Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
GT 5 Prologue je pred verzija GT 5 koji izlazi krajem 2008 i zbog toga ima malo staza dok ce GT 5 imati preko 1000 kola i oko 60 staza i bice ubacena staza Top Gear,Inace Gt 5 Prologue kosta 40$ dok ce GT 5 kostati kao sve originalne igre za PS3

Tooooo mi reci batke!!!!!!:D:banana:
Ja pomislio da je Prologue krajnji proizvod.
E pa GT5 ce biti konza.:smash:
60 staza omg!!!!!! 1000 autica ***!!!:hump::Klanjanje
Pa nemam rechi......

Izasao je u Japanu! Moze da se skine preko Japanskog PSN-a!
Evo slika iz kompletne verzije! Uzivajte!:D

8amojf6.jpg
6ueux5l.jpg
7yfssah.jpg
71o6wjq.jpg
7wprghy.jpg
80vualk.jpg
6q2tksi.jpg
7yecqk3.jpg
7xo0i1j.jpg

6y1f28h.jpg
8bglr35.jpg
ruliweb_gt5p_ps3_41s.jpg
ruliweb_gt5p_78s.jpg

^^^
U ***, a ja sam stvarno bio ubedjen da su one shotke prerender :D Ako su ove prethodne shotke od Chave istinite nema dileme sta se od tehnike sledece kupuje :D:D:D

^^^
U ***, a ja sam stvarno bio ubedjen da su one shotke prerender :D Ako su ove prethodne shotke od Chave istinite nema dileme sta se od tehnike sledece kupuje :D:D:D

Zna se zna se nego sta:D
Sve vise i vise ljudi ce kupovati PS3, ukljucujuci mene next year a ovaj GT5 je perverzion, znaci kao da ucestvujes u trci. Skoro da nema razlike za prenosom Gran Turisma

Poslednja izmena:
Majstori su nema sta...
Samo se jos nadam da ce da ubace tragove guma u GT5 :)

dakle neverovatno :)

oni predivni "screenshotovi" u punoj rezoluciji su bili prerender. Ah, trebao sam tako nesto i ocekivati sobziromd a je ono izgledalo suvise dobro da bi bilo istinito :wall:

http://www.firingsquad.com/media/hirez.asp?file=/games/gran_turismo_5_prologue_review/images/01.jpg

dakle, nazubljene ivice, nema relanih refleksija, kamoli onih "raytrace" sa slicne ovakve slike iz "ranijih dana"...

http://www.firingsquad.com/media/hirez.asp?file=/games/gran_turismo_5_prologue_review/images/04.jpg

:zgran:

sa graficke strane ovo je tu negde sa Test drive unlimited. Ja sam razocaran.

Gameplay je nesto drugo, kazu da je fenomenalan.

evo vam ceo review prologa: http://www.firingsquad.com/games/gran_turismo_5_prologue_review/

PS. Znam da cete me napljuvati i da cete reci kako je ovo mnogo bolje od onoga sto sam napisao i kako je grafika do sad nevidjena, ali cinjenice i screenshotovi govore za sebe. Ah da, naravno odma da kazem da nisam uzivo video igru, posto je i to cesto pitanje za diskreditaciju misljenja i zapazanja vlaniska PC-a koji igra polu-proizvode.

Poslednja izmena:
Prvo, ovo je prologue, do izlaska pune igre ima godinu dana.
Drugo, ova igra radi u 1080p@60FPS sa 16 automobila na stazi.
Trece, nisi video kako igra izgleda u stvarnosti, mozda ti se sa ovih mutnih screenshotova izgleda ruzno, ali da si ju video kako radi na PS-u pricao bi drugu pricu ;)

Ma pusti smarača i provokatora. Dugo vreme već postoje ingame snimci gde se lepo vidi kakvu grafiku ima Prolog. Ti ljudi koji su odrasli na 3D Marku nikada neće shvatiti celovitost grafike koja je opet uklopljena u celovitost igre. GT4 na 300mhznoj Playstation dvojci ima neke elemente grafike koje nisu viđene ni na jednoj drugoj igri. To su oni elementi koji nastaju od znanja programera, a ne od broja texela i pixlea.

Reći da je ovo na nivou Test Drivea je tipična provokacija i forumski flame. Endžini svetla i kamera u GT serijalu je nenadyebiv. Pored toga, GT ima najbolje modele automobila, ubedljivo. Sve ovo čini vizuelni doživljaj, po čemu je GT tata, a sama grafika je tek deo vizuelnog doživljaja.

Lupa u rukama i zagledanje ivica, GeForce i 3D Mark, su stvari koje su doveli igranje na PCu do propasti - godinama se čeka neka igra zbog koje se pukne 500e na upgrade i kada bude ******, onda je orpavdanje "ma to je u stvari samo novi endžin, dobre igre na njemu tek treba da se pojave"... i nikad se ne pojave. I tako, novi dan, novi GeForce, novi 3D Mark i bez obzira što se 100x više ljudi zeza igrajući We Love Katamari, tu je šačica frustriranih PC botova koji dave druge ljude samo zato što im ni rad u rudniku nije omogućio da im Crysis radi sa više od 14 slika u sekundi.

oni predivni "screenshotovi" u punoj rezoluciji su bili prerender. Ah, trebao sam tako nesto i ocekivati sobziromd a je ono izgledalo suvise dobro da bi bilo istinito :wall:

http://www.firingsquad.com/media/hirez.asp?file=/games/gran_turismo_5_prologue_review/images/01.jpg

dakle, nazubljene ivice, nema relanih refleksija, kamoli onih "raytrace" sa slicne ovakve slike iz "ranijih dana"...

http://www.firingsquad.com/media/hirez.asp?file=/games/gran_turismo_5_prologue_review/images/04.jpg

evo vam ceo review prologa: http://www.firingsquad.com/games/gran_turismo_5_prologue_review/

PS. Znam da cete me napljuvati i da cete reci kako je ovo mnogo bolje od onoga sto sam napisao i kako je grafika do sad nevidjena, ali cinjenice i screenshotovi govore za sebe. Ah da, naravno odma da kazem da nisam uzivo video igru, posto je i to cesto pitanje za diskreditaciju misljenja i zapazanja vlaniska PC-a koji igra polu-proizvode.

vidim odmah da nikad nisi igrao Gran Turismo,ja imam GT5 Prologue Demo i sta da kazem grafika je kao u stvarnom zivotu nema nijedne druge igre(sto se tice trka)da je grafika tako idealna a o fizici i samom gameplay-u bolje da se ne prica(posto nijedna druga Racing igra nije ni blizu)probaj pre nego pocnes da pricas:wave:

Dok ne vidite igru na HDTV - u akciji - bar probajte da obustavite ovo per-pixel-smaranje.

Inače, nisam video GT5 prologue, ali sam zato video GTHD ( koji je samo GT4 portovan sa PS2 na PS3 sa nešto poboljšanom grafikom ) i guess what - GTHD izgleda pet puta bolje nego ovi skrndavi
screenshotovi koje su ponudili firingsquid.

Po shotovima sudis. A da li si video igru uzivo na 1080p televizoru? Ne bi tada tako pricao! Morate nauciti da ne sudite po shotovima! Hoces sada da ti nadjem 200 screenshotova gde TDU izgleda mnogo, mnogo gore nego sto zaista izgleda? :)

Tvrditi da bilo koji Gran Turismo izgleda kao Test Drive dovoljno govori o tvom poznavanju simulacija voznji :smash:

vidim odmah da nikad nisi igrao Gran Turismo,ja imam GT5 Prologue Demo i sta da kazem grafika je kao u stvarnom zivotu nema nijedne druge igre(sto se tice trka)da je grafika tako idealna a o fizici i samom gameplay-u bolje da se ne prica(posto nijedna druga Racing igra nije ni blizu)probaj pre nego pocnes da pricas:wave:

znaci novinar sa IGN-a laze i okacio je fake screenshotove ? Ok, onda cu da verujem tebi na lepu rec hahaha

Tacno ste reagovali onako kako sam i napisao da cete reagovati. PA sudim po shotovima trenutno. Nema veze kolko su mutni, vidi se sta nedostaje, lepo sam objasnio. A ovi svi se uvatili TDU-a kao pijani plota, a nisu ga ni igrali, ako i jesu onda je to na nekoj kanturini od masine...

@Baner

Komentarisao sam grafiku, ne igru. Iz prilozenog mi izgleda isto kao TDU, ako ne i gore. Dakle ne pricam o realnosti modela, fizici, kikirikiju itd.

I naravno nema veze sa flejmom vec naisao na review i slogirao se. Ocekivao sam vise od grafike iz ove igre.

To sto vama na televizorima sa katodnim cevima sve sto je mutno izgleda dobro to je vas problem. Verovacu jedino kad vidim igru uzivo. Ove price kako izgleda i kako ko pravda svoju investiciju me ne interesuju.

PS. Nije flejm, vec utisak. Pregledao sam na GT sajtu stotinu screenshotova i svi su 200000 puta bolji od ovoga sto sam danas video i cime se i sam novinar odusevio. Ja sam se odusevio prvi put tim ekranom gde auto stoji pored zamka, ima relane refleksije okoline, anti aliasing i sve to, a sada vidim skroz suprotnu stvar. Sta je tu flejm ?

PPS. TDU radi u 60fps u mnogo vecoj rezoluciji sa mnogo vise kola na ekranu ;) Potrebno je imati dobru graficku i neki dual core i to je to.

PPPS:

http://www.gamersyde.com/game_1316.html <- evo postovao covek dobar link. Ja na toj stranici na tim screenshotovima nigde ne vidim nazubljene ivice, refleksije su su takve da mi ide vilica na usta, znaci sve je vrhunski, kao sto sam i ranije gledao na screenshotovima. Medjutim, to i ovo sa firingsquad-a su dupe i oko. Bukvalno. Prosto ne verujem da je novinar uspeo da iskljuci refleksije i AA u demou koji je kupio ?! Sto bi to radio ? Pa njemu se igra dopada rekao je da je vredna svaki $ koji je dao. Samo ja ne vidim slicnost izmedju njegovih shotova i ovih sa linka...

Poslednja izmena:
Tvrditi da bilo koji Gran Turismo izgleda kao Test Drive dovoljno govori o tvom poznavanju simulacija voznji :smash:

Aha, znaci za tebe je grafika simulacija voznje i usko je vezana za moje poznavanje simulacija. ROFL Bolje da nisi nista napisao :smash:

Isto tako na IGN-u pise da je Starcraft II izasao a u stvari nije i nece skoro :(
Skini bre covece neki HD video i onda vadi screenshotove koliko hoces...

EDIT: Pa da si odigrao neki Gran Turismo i neku drugu simulaciju pored njega (ako ih uopste ima pored GTR-a...) sam bi se uverio u grafiku istih...

Poslednja izmena:
Ma dzaba ti to njemu, ni u GT5 ne oseca jetra na crevima :d

Ako tebi gx-x nista ne znace iskustva ljudi sa foruma, nego vise verujes tamo nekom sajtu, sto ucestvujes uopste u diskusiji na forumu? Valjda je onaj koga igra zanima to video pre nego ti, sigurno nije cekao tebe da mu ti das link s nekog sajta i pricas kako je corav :)

IGN je realan što se tiče PS3 igara kao sportski žurnal što se tiče naših igrača. Dakle daš im 250 eura i Basta igrač utakmice:d

932277_20070301_screen001.jpg

Ahahahahaha, sta je bre ovo? GTA???
Pravis sprdnju i od sebe i od Test Drive-a... ,)
Normalni ljudi automobile iz GT-a porede sa pravim automobilima a ne sa automobilima iz TD-a...

7xxgoxe.jpg

Evo kako GT izgleda na "katodnim cevima"...

6jqasn8.jpg

71dnqqh.jpg

Ljudi pa jel neko svestan koliki je nivo kompresije na slicicama?
Nije ni cudno sto sve izgleda nazubljeno! Vecina sajtova ima uzasnu kompresiju slika! :S:

Poslednja izmena:
@gx-x: Ama čoveče, ono su neki loši screenshotovi, možda iz photo moda,
ono nije mutno, nego je virtuelna kamera fokusirala nešto deseto, a ne automobil.

Kažem, nisam video GT5 prologue, ali sam video GTHD u akciji
i GTHD u svakom momentu izgleda neuporedivo bolje od onih screenshotova kojima si se ti tako razočarao... a sudeći po recenzijama, GT5 prologue ima dosta bolju grafiku od GTHD.

Proveri ako mi ne veruješ, sigurno ima nekih user-posted high-definition snimaka GT5 prologue ili GTHD, gde možeš iz prve ruke da vidiš kako to izgleda stvarno.

10000000 site-ova stavlja prave slike a samo jedan je stavio neke loshe i odma` se nadje neko da prica kako izgleda gt po tim slikama...Lepo na gametrailers pa skini neki gameplay hd i videces... Pozzz

Stvarno, postoji li iko ovde ko igra PS3 na katodnim ekranima?

Like every Gran Turismo before it, Gran Turismo 5 raises the bar for visual realism. While the Xbox 360 has had games with better quality than the Ovo je rekao cika sa Firing squada u opisu koji si dao: "PS3 up until recently, there is no doubt in my mind that the cars in GT5:p are the most realistic cars of any game. Yes there’s aliasing, and no, the environments may not have all of the wonderful eye candy that other games may have, but the quality of the lighting and pearlescence of each car".
Ako ti ovo nije dovoljno, cak i da ne gledas slike onda ne znam sta je. Igrati GT5 Prologue na HD velikom HD ekranu je jedno od najboljih zadovoljstava koje covek moze sebi da priusti.... Ako zelis, kada si Beogradu javi se da bacis pogled

Lose sam editovao: "Like every Gran Turismo before it, Gran Turismo 5 raises the bar for visual realism. While the Xbox 360 has had games with better quality than the PS3 up until recently, there is no doubt in my mind that the cars in GT5:p are the most realistic cars of any game. Yes there’s aliasing, and no, the environments may not have all of the wonderful eye candy that other games may have, but the quality of the lighting and pearlescence of each car."

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno