Šta je novo?

IGN-ova lista,top 100 igara svih vremena i platformi!!!

Ljudi, hajde da tipujemo koja igra ce da bude na prvom mestu! Evo ja tipujem na Super Mario Bros za nes (kec)!

Ajde :)

Ja mislim da će na prvom da bude jedna od ove tri igre: Pong, Pacman ili Elite.
Mada mi je najverovatnije da će to ipak da bude Pong jer je to prva igra ikada, a i to je "politički korektno" da se niko ne uvredi ;) haha

...ozbiljno :)

Poslednja izmena:
Totalno je nerealno praviti ovakvu top listu ... mislim šta raditi pri upoređivanju dve vrhunske igre između kojih je razlika 5-6-7 godina ... gameplay odličan i kod jedne i kod druge,ali je brate grafika neuporedivo bolja kod ove mlađe,a to doprinosi imerzivnosti igre,tako da je teško biti objektivan tu.Što reče Adanos - navođenje da ali upoređivanje nikako.Znači neki maximalni interval koji bi neka game top lista mogla da pokrije je godinu,godinu i po dana ... ovo ''the best ever on any platform'' neće da može :)

P.S. što neko pomenu,ovo će na kraju verovatno biti samo još jedna reklama za neke igre,ali videćemo...

Poslednja izmena:
Pa i nije glupo, dоđe dobro kao podsetnik šta je sve dobro napravljeno do sada. Na ovoj listi zaista ima dosta dobrih igara koje su na neki način ostavile traga u igračkom svetu.
Ok je napraviti listu najboljih, sto je opet jako sirok pojam, u jednom koshu, bez rednih brojeva. Praviti listu 100 najboljih igara svih vremena u svim kategorijama i konzolama je nemoguce i to poredjane od najbolje do najgore, I don't think so.
Ipak, izgleda da nije, IGN-ovci su direktni potomci Mojsija :) Cista zanimacija za plebse ;)

Poslednja izmena:
Sasvim moguće da će ovo biti reklama za neke igre, mada ne mora da znači. Videćemo drugi deo liste.

Stoji da mlađe igre bolje izgledaju, ali su sa druge strane sve retardiranije (čast izuzecima) i zbog toga mogu bez problema da se takmiče sa starim igrama (i izgube). ;)

Objektivni kriterijum po kome mogu da se takmiče je to koliko su bile revolucionarne u vreme kada su se pojavile. Nije ocenjivanje igara danas izmišljeno pa da ne može da se primeni u nazad.

Kakvu su revoluciju samo napravili Wolf 3D i Doom recimo kada su se pojavili - oduševljenje grafikom je bilo ravno današnjem oduševljenju Crysisom, ako ne i veće jer pre toga takve 3D igre nisu ni postojale.

Šta je Elite tek napravila... uh... ogroman svemir, trgovina, pucanje, istraživanje.

Atmosfera u nekim od tih igara je isto bila neviđena... ja sam se više štrecao igrajući Space Hulka nego Doom3. :)

Lands of Lore je po grafici i igrivosti bio današnji Oblivion.

Ni jedna današnja svemirska simulacija se nije ni približila Tie-Fighteru i Wing Commanderu.

Sierine i Lucasarts-ove avanture ni danas nisu prevaziđene. Sierine po ozbiljnosti su bile vrh, a Lucasarts-ove super duhovite i prelepo nacrtane. U to vreme grafika nije mogla biti bolja zajedno sa zvukom, efektima, atmosferom...

Može itekako da se napravi top lista igara ;) Kad može top lista filmova, muzike i knjiga, zašto ne bi mogle i igre?

Poslednja izmena:
Ne staj mi na muku... juče sam tražio neke stare dobre strategije,
90% neće da bekne na XP-u... a imaju toliko nekih kvaliteta koji sada nedostaju.
'ladno su 1997. video igre bile žanrovski raznovrsnije nego sada...
naravno, bilo je dosta propalih eksperimenata, ali opet su isprobavali razne koncepte.

A sada, k'o da su napravili dva recepta za strateške igre, dva za akcione i jedan za RPG
i ćeraju tako, pa kome pre dosadi šablon, nama ili njima.

Dobro je, skoro pola igrara od ovih 50 sam odigrao. Ostale nisu iz mog vida interesovanja. Lista je po meni, ok.

Mislim da bi Eltie, Pirartes ( originalni ) i Civilization morali biti u prvih 5.

Kakva *****ska lista...

Znam da o ukusima ne treba raspravljati, ali ovi moroni iz IGN-a ga preteraše! Legendarne igre kao što su Mafia ili WOW su slabije plasirane od Mike Tyson`s Punch i NHL 94!!!! Strašno!! Pa ovaj usr*ni boks je igralo 200 ljudi na planeti (tvorci igre, prijatelji i rodbina, a jedan od tvoraca mora da radi u IGN-u), Mafia se prodala u preko 2 milona primeraka, a WOW ima 10 miliona pretplatnika!! A i šta je u tom NHL-u TOLIKO značajno za istoriju igara da bude na 56. mestu!! Neverovatno!! No, dobro, to su nedotupavni ameri, ne treba im zameriti...

da bi igra bila legendarna mora da prodje odradjeno vreme... kapiram da ce wow na ovakvim listama za 5 godina biti u prvih 10... a i realno koga boli uvo za ovakve liste koje pravi svaki sajt jednom godisnje...

mada bolje bi im bilo da je fallout u prvih 50 ;)

da bi igra bila legendarna mora da prodje odradjeno vreme... kapiram da ce wow na ovakvim listama za 5 godina biti u prvih 10... a i realno koga boli uvo za ovakve liste koje pravi svaki sajt jednom godisnje...

mada bolje bi im bilo da je fallout u prvih 50 ;)
Wow ce sigurno biti u prvih 20 najigrivijih igrica,ali kao sto si rekao tek kad prodje vreme,do tad neke starije igrice drze mesta(iako mnogo od njih nisu zasluzile neka mesta:wall:)

Lista je potpuno besmislena - najviše zbog toga što postoji redosled pozicija koji se ne može opravdati ni po jednom kriterijumu. To je ko lista najboljih filmova na IMDB-u , koju ne fermam 2%.
Ovakve stvari imaju više zabavni (ili čak marketinški) karakter, a ne neki ozbiljan značaj.

Poslednja izmena:
Nisam probao ni jednu od ovih "konzolaskih" igara pa ne mogu da tvrdim za njihov kvalitet ali cisto sumnjam da su nesto dobro. Druga stvar je da je sve ovo subjektivno pa je zato ne dajm preveliku vaznost. A pogotovo kad vidim da su svi u Americi otkinuli na Guitar Hero III, koji ce verujem biti veoma dobro plasiran, barem neki raniji deo, jasno mi je koji su njihovi kriterijumi za formiranje ove liste. Sva sreca da sam odgledao poslednju epizodu South parka pa sam ukapirao zasto se Amerikanci toliko loze na tu igru.

A mogao si i da je probas na pc-u i provalis i sam :) .

kao sto rece neko gore, moraju da stave na listu ili grim fandango ili monkey island, listu bez tih igara ne priznajem :d

i neko rece da je mafia bolje rangirana od prince of persia, ali ja koliko pregledah listu ne ustanovih da je tako....onom cudu od mike tysona definitivno nije mesto na listi, ali onaj nhl zasluzuje da bude samo ne na tom mestu na kom je vec negde izmedju 90-100

Poslednja izmena:
<flame>
WOW... nalazi se na pravom mestu - pri kraju liste. :p

A i šta ste se zalepili za tu Mafiju kad je GTA 3 5x bolja igra :p :p
(a i on zaslužuje da se nađe tu pored WOWa na kraju liste) :p hahah
</flame>

Poslednja izmena:
Legendarne igre kao što su Mafia ili WOW su slabije plasirane od Mike Tyson`s Punch i NHL 94!!!!

Sine, koliko ti imas godina kad se tako izvaljujes?

Po cemu je to mafia legendarna, po tome sto se voze kola, ili sto se koristi tompsonka, ili sto kao oruzja postuju neke zakone fizike? Igra jeste dobra ali legendarna nije sigurno!

WoW!!!! WoW? Jedan RPG is treceg lica u Warcraft univerzumu koji kad se provali fazon postaje isti i monoton (raidovi, itd...)

Mike Tyson's Punch Out je legendarna igra. Procitaj prvo brdo tekstova o Nintendo Entertainment Systemu (NES-u iliti Famicomu) i o serijalima i tipovima igrica koje je izrodio! MT Punch Out ima svako pravo da bude na listi!

do tad neke starije igrice drze mesta(iako mnogo od njih nisu zasluzile neka mesta:wall:)

Neke nisu, ali Degustus non disputandum est!

Evo nastavka liste, sad nema toliko puno pa ne moram spoiler.

Izvol'te:)

50. Super Smash Bros.

Platform(s): N64
Developer: HAL Laboratory
Publisher: Nintendo
Year Released: 2001

49. Guitar Hero II

Platform(s): PS2, X360
Developer: Harmonix
Publisher: RedOctane
Year Released: 2006

48. Shining Force II

Platform(s): GEN
Developer: Sonic Software Planning
Publisher: SEGA
Year Released: 1994

47. God of War

Platform(s): PS2
Developer: SCE Studios Santa Monica
Publisher: Sony Computer Entertainment
Year Released: 2005

46. Tony Hawk's Pro Skater 2

Platform(s): DC, MAC, N64, PC, PSX
Developer: Treyarch
Publisher: Activision
Year Released: 2000

45. Battlefield 1942

Platform(s): MAC, PC
Developer: Digital Illusions CE (DICE)
Publisher: Electronic Arts
Year Released: 2002

44. Panzer Dragoon Saga

Platform(s): SAT
Developer: Team Andromeda
Publisher: SEGA
Year Released: 1998

43. Baldur's Gate II: Shadows of Amn

Platform(s): MAC, PC
Developer: BioWare
Publisher: Interplay

42. The Legend of Zelda

Platform(s): NES
Developer: Nintendo R&D4
Year Released: 1987

41. Super Mario World 2: Yoshi's Island

Platform(s): GBA, SNES
Developer: Nintendo EAD
Year Released: 1996

Po cemu je to mafia legendarna, po tome sto se voze kola, ili sto se koristi tompsonka, ili sto kao oruzja postuju neke zakone fizike? Igra jeste dobra ali legendarna nije sigurno!

Mafia je kultna igra. Igrivost je i dan danas domaci zadatak za bilo koji gta, chak i grafika koja je iz 2002 odlichno izgleda, a nema lishce i ultra realnu vodu kakve ,,kupi mi majko gtx" igre imaju.

WoW!!!! WoW? Jedan RPG is treceg lica u Warcraft univerzumu koji kad se provali fazon postaje isti i monoton (raidovi, itd...)

Mapoj ti mašne :D. Nekome ko posmatra drugog kako se igra, igra može izgledati totalno debilno i šareno, kao da je napravljena za malu decu. Ali igra ima nešto što se zove atmosfera, i to kakva atmosfera, fenomelna ! A atmosfera je sve !

Eno, i Carmack misli da je WoW "train driving all the PC sales numbers altogether on gaming"...

Poslednja izmena:
Mafia je kultna igra. Igrivost je i dan danas domaci zadatak za bilo koji gta, chak i grafika koja je iz 2002 odlichno izgleda, a nema lishce i ultra realnu vodu kakve ,,kupi mi majko gtx" igre imaju.

Kultna NOT EQUAL legendarna. Nisam rekao da je losa ili smesna, ali je daleko od legendarne!

WoW moze da ima najbolju prodaju na svetu, ali se na kraju svodi na jedno veliko bezanje od realnosti!

A na ovom novom delu liste se nalazi Super Smash Bros. E to je atmosfera bato. Namesti se na 15 minuta, 4 igraca i trpaj...

hehe syndicate extra
takodje days of tentacle
svaka im cast

[sarkazam]
na prvom mestu ce da budu simsi i njihovih kvadrilion dodataka :d
[/sarkazam]

46. Tony Hawk's Pro Skater 2

Platform(s): DC, MAC, N64, PC, PSX
Developer: Treyarch
Publisher: Activision

Lepo, lepo. Zasluzeno, rekao bih.:)
Oduvek mi nije bilo jasno zasto je treci deo bio pri vrhu na svim ondasnjim top listama kad se pri prvom pogledu na treci deo videlo da je bleda kopija drugog dela, sa malo (lose)sminke. I prvi deo je bolji od treceg, a 4. je u stvari mod 2. dela, samo graficki potkovaniji.

Quake 2 bi morao da bude medju prvih 15 i to pri vrhu :), mislim 98. stvarno mi nije jasno

WoW moze da ima najbolju prodaju na svetu, ali se na kraju svodi na jedno veliko bezanje od realnosti!

Brkas pojmove... Druga je stvar sto pojedinci koji igraju igru nemaju mere ili drustveni zivot pa u nedostatku istog igraju WoW, jer im on predstavlja sve. A igra nikako za to nije kriva...

Pa u pravu je, ali ne mogu da vidim gde je on u toj rečenici pohvalio tu igru?

Pa sigurno to ne bi izjavio da igra nema kvaliteta. To je mogao reci za bilo koji drugi MMO out there, ali nije.

Poslednja izmena:
Pa nije jer nijedna druga MMO igra to ne radi.

Sto se tice WoW-a, ajde da batalimo. Jer smo otisli u veliki off.

Pa sigurno to ne bi izjavio da igra nema kvaliteta. To je mogao reci za bilo koji drugi MMO out there, ali nije.

Nisi u pravu ;) To što je on izjavio nema veze sa kvalitetom igre, već sa njenim ekonomskim uspehom.

train driving all the PC sales numbers altogether on gaming

Prilično odmerena izjava, "politički korektna" - nije uvredio svoje kolege iz industrije, ali je izjavio koliko mnogo para zarađuje WOW. To čak nije ni pohvalio u ovoj rečenici. Prilično neutralna i odmerena izjava.

WOW jeste prilično rasprostranjena igra sa milionskim brojem igrača. Ona je hit, ali da postane legenda, potrebno je da prođe dosta vremena i da svi ti klinci koji danas igraju WOW porastu i počnu da se sećaju tamo 2015. godine "Au ***, kako je to bila dobra igra. Komplikovana i zanimljiva, a ne kao ove danas totalno banalne i debilne". :-devil-:

[sarkazam]
na prvom mestu ce da budu simsi i njihovih kvadrilion dodataka :d
[/sarkazam]

Hteo ti to ili ne , ali Sims2 sa svojim dodacima su prilicno PRODAVANI naslovi. Mozda tamo negde nisu svi odusevljeni igrama " krvi do kolena".

Nazad
Vrh Dno