Šta je novo?

AMD Barcelona oficijelna tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kome trebaju tri procesora na 2,2; 2,3 i 2,4 GHz? Kolika je razlika u perfomansama između procesora na 2,3 i 2,4GHz???
AMD je izgleda zaista očajan jer ne može da obezbedi pristojnu količinu procesora ni na 2,4GHz.
K10 sve više liči na R600 - prekomplikovan, zakasneo, nekonkurentan...

Kome trebaju tri procesora na 2,2; 2,3 i 2,4 GHz? Kolika je razlika u perfomansama između procesora na 2,3 i 2,4GHz???
AMD je izgleda zaista očajan jer ne može da obezbedi pristojnu količinu procesora ni na 2,4GHz.
K10 sve više liči na R600 - prekomplikovan, zakasneo, nekonkurentan...

Ne znam, mozda je glupo imati tri modela koji se razlikuju za po 100 MHz, ali bi onda bilo logicno da predstave modele na 2.2 i 2.4, a ovaj na 2.3 da preskoce. Koliko vidim na ovom linku planiraju modele na 2.2 i 2.3, a 2.4 ce stici kasnije. Slicno kao sto je i 2.6 odlozen, iako je prvobitno trebalo da bude predstavljen upravo i model na 2.6 prilikom inicijalnog predstavljanja.

Quad-Core jos uvek nije (i nece biti do druge olovine naredne godine) mainstream da bi bilo potrebe za ovoliko modela slicnih performansi i male razlike u ceni. Eventualno da su ovim modelima gadjali nizi cenovni segment u odnosu na Intel, ali ocigledno da nisu. Time bi popunili gap izmedju dual i quad core modela koji postoji i jos uvek quad core cini high-end resenjem.

Poslednja izmena:
videcemo kolika je razlika, a da ce Phenoma na 2.4 GHz biti sasvim dovoljno bice ;)

Ne znam, mozda je glupo imati tri modela koji se razlikuju za po 100 MHz, ali bi onda bilo logicno da predstave modele na 2.2 i 2.4, a ovaj na 2.3 da preskoce. Koliko vidim na ovom linku planiraju modele na 2.2 i 2.3, a 2.4 ce stici kasnije. Slicno kao sto je i 2.6 odlozen, iako je prvobitno trebalo da bude predstavljen upravo i model na 2.6 prilikom inicijalnog predstavljanja.

Quad-Core jos uvek nije (i nece biti do druge olovine naredne godine) mainstream da bi bilo potrebe za ovoliko modela slicnih performansi i male razlike u ceni. Eventualno da su ovim modelima gadjali nizi cenovni segment u odnosu na Intel, ali ocigledno da nisu. Time bi popunili gap izmedju dual i quad core modela koji postoji i jos uvek quad core cini high-end resenjem.

Ma kud ćeš jeftinije, najjeftiniji Intelov Quad Q6600 košta 210-220 evra i to stari Kentsfield. Od njega je Phenom valjda bolji. Cene su sasvim OK ali problem je što Phenom jedva prelazi 2,3GHz dok Penryn bez problema gura 3-3,5 GHz.

I ne mogu da verujem da samo meni bodu oči Phenomove oznake 9500-9700. Ili AMD-ov PR/Marketing stručnjaci ne umeju da broje ili AMD ne planira da Phenom pređe 2,6GHz.

Poslednja izmena:
Hm, zar nije 4x100MHz = 400MHz razlike ? Ipak pricamo o quad core procesoru :)

Ma kud ćeš jeftinije, najjeftiniji Intelov Quad Q6600 košta 210-220 evra i to stari Kentsfield. Od njega je Phenom valjda bolji. Cene su sasvim OK ali problem je što Phenom jedva prelazi 2,3GHz dok Penryn bez problema gura 3-3,5 GHz.

I ne mogu da verujem da samo meni bodu oči Phenomove oznake 9500-9700. Ili AMD-ov PR/Marketing stručnjaci ne umeju da broje ili AMD ne planira da Phenom pređe 2,6GHz.

Mozda je problem TDP od 125W za model na 2.4GHz.

Evo, nadjoh na nekom stranom forumu... Nije navedeno da ce biti otprilike mesec dana raskoraka u predstavljanju Intel-ove Q9000 serije i AMD-ovih Phenom-a, ali to svi znamo.

Prilozi

• screen-capture.png
    screen-capture.png
    36.6 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
U Eurolinkovom cenovniku stoji da ce Phenom 9500 biti 212E sa pdv, to je po meni sasvim adekvatna i primamljiva cena za quad-core ...

Adekvatna i primamljiva cena za Phenome je ispod 100 evra, kao sto je nekad bio Athlon XP. Jedino u tom slucaju bih razmislio o Phenomu u svakom drugom slucaju kupujem Penryn i clockam ga na 4.5Ghz.

Za istih 100eur ces da ga kupis verujem? ;)

Adekvatna i primamljiva cena za Phenome je ispod 100 evra, kao sto je nekad bio Athlon XP. Jedino u tom slucaju bih razmislio o Phenomu u svakom drugom slucaju kupujem Penryn i clockam ga na 4.5Ghz.

Srecno ti bilo sa tih 4.5Ghz :d

Inace,ima ljudi na zapadu koji bi kupili Phenom i za 1K eura bas kao sto ima ljudi koji ne znaju razliku izmedju P4 Celeron-a i C2Q.To sto bi ti uzeo Phenom ako bi kostao 100e mislim da brine AMD isto kao i pad proizvodnje mleka u juznom delu Bolivije :p

on topic: Asus napisao valjan BIOS za L1N64 sa podrskom za K10,konacno

s7e9h3n je napisao(la):
FINALLY! Barcelona(s) + Asus L1N64
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=164768

Kyosen u istom threadu uspeo da klokne,za sada, 2350 model(2Ghz) na 2.5Ghz na doticnoj ploci sa novim BIOS-om.Znaci Asus se konacno potrudio da podrzi K10 na 4x4 ploci.Bravo.

Poslednja izmena:
Srecno ti bilo sa tih 4.5Ghz :d

Inace,ima ljudi na zapadu koji bi kupili Phenom i za 1K eura bas kao sto ima ljudi koji ne znaju razliku izmedju P4 Celeron-a i C2Q.To sto bi ti uzeo Phenom ako bi kostao 100e mislim da brine AMD isto kao i pad proizvodnje mleka u juznom delu Bolivije :p

on topic: Asus napisao valjan BIOS za L1N64 sa podrskom za K10,konacno

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=164768

Kyosen u istom threadu uspeo da klokne,za sada, 2350 model(2Ghz) na 2.5Ghz na doticnoj ploci sa novim BIOS-om.Znaci Asus se konacno potrudio da podrzi K10 na 4x4 ploci.Bravo.

Sreca sa tih 4.5Ghz nema nikakve veze. Skoro svaki primerak koji je dosao na test bilo gde na netu je isao izmedju 4-4.5Ghz. Uostalom, pitanje je da li ce Phenom clock za clock moci da se nosi sa Penrynom tako da ce biti dovoljno i 4Ghz da ga ostavi daleko za sobom u prasini. To da li AMD brine da li bih ja kupio Phenom pitacu te kada prodje prvi kvartal 2008 godine i kada im gubici budu jos veci nego u istom kvartalu ove godine. Tada ce morati da spuste cene na ispod 100 evra sto je i realna cena za ove procesore kada se uporede sa Penrynom.

Mada su ti rezultati upitni jer Phenom još nije izašao, a i to je neki Phenom od 3 GHz dok sad u novembru dolaze modeli od samo 2.2 GHz i 2.3 GHz a tek u decembru i od 2.4 GHz. Po tome je pitanje kad će oni imati Phenom od 3 GHz.

"IBM fails to deliver the simplest Opteron server":
http://www.theregister.co.uk/2007/11/06/ibm_opteron_x3455/
Da, da, eno Barse na sve strane, Ivane - posebno od IBM-a za koga "znas" da ih prodaje kao lale ;)

Koliko je poznato ,AMD ne pravi servere,vec procesore.A u quote-u sam podvukao najvaznije.
Jedan od komentara na registry clanak:
According to AMD's website, HE means "highly efficient" which they use "to reference our lower wattage processors". Like it says in the article, slower low-watt processors exist, e.g. the 2344 HE

Sta sada ispada, da IBM nije umeo sa sklopi server iako je imao i procesore i ploce i sve ostale komponente? :)

Koliko ja vidim, jasno se u vesti navodi da je los supply Barcelona cipova krivac za kasnjenje i odlaganja isporuka.

Poslednja izmena:
De, ne lazhi previshe:
TheRegister je napisao(la):
IBM apparently saw that it would fail to meet this requirement because of a lack of 1.9GHz chips
Dalje jezicke zavrzlame ostavimo advokatima, a ako hoces i dalje da tvrdis da nije u pitanju nedostatak AMD procesora - zivi slobodno u zabludi. Ali ne lazhi druge.

Koliko je poznato ,AMD ne pravi servere,vec procesore.A u quote-u sam podvukao najvaznije.
Jedan od komentara na registry clanak:

De, ne lazhi previshe:

Dalje jezicke zavrzlame ostavimo advokatima, a ako hoces i dalje da tvrdis da nije u pitanju nedostatak AMD procesora - zivi slobodno u zabludi. Ali ne lazhi druge.

Jesam li ja rekao negde da AMD nema probleme sa isporukama??Ja lazem i zivim u zabludama..covece u kom si ti filmu.

Problem sa isporukama je sasvim drugo. To mozhe da znaci i logisticki problem i manji broj isporucenih artikala - ovde nema artikala!
I citaj - 90 dana nakon SPEC submission-a (Sep 10th), IBM nece imati taj server! Znaci ni tada nece imati 1.9GHz Barse.
(mozda ih ima 10 komada da se sepuri sta mozhe takva mashina, ali dzabe to kad ne mozhe da isporuchi korisnicima sto je ovde slucaj)

ja se izvinjavam, ali moram samo da pohvalim ekipu na kompletnoj temi o procesorima i ljudima iz
raznih kompanija, modratorima, sukobima interesa itd. sjajno sam se zabavio citajuci ove teme, steta sto je peca lockovao onu najbolju. sta da se kaze, sem, "njakate" svetski a nase.
:)

Poslednja izmena:
Pa da, ne kazhem da nisu validni, vec ne postuju pravila - a to je paper launch najvishe 3 meseca :)

:laugh: :laugh: :laugh:
Mnogo jaka provala. Samo da na kraju ne bude od igračke plačke!:zgran:

Evo bar su pokazali kako ce da izgleda kutija od nadolazacih Phenoma :)

imageview.php

Poslednja izmena:
Pogresna tema, ali svejedno ;)
Ako izbace Phenom, posle ovakvog (non)availability-a Barcelone stvarno neko treba da da otkaz... (veca je zarada na serverskim procima)

Ups, zaboravio sam vec i da postoji topic o Phenomu :d

Edit: Sad videh... Nedjo ga je zakatancio, tako da je ispalo ok :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno