Šta je novo?

Crysis!

nego recite vi meni jel vi igrate da pokokate sto vise na mapi ili se skocentrisete samo na zadatak :D

nisam se puno igrao sa configom, ali je dovoljno reci da mi u 1280x1024 sve na high secka osetno, dok na medium radi dobro, ali izgleda ochajno. Odigrah 2 nivoa, nista preterano novo i zanimljivo, bolje receno FarCry 2-3 godine posle, sa nabudzenom grafikom koja se vidi sa grafickom od 500 eura. Ne kapiram toliki hype

Ovo je definitivno nastavak FarCry-a po meni,na 1024*768 sve na high ide extra,najvise mi se svidja klok vajz (nevidljivost) :)
Lepo izgleda moram priznati,def cemo imati sta da igramo ove zime (COD4,nfs ps,ovo,....) ;)

malo su mi glupi neprijatelji na delta tezini trebalo je malo da porade na AI
inace igra je vrh sinoc sam pikao 5 sati
a najlepse je head shoot oma pane
oni panciri neki *******i

Shteta shto josh ima slabovidih:p
A meni CoD4 ipak izgleda malo matoro, samo debelo namunjeno, natrpali nove efekte i hajmo...

budi srecan, kako je 2020. dobro ne nose neki egzoskelet.:p
Khm khm... :p
Btw, baš su me nervirali oni sa minigunovima. Sreća pa se kreću kao puževi i možeš da izmanevrišeš oko njih u povoljnu poziciju.

nisam se puno igrao sa configom, ali je dovoljno reci da mi u 1280x1024 sve na high secka osetno, dok na medium radi dobro, ali izgleda ochajno. Odigrah 2 nivoa, nista preterano novo i zanimljivo, bolje receno FarCry 2-3 godine posle, sa nabudzenom grafikom koja se vidi sa grafickom od 500 eura. Ne kapiram toliki hype

Cekaj batice :D (nadam se da te nisam uvredio kao sto je neko uvredio ovim onog osetljivog Goransteina :d), kako ti mnogo secka... ?
Ja igram demo, ali je jednako zahtevan kao full, to svi kazu...
Ja na 1280x1024 na high imam min 27 max 35... Nije bognzasta ali ne bih rekao da je osetno seckanje... E sad ako ti imas manje od ovoga, pa klokni batice malo te highly overclockabile komponente :D, mislim na procesor bar do 3GHz i graficku nategni malo, skoro svaka moze na 630/1800... Pa onda javi broj frejmova...

Shteta shto josh ima slabovidih:p
A meni CoD4 ipak izgleda malo matoro, samo debelo namunjeno, natrpali nove efekte i hajmo...

Moram se sloziti sa ovim za CoD4... Ta igra izgleda odlicno, ali ipak mi deluje samo kao nabudzeni CoD2, i nikako se ne moze porediti po kvalitetu grafike sa Crysisom, iako kao sto rekoh dobro izgleda...
E sad sto nekima ne radi kako treba Crysis, a CoD4 im leti, pa onda komentarisu kako cod4 ima fenomenalnu grafiku, to je za neku drugu pricu... :D.

Cekaj batice :D (nadam se da te nisam uvredio kao sto je neko uvredio ovim onog osetljivog Goransteina :d), kako ti mnogo secka... ?
Ja igram demo, ali je jednako zahtevan kao full, to svi kazu...
Ja na 1280x1024 na high imam min 27 max 35... Nije bognzasta ali ne bih rekao da je osetno seckanje... E sad ako ti imas manje od ovoga, pa klokni batice malo te highly overclockabile komponente :D, mislim na procesor bar do 3GHz i graficku nategni malo, skoro svaka moze na 630/1800... Pa onda javi broj frejmova...

Moram se sloziti sa ovim za CoD4... Ta igra izgleda odlicno, ali ipak mi deluje samo kao nabudzeni CoD2, i nikako se ne moze porediti po kvalitetu grafike sa Crysisom, iako kao sto rekoh dobro izgleda...
E sad sto nekima ne radi kako treba Crysis, a CoD4 im leti, pa onda komentarisu kako cod4 ima fenomenalnu grafiku, to je za neku drugu pricu... :D.

Prva stvar, amm, jesam li negde rekao da me to uvredilo? :D. Samo sam doticnoj personi skrenuo paznju da ne moze da trazi od drugih sterilnost iz apoteke, a pritom se koristiti ruralnom terminologijom. :D. (kao kad bi cale alkoholicar detetu govorio da je alkohol stetan :D)

Druga stvar, full verzija satkana je od mesta gde je zahtevnost demoa pesmica Branka Kockice u pozoristancu Puz.

Treca stvar, za grafiku se slazemo :D

Cetvrta stvar (ne odnosi se na tebe healthfullko (zdravko) :p), napucavanje u Crysisu je izuzetno, ali pretpostavljam da su ljudi koji igru igraju krivci ili zasluzni za kvalitet istog. Isto kao sto sam i pre svih beta i demoa video trailer nekog papka sa gametrailersa, gde je ubio svaku draz gameplaya svojim nacinom igranja, sto sam i prokomentarisao u ranijim threadovima vezanim za Crysis.

Poslednja izmena:

Upravo tako, hvala na dopuni;)

A to da je kao losh gayplay, zaista je goranstein u pravu, zavisi ko igra i kako igra.
Ja opet kazhem treba se prepustiti, samo zvuk radi pola posla, tako da nije ovo "samo grafka" kako god pogledamo.

Poslednja izmena:
Zaista nema smisla da pricamo o Crysis-u i kudimo ga, ako nismo u hardwerskoj mogucnosti da vidimo bar 90% onoga sto pruza u HIGH setovanjima i vecim rezolucijama.
Sem toga zar zaista iko moze da tvrdi da je video bolju grafiku i zvuk.
Mene licno, ova igra ce naterati da promenim graficku, pa makar je pozajmio na 15 dana.

Nije mi jasno zbog cega je Crytek izbacio relativno neoptimizovanu igru na trziste, jer moglo je tu da bude jos malo "peglanja" da bi mogli i oni sa masinama ispod 1000 eura da je igraju lepo. Na ovoj mojoj konfiguraciji, shaders na high podesavanjima, i jos po nesto, sa rezolucijom 1024 , tesko da imam vise od 20ak fps-a, sto je uzas, a verujem da ce vremenom to pasti i na nize. Kada stavim shadere na medium, kao i sve ostalo, radi nesto bolje, oko 45-50 fps-a, ali tada grafika nije nista specijalno, potpuno prosecno, stim sto i tada ima nekih pada fps-a sa vremena na vreme. Generalno i objektivno gledano, igra je mogla da se "pegla" po pitanju jos mesec dana lagano, a ovako deluje nekako "pozurena". Po meni, nista revolucionarno za sada, sve je bio bezpotreban hype, ja sam ocekivao ovako nesto, ali dobro. Po meni je COD4 ubica crysis-a barem za sada. Ali dobro, subjektivno misljenje. Cudi me da su nemci naseli na EA taktiku zurenja posto poto da se izbaci na trziste igra koja je mogla za mesec dana jos bolje i lepse biti optizimovanija a samim tim i bolje kupovana, ali ****ga...to je sto je. Za mene je ovo razocaranje, ali verujem da ljudi sa zverinama masinama od par hiljada evra uzivaju, za sada je moja realnost medium settings sa ovom konfiguracijom. :trust::mad:

Pa, pre ili kasnije gaymeri moraju da menjaju grafu, ali chak i sa nashim bedama (2600xt) mozesh bar da pogledash nakratko, na very high sa ochajnim frame rate-om, kako je to jedna neverovatna igra!
Imam ultra nizak FPS ali bar izgleda pristojno, i definitivno cje menjam grafu:p

A ovo kao prosechna grafika, najednom svima skochili standardi:p
Jednima nije dovoljno detaljna grafika, drugima je to moglo bolje i da se lepshe optimizuje:p

Poslednja izmena:
Razlog jednostavan - MAMIPARA ... prodavci hardwera zive od neoptimizovanosti a programerima se malo placa optimizovanje ;)

Igra jeste VRH od svega trenutno u ponudi, a nivoe ne mozes da pretrcis kao u COD-u .. po mom misljenju ... takodje ovde imas sta da " istrazujes " ( ubijanje kokoski, kraba po plazi, seca drveca, busenje guma i slicne zanimacije, slusanje kako ti neprijatelj kaze - asshole I kill you :d )

ono sto CRYSIS nema a BIOSHOCK ima je Atmosfera. Crysis je igracka a BIOSHOCK je dozivljaj :smash:

Znate sta me zanima, sta li ce Kuzma sad da napise u SK za ovo cudo.
Odnosno koja ce igra biti igra meseca. Kriza ili cod4

Poslednja izmena:
TO je u redu ako hoces da u momentu izlaska NEXT GEN igre ona radi odmah na najvisim setovanjima. Sve ima svoju cenu. Ovo je po meni, domaci zadatak firmama kako igra treba da izgleda u naredne 2 godine. Zar FC jos uvek nije jedan od benchmark-a za grafiku pored stalker-a, fear-a ...

jel nekog nerviraju muve ili sta je to vec sto se cuje zzzzzzzzzzz

Poenta je upravo to, igra "izgleda" bolje od svake kad se potera na najvisim setovanjima. Problem je taj sto se izgleda vecina napora pri stvaranju igre ulozilo u to da ona "izgleda lepo" a manje se paznje obracalo na sam gameplay.

TO je u redu ako hoces da u momentu izlaska NEXT GEN igre ona radi odmah na najvisim setovanjima.
Upravo tako. Sve frustracije nastaju iz razloga što se polazi od toga da igra mora da se igra na max čim izađe. Ako se to zanemari i ako se uvede malo strpljenja onda nema problema. FarCry je izašao u martu 2004. a ja sam u decembru iste godine dobio novi kompjuter i tek tada sam ga igrao i uživao sam, i ni najmanje mi nije smetalo što ga ranije nisam igrao jer to uopšte nije toliko važno, uvijek ima drugih i odličnih igara koje se na datoj konfiguraciji mogu igrati, a da ne kažem da ima i drugih stvari u životu osim igara na kompjuteru.

Probah i ja Crysis na mojoj konfi. Komp je setovao 1024x768 sve na High, AA iskljucen. Igra je stvarno prelepa, AI je mogao da bude i malo bolji, no dobro. Odlicno su napravili nano fore i proces trosenja istih. Nevidljivost sporo prolazi kada se stoji u mestu ili polako krece, ali ako se ubrza onda i brzo nestaje. Isto tako i za strenght, skok sa malo vece visine i nema pomoci. Igra nema dubinu Bioshocka i bice jako zanimljivo videti koja igra ce biti igra godine. Po meni je to:

1. Bioshock
2. Crysis

Budimo objektivni.Vidim da dobar deo populacije ovde trazi dlaku u jajetu i poredi Crysis sa FarCry-jem.Iako se takvo poredjenje mozda namece kao ispravno,nemojmo zaboraviti da je FarCry izdao,u ono vreme,no name studio,i da kada ne ocekujes nista a dobijes mnogo,osecaj uvek bude izvanredan.Sa te strane Crysis ima neuporedivo tezi zadatak,da nastavi taj ceo koncept.Ali opet,pogledajte ponovo trailer-e za Crysis,da vam se malo osvezi secanje,zar niste dobili sve ono sto je najavljivano?!Da li je Crysis razocarao i u jednom segmentu?Ako ste trazili takticki shooter,pogresili ste DVD,na njemu pise Ghost Recon:Advanced Warfighter 1/2.Ako vam treba izazov,imacete ga na najvecem nivou tezine.I kada u GRAW-u nakon 15-tog restart-a na istom checkpoint-u shvatite da vam je dosta,pokrenite Crysis.Odlican koncept,odlicnog studia.Hands down.Na kraju krajeva,Crysis je bas ono sto je najavljivano i sto treba da bude-kandidat za najboljeg shooter-a ikad.A da li ce to i biti,videcemo za par nedelja...
I da dodam.CEO ATI-ja je izjavio da ocekuje fotorealizam za 5-7 godina...Mislite o tome...

Jel neko probao kako radi sa 169.09 drajverima?

Znate sta me zanima, sta li ce Kuzma sad da napise u SK za ovo cudo.
Odnosno koja ce igra biti igra meseca. Kriza ili cod4

Ma on je ko Krusty the clown - pred**ani čovek koji pljuje po svemu i to na posrbljenom englekom jeziku. Verovatno se klinci u osnovnoj školi sada lože na takve kolumne. Kada piše malo neutralnije bez izforsiranih ložačkih rečenica, opisi igara čak i mogu da se pročitaju po nekad, mada sam ja odavno počeo da preskačem njegove članke upravo zbog svog tog preteranog loženja i očajnog nepismenog izražavanja.

Enivejz... :wall:

Farcry je isto bio veoma zahtevna igra kada se pojavio i svi su čak i tada imali za domaći zadatak da je poteraju sa nekim normalnim fps-om. Isto je i sada sa Crysisom, tu nema dileme. To je igra koja je izdata pre svog vremena što se tiče hardverske zahtevnosti.

Ja nisam neki veliki COD fan, ali COD4, makar i bio našminkan po nekima ovde, ima sve predispozicije da postane pucačina godine samo zbog toga što je dostupan širem auditorijumu ljudi. Ta šminka je, kada se malo bolje sagledaju stvari, ekstremna optimizacija igre. Na kraju je dobijena igra sa fantastičnom grafikom naštimovanom do krajnjih granica.

Šta vredi Crysisu kada 90% ljudi ne može da je igra normalno? Šta da se pojavi sada neka fotorealistična igra sa extra atmosferom i zahetvošću koju mogu da izguraju samo oni sa Quad core računarima i 4xSLI 8800ultra kartama sa 8GB DD3 rama? Jel bi tako nešto trebalo da postane igra godine? Malo sam preterao da bih bolje objasnio celu situaciju. Po meni je ta zahtevnost jedini razlog zašto Crysis ne treba da bude igra godine.

Poslednja izmena:
Ljudi pomagajte!!!!!!

Stigao sam do one table kada spases onu devojku u onom nekom njihovom rudniku.
E sad treba ja da sam da nadjem izlaz i udjem u ona neka velika vrata(ili sta su vec) na zidu i pocnem da lebdim.E sad lebdim ja tako i dodjem do dela kada nemogu da idem dalje jer me odbija neki kao nevildjivi zid ili nesto tako.Kaze treba da nadjem da iskljucim struju kako bi tuda prosao.

Ako neko zna sta dalje tj. kako i gde da iskljucim te neke generatore neke pomogne!?

Hvala

Ljudi pomagajte!!!!!!

Stigao sam do one table kada spases onu devojku u onom nekom njihovom rudniku.
E sad treba ja da sam da nadjem izlaz i udjem u ona neka velika vrata(ili sta su vec) na zidu i pocnem da lebdim.E sad lebdim ja tako i dodjem do dela kada nemogu da idem dalje jer me odbija neki kao nevildjivi zid ili nesto tako.Kaze treba da nadjem da iskljucim struju kako bi tuda prosao.

Ako neko zna sta dalje tj. kako i gde da iskljucim te neke generatore neke pomogne!?

Hvala

Pushkom ih iskljuchi :D Samo opali u cevi sa zhutom technoshtju. :)

Pa ono što ti je tad bilo "nešto medium, senke isključene", to ti je sad "šejderi i senke na medium".
Mislim, ja u 1024, sve na high, senke i šejderi na medium, imam 25-30 frejmova, a igra je daleko od ružne. Gde je problem?

Da li neko zna da mi kaze kako ide kod u konzoli za pokazivanje FPS-a

Nazad
Vrh Dno