Šta je novo?

Crysis!

Reci to (o s*****vanju za 5 sati) Halflife 1 ili 2, ili Riddicku ili samom prvom FarCryu... To su tekovine Haloa i Call of Dutya. Ako su igraci spremni da plate 50$ (70$ na konzoli) za igru od 4 sata, zasto ne sisati ovce.

Reci to (o s*****vanju za 5 sati) Halflife 1 ili 2, ili Riddicku ili samom prvom FarCryu... To su tekovine Haloa i Call of Dutya. Ako su igraci spremni da plate 50$ (70$ na konzoli) za igru od 4 sata, zasto ne sisati ovce.

A sto da ne i za njih? Svaka igra koja ima mogucnost da prekines cut scenu i nema beskrajno duge dijaloge koje moras da odslusas, a kroz nivoe juris kao pomanitao bez imalo uzitka, moze da s..chka za kratko vreme.

Poenta u Far Cry-u i Crysis-u i jeste uvek bila u šetkanju po ostrvu, ne u ispunjavanju zadatka :D
Nego... upravo mi se instalira Crysis, a u međuvremenu sam pukao i otišao da kupim još 2GB ram-a!
Tako da... ovo kuckam i gleduckam progress bar kako napreduje s leva na desno...
Odo' da se igram, vidimo se kad se vidimo :p

Ima onih walthrough-ova gde su ljudi obrnuli Morrovind za neko suludo kratko vreme... :p ili Stalkera za ~2 minuta (taj mi je najjachi) :D
Uvek je tako sa open-world igrama...pa jos ako imas vozila.Prvi nivo u Crysis demou se bukvalno moze preplivati/odvoziti za 10ak minuta i manje.Bez borbe maltene...Kao u FC-u.
Ali cemu igranje onda...

Svaki shooter mozes da sp.chkash za vrlo kratko vreme ako ne igras da se zabavis, vec ga silujes samo da bi zavrsio igru.
To ti nije istina. Zasto uopce siliti i prelaziti igru na brzinu?
Izgleda da gospoda iz Cryteka racunaju na to da ce ljudi provesti jos 6 sati gledajuci u valove i lomeci drvece!? Znao sam da nesto nece valjati cim se EA umijesa!

To ti nije istina. Zasto uopce siliti i prelaziti igru na brzinu?
Izgleda da gospoda iz Cryteka racunaju na to da ce ljudi provesti jos 6 sati gledajuci u valove i lomeci drvece!? Znao sam da nesto nece valjati cim se EA umijesa!

Pa zato sto postoje ljudi koji tako igraju igre ...
Isto kao i kada klopas pljeskavicu, ako je smazes na brzinu, neces ni osetiti ukus, a ako je jedes kako Bog zapoveda, uzivaces u svakom zalogaju, i ukusu koji mami (prenesi to i na igre) :).
To ti i sam znas, ali znamo svi, moras da ispunis misiju "Sve sto nije S.T.A.L.K.E.R. apsolutni je krs".
Crysis je pravi mali biser, ne postoji losa tacka u celoj konstrukciji igre, za razliku od igre koju ti toliko volis, i u kojoj je svaka 5. misija DejaVu. :)

Sve je to lepo ali...
U pocetku dok se covek zablene u fenomenalno odradjen pejzaz ova igra ima nekih cari.Kasnije kad "uronis" u igru svaki pad FPS-a i seckanje u meni poviseno luci zeludchanu kiselinu i stvara chir.Greh je ovo ne odigrati u Full-u a za full treba konfiguracija od soma i kusur evra.
Znachi.. uninstall. I onako ima novih manje zahtevnijih naslova koje vredi odigrati.
Crysis u led dok ne padnu cene hardvera pod kojim ce se moci lepo odigrati.

Sve je to lepo ali...
U pocetku dok se covek zablene u fenomenalno odradjen pejzaz ova igra ima nekih cari.Kasnije kad "uronis" u igru svaki pad FPS-a i seckanje u meni poviseno luci zeludchanu kiselinu i stvara chir.Greh je ovo ne odigrati u Full-u a za full treba konfiguracija od soma i kusur evra.
Znachi.. uninstall. I onako ima novih manje zahtevnijih naslova koje vredi odigrati.
Crysis u led dok ne padnu cene hardvera pod kojim ce se moci lepo odigrati.

Dok padnu cene da bi crysis igrao u full-u pojavice se neko novo "cudo", recimo FarCry2 pa ces opet biti u istom problemu :)

Svejedno mislim da je Crysis malo iznad proseka po gameplay-u iliti kategorija nista_posebno. Zbog njega sigurno necu da dajem 1000+ eura...

Dok padnu cene da bi crysis igrao u full-u pojavice se neko novo "cudo", recimo FarCry2 pa ces opet biti u istom problemu :)

Svejedno mislim da je Crysis malo iznad proseka po gameplay-u iliti kategorija nista_posebno. Zbog njega sigurno necu da dajem 1000+ eura...

Izgleda da slabo stojis sa Desankom :)
"Ljubav je lepa samo kad se cheka" ;)

Stigao sam da probam samo na 5 minuta :)

Sve na High, rezolucija 1680 X 1050, radi ko podmazano :D

Ajde ti malo potkrepi slikama to podmazano... Jeste da tvoja graficka ima 1GB memorije, ali opet...

Meni na GTS 320MB radi na 1280x1024 sve na high (AA off): min 25 fps-ova, max 35 fps-ova.
Meni nekako to nije dovoljno, pa igram na 1024x768, gde radi znatno bolje: min 35, max 50 fps-ova.

Pa zato sto postoje ljudi koji tako igraju igre ...
Isto kao i kada klopas pljeskavicu, ako je smazes na brzinu, neces ni osetiti ukus, a ako je jedes kako Bog zapoveda, uzivaces u svakom zalogaju, i ukusu koji mami (prenesi to i na igre) :).
To ti i sam znas, ali znamo svi, moras da ispunis misiju "Sve sto nije S.T.A.L.K.E.R. apsolutni je krs".
Crysis je pravi mali biser, ne postoji losa tacka u celoj konstrukciji igre, za razliku od igre koju ti toliko volis, i u kojoj je svaka 5. misija DejaVu. :)
Kao i uvijek poredjenje ti je lose.
Ja sam se davno vozio po tropskom ostrvu u dzipu i divio se moru, tako da mi to sada i nije toliko zanimljivo. Ti izgleda nisi, ili ti se tada nije svidjelo more, a i valovi su bili manji tada. Kako to da ti se sada odjednom svidja rambo stil igranja, ili bolje reci Supermen stil? A prije si govorio kako je to glupo. O Stalker-u ne bih, nije tema.

Kao i uvijek poredjenje ti je lose.
Ja sam se davno vozio po tropskom ostrvu u dzipu i divio se moru, tako da mi to sada i nije toliko zanimljivo. Ti izgleda nisi, ili ti se tada nije svidjelo more, a i valovi su bili manji tada. Kako to da ti se sada odjednom svidja rambo stil igranja, ili bolje reci Supermen stil? A prije si govorio kako je to glupo. O Stalker-u ne bih, nije tema.

Poredjenje je sasvim na mestu, problem je u tvojoj percepciji ...
O kakvom Rambo stil igranju pricas? Ocigledno da nisi ni probao igru. Superman stil? Ne razumem te uopste.
Jedan mali savet : Probaj igru pobogu, pa onda komentarisi, kao sto sam i ja STALKER probao pa onda komentarisao...

I zaista sam najmanje ocekivao da cu tebi, kao jednoj formiranoj licnosti morati objasnjavati da ako mi se najvise svidja takticki shooter kao podzanr u fps zanru, da to ne znaci automatski da mi se sve ostalo gadi. Pa to bi morao znati. Ako nesto najvise volis, to ne iskljucuje automatski ljubav prema drugim stvarima. Razocarao si me u tvojim shvatanjima. I molicu te, ne izvrci mi reci, ne prikazuj moje izjave slikama i shvatanjima iz tvoje glave, vec me citiraj kako ne bi dolazilo do zabune. OK?

Poslednja izmena:
I molicu te, ne izvrci mi reci, ne prikazuj moje izjave slikama i shvatanjima iz tvoje glave, vec me citiraj kako ne bi dolazilo do zabune. OK?

"Pay strict attention to what I say because I choose my words carefully and I never repeat myself."...odlican film;)

Poslednja izmena:

Onda ti tako možeš da kažeš za svaku igru u poslednjih 5 godina budući da ti je toliko stara konfa u profilu ***.

Jel neko obrnuo igru?

Poslednja izmena:
Ajde ti malo potkrepi slikama to podmazano... Jeste da tvoja graficka ima 1GB memorije, ali opet...

Meni na GTS 320MB radi na 1280x1024 sve na high (AA off): min 25 fps-ova, max 35 fps-ova.
Meni nekako to nije dovoljno, pa igram na 1024x768, gde radi znatno bolje: min 35, max 50 fps-ova.

Kontam da je moja izjava veoma subjektivna :)

Sve na High (AA off), framerate mi je oko 25fps, ali sasvim normalno mogu da igram :)

Evo i slika...

Prilozi

• crysis2.JPG
    crysis2.JPG
    157 KB · Pregleda: 175
  • crysis3.JPG
    crysis3.JPG
    283.6 KB · Pregleda: 262
  • crysis4.JPG
    crysis4.JPG
    139.9 KB · Pregleda: 223
Hehe, toliko o klizachicama i klizachima, i podmazanom ... Koliko puta sam samo dosao u konflikt sa odredjenim personama zbog tih pacerskih izjava, a ja se jadan upljuvah trudeci da budem sto jasniji. Trebao bih i ja malo kaubojski da se ponasam, i da se ne trudim da svakom bas nacrtam sve kako ne bi bilo eventualnih zabuna.

Viva La Podmazano i Klizi u 20 fps!

Poslednja izmena:
pa u principu, bar meni, 30tak fps je dovoljno za single player (offline igranje), za online gledam da min fps ne bude ispod 60tak :)

Sudeci po ovim slikama sto kacite i nije nesto toliko revolucionarno...ne znam dok ne probam da ne gresim dusu ali ovo ipak nije "cudo nevidjeno"...far cry2 ce da izuje ovo iz cipela sigurno...

Igra izgleda fantastično, odličan gameplay, odlična atmosfera, ali treba više da se odigra da bi se dao konačan utisak.

I znate šta, svaki put se nađe neki pametnjaković kome treba 60FPS-a da bi igrao tečno igru...

Ako mi FPS ne bude padao ispod 25 ili čak 20, onda nemamo o čemu da pričamo, igra je igriva i to i ti znaš i mi znamo.

I ne skrećite temu, ne volim kada se baca hate po thread-u. Uvaži tuđe mišljenje, bar jednom prećuti u sebi.

Poslednja izmena:
Sudeci po ovim slikama sto kacite i nije nesto toliko revolucionarno...ne znam dok ne probam da ne gresim dusu ali ovo ipak nije "cudo nevidjeno"...far cry2 ce da izuje ovo iz cipela sigurno...

Upravo i ja tako razmisljam. Ne vidim nista na vasim shotovima da kazem "vauu:zgran: ovo do sad nije bilo" al ajd mozda je stvarno drugi feeling kad se proba

Ajde po stoti put. FarCry2 ne radi Crytek, licenca je ostala kod Ubisofta koji je dao igru na pravljenje mislim likovima koji su radili iracke princeve i celijsko iverje. Takodje koristice se samo nabudzeni FarCry 1 engine.

Kontam da je moja izjava veoma subjektivna :)

Sve na High (AA off), framerate mi je oko 25fps, ali sasvim normalno mogu da igram :)

Evo i slika...

Da to je malo frameova. Kao sto ti rekoh u pm, smanji rez na 1440x900, pa javi koliko imas...

Ono što engine zaista može se vidi tek na ultra high detaljima, ali ja sam se zadovoljio gledanjem okolo na high, a sada igram prilično glatko na medium :)

Nisu moji shotovi, ali su stvarno extra:
http://i183.photobucket.com/albums/x264/back5tabber/00006copy.jpg?t=1194887492
http://i183.photobucket.com/albums/x264/back5tabber/00014.jpg?t=1194887577
http://i183.photobucket.com/albums/x264/back5tabber/00011.jpg?t=1194887580

Kojim to ultra high detaljima? I zasto ovi shotovi nemaju hud? :)

Nemaju HUD zato što su crop-ovani ili je iz editora...
Misliš da nisu pravi?

Nego, fascinira me zvuk. Čuju se svi oni sitni insekti okolo, vetar koji šušti u granama drveća, ptice...
Malopre sam gledao dvogledom jato ptica koje je preletalo iznad mene :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno