Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Beta je zato što još nisu sve ispravili i ubacili što su planirali za finalni SP1. Ne može to tako brzo da se završi, ima tu milion bagova i propusta.

Poslednja izmena:
Note that to install Windows Vista SP1, users must install Vista in non-modified and non-altered manner. Only original Vista RTM, OEM DVD or those web download release from MSDN is confirmed to be able to use the hack to install SP1. If you installed Vista from vLite enhanced DVD media or image, you may not be able to install SP1.

Ovo za vLite je tačno, ne pokušavajte da instalirate SP1 ako ste izbacivali nešto preko vLite.. Malopre sam probao i morao sam da vratim preko last known good configuration. :)

Imam narodnu :D verziju Viste u koju je integrisan sp1 (beta) da li bi nju mogao da snimim bez problema ako obrisem sadasnju?

problemcic

vista 32 ultimate
gforce 7600gt
driver 163.75

ne mogu da namestim overlay za TV out ?
uopste nemam tu opciju u okviru drajvera, imam samo clone, single...

ima li neko iskustva, ideju ?

izvinjavam se ako je bilo slicnih pitanja...

Vista SP1 ne donosi ubrzanje
Windows Vista Service Pack 1 (SP1) nije značajno brži od prvobitnog izdanja, izjavio je zvanični predstavnik kompanije koja se bavi testiranjem performansi a koja se nalazi na Floridi. Craig Barth, tehnološki direktor pri Devil Mountain Software izjavio je da Microsoft najavljuje da je SP1 brži od Vista RTM, oslanjajući se na zvanično saopštenje o proizvodnoj verziji operativnog sistema, ali da njegova kompanija nije došla do takvih rezultata. On takođe navodi da je bio veoma iznenađen ali da je izjava jedno a stvarni podaci drugo.

Iznenadjeni i uvredjeni :d

Ovi su biseri isto ko i oni koji tvrde da vista najbolje radi na mac book pro :)
Spekulacije o sp1 je najbolje prichati kad isti izadje u final izvedbi, a ovo fudovanje smara. Kapiram da ce da bude ,,tresla se gora, rodio se mish" sistem sa sp1 final ali opet najbolje je sachekati.

da pitam,
kupio sam laptop,
Čipset: ATI Mobility M690T
Procesor: AMD Turion64 X2 TL-58 (1.9 GHz, 1MB L2 keš, FSB 800MHz)
1GB DDR2 667MHz RAM memorije, 160GB SATA hard disk
Ekran: 15.4" TFT WXGA BrightView 1280 x 800
Grafika: ATI Mobility Radeon X1250 (Microsoft DirectX 9) - do 512MB deljene sistemske memorije
Audio: ADI1981HD High Definition audio kodek sa 24-bitnom DA konverzijom, stereo zvučnici
Mreža: 56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN, 54 Mbps 802.11 a/b/g WLAN, Bluetooth 2.0
TV izlaz (S-video NTSC/PAL)
6-u-1 čitač kartica (SD, MMC, MS, MS Pro, MS Duo, xD-Picture)
i itd...

e imam vista buisness..i sta mislite, bili tjeralo normalno vistu (ipak, samo je 1gb ram memorije)? i inace, jel se moze prelaziti na vistu, mislim ima li dosta programa i itd? FSC sada na svom sajtu drzi samo programe/drajvere za vistu, nema nista starije...
kako sa office, jel 2003? kakva bi bila kompatibilnost sa stariji verzijama win i offica?

sto se tice konfiguracije, mozes, ali sa 64-bit je kompatibilnost programa Vista - XP manja nego sa 32-bit verzijom.

Pa 1 gb ram bi mogao da bude problem ali ako pogasis sve nepotrebne procese bice ok

Od svih Vista samo onu koju ti imaš, Windows Vista Business, nisam probao.

1GB RAM bi mogao da bude problem ako dozvoliš X1250 da koristi veliki deo sistemske memorije.

Podrška programa za Vistu 64-bit je svakim danom sve veća, mnogo bolja nego pre nekoliko meseci.

Ako imaš mogućnost koristi Microsoft Office 2007.

zna li neko koji fax program provereno dobro radi pod Vistom , posto Winfax10 ne da radi :mad:

pa ja bi instalirao 32-bitnu vistu..al eto, ok, instaliracu ja win xp pro sp2...sto je sigurno je sigurno je :)

Meni je verzija home premium zauzela 8,5GB.Da li je to neka greska ili treba napraviti neka podesavanja?

Nemam vremena da citam celu temu ali kako da podesim Windows Mail u Visti? GMail nikako nemogu da podesim? GMail nemogu nikako da podesim,ono programce koje automatski podesava Outlook pod XPom ne radi? Podesavanja sa GMaila mi ne funkcionisu ili ja neznam da podesim:S:

Batali to, instaliraj mali programcic koji se dize sa sistemom Gmail Notifier v1.0.25.0

Ili skini GTalk, isto tako ti izbacuje obavestenje o prispelom mailu i klikom te vodi do istog

gmail

Vidi ovako, uloguj se u svoj gmail i idi na podesavanja, tamo idi na peti tab koji se zove preusmeravanje i pop, tu podesi sta je potrebno, na kraju teksta imas Instrukcije za podesavanje . Pozz:wave:

Da li je potreban neki antivirus kao sto je nod?

Koju Vistu instalirati 32-bit ili 64-bit? Tj. da li se isplati cimati se i muciti sa drajverima za 64 bita zarad nekog boljitka ako ga uopste ima?

Ako je samo razlika u kolicini memorije koju moze da adresira, onda mi ne treba 64-bita jer imam 2GB RAM i ne planiram uskoro prelazak na vise.

Vista ima Windows Defender kao zamenu za Anti Virus no ja sam dobio 2 trojanca:wall: i pored toga tako da bi trebao da imas i neki AV uz Vistu.

Windows Defender nije antivirus, već anti-spyware.
Treba ti poseban antivirus na Visti.

pisma iz xp u vistu

da li iko zna putanju gde da smestim pisma iz outlook expresa :mad:

Import from Outlook Express to Outlook 2007

1. Copy all Outlook Express (OE) files (*.dbx) from the OE Store to a directory. This can be anywhere on the new machine.
2. Export all OE Accounts settings to IAF files and copy these to the Windows\Mail directory. You will find this directory in the <user>\AppData\Local\Microsoft directory. The IAF files need to be here or they can't be imported.
3. Open "Windows Mail" and Import the Account Settings. Do not use the File Import option, but go to Tools...Accounts..Import. You will have to select the Accounts one at a time.
4. From Windows Mail goto File..Import..Messages and point it at the folder where you saved all your .dbx files.
5. You should now have all your OE mail and account settings in Windows Mail....great you're halfway there.
6. Close Windows Mail and open Outlook.
7. Use the File..Import..Outlook..Internet Mail Account Settings and it will find them automatically (magically) in the Windows Mail directory.
8. Use the File Import..Outlook..Internet Mail and Addresses and it should import the mail from Windows Mail.
9. Go back and delete everything from Windows mail.

Vrh Dno