86 chipova, a onda tek sve ostalo.

Poslednja izmena:
eeeee... koliko je prodato core 2 duo/core 2 quad procesora dok su oni sklepali phenom.

Jbm li ga vishe...
Glavno pitanje je kako ce ovo uticati na Barsu?

Bitno da Nedja reklamira DDR2-1066 CL7 na XS-u :D
:D
Digitimes je izmislio pricu, a brojac im se sigurno usijao. U ostalom zasto se i oni ne bi prikljucili vozu pljuvanja po AMD-u, kad su mnogi sajtovi na tome napravili fantastican saobracaj.

Ono sto se zna od ranije i sto je cinjenica, jeste da B3 izlazi u Q1. Takodje, cinjenica je da se po netu moze naci dosta testova 9900-ke (2.6 GHz). E sad, 2+2 kazu da je sada Q4 2K7, a ne Q2 2K8, za kada su Tajvanci "predvideli" izlazak 9900-ke...

Sto se tice B3-ke, svakako da je izlazak iste vise nego dobrodosao, ali pre svega u kontekstu Barcelona. Ja se evo vec mesec dana druzim sa jednom B2-kom (9700) i drzim je na 2.6 GHz i apsolutno ni jednom system nije "zabio"... a nije da ga nisam maltretirao u potrazi za nesrecnim TLB bugom!

e neka me banuju, neka me opomenu ali -

samo onaj ko je glup ko noga od stola moze da poveruje u ove gluposti! moj prvi komshija pazario Phenom 9500 u webhouse-u, chovek je inache profesionalni muzicar i stalno mu je PC overloaded, overklokovan, 4 GB rama na Vista-i, rade programi za enkodiranje, torenti, browser, razni programi za obradu muzike, konvertori fajlova, i ko zna shta, i za mesec dana jedan jedini problem mu se nije desio, pritom, nije se ni jednom pozalio.

odakle vama svima ideja da Phenom ne radi ? ili ste svi u nekom fazonu male dece, pa ostavljate takav utisak, kao kad se dvojica svadjaju ciji je tata jachi ...

note - ja koliko sam nashao testova sa "emintentnih" sajtova o tome kako je greshka velika i kako je spor procesor il ne znam shta, isto toliko sam nashao i demanti-ja te tvrdnje, na isto toliko sajtova koji su svi u fazonu da su njihovi testovi najbolji.

apelujem da se sprechi bezumno postavljanje linkova ka raznim testovima, od "tech, lab, master, ultra, hardware, best, lab, overkloker" sajtova, vec da se ubuduce oslonimo na komentare onih koji zaista poseduju ono o chemu se pricha, a to govorim iz razloga shto, verujuci ovim testovima, dodjosmo do chinjenice da "C2Q proriche sudbinu, a Phenom je koristan koliko i parche slanine umocheno u pivo" shto apsolutno nije istina.

edit: post je pisan pre nego shto je Nedjo napisao svoj

Poslednja izmena:
:D
Digitimes je izmislio pricu, a brojac im se sigurno usijao. U ostalom zasto se i oni ne bi prikljucili vozu pljuvanja po AMD-u, kad su mnogi sajtovi na tome napravili fantastican saobracaj.
Jel' i HKEPC lazhe?

Ono sto se zna od ranije i sto je cinjenica, jeste da B3 izlazi u Q1. Takodje, cinjenica je da se po netu moze naci dosta testova 9900-ke (2.6 GHz). E sad, 2+2 kazu da je sada Q4 2K7, a ne Q2 2K8, za kada su Tajvanci "predvideli" izlazak 9900-ke...
Jel' B3? Jel' nije ES?

Igoritza, mani se opterecenja, prvo procitaj sta je taj bug i kako se ispoljava - prosto opterecenje procesora uopste nece ispoljiti taj bug (pogotovu smejurija tipa Prime95, ili multimedia). Problem je pri velikoj promeni contexta, sto cak ni multitaskingom i multithreadingom multimedije neces lako postici.
Pusti jedan HCT I/O Stress pa da vidimo dokle ce doci ;)

I stvarno, mislim kad je sam AMD napomenuo ovaj bug, zar mislis da ne postoji? Ma naravno da ne postoji, bwe, to je sve Hector osmislio da ojaca Intelovu pozociju, ionako nije nista pametno uradio za AMD :D

Poslednja izmena:
Sto se tice B3-ke, svakako da je izlazak iste vise nego dobrodosao, ali pre svega u kontekstu Barcelona. Ja se evo vec mesec dana druzim sa jednom B2-kom (9700) i drzim je na 2.6 GHz i apsolutno ni jednom system nije "zabio"... a nije da ga nisam maltretirao u potrazi za nesrecnim TLB bugom!

Cak stavise, na 0 Phenom zaglavljivanja u proseku dolazi 5-6 C2D izletanja iz programa, page fault errora, out of memory itd...o tome se vidim nesto ne pise na benchu...

pa o tome se i radi alfaunits - postoji greshka, i sto miliona maraka onom ko je pronadje!!!

mogli bi da organizujemo nagradnu igru ovde na benchmarku - ko aktivira TLB erratum na Phenomu, dobije C2Q za dzabe! :p

Poslednja izmena:
moj najveci problem sa phenom-om je sto ga nemam...
Ta greska koja se tice TLB-a koliko sam ja gledao sa tako malim prozorom kada je sistem ranjiv znaci ne moze da ide za odrzavanje zivota, upravljanje avionima i kriticnim uredjajima i sl.. ali za igranje igrica i sl. gluposti nema problema... Sansa da dodje do greske je tolika kolika je ali tek kada vreme bude dovoljno veliko rastu i ocekivanja da se to i desi.. a do tada ce verovatno da pukne drajver za modem

mislim da si zaboravio zadnji deo rechenice ... :sceptic:

Sve to je B2; sasvim je OK sa strana performansi, ali ipak ima TLB bug, i kao takvog ga AMD nije hteo prodavati.
Nemojte posle reci "niko nas nije upozorio".
@Genuine, inace za odrzavanje zivota nikako ne idu ovakvi procesori (ni Intel ni AMD).

Poslednja izmena:
Meni Phenom zabode iz čista mira, samo sam u istom trenutku radio dva primea, sandru memory bw test i quake 3 timedemo na 640x480. Bili difolt klokovi. Ne znam ko će to da radi svaki dan, al da je zabo, zabo je. Nije se klokovao skoro ni dinar, a inače fercera.. Procesor ko procesor.

Meni Phenom zabode iz čista mira, samo sam u istom trenutku radio dva primea, sandru memory bw test i quake 3 timedemo na 640x480. Bili difolt klokovi. Ne znam ko će to da radi svaki dan, al da je zabo, zabo je. Nije se klokovao skoro ni dinar, a inače fercera.. Procesor ko procesor.

"Zabo' " ti je sistem a ne Phenom.Ko zna sta je bilo u pitanju,moze da ide od memorije,problema sa driverima,OS-om,BIOS-om,plocom(padom Vcore-a na primer) itd.
Procesor kao procesor(u smislu bug-a ili slicno) je poslednji koji bi mogao da bude uzrok.Problem sa klokom je do HTT i ploca jer se otkljucani Phenomi(BE ili ES) klokuju sasvim solidno.

Poslednja izmena:
"Zabo' " ti je sistem a ne Phenom.Ko zna sta je bilo u pitanju,moze da ide od memorije,problema sa driverima,OS-om,BIOS-om,plocom(padom Vcore-a na primer) itd.
Procesor kao procesor(u smilsu bug-a ili slicno) je poslednji koji bi mogao da bude uzrok.Problem sa klokom je do HTT i ploca jer se otkljucani Phenomi(BE ili ES) klokuju sasvim solidno.

Neće biti - ista mašina i x2 5000BE šljakaju bez ikakvih problema. Nisam pomenuo da je Phenom imao još par pucanja explorera, ali nije pao windows. Možda i nije do Phenoma, ali je platforma sad u takvom stanju kakvom jeste - nepreporučljivom za kupovinu.

Valjda će taj B3 konačno biti skroz ok.

Pogledaj moju masinu, e sad sto vecina onih koji imaju C2D samo provrte superPI ili 3dmark 2-3 puta pa posle kuckaju u wordu ili sporadicno odigraju po koju igricu to je druga prica.

ajde reci software koji ti "puca" da ga licno testiram ;)

ozbiljan sam btw posto si postao toliko dosadan da je to neverovatno :smash:

evo napisi ovde sta, gde i kada ti je "prslo" od software-a na c2d masini pa da probamo i mi drugi :type: da vidimo ako zivimo u neznanju da menjamo platformu :)

Pogledaj moju masinu, e sad sto vecina onih koji imaju C2D samo provrte superPI ili 3dmark 2-3 puta pa posle kuckaju u wordu ili sporadicno odigraju po koju igricu to je druga prica.

Onda si ti jedini koji ima takav problem, jer da ga imaju i ostali, postavili bi temu pa bi se diskutovalo.

ajde reci software koji ti "puca" da ga licno testiram ;)

ozbiljan sam btw posto si postao toliko dosadan da je to neverovatno :smash:

evo napisi ovde sta, gde i kada ti je "prslo" od software-a na c2d masini pa da probamo i mi drugi :type: da vidimo ako zivimo u neznanju da menjamo platformu :)

Premiere 6.5 - ucitaj tri cetiri fajla odjednom tako da ti u projektu bude nekih 40-50 gb materijala pa radi montazu tako, bitno je da sto vise koristis quick preview bez tona Alt + desni klik misem, malo malo pa je premier OUT OF MEMORY, tu samo pomaze restart programa.

Nero Vision - Puca prilikom konverzije klasicnih AVI fajlova u MPEG2...NE UVEK ali puca

Acdsee 9.0 - Out of Memory error ili neki drugi error, klasika pri obradi slike vece od 6 mpix

Vso - Divx2DVD Converter - Out Of Memory error prilikom konverzije nekih formata

COD2 MP - Vise ne mogu prvi da pokupim snajper

Samo da napomenem da se ovakve greske NIKADA nisu javile ni na kojoj AMD platformi pa cak ni na jadnom Duronu na 750 koji je bio kloknut na 862, ja sam ovakve probleme ISKLJUCIVO imao na INTEL platformama, od 2X PIII 800 sa VIA Cipsetom, preko Willameta sa RAMBUS-om koji se zakucavao svakih 10-15 minuta isto u Premieru do maestralnog crapa u vidu 7205 Cipseta i 2.4 Pentiuma, rad je postao komotan tek kada sam davne 2003. presao na AMD a opet se vratio na staru pricu dolaskom Intela.

edit:

Kako li sam zaboravio, dok nije dosao Intel, Opera je u bilo kojoj instanci radila fantasticno sa AMD-om, a sada se na dnevnoj bazi bar jednom zaglupi.

Poslednja izmena:
Premiere 6.5 - ucitaj tri cetiri fajla odjednom tako da ti u projektu bude nekih 40-50 gb materijala pa radi montazu tako, bitno je da sto vise koristis quick preview bez tona Alt + desni klik misem, malo malo pa je premier OUT OF MEMORY, tu samo pomaze restart programa.

Nero Vision - Puca prilikom konverzije klasicnih AVI fajlova u MPEG2...NE UVEK ali puca

Acdsee 9.0 - Out of Memory error ili neki drugi error, klasika pri obradi slike vece od 6 mpix

Vso - Divx2DVD Converter - Out Of Memory error prilikom konverzije nekih formata

Samo da napomenem da se ovakve greske NIKADA nisu javile ni na kojoj AMD platformi pa cak ni na jadnom Duronu na 750 koji je bio kloknut na 862, ja sam ovakve probleme ISKLJUCIVO imao na INTEL platformama, od 2X PIII 800 sa VIA Cipsetom, preko Willameta sa RAMBUS-om koji se zakucavao svakih 10-15 minuta isto u Premieru do maestralnog crapa u vidu 7205 Cipseta i 2.4 Pentiuma, rad je postao komotan tek kada sam davne 2003. presao na AMD a opet se vratio na staru pricu dolaskom Intela.

edit:

Kako li sam zaboravio, dok nije dosao Intel, Opera je u bilo kojoj instanci radila fantasticno sa AMD-om, a sada se na dnevnoj bazi bar jednom zaglupi.

Tvoji problemi nemaju veze sa procesorom i platformom (ustvari imaju ali ne na onaj način na koji ti to predstavljaš).Premiere 6.5 je izašao mnogo pre pojave Dual Core procesora i tu leži deo problema.A Out Of Memory problem, neka me neko ispravi ako grešim, nema nikakve veze sa procesorom.

edit:

"opasne" aplikacije si naveo :D
premiere od pre isusa hrista (koji btw pored nuenda npr. nema sta da trazi u obradi sem ako nisi "svadbar/divx/dvd pirat" ;) )
nero vision lol svaka cast ako si uopste dozvolio tom programu install :)
ovo za out of memory (i druge dve nevedene aplikacije su tezak trash btw) kao sto neko rece nema veze s'proc-om
tako da nhf ali...LAZES covece ili imas vrlo zaheban "gremlin" problem :smash:
za cod2 mp "no comment" dosta ljudi te vec "proziva" ovde po forumu pa ti sam vidi sta si loopio ;)
p.s. tesko da si nero vision,acdsee 9.0,vso i premiere 6.5 (sem ako nisi bas bas mazohista) "picio" na duronu i p3 ;)
p.s.2 operu koristim dosta dugo i nikada mi nije "zaglupela" kako kazes iako nekada imam otvorenih 50+ tabova
p.s.3 na stranu to sto mislis da svako sa c2d "igra igrice pa ne vidi te silne c2d bugove" ;) vrlo ogranicen stav nekoga ko (ocigledno) "piratuje" divx u dvd ili snima/konvertuje svadbe/ispracaje i ostala "narodna veselja"

Nazad
Vrh Dno