Šta je novo?

Crysis!

Sad ako me spalite zbog jeresi... Kako je igra najavljivana, pomalo bojažljivo sam iščekivao nešto što izgleda realnije nego realni svet. Tako da sam je instalirao, i pre nego što sam je pokrenuo seo da ne padnem kad vidim to čudo... Pokrenuo sam multiplejer mape, i priznajem da nisam skupljao bale sa tastature. Izgleda lepo igra, jeste, lišće i sve to, mada sam iskreno očekivao više od enterijera, zgrada itd... Izgleda da sam od ove fanfarama najavljivane igre očekivao nerealno mnogo :)

Oblivion je poslednja igra koja me fascinirala grafikom i debelo zarazila lišćem i cvetjem, toliko da kad sam šetao jedne večeri sa devojkom i video neke lepo sređene žardinjere sa cvećem i srodnim biljem, pomislim i kažem na glas: "Au što je dobra grafika...".

Sad ako me spalite zbog jeresi... Kako je igra najavljivana, pomalo bojažljivo sam iščekivao nešto što izgleda realnije nego realni svet. Tako da sam je instalirao, i pre nego što sam je pokrenuo seo da ne padnem kad vidim to čudo... Pokrenuo sam multiplejer mape, i priznajem da nisam skupljao bale sa tastature. Izgleda lepo igra, jeste, lišće i sve to, mada sam iskreno očekivao više od enterijera, zgrada itd... Izgleda da sam od ove fanfarama najavljivane igre očekivao nerealno mnogo :)

Oblivion je poslednja igra koja me fascinirala grafikom i debelo zarazila lišćem i cvetjem, toliko da kad sam šetao jedne večeri sa devojkom i video neke lepo sređene žardinjere sa cvećem i srodnim biljem, pomislim i kažem na glas: "Au što je dobra grafika...".

drugi pasus :d :d :d za ovaj prvi deo podrzavam ;)

Poslednja izmena:

to je poenta modernih vremena, interneta i ostalog bla bla :D
nekada nije bilo toga pa kad sa sensible soccera i amige predjes na tekken 1 i ridge racer onda ti vilica pada do poda sigurno ;) those were the days :smoke:
sada o igri saznas vise od programera doticne pre nego li izadje pa je "razocaravajuci" efekat veci :smash: a i nema "radikalnih" 2d na 3d npr. "prelaza" niti ce ih ikada vise biti,tako da...jaw dropping effect u buducnosti?hmmm... tesko! (vr,sf i ostalo ne racunam a i tada mi se nece vise ni "dizati" tako da me bas zabole lol)
medjutim za crysis se moze reci da nikako nije razocarao pogotovo ne graficki ;)
p.s.moze se grafika napucati i van dx10 very high okvira ali tada imas 4-5 fps-a :d
isto kao i za pomenuti oblivion za jedno godinu dana ce se to igrati na max full injection turbo detaljima u (valjda) 30+ fps

Poslednja izmena:
medjutim za crysis se moze reci da nikako nije razocarao pogotovo ne graficki
p.s.moze se grafika napucati i van dx10 very high okvira ali tada imas 4-5 fps-a
isto kao i za pomenuti oblivion za jedno godinu dana ce se to igrati na max full injection turbo detaljima u (valjda) 30+ fps
Pa neki su se maksimalno nalozili na grafiku tako da i ne vide nedostatke. No isto tako mnogi su se razocarali kada su presli pola ili cijelu igru. Tacno se vidi koliko je pretjerano forsiranje grafike i fizike utjecalo na ostale elemente.

A za Oblivion je dosta i min. 18-19 frejmova, maksimum ne treba prelaziti 25. Oblivion nije FPS.

Pa neki su se maksimalno nalozili na grafiku tako da i ne vide nedostatke. No isto tako mnogi su se razocarali kada su presli pola ili cijelu igru. Tacno se vidi koliko je pretjerano forsiranje grafike i fizike utjecalo na ostale elemente.
Pobogu...a kako objasnjavas to da se igra svidela i ljudima sa slabim konfiguracijama, koji su presli na medium/low...?Naprzili se ljudi na sta?Skrinshotove?...

Ja igram četvrti put :D
Našao sam neki kompromis po pitanju grafike, tako da mi je sada prosečni FPS 25-35.
Što se mene tiče, najbolji FPS u poslednjih par godina.

^Ma jok, to si se napalio na fiziku, pa ne vidis da je igra krsh :p

Ja igram četvrti put :D
Našao sam neki kompromis po pitanju grafike, tako da mi je sada prosečni FPS 25-35.
Što se mene tiče, najbolji FPS u poslednjih par godina.

Najbolji FPS poslednjih nekoliko godina. Ja, kada sam se navikao na funkcije odela poceo sam zaista da uzivam u igri.

Evo najzad sa novim 7.11 drajverima + Crysis hotfix igra šljaka. Recimo da je "igrivo" u 1024x768, sve medium samo texture, voda i fizika na high. Mislim da je VRAM ono što mi najviše ubija performanse. E sad pitanje, jer mi za Very High treba vista ili DX10 grafika? Znam da bi imao cca 1-2 fps-a ali bar da vidim kakav je budž od grafike na Very High.

Imas tweak za Very High pod XP-om okacen negde u threadu od strane Jovylanda, pa probaj.

Hej, pa to sam vec skinuo i kopirao gde treba. Mislio sam da je to samo mala sminka a ne sve shto se nudi na very High.

Hej, pa to sam vec skinuo i kopirao gde treba. Mislio sam da je to samo mala sminka a ne sve shto se nudi na very High.

Vrati originalne cfg fajlove.
Onda stavis sve na high, pa onda kopiras DX10 tweak i pokrenese igru, ali onda nista ne diras pod opcijama. Tamo ce i dalje pisati high, ali ce biti ustvari very high...

Nema potrebe da vraća originalne fajlove. Ako ih je prekopirao gde treba, čim namesti high imaće ta jača setovanja.

Toliko buke nazalost ni oko cega. Crysis???!?! Otprilike mi je zabavan koliko i Cold Fear, hmm...pokupljeno je dosta fazona iz njega. Elem evo jos jednog anti Crysis stava, do polovine igra moze i da se gleda kao odlicno ostvarenje, ali od momenta ulaska u Brod....ahhh...postaje ogavna. Drugo, ne znam da li je punjenje oruzija moglo biti debilnije napravljeno, mislim da od ovoga nije moguce, trece...****m ti igru u kojoj tenk naleti na zbun i zaglavi se na njemu, kada sam to video doslo mi je da je momentalno deinstaliram, smesno. Ljudi, vi od lepe grafike i sarenih efekata ne vidite istinu....gameplay je nevidjeno ******!

Toliko buke nazalost ni oko cega. Crysis???!?! Otprilike mi je zabavan koliko i Cold Fear, hmm...pokupljeno je dosta fazona iz njega. Elem evo jos jednog anti Crysis stava, do polovine igra moze i da se gleda kao odlicno ostvarenje, ali od momenta ulaska u Brod....ahhh...postaje ogavna. Drugo, ne znam da li je punjenje oruzija moglo biti debilnije napravljeno, mislim da od ovoga nije moguce, trece...****m ti igru u kojoj tenk naleti na zbun i zaglavi se na njemu, kada sam to video doslo mi je da je momentalno deinstaliram, smesno. Ljudi, vi od lepe grafike i sarenih efekata ne vidite istinu....gameplay je nevidjeno ******!

Slazem se apsolutno sa ovim.
Moram dodati jos nesto: citav gameplay se sastoji od pucanja, pa malo cloak da se oni zagube, pa ponovo pucanja,... I to dosadi vrlo brzo... ne verujem da cu ovu igru instalirati vise ikada, presao sam je jednom... A Far Cry sam prelazio 3-4 puta, ovde se sve svodi na cloak, a bez njega je nemoguce igrati, tako da su turci sami sebe zakopali sa ovim nanosuitom, jer te primoravaju da ga koristis (zbog otvorenog prostora na primer i tezine AI-ja na hard i delta), i tako su ubili gameplay...

I da, ja imam komp kojim sam mogao da uzivam u grafici, ali to je jedino u cemu sam uzivao, mislim pobijes neke nepreijatelje kod plaze i sta onda treba da blejim u talase sat vremena i da se divim kako se lepo penusaju, ej pa mozda se malo i okupam i uzivam kako suncani zraci prolaze kroz vodu i kad izlazim iz nje, voda preko ekrana, itd... Ali sve to brzo dosadi...
Vec sam ovo negde rekao: grafika je tu da privuce igrace, ali kakva god da je, igrac se brzo navikne, i onda trazi nesto vise, da li je grafika osrednja, dobra ili odlicna, to vrlo brzo postaje nebitno, ako je gameplay diskutabilan...

^Ma jok, to si se napalio na fiziku, pa ne vidis da je igra krsh :p

Bottom line: igra nije daleko od krsha

Poslednja izmena:
Znate šta... jep'te se. Meni je lepo :D

Poslednja izmena:
Ma...igra je extra, ne trubite ;)

Poslednja izmena:
Svasta. Posle Stalkera i CoD4, sad jos i Cold Fear :D
A bas mi se cini da Crysis najvise pljuju oni koji ga instaliraju da bi videli grafiku...(ahahahaha)

Svasta. Posle Stalkera i CoD4, sad jos i Cold Fear :D
A bas mi se cini da Crysis najvise pljuju oni koji ga instaliraju da bi videli grafiku...(ahahahaha)

Ja sam ga instalirao jer sam mislio da ce pored svih tih hvalospeva ovo biti igra decenije sto se tice gameplay-a, po onim silnim videoklipovima od pre godinu dana to je tako izgledalo, ok...grafika je dobra...to je nazalost i jedino dobro u igri...krsetina teska, presao sam je a nisam ni trepnuo, niti me ista stvarno fasciniralo....ljuljanje svakog lista posebno? Ajde molim vas :D:D, posle ove "super pucacine" idem da odvrtim jos jednom Perseus Mandate jer iako je ruzan on je i vise nego igriv, kada se glave polako ohlade za koji dan, vecina njih ce zeleti da sto pre zaboravi ovu komediju koju smo toliko dugo cekali.

Ne znam...uvek cu radije da jurcam po dzungli na nekom ostrvu, da utepavam bilo sta na tuce razlicitih nacina...nego da budem kralj kancelarija i hodnika :d
I uvek cu radije da prelazim igru gde mogu makar da promenim pravac napada, ili da prosetam malo vise u nekom pravcu, tek da vidim sta sam omasio prosli put...a ne da picim od tacke A do tacke A2 kroz hodnik i dve kancelarije sa shotgunom na gotovs znajuci da me ceka script iza tog coska...plus sto mi se jos unapred najavi radio vezom :)

Deder to malo detaljnije obrazlozite, niste pocetnici na forumu.
Sta vam je to toliko extra i lepo :type:, osim grafike naravno...
Pa pisah već sto puta u ovom thread-u.
Igra je sve ono što FPS treba da bude. Dovoljno nelinearna da bude interesantna više puta. Igram je četvrti put i svaki put sam otkrio nešto novo, pokušao neki drugi pristup određenom problemu, jednostavno mi nije dosadno... za razliku od COD4 koji još uvek ne završih :p
Nano suit ti daje edge koji opravdava činjenicu da si sposoban da sam pobiješ gomilu žutaća, ali te ne čini neranjivim. Upravo su mi pre par minuta drmnuli ručnu bombu i ohladili me iako sam bio pod cloak-om :D
Onaj stormwatch-ev komentar za reload oružja mi nikako ne ide u glavu i voleo bih da mi objasni na šta konkretno misli.
Deo sa tenkom je sjajan, pogotovo što ustvari i ne moraš da ga voziš uopšte.
Deo u svemirskom brodu je meni isto savršeno atmosferičan i u potpunosti postiže efekat jezivosti iz alien filmova.
Poslednji deo je potpuno u skladu sa old school FPS-ovima gde postoji neki veliki boss na kraju kome treba doakati i tako dovesti igru do svog vrhunca i kraja koji naravno nagoveštava nastavak :)

Evo jedan od primera:
Misija kad treba da se udje u onaj rudnik.Ja sam sve stealth zaobisao, ne ubivsi nikoga.Dakle onaj krater ispred je bio pun vojnika i bilo je nekoliko tenkova.A ispred ulaza je bila gomila vojnika plus baja sa minigunom.Script je onda napravio da mi u pomoc pritekne VTOL, ali posto ja nikoga nisam ubio, VTOL je pao u roku od odmah.
Usao sam u prostoriju, pucao u svetla, i u mraku pocistio grupu unutra.Prvo sam roknuo drugog lika sa minigunom na galeriji.Ostale je vec bilo laganeze.I onda sam pokupio minigun, i dosao ovima sto cuvaju ulaz s ledja, i naslagao ih na gomilu.
A provalio sam pre toga da mogu da sednem u jedan VTOL kao nisandzija na topu, tako da je moguce da moze i tako da se pociste...
Sledeci put idem direkt ceoni udar.
Sta je tu lose, ljudi, stvarno ne znam :D

Pa pisah već sto puta u ovom thread-u.
Igra je sve ono što FPS treba da bude. Dovoljno nelinearna da bude interesantna više puta. Igram je četvrti put i svaki put sam otkrio nešto novo, pokušao neki drugi pristup određenom problemu, jednostavno mi nije dosadno... za razliku od COD4 koji još uvek ne završih :p

Ti nisi bas nesto igrao FPS prije, a? :D

Nano suit ti daje edge koji opravdava činjenicu da si sposoban da sam pobiješ gomilu žutaća, ali te ne čini neranjivim. Upravo su mi pre par minuta drmnuli ručnu bombu i ohladili me iako sam bio pod cloak-om :D

Pitam se, pitam se, iz koje igre je ukraden taj Nano Suit....da nije mozda Halo :banana:

Onaj stormwatch-ev komentar za reload oružja mi nikako ne ide u glavu i voleo bih da mi objasni na šta konkretno misli.

Elem, u svakom FPS-u brzina tvog lika prilikom punjenja oruzija ista je bio on u extra smrtnoj opasnosti ili samo prociscavao magazin, fora je da u Crysisu lik ladno puni shootgun npr. sporije kada se nadje u neposrednoj blizini vatre nego kada oko njega nema nigde nikoga. Smesno.

Deo sa tenkom je sjajan, pogotovo što ustvari i ne moraš da ga voziš uopšte. Deo u svemirskom brodu je meni isto savršeno atmosferičan i u potpunosti postiže efekat jezivosti iz alien filmova.

Hahahaahahaha....deo sa tenkom je zivo s...., prvo sto mi je tenk zapeo za zbun. Drugo, samo vagon koji je stajao na putu moze da se unisti dok rokas lokomotivu i druge vagone to nema sanse (pricaj mi pricu o realnosti)...a kad vec pricamo o realnosti...HAHAHAAHAHAHA....odem ja da skinem raketom malog zutog na osmatracnici kad picnem ja raketu dole na nosace a ono NISTA....jako realno....tek kada sam opalio direkt u njega srusila se osmatracnica...crap.

Poslednji deo je potpuno u skladu sa old school FPS-ovima gde postoji neki veliki boss na kraju kome treba doakati i tako dovesti igru do svog vrhunca i kraja koji naravno nagoveštava nastavak :)

Cela igra je teski plagijat nekoliko veoma dobrih FPS naslova s tim da ova ima grozan gameplay ali odlicnu grafiku, deo dok se ne pojave vanzemaljci jos i moze da prodje ali od momenta ulaska u CORE igra je teski trash, pogotovo kada ti svetloplavicasti vanzemaljac otvori usta :D, valjanje.....

....ah da...o bagovima da ne pricam...izadjemo mi iz sfere kad ono imas onih par dzepnih izdanja da poubijas i oni ostanu tako srokani u vazduhu...i ceo moj tim jos uvek przi po njima kao da su zivi :D:D, 4 ili 5 puta sam morao kretati ispocetka da padnu na zemlju i explodiraju....ili ono na samom kraju kada tovaris onaj ratni brod vanzemaljaca...lepo marinac pored mene stoji i kulira, u jednom momentu ga vidim mrtvog a kada sam rasturio brod vidim on zivi i zdrav stoji na mestu gde je malopre trokirao....ajao amaterizma.

@nex999

Ako ces da pucas po dzungli idi na Far Cry...mnogo je bolji. ;)

kao neko ko mrzi FPS-ove Crysis mi se svideo, jos da stigne 8800GT pa da je obrnem drugi put :)

ahh podseti me Stormwatch i Halo sam davno obrnuo tako da tu ima nesto ;)

Poslednja izmena:
kao neko ko mrzi FPS-ove Crysis mi se svideo, jos da stigne 8800GT pa da je obrnem drugi put :)

Kao neko ko obozava FPS-ove Crysis mu izgleda kao ***** brizljivo upakovano u zlatni staniol papir i predstavljeno kao 8. 9. i 10. svetsko cudo.

ahh podseti me Stormwatch i Halo sam davno obrnuo tako da tu ima nesto ;)

Smesno je to, ovde skoro niko ne voli Halo jer je grafika ruzna a i cuo sam neke izuzetno glupe komentare na racun te igre (da ne pominjem autora jer je veoma sujetna licnost) ali je zato gameplay i avantura do jaja, svi FPS-ovi nastali posle Halo-a su pokrali gomile stvari od te igre da to prevazilazi granice dobrog ukusa (ista je stvar i sa Crysis-om).

Halo 1 je meni super pucačina, dvojku nisam igrao. Ta igra nije revolucionarna po bilo čemu i iz nje nema šta da se ukrade što već i ta igra sama nije ukrala iz nekih drugih igara. Sada se sve igre prave po istm kalupu i u buduće će tako biti. U Crysisu su glavni aduti extra grafika i odličan multiplay, nešto što će ovoj igri dati veoma dug vek.

Brate, preteraste ga. Delujete mi svi kao da pljujete igru jer vam secka, ili ste je pokrenuli ocekivajuci neko cudo i revoluciju. Jos da mi kazete da je COD4 bolji, i nemamo o cemu vise da diskutujemo.

Vrh Dno