Šta je novo?

CoD4: Modern Warfare (multiplatform)

Bogami sam se nervirao na kraju one misije iz flashbacka! Nikako glupi helikopter da dodje...

Mozete da me flejmujete koliko hocete, ali mislim da je COD4 bolja igra od izvikanog Crysisa. I sa tehnicke strane, i sa atmfosferske strane. Prava uzivancija, posebno nivo u Cernobilu.

Nema šta da te flejmujemo, ti si isflejmovao :). Šalim se, i ja sam imao takav utisak, ali sad igram Crysis i ta igra nema nikakvih nelogičnosti koje sam naveo ovde... Naravno, meni one ne smetaju i mislim da je ta igra za 95, ali Crysis onda mora dobiti 100! Tehnički se ne mogu i ne smeju porediti. CoD4 je ušminkan, a Crysis je bukvalno sledeći nivo - u svakom prokletom smislu.

Moram da iznesem svoj utisak nakon sto sam presao igru u jednom dahu.. IGRA JE NESTO NAJBOLJE STO SAM DO SADA ODIGRAO U POGLEDU FPS-a(nisam probao Crysis jos).
Atmosfera je stvarno neverovatna!

Ali kada sam zavrsio igru bilo mi je stvarno krivo jer sam hteo jos.. Stekao sam utisak da je prekratka malo. I jedva cekam neki dodatak ako izadje.

Ali kada sam zavrsio igru bilo mi je stvarno krivo jer sam hteo jos.. Stekao sam utisak da je prekratka malo. I jedva cekam neki dodatak ako izadje.

Mislim da je ovo boljka koja je postala hronicna kod novih naslova. Setite se samo MOHA-e! Dobijamo relativno kratke nivoe sa intenzivnom akcijom kao kompenzaciju na duzinu.

Jedno od mogucih resenja jeste "sandbox" pristup na kome se zasniva Crysis. To je koncept "otvorenog" sveta gde je linearnost "virtuelna", odnosno postoji utisak opcija drugacijem pristupu resavanja prepreka.

U tom smislu se Crysis nikako ne moze porediti sa CoD-om...

Mislim da je ovo boljka koja je postala hronicna kod novih naslova. Setite se samo MOHA-e! Dobijamo relativno kratke nivoe sa intenzivnom akcijom kao kompenzaciju na duzinu.

Pa to,ali i da izbace još 3 expanzije.

Poslednja izmena:
Tehnički se ne mogu i ne smeju porediti. CoD4 je ušminkan, a Crysis je bukvalno sledeći nivo - u svakom prokletom smislu.

Mozda samo, ali samo po meni u vizuelnom smislu, i to opet ako se covek isprsi minimum za konfu kakvu ti imas, a cena iste je jako visoka...

Nema šta da te flejmujemo, ti si isflejmovao :). Šalim se, i ja sam imao takav utisak, ali sad igram Crysis i ta igra nema nikakvih nelogičnosti koje sam naveo ovde... Naravno, meni one ne smetaju i mislim da je ta igra za 95, ali Crysis onda mora dobiti 100! Tehnički se ne mogu i ne smeju porediti. CoD4 je ušminkan, a Crysis je bukvalno sledeći nivo - u svakom prokletom smislu.

Ne znam, meni je napucavanje u Crysisu bezveze... Pogodis korejanca 10 puta u grudi iz blizine (kao da ga gadjas pljucom a ne sa 7.62 metkom) i ide dalje dok u COD-u je to mnogo bolje odradjeno - posebno ragdoll efekat (pogodis ga u glavu pa tako i pada itd)

Na tehnicki deo sam mislio tako sto je COD4 jako dobro optimizovan dok Crysis bas i nije...

Inace, obe igre su vrh, ali je COD nekako privlacniji...

Poslednja izmena:
Ja obožavam da skidam kapice koreancima u Crysis-u :D
A čini mi se da svi imaju neke pancire, tako da pogodak u telo zaista nema fatalni efekat.

Ja obožavam da skidam kapice koreancima u Crysis-u :D
A čini mi se da svi imaju neke pancire, tako da pogodak u telo zaista nema fatalni efekat.

Jasno, neki ocigledno imaju pancire ali nekako nemam osecaj da oruzje ima adekvatnu snagu. Previse su vremena potrosili na eye candy dok je fizika malo nedoradjena.

Uzmi precision ili gauss rifle, pa da vidiš kako padaju od jednog pogotka :D
Činjenica je da je onaj koreanski pandan kalašnjikova mnogo slab. Scorpion koji imaš na početku pravi veći damage, samo što za njega teško nalaziš municiju.
COD4 lepo izgleda i stvarno fino radi, ali se iz aviona vidi da je u pitanju šminka preko starog engine-a.

Poslednja izmena:
Fizika nedorađena!???

Šta je vama šminka ovde?

bese karatko ali slatko :) , sad sam je zavrsio,
stvarno dobra igra, odlicna atmosfera, odlicni preokreti u igri,
grafika, optimizovanost.......
jedina mana KRATKA je,
ali i dalje moja omiljena igra je Half Life 1.

dobra ona posledja RAP stvar u odjavi,
"deep and hard" .

I ja sam upravo zavrsio igru, stvarno odavno nisam igrao nesto sa ovolikim zadovoljstvom. Onaj poslednji deo kada pogode most, pa do creditsa je prosto neverovatno odradjen.
I onaj posle deo u avionu je bas zanimljiv, otprilike: ½Znamo da hocete jos, evo vam jos malkice½ :)

BTW, onaj rep na kraju mi je potpuno odvratan, kao za decu do 12 godina...

kakav rep :smash: :wall:

Sta god da je, totalno nisam u tome :)
BTW, da li ste primetili da na predposlednjem nivou, kada imate vremensko ogranicenje za detonaciju projektila u vazduhu, protivnici odjednom mnogo bolje nisane. Toliko je ocigledno da boli :)

jeste kratka,zato sto je bila zanimljiva.ocekujem za jedno pola godine neku expanzijicu i nove multy mape.ljudi ajde malo da se ubijamo online?

Sta god da je, totalno nisam u tome :)
BTW, da li ste primetili da na predposlednjem nivou, kada imate vremensko ogranicenje za detonaciju projektila u vazduhu, protivnici odjednom mnogo bolje nisane. Toliko je ocigledno da boli :)

cough:svaki post spoiler

Taj dim iako je dvodimenzionalan, izgleda mnogo bolje nego bilo koji 3D danas, isto kao što i plamenobacač iz RTCW-a i ET-a izgleda bolje i dan danas nego bilo koji što je izmišljen posle te igre. Ostali kompromisi zaista skoro i da nisu vredni pomena, a kao što i sami vidite znatno utiču na performanse igre.

Meni je posebno drago što je ova igra tako dobro optimizovana jer se u poslednje vreme samo fabrički štancuju zahtevniji efekti zbog bolje prodaje hardvera i lakšeg programiranja igara na tom novom hardveru (ovaj i onaj shader bla bla). Nekada i neka starija rešenja mogu da izgledaju bolje nego nova ako se dobro primene. Sa te strane, COD 4 zaslužuje sve pohvale.

Poslednja izmena:
Slažem se da COD4 izgleda sjajno za performance cost koji je potreban za njega. Ali nova generacija engine-a kojoj pripada Crysis prosto radi te stvari kako treba, ne koristeći shortcut-ove radi uštede.
Za nekih godinu dana, sa sledećom generacijom hardvera pokreni ponovo obe igre i reći ćeš mi koja izgleda bolje.

Poslednja izmena:
Taj dim iako je dvodimenzionalan, izgleda mnogo bolje nego bilo koji 3D danas, isto kao što i plamenobacač iz RTCW-a i ET-a izgleda bolje i dan danas nego bilo koji što je izmišljen posle te igre. Ostali kompromisi zaista skoro i da nisu vredni pomena, a kao što i sami vidite znatno utiču na performanse igre.

Meni je posebno drago što je ova igra tako dobro optimizovana jer se u poslednje vreme samo fabrički štancuju zahtevniji efekti zbog bolje prodaje hardvera i lakšeg programiranja igara na tom novom hardveru (ovaj i onaj shader bla bla). Nekada i neka starija rešenja mogu da izgledaju bolje nego nova ako se dobro primene. Sa te strane, COD 4 zaslužuje sve pohvale.

Word.
BTW avatar DotT je zakon, bas sam je poceo skoro :D

Ima tu i drugih komromisa. Umesto sofisticiranog AI, imaš ovaj primitivni. Umesto prostranije mape imaš koridore. Samo kola mogu da se unište. itd. Sjajna optimizacija, nema šta.

Hteo sam da napisem nesto pametno, kao odgovor ovim likovima sto pricaju o kao nekim losim stranama COD-a i uporedjuju sa nekim drugim igrama. Ali ne mogu. Ocigledno kad do sad nisu shvatili sta je COD nece ni ubuduce.
Sve sto se od COD-a ocekivalo to je i isporuceno. I prebaceno.
Samo da napomenem da je jedino WoW popularniji od COD4 i COD2 sto se tice on-line igranja ( podatak sa xfire-a ), pa sta vise pricati.

Slažem se da COD4 izgleda sjajno za performance cost koji je potreban za njega. Ali nova generacija engine-a kojoj pripada Crysis prosto radi te stvari kako treba, ne koristeći shortcut-ove radi uštede.
Za nekih godinu dana, sa sledećom generacijom hardvera pokreni ponovo obe igre i reći ćeš mi koja izgleda bolje.

A da ti i ostali koji razmisljaju kao ti kupite lepo poster neki sa "lepom slikom" pa gledajte u to, posto vidim da vam je izgled trave i dima bitniji od toga sta radite u toku igre. Ne treba meni razgledanje ostrva i prasuma, otici cu negde kao turista za to...

A da ti i ostali koji razmisljaju kao ti kupite lepo poster neki sa "lepom slikom" pa gledajte u to, posto vidim da vam je izgled trave i dima bitniji od toga sta radite u toku igre. Ne treba meni razgledanje ostrva i prasuma, otici cu negde kao turista za to...

Right on! Evo sad sam bas igrao famozni Crysis, posle 20 min igre sam se smorio.

Ne kažem ja da je COD4 loš kao igra, čak sam prijatno iznenađen koliko je dobar, ali pričamo o nekim "optimizacijama", a činjenično stanje je da je engine Crysis-a mnogo napredniji.
Što se tiče toga koja se igra kome više sviđa, ja sam recimo počeo COD4 i negde na pola igre mi je stigao i Crysis koji sam evo igrao dok ga nisam završio i to sa medium detaljima. Naravno da se osećam delimično uskraćeno, ali to samo znači da ću odigrati igru ponovo kada uradim sledeći upgrade, kao što sam čekao skoro godinu dana da odigram Oblivion kako treba.
Sada ću lepo da nastavim COD4 tamo gde sam stao.
Ma pričamo ovde u prazno, činjenica je da se za kratko vreme pojavilo dosta dobrih igara, prosto čovek ne zna šta bi pre... što nije stalno tako :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno