Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ma jok bre uzmi Win98. Ne kapiram kako ljudi tvrde da Vista64 ne valja, ako meni sve radi ok i prezadovoljan sam a drugi kukaju. Znaci, ne umeju da je podese, tweakuju ili sta vec. Bitno je samo naci 64 drivere a ima ih na svim zvanicnim sajtovima proizvodjaca hardwera, softwer se moze koristiti i 32bit.

1. Copy all Outlook Express (OE) files (*.dbx) from the OE Store to a directory. This can be anywhere on the new machine.
2. Export all OE Accounts settings to IAF files and copy these to the Windows\Mail directory. You will find this directory in the <user>\AppData\Local\Microsoft directory. The IAF files need to be here or they can't be imported.
3. Open "Windows Mail" and Import the Account Settings. Do not use the File Import option, but go to Tools...Accounts..Import. You will have to select the Accounts one at a time.
4. From Windows Mail goto File..Import..Messages and point it at the folder where you saved all your .dbx files.
5. You should now have all your OE mail and account settings in Windows Mail....great you're halfway there.
6. Close Windows Mail and open Outlook.
7. Use the File..Import..Outlook..Internet Mail Account Settings and it will find them automatically (magically) in the Windows Mail directory.
8. Use the File Import..Outlook..Internet Mail and Addresses and it should import the mail from Windows Mail.
9. Go back and delete everything from Windows mail.

HVALA, RADI:wave:

I na kraju znali se koja je najbolja verzija viste?

Ma jok bre uzmi Win98. Ne kapiram kako ljudi tvrde da Vista64 ne valja, ako meni sve radi ok i prezadovoljan sam a drugi kukaju. Znaci, ne umeju da je podese, tweakuju ili sta vec. Bitno je samo naci 64 drivere a ima ih na svim zvanicnim sajtovima proizvodjaca hardwera, softwer se moze koristiti i 32bit.
A šta si sve probao od programa? To jest, da li si probao nešto starije što je pisano sa namerom da radi samo na Windowsu 98 i ni na čemu drugom (igre npr)? Da ne ispadne ono, sve mi radi od Worda do Excela :)

A šta si sve probao od programa? To jest, da li si probao nešto starije što je pisano sa namerom da radi samo na Windowsu 98 i ni na čemu drugom (igre npr)? Da ne ispadne ono, sve mi radi od Worda do Excela :)

podrazumeva se da starije igre nece ici pod vistom, takodje i programi, ali vremenom ce ljudi biti primorani da predju na vistu... neki covek je kupio nov asus laptop kod mog komsije u servisu racunara i laptop radi samo sa vistom x86, i imali smo muke da coveku namestimo auto cad, zbog koga je kupio laptop

Zbog skoro nikakvih drajvera za 64bita ja sam instalirao 32bit Vistu.

zato sto imas brzi pristup memoriji, mozes da imas preko 4 giga rama, pokreces x64 aplikacije koje rade 4 puta brze nego na x86 sistemu....

X64 je realno bolji samo zbog kolicine rama (teoretski moze da adresira 128gb), a aplikacije ne rade 4x brze kao sto kazes, rade isto...

Poslednja izmena:
duplo ubrzanje u cemu, dajte bre ljudi argumente!
Ja sam se razocarao u Vistu x64 20-40% vece zauzece memorije, zbog zadrzane kompatibuilnosti prakticno za sve DLL fajlove imas duplikate, dva program files direktorijuma, mala baza stvarnih x64 programa cak i za koje su potrebna odredjena twikovanja da bi radila
zamislite cak windows media player po defaultu se pokrece 32bit-na verzija jer je stabilnije
Ma jednom recju sramota
Da su ga dali besplatno i da nasi ima Alfa build to bi bilo vec realno

duplo ubrzanje u cemu, dajte bre ljudi argumente!
Ja sam se razocarao u Vistu x64 20-40% vece zauzece memorije, zbog zadrzane kompatibuilnosti prakticno za sve DLL fajlove imas duplikate, dva program files direktorijuma, mala baza stvarnih x64 programa cak i za koje su potrebna odredjena twikovanja da bi radila
zamislite cak windows media player po defaultu se pokrece 32bit-na verzija jer je stabilnije
Ma jednom recju sramota
Da su ga dali besplatno i da nasi ima Alfa build to bi bilo vec realno

jesi probao xp x64. po pitanju rama je bolji

:d

stavice te bre u signature, pazi sta pises...

ja za sve sto napisem imam pokrice

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_XP_Professional_x64_Edition

Advantages

* Can address more than 4GB memory, most new motherboards support 8GB now
* Is immune to 32-bit viruses as most windows files are 64-bit
* Uses the Windows Server 2003 Kernel, currently the most stable Windows platform available
* Faster encoding of audio/video when using 64-bit compiled programs
* Has access to the extra registers of the x86-64 architecture
* Faster loading in 64-bit compiled games

ja verujem wikipediji

naravno x64 sistem ima i mana

Compatibility with other applications

Unlike prior versions of the Windows NT line, 64-bit Windows versions do not include NTVDM so there is no support for the execution of MS-DOS and 16-bit Windows applications, although there are 3rd-party software emulators such as DOSBox that can be used to run DOS programs.

Another solution is to use virtualization software such as VMware Workstation or VirtualPC to run other versions of Windows or MS-DOS. DOSBox will also allow 16-bit Windows applications to run by running Windows 3.1 on the emulator.[3]

Known issues

There are some common issues with Windows XP Professional x64 Edition.

* Driver compatibility - some hardware companies haven't written 64-bit Windows drivers for their products.
* Any 32-bit Windows Explorer extension fails to work with 64-bit Windows Explorer. Explorer is a 64-bit program so it cannot load a 32-bit DLL. However, XP x64 comes with the 32 explorer.exe also, which can be used as the user's default shell with a registry change.
* Any 16-bit program will not run (32-bit software with 16-bit installers based on ACME Setup versions 2.6, 3.0, 3.01, and 3.1 and InstallShield versions 5.x will run correctly)
* Some (typically older) programs have 16-bit installers and will not run on the x64 Edition
* No native support for Type 1 fonts.[citation needed]
* Windows Media Player 11 for this version of Windows unusually runs as a 32-bit application. The only use for the specific release of Windows Media Player 11 is that the other applications such as Media Sharing do in fact, run 64-bit. Mini player mode on the taskbar is not available (except with the 32-bit explorer.exe).
* ID3 tag information from music files are not viewable in the Windows Explorer.[citation needed]

Poslednja izmena:
Vista

Pozdrav svima
Interesuje me da li moze u Visti da se promeni bootskins
Pozdrav, Dejan

Probao sam sve sto postoji i sto bi koristio starije programe? Od starijih igara radi Quake3 i sve verzije TombRaidera kao i stariji NFS. Ima novjih verzija programa skinite ih i sve ce prosljakati. Koji je to program koji je pisan samo za 98 i nije doziveo nijedan upgrade? Koliko je onda dobar ako ga nisu updatovali od tada? Nista nije toliko dobro napisano da mu ne treba povremeni update, veruj mi!

sta je to sto se u 32-bitnoj verziji viste moze iskljuciti, da bi se sprecila zauzetost memorije ! malo sam citao postove, i nisam bas nekako skapirao !

Da li je iko uspeo za stalno da iskljuci onaj digitaly sign za drajvere jako nervira kod vecine stvari riva tuner ati tool speedfan itd. Vista 64 je u pitanju

kolko god memorije da imas 30 - 40 posto ce ti biti zauzeto, ja sam probao 1,2 i 3 gb rama uvek je bilo zauzece 30 - 40%. Verovatno se to samo podesava, inace ja koristim vistu 32-bit vec 3 meseca i nikad nisam pomislio da se vracam na XP

inace sto se igrica tice meni sve radi, Carbon, Most wanted, Warcraft, WOW, STALKER, Counter Strike, Game House, Colin mc rae i jos puno toga

A sto se tice podesavanja sistema preporucujem program Vista menager, provereno dobro cisti registri, mozete iskljucicti neke procese, ma ima milion podesavanja samo treba znati sta raditi

Poslednja izmena:
Resih ja da ponovo dam sansu Visti , nabavih jos 2gb rama i neku OEM Vistu 64 bit koja je navodno tip top. Instalacija prodje normalno, cipset,drajveri itd. sve ok. Update Viste oko 100mb raznih zakrpa i to sve prodje ok, za divno cudo i mreza i net mi prorade bez frke. U nekom od sledecih podizanja sistema " Windows cant ..nesto .. neki fajl ... un nesto itd. " i nemoze da se podigne system. :wall: Probao repair i slicno ma nema sanse , poludeh i format C. Znaci ovako nesto mi se nikad nije desilo sa XP-om , ja ne verujem . Posle ovoga Vistu necu instalirati nikad.

Vrh Dno